Ko je bolji: Mondeo ili Insignia?

Poštovani gospodine Todoroviću, ipak sam se odlučio za D segmenta. Suzio sam izbor na dva modela. Zanima me odgvor na pitanje koji automobil je bolji: Mondeo ili Insignia? Janko Obućina.

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Obućina, hvala vam na poverenju. Drago mi je što ste shvatili da se Mondeo ne može porediti sa manjim automobilima kao što su na primer Astra ili neki drugi model iz C segmenta, prosto razliak je prevelika. Kod poređenja polovnih automobila ima mnogo nepoznanica, i takva poređenja su jako nezahvalna i kompleksna.

U prvom redu, treba utvrditi šta je vama bitno. Zabava za volanom? Brza vožnja? Osećaj prilikom kočenja? Ubrzanja? Odziv upravljača? Motora? Udobnost? Bezbednst? Ili vam je najvažnija pouzdanost?

Ako želite auto sa što manje kvarova, što pouzdaniju limuzinu, auto koji će vam zadavati najmanje briga, onda ste na krivom putu, ili na idete ka pogrešnom zaključku. Mondeo. Insignia? Da li su to automobili koji su najpouzdaniji? Ako imate takve statistike, informacije, podelite to sa nama, bilo bi mi zaista drago da su Ford i Opel uspeli da napravi pouzdan automobil kao jedna Toyota.

Siguran sam da znate da Toyota proizvodi najpouzdanije automobile na svetu. Sigurno ste videli Avensis, i imali prilike da ga dobro pogledate. Upravo je Toyota Avensis limuzina koju najradije preporučujem. Problem sa Avensisom je što je ponudao ovog modela u Srbiji relativno slaba. Ponuda je slaba jer je dileri retko uvoze, a uvoze je retko jer ima jaku cenu.

Kod poređenja polovnog automobila najvažniji parametri su stanje automobila i cena. Dakle moramo da poredimo konkretan Mondeo sa konkretnom Insignijom. Možemo gledati i statistiku, ali statisika ume da prevari.

Ako poredimo Mondao sa Insignijom, kao modele u perfkektnom stanju, vozne osobine su definitivno na strani Forda. Gotovo sam siguran da vi niste vozili ove automobile. Da ste provozali Ford malo oštrije, bilo koji Ford, a posebno Mondeo, mogli biste da zaključite kako se dobro ponaša u krivinama, kako odlično koči, kako sluša sve zahteve vozača jako brzo. Kad u rukama držite volan Forda, shvatite šta znači dobar, precizan, direktan upravljač. To je ono što bi trebalo da imaji svi automobili! Odličan odziv, odlična preciznost, prava mera između sportskog i porodičnog, idealan odnos u tome koliko treba vibracija da se prenese, a koliko vibracija da se prikrije.

Ako uživate u vožnji, ako volita da vozite po krivinama, planinama, ako u vama i dalje ima nekog mladalačkog žara, da stisnete gas do poda, makar kada ste sami u kolima, i makar ponekad, onda je Ford za vas.

Opel je pokušao da napravi jedan sasvim drugačiji automobil. Insignia nije uspela da ozbiljno parira VW-ovom Passatu, jer nije imala ni taj kvalitet, a ni tu prostranost. Izostao je i sportski filing za upravljačem. To je dobar auto, dobar kompromis između dva ili tri sveta, ali Ford Mondeo je pravi vozački automobil. To je jasno već posle nekoliko krivina.

Svakom iskusnijem test vozaču postaje jasno da je Mondeo za celo koplje nadmašio glavnog konkurenta iz Nemačke, VW Passat, što pojedini domaći i nemački novinari odbijaju da javno priznaju. Naravno da je nadmašio i Opel. U odnosu na Insigniju i Passat, Ford ima i direktniji, precizniji i brži servo upravljač, koji vozaču šalje više povratnih informacija o tome šta se dešava pod točkovima. Pedala kočnice se kod Mondea lakše dozira i osetljivija je nego kod VW-a, ali je još važnija činjenica da se Mondeo pri brzini od 100 km/h zaustavlja za 36,0 metara, dok Passatu treba dva metra više, a razlika se povećava u korist Forda kako se kočnice zagrevaju.

U putničkom prostoru je izuzetno tiho – kao u Mercedesu C klase ili, da budem precizniji, samo 62 dB pri brzini od 100 km/h. Na primer, u Opel Insigniji CDTI ima 1 dB više buke, a kod VW Passata 2.0 TDI je za čak 3 dB bučnije, tačnije – nivo buke je kao u Mondeu 2.0 TDCi pri brzini od 120 km/h. U slalom vožnji, Ford je takođe najbolji sa prosečnom brzinom od 62,5 km/h u poređenju sa Passatom (60,0 km/h), Toyotom Avensis (59,0 km/h), Insignijom (59 km/h), Peugeotom 407 (57 km/h) i Hondom Accord 2.2i-CTDi (56 km/h). Audi A4 sa 58 km/h i BMW 320d sa 60 km/h takođe ne mogu parirati Fordu. Jedino mu se Mercedes C klase i Alfa 159 mogu dostojno suprotstaviti sa brzinom od 61 km/h, odnosno 61,5 km/h. Hendling Forda je takođe najbolji i jedino Passat ima bolju trakciju, kao i – razume se – modeli sa pogonom preko zadnjih točkova (Mercedes i BMW).

Mondeo nudi specifičnu fluidnu vožnju i poseduje sportski trim, koji je ujedno i dovoljno udoban, kao kod Honde Accord. Svojim ponašanjem na putu najviše podseća na Audi A4, ali je mnogo mirnije upijao neravnine na lošim delovima kolovoza autoputa – gotovo uspešno kao Mercedes C klase. Brzi menjač podseća na Alfu 159, a odlična finalna obrada u kombinaciji sa jednostavnim linijama enterijera na BMW serije 3. Mondeo je jedan originalni, ali uspeli kompromis dva sveta – komforne i sportske vožnje, što poslednjih godina jednako tvrdoglavo pokušavaju da postignu Mercedes, BMW i Audi, ali i ostale narodne marke automobila, u čemu ipak ne uspevaju jednako dobro kao ovaj “kinetički” auto.

Sa C klasom vožnja je izuzetno udobna, čak i izuzetno brza, ali i prilično “bezosećajna” i bez dovoljne interakcije. U BMW-ovoj seriji 3 adrenalina ima napretek, posebno u oštrim krivinama, ali vozačevi unutrašnji organi s razlogom odbijaju da zavole ovaj automobil, posebno pri vožnji u Srbiji. Passat, C5, Toyota Avensis: ovo su modeli koju nude zavidan komfor, ali su svi vozila sa izraženim porodičnim predznakom, bez značajnijih sportskih pretenzija.

Mondeo je sasvim drugačijeg “mirisa i ukusa” od “narodne” konkurencije i ovoga puta oduševljava ne samo vozače željne sportske vožnje, već gađa i one umerenije, prosečne kupce, koji će vrlo brzo poželeti da za volanom Mondea ovladaju svim tehnikama vožnje. Ovaj Ford bi se mogao smatrati “čudnom” sredinom između Accorda i Mercedesa C klase, sa osobinama koje se približavaju čas jednom, čas drugom modelu. Već samo stavljanje Mondea u kontekst sa najkvalitetnijim automobilima na svetu predstavlja veliko priznanje Fordu. Njegov su kvalitet očigledno dobro prepoznali i kupci, jer se Mondeo u celoj Evropi prodaje sasvim solidno.

Pouzdanost je sasvim druga priča. Jedno važi za Srbiju, sasvim drugo za Evropu. I Opel I Ford su solidni.

OVO SU SAMO NEKI DELOVI ODGOVORA KOJE SAM POSLAO GOSPODONU. ONO NAJVAŽNIJE NIJE OBJAVLJENO NA SAJTU. UPLATITE MI 3.000 DIN, POŠALJITE MI VAŠE PITANJE, I POSLAĆU VAM SVE INFORMACIJE NA MEJL, I OPIS MODELA SHODNO VAŠIM POTREBAMA. AKO VAM SE ŽURI I ŽELITE JOŠ VIŠE INFORMACIJA POZOVITE ME TELEFONOM, CENA JE 4.000 dinara. UKOLIKO STE VEĆ DONELI ODLUKU, ONDA VAM NISU POTREBNI MOJI SAVETI. MOJ CIL JE DA VAM PRUŽIM INFORMACIJE, A VI NARAVNO ODLUČUJETE KOJI AUTO JE NAJBOLJI ZA VAS.

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića