Dacia Duster: Ubedljivo najnebezbedniji automobil na tržištu

Da li cenite vaš život i život vaše porodice? Dacia Duster je prostim rečnikom rečeno nebezbedan i opasan automobil za vašu porodicu. Novinarstvo je dotaklo samo dno, i to ne samo u Srbiji, već u celoj Evropi, pa i u Engleskoj, gde je ovaj automobil prilično dobro kotiran, čak je poneo i laskavu titulu best buy SUV. Danas je sve moguće kupiti, rezultate TUV-a, ADAC-a, titulu automobila godine, ali je moguće kupiti i ćutanje o jednom nebezbednom automobilu kao što je Duster. Samo tri zvezdice na osvojenom kreš testu su sramota, i za Daciju, i za Renault, jer prodavati ovaj automobil u 2014.godini sa tako mizerno lošom karoserijom je za svaku osudu.

Da su kinezi ponudili tržištu automobil koji nudi ovoliko malo bezbednosti kao Duster, bili bi dočekani na nož. Veliki Renault očigledno ima dovoljno novca da “kupi novinare” u Evropi, iako se kaže da život nema cenu, izgleda ipak da ima. Tekst: Aleksandar Todorović

Kupci automobila u Srbiji, pitaju za broj vazdušnih jastuka, ali im to nije presudno prilikom kupovine, izbora modela. Nije im presudno ni koliko je automobil bezbedan, jer da kod nas kupci vozila cene svoj život, i živote svojih porodica sigurno ne bi kupovali automobil koji je dobio bedne tri zvezdice na EuroNCAP kreš testu. Danas ni 5 zvezdica ne znači da je automobil dovoljno bezbedan, i da ćete preživeti udes, jer ionako preko 90% testiranih automobila u poslednjih par godina bez ikavih je problema dobilo pet zvezdica. Ipak mnogo je važno da li je 5 zvezdica osvojeno sa 95% od ukupnog broja poena, ili sa samo 87%.

Zašto je Duster opasan, i kako to ne nudi dovoljno zaštite prilikom sudara?

Svi ste čili za asocijaciju EuroNCAP. Upravo ona dodeljuje čuvene zvezdice. Svima se dešava propust, pa čak je i jedan veliki Mercedes imao prošle godine veliku bruku: njihov Citan je osvojio bedne tri zvezdice. Pomislio sam, nemački inženjeri će tu grešku ispraviti, kao što se već godinama nadam da će Dacia napraviti ozbiljnu reviziju Dustera. Mercedes je za razliku od Dacije, poboljšao svoj Citan, bar toliko da ne bude najnebezbedniji automobil u klasi, i uspeo ja nekim unapređenjima da dobije jedva četiri zvezdice na pomenutom EuroNCAP kreš testu.

Dacia, Renault, ostali su nemi. I dalje nude tržištu Duster, koji je “kovčeg” na četiri točka, automobil koji košta preko 10,000 evra, auto koji ima kočnice koje ne uspevaju da zaustave automobil u dovoljno kratkom roku, i automobil koji je dobio bedne tri zvezdice još 2011.godine, i do danas Dacia nije učinila ništa da prestane da u Evropi, i Srbiji prodaje opasan automobil. Testirao jesam Duster pre nekoliko godina, i moji utisci su zausta bili pozitivni, automobil je solidno napravljen, ima solidne motore, ali nisam ni sanjao da će ostati na tri zvezdice sve ove godine, pa to nisam ni posebno potencirao u tekstu (priznajem napravio sam veliku grešku). Ostaje pitanje, zašto evropski novinari ćute o Dusterovih tri zvezdice kada ga testriraju?

Svedoci ste da Kosovo može da proglasi nezavisnost, svedoci ste da NATO može da baca bombe sa osiromašenim Uranijom po Srbiji mesecima, a da Krim ne može da proglasi nezavisnost. Ako ste to možda koji slučajem registrovali, znajte da je takav odnos EU prema kineskim automobilima koji su bezbedniji od Dustera, ali Duster je čedo Renaulta, i iako je apsolutno nebezbedan auto, on se prodaje širom Evrope, a novinari moraju da ćute, i da ne pominju da nudi marginalnu šansu putnicima da prežive.

Pogledajte kako se gine u Dusteru: ovo je mala brzina, i Dacija samo delimično udara u nepokretnu prepreku, možete zamisliti šta se dešava na većoj brzini. EuroNCAP stvara kod modela sa pet zvezdica samo privid da vas ti automobili mogu spasiti u ozbiljnijem sudaru. Na žalost, Duster sa svoje tri zvezdice vam ne nudi šansu da ostanete u životu i kada su brzine mnogo manje, u najboljem slučaju proći ćete sa polomljenim rebrima i femurom (butna kost). EuroNCAP je zavio Volvo u “crno” jer se preko noći pojavio veliki broj “bezbednih” automobila sa pet zvezdica, iako su samo automobili marke Volvo i SAAB imali dovoljno jake naslone za glavu (imao ih je i Mercedes, ali S klase, BMW, ali serje 7).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T-sVV1LvFyo[/youtube]

Opisaću vam malo detaljnije do kakvih su zaključaka došli na EuroNCAP kreš testu.Prilikom kreš testa, otvorila su se zadnja vrata, vrata gepeka, što nikako nije pohvalno. Zaštita grudnog koša je marginalna, ili bolje reći nedovoljna. U bočnom sudaru došlo je do otvaranja vrata, što je jako loše. Prvo se navodi da povrede femura nisu velike, a onda da je zaštita femura slaba, marginalna, i da zavisi od toga kako vozač sedi. Šta to znači? U nekim pozicijama ostajete bez noge, u nekim uglovima ostajete “samo” invalid. Zapravo, glavni je problem je što u frontalnom sudaru Duster dobio bednih 11 poena. Zaštita vratnih pršljenova je loša, marginalna, dakle, ostajete paralizovani. Drugim rečima, Duster vas šalje ili na groblje, ili vas vezuje za kolica, krevet. Prosto moram ovako plastično da vam objasnim, kako bi bar stotinak ljudi u Srbiji ubedio da ne kupuju nebezbedni Duster, verujem da će mi biti veoma, veoma zahvalni kad dožive sudar, a nalaze se za volanom Aurisa ili Peugeota 208 umesto za upravljačem Dustera.

Najgore prolaze pešaci, samo 28% je dobio Duster u ovoj disciplini, odnosno samo 29% za Safety Assist. Naš Fiat 500L košta isto kao Duster, a nudi nekoliko puta bolju bezbednost, čak šta više naš automobil je najbezbedniji automobil u klasi, a mi uvozimo smeće iz Rumunije, pa dokle više g.Vučiću? Dokle će ovaj narod da gine u limenim kantama? Srbija proizvodi izuzetno bezbedan automobil, a mi devize trošimo na nebezbedne automobile?