Auto Test: Honda Civic

Za razliku od drugih portala i auto magazina u Srbiji, nameravam da predstavim i sve mane ovog kompakta, koji – iako jeste najbolji dizelaš od 1.6 litara u C segmentu i danas 2016. – nije savršen.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

TESTIRALI SMO: FIAT Tipo 1.6 MJTD

najbolji-_auto_logo_670-1

Deveta generacije Honde Civic je nešto posebno – automobil koji vam budi strasti, a koji ujedno izuzetno dobro reaguje na vaše zahteve. Uživanje u vožnji je sa novim Civicom podignuto na stepenicu više, te je Hondinim inženjerima pošlo za rukom da konačno ostvare ono što im je bilo cilj svih ovih decenija.

Japanci sada imaju najbolji dizel u kompakt klasi, i po prvi put u istoriji mogu da poraze veliki VW, doduše – samo na tržištima na kojima nemački proizvođač nema status najpoželjnijeg. Možda ovaj Civic na većini tržišta neće uspeti da uđe u grupu najprodavanijih automobila C segmenta, ali će sigurno uspeti da znatno podigne imidž matičnog brenda i naterati vozače drugih automobila da zažale što se ipak nisu opredelili za Civic.

Ponekad uštedimo 1.000€ da bismo kupili automobili koji nas nimalo ne ispunjava. Takvu grešku kupci u Evropi često prave. Civic nikako nije najjeftiniji ni najpovoljniji, niti to pokušava da bude. Njegov cilj je da bude najpouzdaniji, najštedljiviji i najudobniji.

DSCN5539Ljubitelji i kupci Hondinih automobila u Evropi, pa i u Srbiji, moraju polako da se navikavaju na novo stanje stvari u aktuelnoj paleti agregata. Sličnu “muku” su morali da pretrpe i kupci Alfinih automobila 1998. godine, kada je brend iz Milana predstavio svoju novu limuzinu 156 sa turbo dizel common-rail agregatima, koji su momentalno nadvisili milozvučnije, ali anemičnije benzince.

Ljubiteljima Alfa Romea nije trebalo mnogo da priznaju, da su atmosferski benzinci izgubili trku sa mnogo štedljivijim, a elastičnijim turbo dizelašima. Sada je vreme da kroz sve to prođu kupci Honde: japanski proizvođač automobila nudi samo atmosferske benzince (dakle, ne prate modu turbo benzinskih agregata, jer im je pouzdanost važnija od svega) u najnovijem Civicu.

Ovi benzinci su izvrsni, ali su u odnosu na 1.6 i-DTEC “nemoćni”. Da stvari budu još i teže za ljubitelje benzinskih motora, imam utisak da je Civic, pre svega, konstruisan da iskoristi sve prednosti turbo dizelaša. Ovaj motor je najlakši u svojoj klasi, ali je ipak teži od benzinca za skoro 70 kg. Međutim, oslanjanje je toliko dobro podešeno da se to u vožnji nimalo ne oseća.

DSCN5570Dizajn je oličenje japanske filozofije u konstruisanju automobila: uvek korak ispred konkurencije

Dizajn novog Civica je ekstravagantan, drugačiji od svega što možete videti na ulicama i od svega što nudi konkurencija, ali smo se svi već navikli na njega. Deveta generacija svojim sportskim crtama u velikoj meri prati “najlepši” Civic svih vremena (lično me je najviše osvojio dizajn osme generacije), sa tom razlikom što su se dizajneri malo previše “zaigrali” kada je zadnji deo automobila u pitanju – do te mere da je preglednost najgora u klasi. Sa ovim se završavaju mane u odnosu na prethodni model, jer sve ostalo je bolje kod naslednika.

DSCN5579Izgled enterijera je još maštovitiji, a instrumenti su čitljiviji, uočljiviji i još prijatnije osvetljeni u noćnoj vožnji. To se nekim kupcima jednostavno ne dopada, ali Honda odbija da bude konvencionalna i dosadna.

KOMPLETAN TEST PROČITAJTE NA OVOM LINKU:

TESTIRALI SMO: Honda Civic 1.6 i-DTEC

najbolji-_auto_logo_670-1

aca-urednik