Želim da mi nađete auto – Odgovor mi ne treba

Dragi čitaoci, za ovih 15 godina sam mnogima od vas pomogao da kupite polovan ili nov automobil. Kod izbora novog automobila je mnogo teže, jer se radi o većim svotama novca, i jer često ide i kredit kao nevolja sama po sebi, pa se lako dešava da se vozite 7 godina u automobilu koji ne ispunjava vaše potrebe. Kod polovnog automobila je nešto lakše, jer se uglavnom kupuje za keš, pa kad nije to što ste očekivali možete da ga prodate prijatelju, komšiji za sličan novac, koje ste potrošili na kupovinu. Problem je što kod traženja polovnog automobila morate da pregledate mnogo vozila, i što morate da angažujete majstore. Stalno dobijam pitanje od vas, i molbe da vam pronađem auto, a da ne želite da platite za odgovor 3.000 dinara. Da li očekujete da ću vam naći auto za 3.000 dinara? Provera samo tri automobila košta skoro 100 evra. A to plaćate vi, i to unapred. Moja zarada je manje bitna, ali ako ste naumili da ću za malo novca da trošim svoje vreme onda ste u velikoj zabludi. Ja pod jedan biram kome ću tražiti auto, i kad ću mu tražiti automobil. Nisam prodavac automobila. Ne bavim se uvozom automobila. Uvek vam preporučujem da angažujete svog majstora. Zašto? Zato što mi nije cilj u životu da gubim živce po placevima, da se zavlačim ispod kola, i da se natežem sa majstorima. Ja mnogo više volim da pišem tekstove zavaljen u fotelju, ili da testiram neki Mercedes, Volvo ili BMW.  Lepše je voziti novi Mercedes nego se provlačiti između automobila na placevima, zar ne?

Angažujte majstore za traženje automobila!

VELIKI TEST ZIMSKIH GUMA: Saznajte koje su loše

testovi-automobila-net

Najlepše vas molim da ubuduće angažujete iskusne majstore, specijalizovane za određenu marku automobila, kada budete kupovali polovnjake, a ne mene. Naravno morate platiti i limare da provere polovnjake koje ste pronašli.

Znam da će vas to mnogo više koštati, ali ja imam sve manje vremena, i volje da bez zarade radim. Nije moguće za 2h pronaći solidan polovan automobil, morate pogledati 50 i više automobila, one najbolje mora proveriti  majstor, provozati, sve to traži mnogo vremena, znanja, i živaca koje ja za sve vas koji me nađete preko Googl-a nemam vremena.

Meni nije više isplativo da vam naplatim za troškove traženje automobila 80 evra, a da mi oni na kraju budu dva puta veći od toga, jer svaka provera jednog automobila košta samo 20 evra.

Zašto mora taj odgovor – Dajte da se dogovorimo telefonom?

Primetili ste da su Srbi veliki “eksperti” za automobila. Zbog toga majstori u Srbiji jako lepo zarađuju, i na vašem neznanju grade kule i gradove.

Tako će biti i u budućnosti, jer nećete sebi da priznate da imate jako malo znanja, i da su prevaranti, dileri veći eksperti od vas.

Sumnjam i da će neki majstor želeti da vam pomogne, jer za manje vremena u svom servisu može da zaradi mnogo više nego od vas, za tih nekoliko dana traženja automobila.

Svako vrednuje svoje znanje, vreme i novac, pa ga verujte mi vrednujem i ja.

Ja sve dogovore radim putem mejla. Postoji pisani trag, šta ste tražili, šta smo se dogovorili, i na šte sam vas upozorio.

Ako vam u mejlu napišem da će auto koji  vam pronađem imati preko 20 vidljivih ogrebotina, on će ih i imati.

Ako vi napište da vam ogrebotine nisu važne, a kad dođete da gledate auto, kukate oko najmanjih ogebotina, onda imam problem, jer ste tvrdili jedno, a radite nešto sasvim drugo.

Ja proveravam legalnost automobila, da li je havarisan, koliko ima realno kilometara.

Ne bavim se ogrebotinama, ako vam smetaju, kupite auto pa pravac na farbanje, što se mene tiče ofarbajte komplatno automobil koji realno nije za kompletno farbanje.

Ista priča sa enterijerom.

Da li će provera, potraga za automobilom da vas košta 200, 300 ili 400 evra, to zavisi od vas, a ne od mene. Zavisi koliko vam automobila tražim, koji su modeli u pitanju, koliko dana moram da utrošim na traženje automobila za vas.

Dakle procenjujem, ako vam je problem uplate za odgovor od 25 evra, sumnjam da želite da platite 300 evra da bi vozili legalan auto sa garancijom, koji ima ispravan motor, menjač i elektroniku.

Cenim da bi radije uštedeli tih 25 evra, a potom i 300 evra, a onda naredne dve godine dali majstoru preko 2.000 evra za rešenje problema, kvarova koje on ne može da reši.

aleksandar-todorovic

Bude mi vas žao koliko ste prepametni, genijalni, informisani, ali ja stvarno više volim da provodim vreme sa svojim porodicom, da testiram automobile, da pišem, nego da maltretiram po placevima, ako ne mogu da lepo zaradim. Nekima je od vas ranije bilo puno 150 evra za honorar, ja sam mislio da se šalite, ali niste se šalili.

Ja nikoa ne teram da angažuje mene, angažujete neke vrhunske masjtore, naplatiće vam više, ali će proveriti manje stvari od mene, ne zato što ne žele, već zato što imaju manje znanja. Vi mislite da majstori po Srbiji gledaju da se obrazuju, informišu, unaprede svoje znanje? Ima takvih, ali su oni toliko retki, da je to stvarno neki minimalan broj.

Svaki dan viđam majstore koji imaju iskustva od preko 30 godina kako prave početničke greške, jer kad im dođe model koji loše poznaju, snalaze se veoma loše.

Nisu nimalo bolji majstori u ovlašćenim servisima, ali oni imaju centrale koje im sve reše jako brzo, bukvalno im sve “nacrtaju” šta je potrebno da rade.

Dakle, ako želite samo odgovor na pitanje, onda na pitanje: Da li želite da vam tražim auto štiklirajte NE. Jer onda pišem drugačiju vrstu odgovora. Neki od vas se odmah ljute, i misle da pišem detaljniji odgovor onima kojima tražim auto. Ali gospodo, kad nekom tražim auto, ja moram da mu preciziram šta da podrzazumeva. Ako vam ne tražim auto, takve informacije vam neću pružiti, jer su vam i nepotrebne, i jer ne želim da gubim vreme oko toga. Ako vam tražim auto, moram da proverim cene. Ako vam ne tražim auto, to nije moj posao, ja vam odgovaram na pitanja koja ste postavili. 

Ako vam tražim auto, ja ću vam sugerisati koji su automobili bolji. Ako vam ja ne tražim auto, ja ću vam uporediti automobile koje želite da vam uporedim.

Zašto?

Ako sami tražite automobil, šansa da nađete polovan auto koji vam neće praviti ozbiljne probleme naredne dve godine su minimalne, zapravo nikakve, i sasvim je suludo da vam preporučujem neke druge modele od onih koji se vama dopadaju, kad ćete i sa ovima, i sa onima biti u velikom problemu.

Ne možete vi za 25 evra da dobijete rešenje baš svih vaših problema i dilema. To prosto nije realno. Za 300 evra ću se potruditi da ih rešim, ali mi je draže da taj novac date svom majstoru, da vam on nađe auto. Mnogo je nezahvalno proveravati i preporučivati polovne automobile. 

 

ODGOVORE i PITANJE ČITAJTE i NA MOM DRUGOM SAJTU TESTOVIAUTOMOBILA.RS (KLIKNITE OVDE)

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (POŠALJITE PITANJE, KLIKNITE OVDE)

Mogu da rešim i vaše dileme, i glavobolje oko izbora automobila. Ako imate malo znanja, nedovoljno informacija, verovatno ćete morati da mi šaljete više pitanja. Odgovor na svako pitanje dodatno naplaćujem. Vaš Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

najbolji-_auto_logo_670-

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Da li da menjam Scenic za Lagunu?

Peugeot 308 sa motorom 1.6 VTi nije za preporuku?

U paklu sam: Koji karavan da kupim za 7000€

Pitanje iz Splita: Volvo XC60 je zaista toliko dobar?

Polovni automobili: Fabia, Yaris, Jazz

Polovan BMW X3 ili Corolla 1.6?

Šta kupiti: Nov Sandero ili polovan auto?

Dopada mi se Zafira i C-Max: Koji je bolji?

Đorđe Živković: Izgleda da je nameštena priča oko VW-a

Sa “konja na magarca”: Astru H menjam za Audi A3

G.Maksimović: Hvala vam g.Todoroviću na odgovorima koji su bili presudni za izbor Forda

G.Branislav Ilkić: G.Todoroviću jako ste mi puno pomogli pri izboru automobila

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Najbolji auto za 10.000€: šta preporučujete?

Kakav je auto Citroen Xsara Picasso?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Da li je BMW 320d bolja kupovina od Passata?

 

najbolji-_auto_logo_670-