Želim da kupim Lanciju Deltu šta mislite o njoj?

Pitanje: Poštovani g. Todoroviću, pisali ste o Alfi 156 kao najlepšem, najstabilnijem, najdirektnijem automobilom za vožnju u klasi u čemu se u potpunosti slažem sa vama. Hteo bih da kupim auto sličnih karakteristika. Najviše mi se sviđaju Lančia Delta i Kappa pa onda ostali koje sam nabrojao. Tačno znam koje Lančije valjaju a koje ne, i šta je DELTA napravila na reliju itd. Želim da vidim vaše mišljenje o ovim automobilima, hvala unapred. Novak.

PROVERENI POLOVNI AUTOMOBILI: NAJBOLJIAUTO.com

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

[table]Ime i prezime: Novak A.
Kada planirate kupovinu?: sledeće godine
Kakav auto kupujete?: polovan
Koliko novca želite da potrošite?: do 3.000 evra
Šta trenutno vozite?: VW Polo 1.4
Između kojih se automobila dvoumite?: Lancia Delta(1993-1999), Lancia Kappa (v.i.s.),Volvo 850;S40, BMW(520i,525i/tds)
Gde ste čuli za ovaj sajt?: internet
Koliko kilometara godišnje prelazite? : 10.000km[/table]

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Novak, jesam preporučio Alfu 156 svima onima koji nemaju puno novca, a žele jedan stabilan, brz i upravljiv automobil, naravno sa svim prednostima i manama koje nosi prednji pogon. Naveli ste da razmišljate o kupovini Volvoa 850, i BMW serije 5, i mogu vam reći da su ovo izvrsni automobili, ali da su prilično skupi za održavanje, a još je teže naći dobro očuvani primerak. Lancia Kappa je veoma udobna, elegantna limuzina, koja nema nimalo “sportske krvi” u sebi, ako hoćete žustru vožnju u velikoj limuzini odaberite Alfu 166.

Lancia jeste sa Deltom vladala u reliju, ali to je bilo jako davno, i taj model Delte nije napravio dobre prodajne rezultate, jer serijski automobil, nije imao puno veze sa trkačkom Deltom, koja je bila u proseku “samo” dvadeset puta skuplja. Nikako ne želim time da umanjim uspeh Lancije u reliju, ali ako se i vratimo na ta vremena osamdesetih, znajte da i te preskupe Delte za reli, nisu bile dovoljno pouzdane, ali ko uostalom može da se meri sa japanskim automobilima kada je kvalitet u pitanju? Delta koja vas zanima, van Italije nije postigla nikakav uspeh vredan pažnje. Prosto, Delta je zakasnila, i pored kvalitetnije i modernije konkurencije nije imala šta da traži. Italijani jesu dali sve od sebe da naprave Deltu, koja bi bila kvalitetnija od Fiata, i u tome jesu uspeli, ugrađeni materijali su jako kvalitetni, oprema je u proseku dobra, a i dizajn je više nego zadovoljavajući, ali za uspeh na tržištu je potrebno mnogo više. Ništa nije bolja priča ni sa aktuelnom Deltom, automobilom koji deli motore, menjače sa Alfom, ali je taj automobil totalno pogrešno posložen, podešen, i zato je tako jeftin kao polovan (imajuću u vidu godište, opremu, i snagu motora).

Delta-1.9-Turbo-DS-LX-1996Druga generacija Delte (Type 836), konstruisana je na osnovi Fiatovog Tipa, imala je solidnu paletu motora, benzinci nisu bili štedljivi, ali nisu bili skupi za održavanje. Samo jedan turbo dizel od 1.9 litara i 90 KS, nije bio dovoljan za razmažene kupce. Fiat je kao vlasnik ovog brenda, toliko bio razočaran neuspehom Delte na tržištu, da mu je trebalo čak 9 godina da tržištu ponudi treću generaciju Delte. Mislim da je menadžment Fiata totalna zalutao sa razvojem ovog brenda, na nekim tržištima Lancija kao brend odavno ne postoji (kao recimo u Engleskoj). Uvek bih radije vozio, posedevao Deltu, umesto Tipa, ali kada možete da kupite toliko mnnogo boljih automobila za malo više novca čemu onda vernost Delti. To vam je kao da navijate za Crvenu Zvezdu, generaciju iz Barija, i samo zbog toga i dalje volite Zvezdu, koje nema nikakve veze sa onim timom iz prošlog veka.

Uprkos svemu, ja vam želim da pronađete dobru očuvanu Deltu, recimo sa benzinskim motorom od 2.0 litra i 137 KS, ona bi trebalo da vam pruži dobre performanse, kako biste uživali i u njenim ubrzanjima, a ne samo u dobrom izgledu. Alfa 156 je daleko bolji automobil od Delte, i daleko uspeliji.

PROVERENI POLOVNI AUTOMOBILI: NAJBOLJIAUTO.com

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!