Zašto Srbi toliko loše održavaju automobile?

Zašto Srbi toliko loše održavaju svoje automobile? Da li misle da će tako uštedeti? Da li misle da to što fabrika propisuje da postoji samo da bi njima izbili novac iz džepova? Zar baš mora da se menja i filter ulja kad se menja ulje? Da li je neophodno promeniti i filter goriva? Filer vazduha može da se otrese, i da bude kao “nov”? Od ovlašćenih servisa treba “bežati”, jer “deru” ionako to Pera ili Mika u garaži mogu da vam odrade kud i kamo “bolje”? Naravno, svi se u sve u Srbiji razumeju. Nekad su svi sami održavali svoje Jugiće, Golfove i Lade. A danas? Danas su automobili mnogo komplikovaniji, a džepovi mnogo tanji. Kupujemo samo polovne automobile, i još ih loše održavamo. Ništa bolji nisu ni kupci novih automobila. Teraju dok može, i beže iz ovlašćene mreže još pre nego što istekne garancija. Zboš uštede od 50 evra, naprave sebi štetu od 1.000 evra, ali šta ima veze? Zar ne?

Tekst: Aleksandar Todorović

Zimske gume nebezbedne i opasne sada za vožnju

Saznajte da li su vam amortizeri za zamenu

najbolji-_auto_logo_670-1

Naši vozači su jako često, toliko loše obavešteni, ili su toliko sposobni da sami sebe ubede da redovni servisu nisu toliko važni, i da su ovlašćeni servisi “loši”, da je ti prosto zapanjujuće. Sasvim je razumljivo da kad nemate dovoljno novca gledate da uštedite gde god možete. Ali nije racionalno da ako jedva možete da održavate Punto kupite Passat, ili Golf, naravno sa TDI motorom, koji ima preko 200 000 km, zar ne?

Iznova, i iznova se iznenadim, kad u servisu proverim auto, kupljen nov u Srbiji, sa “servisnom knjižicom” koja to zapravo nije, jer servisna knjižica koja nije iz ovlašćene mreže servisa nije nikakva servisna knjižica. Pa kako to? Prosto i jednostavno, kineski kompjuteri koje imaju u servisima van ovlašćene mreže ne vrede ništa, ne vide pola grešaka u kompjuteru, i servisi van ovlašćene mreže ugrađuju one delove koji vi želite da platite, sa kvalitetom koji je smeće.

Nikako Srbi da shvate da kupovinom originalnog dela zapravo štede. Originalni set i plivajući zamajac potraju 200 000 km, a onaj Lukov koji se može naći u trgovinama maksimalno 10 000 – 15 000 km. To su podaci sa lica mesta, iz servisa gde se ugrađuju Lukovi “originalni” delovi i zaista originalni delovi.

Ponekad je čak bolje ugraditi i polovan, ali originalni deo, nego kupiti kineski deo neodogovarajućeg kvaliteta.

Mogu da razumem da neko pre prodaje automobila, izmeni i ugradi kineske delove, pa nek se novi vlasnik sa tim muči (iako to nikako nije etički, niti to podržavam) ali ne mogu da shvatim da decu vozite u kolima u koje ste ugradili kinske delove.

Često mi se desi da na automobilima, kupljenim u Srbiji, sa malim kilometražama, dakle daleko ispod 100 000 km, zateknem filter vazduha koji je “zapekao”, koji nikada nije menjan za tih 5-6 godina. Prosto neverovatno!

Pa zašto menjati filter vazduha? Pa zašto kad auto vozim pretežno u Beogradu? Pa zašto menjati filter goriva? A kad “zvekne” dizna, da li znate zašto se to dogodilo? Odmah ćete potrčati da okrivite gorivo, a zapravo ste i vi krivi, jer niste menjali filter goriva, koji u Srbiji treba i češće da se menja nego što fabrika propisuje, pre svega zbog nekvaliteta goriva na pumpama.

Pljujete placeve koji uvoze polovanjake iz Italije i Nemačke sa 300 000 km? A ti automobili sa 300 000 km iz Italije su u proseku daleko bolje održavana nego kola u Srbiji sa pravih 100 000 km. I nije krivica u našim lošim putevima, lošem gorivu, lošim servisima, lošim delovima, već pre svega u nebrizi vlasnika.

A o tome da Srbi odmah izvlače ključ svoj dragih turbo dizelaša čim se parkiraju, i pogubnosti takve radnje nekom drugom prilikom. Zapravo, vi sve znate najbolje, i novac je samo vaš, pa možete da ga bacate onakako vi misltite da treba.

FIAT Croma : Loš ili dobar auto?

Saznajte da li su vam amortizeri za zamenu

Najčešće greške pri izboru automobila

Zimske gume nebezbedne i opasne sada za vožnju

Portal za preporuku: automobile-catalog.com

Nakon zime ovih 5 stvari proverite na automobilu!

Kako da vam motor automobila duže traje

Mogu da rešim i vaše dileme, i glavobolje oko izbora automobila. Vaš Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

najbolji-_auto_logo_670-

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Da li da menjam Scenic za Lagunu?

Peugeot 308 sa motorom 1.6 VTi nije za preporuku?

U paklu sam: Koji karavan da kupim za 7000€

Pitanje iz Splita: Volvo XC60 je zaista toliko dobar?

Polovni automobili: Fabia, Yaris, Jazz

Polovan BMW X3 ili Corolla 1.6?

Šta kupiti: Nov Sandero ili polovan auto?

Dopada mi se Zafira i C-Max: Koji je bolji?

Đorđe Živković: Izgleda da je nameštena priča oko VW-a

Sa “konja na magarca”: Astru H menjam za Audi A3

G.Maksimović: Hvala vam g.Todoroviću na odgovorima koji su bili presudni za izbor Forda

G.Branislav Ilkić: G.Todoroviću jako ste mi puno pomogli pri izboru automobila

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Najbolji auto za 10.000€: šta preporučujete?

Kakav je auto Citroen Xsara Picasso?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Da li je BMW 320d bolja kupovina od Passata?

 

najbolji-_auto_logo_670-

 

Ostavite komentar