Zašto je lanac mnogo bolji od zupčastog kaiša?

Kupci automobila u Srbiji prilikom izbora modela, motora VELIKU PREDNOST daju motorima koji ima lanac. Motori koji imaju zupčasti kaiš nisu najpopularniji kod kupaca u Srbiji i od njih mnogi beže. Zašto? Da li je zbog činjenice da lako pucaju? Ili su skupi za zamenu? Da li često imaju fabričku grešku? Neki motori su imali loš lanac, kao recinom VW-ovi TSI motori, vrlo problematičan! Odgovore na ova i mnoga druga pitanja pronaći će te dalje u tekstu.

Tekst i  foto: Aleksandar Todorović

Pitajte Aleksandra Todorovića

Motori sa lancem su bili standad za proizvedene pre pedesetak godina, ali su osamdesetih godina (neki i ranije) proizvođači počeli da se okreću zupčastim kaiševima (naravno ne svi – Nissan je recimo ostao veran lancu i ne samo ovoj japanski proizvođač). Ono što je jeftinije nije bolje, jer ih treba menjat na 80 000 km ili 4 godine (na toliko ih menjaju svi moji majstori sa kojima sarađujem – ako vam ugradimo originalni zupčasti kaiš – onda je taj interval duži – ali su naravno potrebne redovne kontrole kaiša) pa znajte su lanci izdržljiviji od kaiševa u velikoj većini slučejava (izuzutaka ima ali su jako retki!).

 

Šta ja lanac?

Prenosni lanac je obrtni lanac i nalazi se uglavnom na prednjem delu motora. Pored njega su remenice i zupčanici koji su povezani sa mehaničkim komponentama motora.

Na krajevima radilice i bregastog vratila nalaze se lančanici koji su povezani sa njima. Lanac okretanjem otvara ventile i pomera klipove koji su povezani sa klipnjačom u komori za sagorevanje.

 

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

 

Kod motora sa lancem, lanci su čvršći od kaiša, ali i oni se mogu istrošiti i može doći do istezaanja lanca, u ekstremnim situacijama i do pucanja, a tada je šteta jako velika. Kada se lanac istegne proizvodi neprijatan, nepravilan metalni zvuk, što svako iole bolji mehaničar momentalno može da kontatuje, ali i svaki iskusniji vozač. Dakle lanac nije večan!

 

Kako znati da je lanac  za zamenu?

Nije loše da sami zamenite ulje, i filter ulja. Jer mnogi servisi to rade na brzinu, a pored toga retko ko će pogledati kako izgleda ulje koje su vam ispustili. A morare redovno kontrolisati kako izgleda ulje koje ste ispustili, ako vaš motor ima preko 400 000 km, a imate motor sa lancem.

Kada se lanac istroši, mali komadi metala se otkidaju i završe u ulju. Oni će biti jasno vidljivi u uljnom koritu kada se prazni. Znajte da metalne strugotine u ulju mogu biti i od istrošene glave klipa dizni ili drugih delova. Ali metalni opiljci u ulju su loš znak za motor! Ako vaš motor ima više od 100 000 km menjajte ulje na 7 000 km ili jednom godišnje (šta pre ispinite). Ako uglavnom vozite auto po gradu onda skratite interval zamene ulja na 5 000 km. Sintetička ulja jesu kvalitetna, ali i njih treba  menjati na 7 000 km, naravno ako vam je cilj da vas motor odlično služi narednih 10 godina. Ako planirate da prodate auto za godinu ili dve, onda možete menjati ulje na 10 000 ili 12 000 km, naravno zajedno  sa filterom ulja. Neki proizvođači imaju interval zamene na 40 000 km, ali to se odnosi na nove automobile. garancija na motor im je 3 godine, pa su procenili da motor može da izdrži 120 000 km, čak i kada menjate ulje na 40 000 km.

  • Ako vas mrzi da proveravate ulje, vozićete godinama dok ne počne lanac dobro da se čuje, a to definitivno znači njegov kraj (naravno da će habanje i lanca i motora svo to vreme da se ubrzava)!

Kad lanac počne da proizvodi neprijatan metalni zvuk znači da lanac preskače zub lančanika ili na bregastom vratilu ili na radilici. Možete primetiti da motoru nedostaje snage i obrtnog momenta, kada pokušate da naglo ubrzate bićete u neprilici, jer će vam trebati više vremena.

Ako se lanac istegne, verovatno je dosta oštećen i moraćete odmah da ga menjate! Imate i majstore koji vam  u takvim situacijama savetuju da slobodno  vozite ako nemate novca da ga odmah zamenite. Takac lanac može da pukne, a tada vam sleduje generalna motora koja će vas koštati nekoliko hiljada evra. Mnogi vozači u Srbiji misle da su motori sa lancem bučniji od onih sa zupčastim kaišem (što uglavnom nije tako – izuzetaka ima) jer su imali prilike da čuju uglavnom motore sa dotrajalim lancem – koji je bio  za zamenu još pre nekoliko godina! Naši vozači imaju osobinu da teraju sve dok može, a nisu retki i oni koji samo dolivaju ulje (nikada ga ne menjaju – ili prodaju auto kada dođe vreme za mali servis i registraciju – tako da nikada realno i ne znaju šta voze).

 

Buka motora u praznom hodu

Primetio sam da velika većina vozača, kupaca uopšte ne zna kakav zvuk treba da ima motor na ledu. Motor mora i u praznom hodu da radi ravnomerno, mirno i ne sme da proizvodi neprijan metalni zvuk, niti da radi nervanomerno! Neobični zvukovi su pouzdan znak da nešto sa motorom nije kako treba. Kada je lanac labav, on izaziva vibracije iznutra i ovo zvuči kao zveckanje dok je motor na leru.

Lanac je vitalni deo vašeg motora. To je jedna od komponenti bez koje ne možete, a kada zakaže, može napraviti veliku štetu na motoru. Prevencija je uvek bolja od lečenja, pa pazite na probleme sa lancem. Zupčasti kaiš takođe ima svoje prednosti, on je recimo dosta jeftiniji za zamenu. Postoje i motori sa lancem, koji su imali problematičan lanac kao recimo VW-ovi benzinci TSI. Ali većina motora sa lancem, imaju kvalitetan lanac – koji naravno u jednom trenutku mora da se zameni.

 

 

Tražim polovnjake za vas

Nije smak sveta ako nemate novca za nov auto. Samo 3% stanovnika Srbije može da kupi nov auto, ali i njihova iskustva nisu sjajna, jer garancija za nov auto ne pokriva sve. Naročito se iznenade kupci kada shvate da recimo dizne nisu pod garancijom, pa čak ni kod Mercedesa. Oni koji godinama kupuju polovne automobile dobro znaju da nije lako pronaći dobar primerak. Ali najvažnije kod polovnjaka je:

  1. Da nije ukraden
  2. Da nije izvršitelj stavio šape na njega. Notari to NE proveravaju!
  3. Da nije bio u sudaru (havarisan)
  4. Da ima ispravnu elektroniku
  5. Da ima ispravan motor

Imam iskustvo od preko 20 godina, i dobro znam koji dileri uvoze havarisane automobile, automobile iz poplave, ali mi takvi uglavnom i NE dozvoljavaju da proverim njihove automobile. Automobile proveravam i vozim ja, Majstore angažujem jer ne želim da mi nešto promakne, Tri stručnjaka UVEK vide više nego jedan, a osim toga želim da podelim odgovornost sa nekim, ali bogami i sa dilerom. Ja nisam svemogući, naravno da proverim sve što mogu, ali nije moguće 100% proceniti stanje motora, to prosto nije realno, al objektivno, 80% jeste.

 

Nije nužno da poslušate moje preporuke oko izbora modela (Gubite vi – a ne Ja). Nije obavezno da odradite veliki servis kod mojih majstora – ali ako vam pukne zupčasti kaiš i napravite havariju na motoru od 3 000 evra naravno da ste odgovorni vi a ne ja, jer niste hteli da uradite ono što je nužno. Isto ako vaš majstor radi veliki servis on je odgovoran a ne ja, niti moji majstori koji su preporičili da kupite konkretni auto. Dakle izlazim u susret svim vašim zahtevima. Cene velikog i malog servisa kod mojih majstora je prosečna cena tih servisa u Beogradu. U Leskovcu ili Kruševcu su cene nešto niže, ali su i troškovi života niži. Dobijete tačnu cenu svakog ugrađenog rezervnog dela.

Stigla je beba – Treba vam provereni auto?

Prošlo je vreme kada ste sami mogli da kupite polovni automobil. Danas su automobili sa mnogo više mana, kvarovi su nemerljivo skuplji, elektronika neuporedivo komplikovanija, a prodavci dovitljiviji nego ikada pre i spremni da sakriju sve te mane, čija će vas popravka koštati na hiljade evra. Šta je alternativa? Zar nije mudrije da angažujete nekog ko će umesto vas da proveri 20, 30 automobila, nađe auto bez mana, odradi vam veliki i mali servis, zameni gume po potrebi i i diskove, registruje auto umesto vas i doveze vam auto ispred kuće ili stana ako živite u Beogradu, a ako ne, da vam obezbedi probne tablice?

Ako imate malu decu, ili ste tek dobili decu, nemojte se igrati i nemojte ih voziti u neproverenim automobllima! Nemojte verovati dilerima koji ističu NOVO, NOVO a zapravo prodaju auto koji ima realnih 800 000 km. 

 

PREPORUKE MODELA DAJEM BESPLATNO ONIMA KOJI ME ANGAŽUJU (PODRAZUMEVA SE DA STE UPLATILI NOVAC ZA TRAŽENJE AUTOMOBILA). Ako sami kupujete auto, a želite moje preporuke, onda mi uplatite 18 000 dinara i dobićete na e mail, spisak najboljih modela shodno vašim afinitetima. Ako vam ja tražim auto, moje preporuke su GRATIS! 

 

Vrhunski majstori nemaju kada da napuštaju servis, nemaju vremena da vam obilaze automobile na placevima, i to stoji. Dobar majstor nikada vam neće dati prognozu koliko će jedan motor još da traje. Iskusan majstor nikada neće hvaliti polovni automobil. Neću ni JA. Jer najbolji auto je nov auto. Ali naše plate su takve, da nemaju svi oko 20 000 evra za pristojan auto. A da kupujete nebezbedan, slab i loše opremljen automobil nije mudro, jer imate samo jednu ženu, i dvoje decu u proseku – zar želite da ih izgubite? Mislite da će Srbi prestati da piju? Da će prestati da voze 180 km/h tamo gde je ograničenje 80 km/h? Ja iskreno sumnjam……..a vi? Na hiljade zadovoljnih klijenate me preporučuje. Možete biti i vi jedan od njih.  Ali samo ako su vaši zahtevi realni, ako čuvate automobil i ako dolazite na dogovorenih 6 meseci na besplatne kontrole. Jer meni je cilj da vas auto odlično služi! Ako i vi imate taj cilj, javite se, pa da vidimo da li i koliko mogu da vam pomognem.

Možete me kontaktirati preko sajta, rubrike Pitajte A.Todorovića, ili preko Facebook stranica Testovi Automobila Sribja i Najboljiauto.

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

 

 

Ja sam itekako konkretan, i svako od vas će dobiti od mene preporuke za modele koji najviše odgovoraju vašim porodicima. Neću svakom preporučiti isti automobil. Neko ima jedno dete, neko ima troje dece. Vi možda prelazite 10 000 km godišnje, a neko drugi 30 000 km. Neko sada ima Punto 1.2 a neko od vas vozi Toyotu Avensis, zar ne? Moram dakle preporučiti modele koji su bolji od automobile koji trenutno imate u svakom pogledu. Ali najvažnije je po meni – da vam preporučim najbezbedniji i najpouzdaniji auto za vaš novac. Kad kažem najpouzdaniji – to znači model koji ima proveren motor koji se i lako održava, i za koji su delovi dostupni. Preporuke dajem samo i kada me angažujete.  Odgovore na pitanja i poređenje modela vam mogu dati i ako me ne angažujete. Razlika je velika. Sve je u poverenju. Ako vi nemate poverenje u mene, da li ja treba da imam poverenje u vas? Mislim da ne. Tako da itekako zadržavam pravo kome ću tražiti auto, a kome ne. Mnogi sumnjaju u to, pa ostanu začuđeni kada ih odbijem, i kada ne želim da im tražim auto – a kada to uradim, za tako nešto imam bar 10 razloga. Znam da vas mrzi da pročitate moje testove automobile, odgovore na pitanja, shvatam i da ne možete da procenite koliko je moje znanje, ali to je jedino što mogu: da serviram besplatno online informacije do kojih sam teškom mukom došao. Ni jedan test automobila nije bilo jednostavno odraditi i napisati. Ja ne pišem PR testove i tekstove kao ostali novinari. Pročitajte par puta bilo koji moj tekst, i lako će te dođi do mog zaključka. Ne mogu raditi besplatno,  i ne mogu vas lagati. Za tako nešto morate da se obratite prodavcima automobila – jer ja to nsam.