VOZILI SMO: Toyota GT86: za večnu ljubav

Toyota je gotovo čitavu jednu deceniju razvijala svoj novi sportski kupe koji, recimo tako, nema prava na grešku. Sve ono najbolje iz sportskih Toyotinih modela, od Celice do Supre i originalnog MR2 sa zadnjim pogonom, uspešno je inkorporirano u Toyotu GT86, koja prilično “miriše” na Subaru. Ovo nije slučajno: bokser motor, menjač i oslanjanje konstruisali su inženjeri Subarua. Toyota je obavila besprekoran posao po pitanju dizajna i podarila ovom modelu beskompromisni kvalitet, uloživši pedesetogodišnje iskustvo u proizvodnji kupea. Iza naziva GT86 ne skriva se samo simbolika – ovaj broj krije se i u bokser motoru, čiji cilindri imaju prečnik i hod od tačno 86 mm. Kvadratni bokser dobro zvuči, a još bolje vuče, tako da se prilično dobro oseti konjica od 200 KS, ali i ubrzanje od 7,6 sekundi do 100 km/h. Zanimljivo je da je sportski trim dovoljno udoban – sedišta nisu previše tvrda (na zadnjoj klupi čak ima više mesta nego Porsche 911), a duža putovanja sa ovim sportistom ugodnija su nego vožnja BMW-a serije 3.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

TESTIRALI SMO: BMW 218i Active Tourer

TESTIRALI SMO: BMW 316d

POSETILI SMO: BMW salon – Auto-Garant, Čačak

DSCN8194Savršeno izbalansirano ogibljenje omogućava puni užitak u krivinama, a kada isključite elektroniku, imate stari dobri osećaj kao u sportskim automobilima od pre nekoliko decenija. Divlja, ali ukrotiva Toyota GT86 može mnogo toga da vam ponudi i lako se može dogoditi da je zavolite za ceo život. GT86 nudi takvo uživanje u vožnji da ćete na sve nedostatke brzo zaboraviti – iako je tek počela da živi na tržištu, već najavljuje svoj budući legendarni status jer spada u one automobile koje nikad nećete poželeti da prodate. Takvu lakoću vožnje ne nudi niko i cena od 32.800€ se, u tom smislu, može smatrati pravom sitnicom. Svakako, ovaj automobil traži veoma dobrog vozača, a takvi kod nas retko kada mogu da izdvoje pomenutu sumu, pa će ponosni vlasnici ovog genijalnog automobila moći da se izbroje na prste jedne ruke.

testoviautomobila-rs-logo

Da li ste ikada vozili savršen automobil? Ja jesam do pre neki dan, kada sam morao teškog srca da vratim crvenu Toyotu GT86 njegovom vlasniku, Toyoti Srbija. Odmah ću reći da je GT86 daleko bolji nego što sam očekivao. Bokser motor sa niskim težištem koje je postavljeno na svega 46 cm od asfalta, umerena težina od 1.240 kg i gotovo idealna raspodela težine u odnosu 53:47 zajedno stvaraju – savršeni vozački automobil. GT86 se ponaša izvrsno, tačno onako kako poželite, uvek, i bez zadrške. Stabilnost je neverovatna, a još je neverovatnije kako se lako osećaju granice ovog automobila u krivinama. Na brzim autostradama, motor ima daha do 220 km/h, nakon čega mu treba malo više vremena da ubrza do 228 km/h, što je 2 km/h više od onoga što fabrika deklariše, a možda može i bolje od toga ako je u rezervoaru benzin od 98, a ne od samo 95 oktana. Važno je i da na 228 km/h imate puni užitak, jer vetar ubedljivo bučno fijuče oko vas, servo upravljač je zadivljujuće direktan i precizan, nije osetljiv na bočni vetar, a zvuk motora ja pravi sportski – sve u svemu, uživanje je mnogo veće nego kada jurite u Mercedesu sa limitiranih 250 km/h. Dok vozite Toyotu, GT86 imate osećaj da kontrolišete svaki deo automobila, nije ništa izveštačeno kao kod najnovijih Audija i BMW-a. Osećaj koji nudi GT86 neki nazivaju “dušom”, a to je, u stvari, odlična interakcija vozača i mašine, koja je kod ove Toyote dovedena do savršenstva.
TESTIRALI SMO: Toyota GT86: za večnu ljubav

Na šta vas asocira ime Toyota?

Verovatno na jedan vrlo pouzdan, kvalitetan, praktičan automobil. Možda pomislite na neki terenac, ili na najprodavaniji SUV pre jedne decenije – RAV4. Da li vas ime Toyota asocira na sportski automobil? Ne? Da li ste sigurni? Imate pravo što tako mislite, jer Toyota odavno nije imala pravi sportski automobil u ponudi, a nekada je imala najmanje tri moćna kupea – prava vozačka automobila. Iako je nekada pravila rasne sportske automobile, Toyoti kao da je postalo bitno samo da bude broj jedan u svetu po kvalitetu i broju proizvedenih automobila. Nekada je Celica žarila i palila reli takmičenjima i osvajala titule, a danas? Danas nema Toyote ni u Formuli 1. Kriza je naterala Japance da proizvode samo ono što donosi siguran profit, jer su oni predviđali i mnogo crnje scenarije na svetskom tržištu automobila. Danas Toyota u svakom pogledu posluje vrlo pozitivno, pa su rešili da nas obraduju jednim pravim vozilom za uživanje, kakva je i Toyota GT86 – plod dugogodišnjeg rada inženjera koji obožavaju sportske automobile. Zato će ovaj auto predmet postati obožavanja svakog onog ko ume i želi brzo da vozi, i svakako će automobil biti upamćen kao jedan osobeni primerak vrhunske tehnike.

Rođen za auto-put

Prirodno je da želimo bolje, brže, veće i opremljenije automobile, i retko kada se zapitamo gde je granica. Toyota GT86 može da dohvati 228 km/h, neki automobili mogu i brže, ali za upravljačem Toyote neverovatno dobro osećate brzinu, pri čemu ovaj auto munjevito reaguje na svaku vašu korekciju volanom. Jednako munjevito i koči i možete naglo promeniti pravac kretanje, a da pri tome automobil ostane miran i stabilan, jer pneumatici i oslanjanje uvek na vreme najavljuju svoje limite. Ubrzanje do 100 km/h iz mesta mirovanja je neznatno više od sedam sekundi zahvaljujući zadnjem pogonu i odličnoj trakciji.

Bez obzira na to da li je ovo automobil samo za mlade ili i one koji se tako “osećaju” (šta god to značilo), ili je možda samo skupa igračka za muškarce – šta kada se žena zaljubi u jedan ovakav kupe? Pri tome nije isključeno da će ostati bez daha dok je vozite na granici razuma, što nijedan drugi Toyotin model ne može. GT86 je svakako namenjen svima onima koju umeju i znaju da se nose sa izazovima koje ovaj Coupe postavlja pred vozača. Ako mislite da će vam ovaj automobil dopustiti da vozite sporo i poštujete ograničenje brzine, duboko se varate. Kada pokrenete motor i pritisnete papučicu gasa, nećete čuti zvuk motora već “simfonijski orkestar” iz izduvnih cevi, koje su tako podešene da su vam uši istog momenta ispunjene rezonantnim, metalnim bokser “notama”. Automatskim menjačem, kojim možete i manuelno birati brzine, ugodno je baratati, a u velikim retrovizorima je pravi užitak posmatrati ostale automobile kako postaju sve manji i manji i postepeno nestaju iz vašeg vizira.

DSCN8210Mada se GT86 dobro snalazi u gradu, naročito na sprintu kod semafora, ipak je njegovo prirodno okruženje autoput. Na brzim deonicama Coupe suvereno “pokazuje zube” i do magične cifre od 220 km/h stigne mnogo brže nego što biste to očekivali od automobila koji ima benzinski motor od samo 2,0 litra radne zapremine, i to bez turbo punjača. Zvučna izolacija je solidna, ali na mahove poželite i da je nešto lošija, jer biste onda bolje mogli da čujete briljantni motor. Subaru je napravio zaista hi-tech agregat – lagan i snažan, koji voli obrtaje isto onoliko koliko, možda, i vi. Ovaj automobil nije Audi TT ili BMW serije 3 – on im nije nimalo sličan, jer ovde ništa nije izveštačeno, previše mirno i tiho, u ovom automobilu se vozi glasno i sa velikim osmehom na licu. Kočnice su u potpunosti u skladu sa pretenzijama ovog moćnog agregata, pa i više od toga – kao da su ostavili prostor za neki budući, još snažniji agregat. Preciznost doziranja kočnice je neverovatna, kao na automobilima pripremljenim za trke. Posebno raduje činjenica da su diskovi otporni na fading. Jedini “greh” ovog lepotana jeste što nije dovoljno skup. Sasvim sam pri sebi kada ovo tvrdim, jer će ovaj automobil ionako kupovati oni koji imaju i previše novca, a oni vole uvek da imaju najskuplji model u klasi. Ako vas nije sramota da vozite kupe koji košta tričavih 34.100€, koliko treba platiti GT86 sa automatskim menjačem i bogatom serijskom opremom koja ne traži doplate kao u BMW-u, onda nemate više šta da čekate.

Ovih dana, dok sam uživao za volanom ovog genijalnog kupea, shvatio sam da je kupovina jednog Landcruisera ili Audija A6″traćenje života”, jer u ovom prestižnom terencu i ovoj prestižnoj limuzini, možete putovati na visokoj nozi, možete dokazati svoj status u društvu, možete brzo stići na odredište (posebno sa Audijem A6), ali ne možete voziti sa ogromnim zadovoljstvom i ushićenjem, koji vas, možda, vraćaju u vreme kada ste sanjali da vozite jedan čistokrvni sportski kupe. GT86 je baš takav – sportski grub i direktan, automobil koji vam se tako brzo uvuče pod kožu da poželite da ga ukradete, ako već ne možete da ga priuštite (iako se Toyote navodno veoma retko kradu, možda GT86 promeni tu tradiciju).

Najbolji bokser motor do sada

Ovaj kupe će vam redovno priređivati iznenađenja – stalno i iznova ćete testirati njegove limite, koji su postavljeni znatno iznad onoga što nudi konkurencija. Maksimalnu snagu od 200 ili malo više “konja” postiže na ugodnih 7.000 o./min. – ugodnih i za motor, i za vaše uši. Maksimalni obrtni moment vam je na raspolaganju od 6.400 o./min. do 6.600 o./min. radilice, i to od 206 Nm, što je dovoljno za težinu od 1.240 kilograma. Međutim, motor lepo vuče već od 2.500 obrtaja, kao da ima još jedan par cilindara, i već na 4.000 o./min. pruža dovoljno snage i sile da možete da se zabavite. Menjač je možda još i bolji od agregata – dopušta sportski brzu promenu stepena prenosa u svakoj situaciji. Toyota GT86 je opremljena elektronskim sistemima poslednje generacije i sve to funkcioniše besprekorno, a ako vam tako nešto dosadi, možete je isključite prostim pritiskom na taster. Uživanje u vožnji, zavist drugih vozača i zvuk bokser motora jesu ono što dobijate za uloženih 32.800€.

Šta ona kaže: Kupovina ovog kupea možda nije zdravorazumska odluka, posebno ako živite u zemlji  sa ovako lošim ulicama i putevima, ali, ali kada je čovek zaljubljen, ne pita razum za savet. Možda je racionalnije kupiti polovnu Toyotu GT86, jer ovakvi automobili u proseku nemaju velike kilometraže iza sebe i njihovi su vlasnici uglavnom veoma brižni prema njima, pa su veoma dobro očuvani čak i posle dosta godina. Ko može da čeka godinama i ko ima strpljenja, dobro će mu doći sve vreme ovoga sveta za razmišljanje i sanjarenje. Ali, ponekad treba biti i nestrpljiv – svaki dan bez ovog automobila deluje kao gubljenje vremena. Ovaj kupe je prosto sjajan i svaki trenutak proveden u njemu je pravo uživanje, skoro nalik onom kada ste zaljubljeni, a taj osećaj povezanosti sa automobilom ne pružaju ni mnogo skuplji modeli.

Kome je namenjen ovaj automobil?

Taman kada sam pomislio da ću potpuno osedeti dok Toyota ponovo ne izbaci sportski automobil na tržište, GT86 je ušao u serijsku proizvodnju. Očekivao sam mnogo od ovog kupea, a dobio sam od njega mnogo intenzivnije uživanje nego što sam mogao i da zamislim. Toyota GT86 je kao žena vašeg života, bez koje ne možete da dišete ni živite. Zbog toga nemojte da napravite grešku i zakažete test vožnju Toyote GT86. Takva muka vam zaista ne treba u životu, posebno ne ako nemate dovoljno novca da je priušite uz sve kredite koje vam banke poturaju pod nos.

DSCN8213Šalu na stranu, Toyota konačno u ovoj klasi ima model prilagođen ukusu mlađih kupaca: koji su svoje vozačko umeće odavno podigli na jedan mnogo viši nivo. Ako ne umete da vozite na limitu, niti to želite, onda ovaj automobil nije za vas, sve i da se lažete da ste vrhunski vozač. Najbolje i sami znate da li je ovaj automobil ostvarenje vaših snova, ili samo bačena rukavica u lice. Ako niste spremni da uživate u životu i dobrom automobilu, koji će u vama probuditi sve vozačke emocije koje ste decenijama “sakrivali u podrumu”, ne prilazite ovom kupeu i ne razmišljajte o njemu. Ovaj automobil namenjen je svima onima koji su imali Celicu, Supru ili Toyotu MR2, i onima koji su ove automobile samo sanjali. Toyota GT86 je sve, samo ne igračka, jer su putovanja daleko ugodnija nego kada ste za volanom BMW-a serije 3. To ne znači da je Toyotin kupe veoma udoban, već da nije veoma tvrd i neudoban kao što bi se moglo očekivati.

Najbolji bokser motor na svetu: snažan, elastičan, milozvučan, čak i dovoljno štedljiv. Direktan i veoma precizan servo upravljač. Moćna kočiona klješta, koja pružaju veoma kratke zaustavne puteve i stabilno kočenje čak i na 228 km/h. Odlično usklađeno oslanjanje – dovoljno udobno, a pruža izvanrednu stabilnost (ako vam nije dovoljno tvrdo, kupite Subaru BRZ). Odlična pozicija za volanom, odlični i moćni farovi. Dobar kvalitet ugrađenih materijala, vrhunska finalna obrada. Originalan i zanimljiv dizajn, ostavlja bez daha samo lepe dame, koje se razumeju u automobile. Nudi beskompromisni osećaj za volanom i dinamičnu vožnju kakvu ćete pamtiti do kraja života. Povoljna cena, umereni troškovi održavanja, dobra servisna mreža. Nivo buke je tačno onakav kakav treba da bude u jednom sportskom automobilu. Spisak serijske opreme je okvirno kao trećina ovog teksta. Toyotu GT86 ne može da vozi svako, a ne može ni da je poseduje ljubitelj BMW-a i Audija. Govori umesto vas, lepšem polu, ono što se vi ne biste usudili.

Prtljažnik je mali, prima tek 243 litara. Mali je i rezervoar za gorivo (samo 50 litara), posebno ako vam je prosečna putna brzina gotovo 200 km/h. Još manje ima mesta na zadnjem sedištu, dovoljno za mačku, premalo za većeg psa. Nije dovoljno skup, vlasnici BMW-a će imati skuplji automobil od vas. Ne kvari se, pa ćete morati večno da ga vozite. “Mrzeće vas” u svakom Toyotinom servisu, jer će samo zbog vas morati da nabavljaju rezervne delove,. Još dugo će biti prava “egzotika” u Srbiji, jer Srbi kupuju automobile na metar i na kilogram.

Cena: od 29.100€

[table]DIMENZIJE : SPECIFIKACIJA
Dužina: 4.240 mm
Širina: 1.775 mm
Visina: 1.425 mm
Međuosovinski razmak: 2.570 mm
Prtljažnik: 243 l
Težina: od 1.240kg[/table]

DSCN8202[table]MOTOR : SPECIFIKACIJA
Zapremina: 1.998 ccm
Snaga: 200 KS pri 7.000 o./min.
Obrtni moment: 205 Nm u intervalu od 6.400 o./min. do 6.600 o./min.[/table]

DSCN8217[table]PERFORMANSE : SPECIFIKACIJA
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 7,6 s
Maksimalna brzina: 226 km/h
Potrošnja (fabričko obećanje): 7,8 litara
Potrošnja na testu: 8,9 litara
EuroNCAP kreš test: 5 zvezdica[/table]

TESTIRALI SMO: Volvo XC90 D5 AWD

TESTIRALI SMO: Kia Sorento 2.2 CRDi AWD

TESTIRALI SMO: Renault Captur 1.5 110 dCi Stop & Start

TESTIRALI SMO: Toyota Avensis 2.0 D-4D

TESTIRALI SMO: Volkswagen Passat 2.0 TDI

TESTIRALI SMO: Kia cee’d 1.6 CRDi

TESTIRALI SMO: Ferrari F430

TESTIRALI SMO: Nissan X-Trail 1.6 DCI X-Tronic

TESTIRALI SMO: Dacia Sandero 1.5 dCi 75

Ostavite komentar