Vozili smo Superauto: Subaru Forester!

Subaru Forester – premijum japanski SUV u Americi doživljava veliku popularnost, a i u Evropi je sve privlačniji onima koji žele da se kreću i po gradu, i po lošim putevima, ali i tamo gde puta nema. Već samim svojim konvencionalnim dizajnom, lišenim modernih rešenja, Forester nagoveštava da nije šminkerski SUV. Konvencionalni izgled biće vam najmanje važan kada se nađete za volanom ovog Subarovog nežnog džina. Maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testu i najbolja zaštita u ovoj klasi za decu (91%) preporučuju ga i porodicama, kojima bi bezbednost trebalo da bude na prvom mestu.

Tekst: Aleksandar Todorović
Foto: Branka Todorović

TESTIRALI SMO: Subaru Forester 2.0 D-L

najbolji-_auto_logo_670-

Subaru već decenijama razvija i usavršava svoj simetrični pogon preko svih točkova. Za razliku od ostalih SUV vozila ili, tačnije, krosovera, Forester ne možete kupiti samo sa pogonom preko prednjih točkova – to Subaru ne dozvoljava.

motor-subaru

Japanski inženjeri smatraju da Forester mora da zadovolji sve potrebe njihovih tradicionalnih kupaca, koji žele da stignu tamo gde im padne na pamet, bez obzira na vremenske (ne)prilike, odnosno stanje puta.

Forester-todorovic

Ovaj Subaru se izuzetno lako i ugodno vozi, a čak ni na autoputu nije inferioran, jer kazaljka brzinomera za tili čas pređe oznaku od 200 km/h (maksimalna realna brzina je “tek” 196 km/h, što je 6 km/h više od obećanja fabrike).

forester-u-srbiji

Nije poenta samo u brzini, već u činjenici da se Forester, uprkos svojoj visini, čak i tada ponaša izuzetno stabilno i upravljivo, što se od ovog brenda i moglo očekivati. Nije bezbedan poput Hyundaija Santa Fe (96%), ali nudi karoseriju veće čvrstine od Toyote RAV4 (89%

forester-1

Iako od Forestera ne očekujete udobnost Mercedesa ili Volvoa, začudićete se sa koliko ćete svežine izaći iz ovog automobila posle desetočasovne vožnje. Razlog za ovo leži u specijalnim materijalima korišćenim za izradu sedišta, koja pružaju visok nivo komfora čak i putnicima na zadnjoj klupi. Možda je njegova najbolja osobina to što silovito ubrzava, a igla brzinomera prelazi magičnu oznaku za 200 km/h sa velikom lakoćom.

Kada svemu tome dodate veliki gepek, odličnu opremu i činjenicu da vam se svi sklanjaju sa puta osim kamiona i većih džipova, lako zaboravite da Subaru Forester nije najlepši automobil na svetu – barem spolja. On kao da potvrđuje izreku da prava lepota dolazi iznutra.

DSCN4972Hi-tech Boxer turbo dizel agregat – vrhunski menjač – vrhunski prenos 4 x 4.

Benzinci gube trku sa dizelašima. Razlog leži u ogromnom obrtnom momentu, kojeg dizel motori sa promenljivim turbinama imaju na pretek, ali i daleko nižoj potrošnji. Nažalost, većina dizelaša ima grub rad u hladnim jutarnjim satima, a karakterišu ih i neprijatne vibracije. Osim toga, ne mogu se pohvaliti ni reskim sporskim zvukom i ravnomernim razvojem snage. Treba reći da dizelaši, do pojave Boxer turbo dizel motora iz Subarua, nisu mogli da se pohvali tihim radom i lepim “sportskim” tonovima. Ljubitelji rasnih sportskih motora koji godišnje prelaze velike kilometraže naročito će umeti da cene kvadratni (prečnik u hod klipa je 86 mm) 2,0-litarski turbo dizel motor sa četiri cilindra, 16 ventila i dva bregasta vratila u bokser koncepciji koji daje 147 KS i troši u proseku samo 7,7 litara evro dizela.

Kome je namenjen ovaj automobil?

Forester 2.0 D, koji u normalnim uslovima vožnje troši oko 6,0 litara (na napornom testu sa visokim brzinskim prosecima pio je 7,7 l), naći će svoje poklonike. Moćan, robustan, brz i pritom racionalan SUV ima svoju budućnost čak i na tržištu Evrope, koja nije previše naklonjena kvalitetnim japanskim modelima poput ovog. Ime Subaru, nažalost, nema dovoljno jak imidž da bi se neko, umesto za Audi ili BMW, opredelio za Forester. Pa ipak, Forester jeste bolji SUV od Honde CR-V ili Toyote RAV4, a bolji je i od kompletne korejske i evropske konkurencije. Tačnije, nema boljeg u ovoj klasi, iako mu Mazda CX-5 diše za vrat – blizu su po gotovo svim karakteristikama. Ako se vama dopada dizajn ovog japanskog SUV-a, zanemarite moju ocenu za dizajn. Forester je jedan od onih automobila koje iz dana u dan volite sve više, a to je na duže staze jedino bitno.

thumbs-upOvde nema dovoljno prostora da se navedu svi kvaliteti ovog automobila. Dovoljno je reći da je četvrta generacija Forestera dovedena do savršenstva. Vrhunski bokser turbo dizel kvadratnog promera izuzetno linearno razvija snagu, tako da jednako savršeni prenos preko svih točkova lako dolazi do izražaja. Šestostepeni manuelni menjač je došao pravo iz “raja” – iz Japana. Potrošnja na testu iznosila je 7,8 litara, a Forester može trošiti i manje od 7,0 litara bez puno odricanja u odlučnim međuubrzanjima, kojih se ne bi postideo ni BMW X3. Nudi vrhunski kvalitet i bezbednost. U odnosu na konkurenciju, deca ovde imaju najveće šanse da prežive sudar.
 
thumbs-downDizajn nije dovoljno atraktivan. Forester mora da izgleda luksuznije i atraktivnije, jer košta 30.990 € (nekim kupcima se ipak dopada neupadljiv dizajn). Izgled enterijera pomalo vraća u osamdesete godine prošlog veka, a isto se može reći i za izbor materijala. Cena je zaista visoka – Mazda CX-5 sa dizel motorom od 2.2 litra i 150 KS košta 23.700 €. Servisna mreža za automobile marke Subaru je loša – to će se valjda promeniti.

Cena: 30.990 €

KOMPLETAN TEST FORESTERA PROČITAJTE NA LINKU DOLE:

TESTIRALI SMO: Subaru Forester 2.0 D-L

najbolji-_auto_logo_670-

Ostavite komentar