Vozili smo: Renault Twingo SCe 70

Novi Twingo dobio je potpuno nova tehnička rešenja: motor se sada nalazi pozadi. Samim tim, novi Twingo okitio se “titulom” prvog serijskog Renaulta u ovom veku sa zadnjim pogonom (u 20. veku, zadnji pogon su imali R8 i R10). Iako je Renault novi model konstruisao u saradnji sa Mercedesom (koristi novorazvijenu platformu), filing za volanom evocira uspomene iz mladosti, kao i pozicija sedenja. Mali, praktični, petovratni Twingo mogao bi nedvosmisleno da ponese naziv Renault 4 novog veka. I zaista, za volanom Twinga osećao sam se kao da vozim modernu, hi-tech verziju “četvorke”, a takva su i ubrzanja – do “stotke” stiže za 18 sekundi, što je brzo ili sporo, u zavisnosti od toga kakva vam je percepcija ubrzanja. Motor je trocilindrični, a takav mu je i zvuk, kao kosilica za travu. Ali nije sve u zvuku, jer ovaj Renault je izrađen veoma kvalitetno, izuzetno je udoban, a na zadnjem sedištu ima najviše mesta u klasi. Šta više tražiti? Šarm? Renaultovi automobili su ga uvek imali, a ovaj Twingo će sasvim sigurno doživeti veliki uspeh, jer, osim što izgleda simpatično, jako je zabavan za vožnju. Zahvaljujući Jevtović Autu, imao sam prilike da testiram novi Twingo, i vama pomognem u izboru novog automobila. Kompletan tekst pročitaj ovde (klikni ovde).

Tekst i foto: Aleksandar Todorović.

www.jevtovic-auto.rs

TESTIRALI SMO: Renault Twingo Sce 70

Šta ona kaže: Novi Twingo je mnogo lepši i udobniji od starog modela. Enterijer je veoma kvalitetno i maštovito odrađen, ima puno prostora na zadnjem sedištu za tako mali automobil i veoma se lako parkira. Vožnja je pravo uživanje – sve pedale su mekane, menjač je precizan, motor lepo prima gas, a volan se lako vrti. Izbor boja je takođe sjajan.

DSC_0846Kome je namenjen ovaj automobil?

Zaista nisam siguran šta ovde da napišem. Danima pokušavam da otkrijem ko su to kupci novog Twinga u Srbiji, i za sada još uvek nisam ni blizu da to otkrijem. Vlasnici starog Twinga neće biti zadovoljni osnovnim motorom, a ni dinamikom vožnje. Vlasnici Renaulta 4 verovatno i dalje žive u nekim drugim vremenima i nemaju ni blizu 9.100 € koliko košta osnovna verzija, odnosno 11.100 € koliko treba platiti testiranu verziju. Žene kod nas i dalje pomalo izbegavaju da same sebi kupe automobil, iako verujem da bi, da se samo ženski pol pita, novi Twingo bio pri vrhu liste najprodavanijih modela u ovoj cenovnoj kategoriji (namerno izbegavam da pominjem klase vozila, jer za 11.000 € može kupiti mnogo veći Rapid ili Hyundai i30).

Ako želite pak automobil koji je drugačiji od svega onoga što nudi konkurencija, onda je novi Twingo pun pogodak. Niko ne proizvodi automobil A segmenta sa zadnjim pogonom. Ovaj Renault bi se mogao okarakterisati kao pravi porodični francuski automobil koji može odgovoriti na sve vaše skromnije zahteve. Nije jeftin, ali je zato kvalitetno izrađen. Nije brz, ali je zato štedljiv. Nije nemački automobil, ali zato je lep, šarmantan i udoban.

DSC_0885Ako ste bili zadovoljni starim Renaultom 4, “novim R4″ bićete prosto oduševljeni. Doduše, Renault ga prodaje pod nazivom Twingo, ali oni ga proizvode, pa mogu da ga i zovu kako žele. Nemojte pogrešno da me razumete: ja bih ovaj automobil kupio (pod uslovom da imam poslaničku platu i pristup skupštinskom restoranu). Mene je ovaj auto oduševio, iako izmereni podaci ne inspirišu većinu potencijalnih vozača da izvade pare za jedan ovakav Renault, osoben osećaj vožnje je ono što me je kod ovog automobila osvojilo. Najbolji Renaultov diler u Srbiji: Jevtović Auto će vam rado ustupiti Twingo na probnu vožnju, samo se najavite na telefon 032/301-110, i uživajte, kao što sam ja uživao.

thumbs-upOriginalan i kvalitetan. Okretan, zabavan automobil za vožnju. Dovoljno štedljiv agregat. Sjajno podešeno ogibljenje, odličan menjač. Odlično se ponaša na brzinama od 140-150 km/h. Jako dobre i efikasne kočnice, koje sa lako doziraju. Veoma udobna prednja sedišta. Vrhunske kočnice koje se lako doziraju i odlična stabilnost. Umereni troškovi održavanja. Izuzetno mali prečnik okretanja od 8,9 m je rekod u klasi! Odlična finalna obrada i vrlo dobar opšti ugrađenih materijala. Mnogo bolji automobil od Fiat Pande. Ne krade se i veoma se lako parkira.

thumbs-downAtmosferski benzinac od 70 KS ima mali obrtni moment, pa je nedovoljno elastičan. Buka na velikim brzinama iritira, a u vožnji gradom zvuk “zujalice”, odnosno motora iza zadnje osovin,e izaziva podsmeh ili smeh. Cena je previsoka, iako se radi o novom modelu. Skromna paleta motora – dizelaš nije u ponudi. Trakcija na putu je daleko od najboljih u klasi. Elastičnost motora je loša, ubrzanje od 80 do 120 km/h u V stepenu prenosa traje 35 s, to isto uradi Hyundai i10 za 26 s. Brži pad vrednosti nego kod nemačke konkurencije. Francuski automobil ne bi bio francuski bez neke nepotrebne gluposti: ovoga puta to je komplikovano otvaranje prednje haube. vazdušne zavese nije moguće dobiti ni uz doplatu. Pneumatici na prednjoj osovoni su uži od onih pozadi. Bezbednost je u proseku klase, loša zaštita putnika u bočnom sudaru.

Cena od 9.100 €

www.jevtovic-auto.rs

Ovo je skraćena verzija testa, kompletan tekst pročitajte na ovom linku dole:

TESTIRALI SMO: Renault Twingo Sce 70

DIMENZIJE : SPECIFIKACIJE
Dužina: 3.595 mm
Širina: 1.647 mm
Visina: 1.558 mm
Međuosovinski razmak: 2.492 mm
Prtljažnik: 219/980 l
Težina: 970 kg

MOTOR : SPECIFIKACIJE
Zapremina: 999 ccm
Snaga: 70 KS pri 5.600 o./min
Obrtni momenat: 91 Nm pri 2.850 o./min

PERFORMANSE : SPECIFIKACIJE
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 17,0 s
Maksimalna brzina: 151 km/h
Potrošnja (fabričko obećanje): 4,5 litara
Potrošnja na testu: 6,9 litara
EuroNCAP kreš test: 4 zvezdica

najboljiauto-DSC_0896

Ostavite komentar