Vozili smo: Honda Accord

Ovaj vrhunski automobil možete kupiti i sada na sajmu automobila u Beogradu. Od konkurencije se izdvaja sa svojim neuništvim motorom, perfektnim menjačem, odličnom finalnom obrdom, komforom na nivou premijum brendova i vrlo dobrom opremom. Košta i manje od konkurencije, pa dobro razmislite o kupovini ovog automobila. Možda ova Honda u Srbiji nema imidž BMW-a, ali ima pouzdanije motore od onih iz Minhena. Honda, dakle, nije BMW, niti to želi (ili ima potrebu) da bude: sa Accordom su Japanci ostali verni prednjem pogonu, 16-ventilskim motorima sa samo jednim bregastim vratilom i, samim tim, svojim kupcima. Ovo je prava, čistokrvna Honda, od glave do repa. Sada Accord ima  i veoma primamljivu cenu od 19.990 €, pa njeni vlasnici postanu i oni koji se nisu nadali da za ovaj novac mogu kupiti dobro opremljenu veliku Hondinu Limuzinu. Jer Accord danas, jeste jedan veoma prostran i ugodan automobil za duža putovanja.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

TESTIRALI SMO: Honda Accord 2.0

BG Salon automobila 2015: Hondine premijere

Najbolji akumulatori – Exide – BG sajam 2015

najbolji-_auto_logo_670-

Honda prodaje svoj model srednje klase, Accord, izuzetno uspešno u celom svetu, osim u Evropi. U Bosni se Honde uopšte ne prodaju, a u Srbiji, Hondu sve uspešnije promoviše i prodaje Delta Automoto. Honda zaslužuje mnogo veći tržišni kolač kod nas, ali eto, kupci radije biraju Škodu, Renault ili neki drugi daleko nekvalitetniji automobil. Teško je opisati Accord onima koji nikada nisu vozili Hondu. Ne bih želeo da se ponavljam i napišem da je ovaj automobil klasa za sebe, iako on to jeste, pa je možda bolje da kažem da je ova japanska limuzina neprocenjiv dar japanskih inžinjera svima koji uživaju u decibelima milozvučnih Hondinih motora. Interakcija ove limuzine sa vozačem je osobena.

Dok ste za volanom Accorda, imate utisak da je automobil pravljen po vašoj meri, poput ručno izrađenih cipela. Ovaj automobil će vam se neverovatno brzo uvući pod kožu.

Accord verno, brzo i precizno izlazi u susret željama vozača, jer njegov adaptivni servo upravljač nije nimalo izveštačen, poput onih koji nudi konkurencija (bolji ima samo nova Mazda 6). Osim toga, VSA kontrola stabilnosti (kako Honda naziva svoj ESP sistem) nadopunjuje se sa reakcijama vozača na upravljaču. Takozvani adaptivni servo upravljač detektuje slabiji kontakt pneumatika sa kolovozom, na primer, na klizavom, mokrom asfaltu u toku kočenja ili skretanja, te automatski inicira upravljanje sa ciljem navođenja vozača da skrene u pravom smeru. Pomeranje točkova je  jedva primetno (obruč se ne pomera), i kontrola upravljanja sve vreme zavisi od vozača.

Šta ona kaže: Nema boljeg i kvalitetnijeg automobila u ovoj klasi od Accorda. Ja obožavam Hondu, jer vas ovaj automobil neće nenadano ostaviti na putu, a tako nešto žene veoma umeju da cene. Honda je uspela da oduševi i ljubitelje limuzina, i sportskih automobila, a sada znam i zašto: ovako uspeo spoj komforne i zanimljive vožnje ne nudi niko. Mercedes ima udobniju C klasu, BMW stabilniju i dinamičniju “trojku”, Lexus prefinjeniju IS seriju, ali Accord košta osetno manje od njih, a predstavlja daleko bolji i uspeliji kompromis. To znači da ćete uživati i u svakodnevnoj vožnji, jer vas ova Honda sluša savršeno precizno i poslušno, ali i kada budete krenuli na put od deset ili više časova neprekidne vožnje, jer je ovo ne samo brz, već i veoma udoban automobil. Accord je “idealni automobil” za sve one koji puno i stalno voze, i za sve one kojima je kvalitet na prvom mestu, jer Honda ga definitivno ima. Cena od 19.990 € je itekako povoljna za ovaj Hi-tech automobil, koji je iako u godinama, i dalje najpoželjniji izbor racionalnim kupcima.

Kome je namenjen ovaj automobil?

Ako ste se razočarali u vaš Renault, Peugeot ili Citroen, možda je vreme da kupite jednu kvalitetnu limuzinu, recimo ovaj Accord? Ova Honda nije tri puta skuplja od sličnog Renaulta, iako jeste bar tri puta pouzdanija. Ali da li je vama kvalitet ono najvažnije kod limuzine? Ne morate odmah da odgovorite na ova pitanja, već samo razmislite kome ćete dati vaš novac.

DSCN8987“Obični” vozači običnih automobila niti mogu, niti žele da razumeju Hondinu filozofiju. Kad danas, kada kažete japanski automobil, pomislite na Hondu, brend koji je proslavio zemlju Izlazećeg sunca i oduševio ceo vozački svet, koji je hteo pristojan i brz auto sa retkim kvarovima, za razumnu svotu novca. Honda je do danas ostala verna toj filozofiji i za Accord traži “smešno” malu svotu od 19.990 € za veoma dobro opremljen model. Dok su limuzine kod konkurencije u proteklih par godina poskupele, Accord je sada jeftiniji za čak 4.000 €. Drugim rečima, ovu Hondu će kupiti ni krivi, ni dužni, i kupci korejskih automobila, koji zapravo nude svoje limuzine po sličnim cenama. Ali Hyundai i Kia, ipak, ne nude još uvek kvalitet Honde.

DSCN9013Sve se, dakle, svodi na izbor, samo što se pri izboru automobila ne morate povinovati većini koja bira Škodu ili Renault, već možete odabrati ono što je najbolje za vas i vašu porodicu. Da li je to ova Honda? Verovatno jeste, pitanje je samo da li imate dovoljno hrabrosti da posedujete najpouzdaniji automobil u kraju, koji pri tome nije zanimljiv lopovima?

Na to pitanje ćete sami morati da date odgovor: od mene ste dobili više nego dovoljno informacija da biste shvatili o kakvom je automobilu reč. Najbolje je da sami zakažete besplatnu test vožnju na telefon 011/2010-919, i provozate isti automobil koji sam ja testirao.

thumbs-upOdličan, proveren, pouzdan, pa čak i dovoljno štedljiv 2.0 i-VTEC agregat. Veoma udoban i ugodan za duža putovanja. Izuzetno dobro podešeno oslanjanje, i vrhunski menjač. Bogata, kompletna serijska oprema. Odlična bezbednost i vrhunska ergonomija. Impresina maksimalna brzina (218 km/h, 3 km/h više od fabričkog obećanja). Odlično ubrzanje (9,5 sekundi do 100 km/h). Originalan dizajn, pregledni instrumenti. Dobro raspoređene komande. Veliki prtljažnik. Nizak nivo vibracija, i buke do brzine od 180 km/h. Dovoljno dobre kočnice, koje se lako doziraju, i teško pregrevaju. Dorbro drži cenu, i lako pronalazi kupce kao polovna. Izuzetna pouzdanost i kvalitet je preporučuju i onim kupcima kojima uživanje u vožnji nije primarno.

thumbs-downNedovoljno obrtnog momenta pri preticanju na usponima. Loša preglednosti pri vožnji unazad. Donji postroj je bolje izolovan nego na prošlom Accordu, ali ako ga brzo vozite lošim regionalnim putevima po Srbiji, shvatićete da je izolacija nešto lošije odrađena nego na Mercedesu C klase. Bezbednost je vrlo dobra, ali farovi mogu biti i bolji. Pri brzinama iznad 180 km/ izražen je šum vetra i buka od motora. Već je predugo na tržištu u ovom obliku: konkurencija nudi atraktivniji dizajn (Mazda 6, BMW serije 3). Veliki je minus što Honda nema u ponudi dizelaš od 2.0 litra radne zapremine. Servisna mreža u Srbiji još uvek nije dovoljno dobra.

Cena: od 19.990€

DETALJAN TEST OVOG AUTOMOBILA PROČITAJTE NA OVOM LINKU DOLE:

TESTIRALI SMO: Honda Accord 2.0

BG Salon automobila 2015: Hondine premijere

Najbolji akumulatori – Exide – BG sajam 2015

Foto: ALeksandar Todorović

honda-todorovic-2015

Ostavite komentar