Toyota Yaris 1.4 D-4D

Pitanje je postavio g.Vlada Milić: Poštovani g.Todoroviću, Zaista sam oduševljen vašim odgovorima. Ja sam danas surfujući po netu slučajno našao vaš sajt i bio slobodan da vam postavim pitanje. Sada mi je favorit Yaris 1.3vvt. Od nje me ipak odbija što znam da ću teško naći u oglasima, mislim u dobrom stanju. Ford Fiesta mi je izuzetno zanimljiva ali mi se čini da troši previše u odnosu na konkurenciju. Kako sam početnik, pojma nemam koliko će mi se omiliti vožnja tj koliko ću prelaziti pa ne znam da li da se odreknem nekog dobrog dizelaša?

Pošto se ovde kola uvoze uglavnom iz Italije logično je da ima lepo očuvanih?!Ako bi kupovina pošla u tom pravcu i dalje mi je Punto 1.3mjet privlačan. Sad mi se dopada i Yaris 1.4D-4D. A možda sam neracionlan? Nadam se da mi možete pomoći posebno oko benzinaca i oko dizelaša u ovoj klasi. Neki novi predlog je dobrodošao. Da vas podsjetim da mogu da izdvojim oko 3000 evra + troškovi sređivanja posle kupovine. A veerovatno ste i primetili da mi je važna potrošnja. Unapred hvala na odgovoru!!!

najbolji-_auto_logo_670-1

Odgovora Aleksandar Todorović: Gospodine Miliću, hvala na lepim rečima, i zanimljivim pitanjima. Verujem da spadate u grupu vozača koji se ježe velike potrošnje, i još većih akciza koje sve mi plaćamo kad god sipamo gorivo. Možda je ponuda Yarisa u Crnoj Gori slaba, ali i kada ste tražili devojku, ženu, nije vam bilo teško da potegnete do drugog grada, ili malo dalje, pa zašto bi vam bilo teško da odete do Italije i kupite Toyotu? Šalu na stranu, evo i opisa Yarisa 1.4 D-4D.Toyotu Yaris u našem regionu uglavnom voze lepe, i manje lepe žene, ali i oni koji misle da se Toyota nikada ne kvari. Uglavnom se radi o verziji 1.0, koja je štedljivija, i koja je imala razumnu cenu.

Svakako, Yaris 1.3 VVT-i puno bolja kupovina, snažniji, elastičniji motor nudi mnogo više sigurnosti prilikom preticanja, osim toga, još je dugovečniji. Yaris sa 1.4 D-4D turbo dizel motorom je retko u ponudi. Troši u proseku oko 5,0 litara goriva, ima maksimalni obrtni moment od 170 Nm pri samo 2.000 o./min, što je za težinu karoserije od 1.015 kg više nego dovoljno. Postiže maksimalnu brzinu od 170 km/h kao od šale. Izuzetno je prostran, za svoju klasi, i veoma praktičan automobil. Lako se prodaje, jer ima puni ljubitelja Toyote, a malo Yarisa u oglasima.

Jedan komentar na Toyota Yaris 1.4 D-4D

  1. Dragana says:

    Postovani kupio bih zeni toyoty yaris1,3 ili 1,4
    Da li mi mozete preporuciti dizel ili benzinac.sa lancom ili bez
    Mogao bih da platim do 3500 plus sredjivanje po obavljenoj kupovini
    Hvala

Ostavite komentar