Toyota Corolla ili Nissan Qashqai?

Pitanje: Poštovani gdine Todoroviću, Vaši tekstovi i analize me oduševljavaju, precizni, kvalitetni i nepristrasni. Naime imam jedan problem,a to je sto se nikako ne mogu odluciti koji auto da kupim,corollu 1.6 benzin sa kuna paketom opreme ili nissan qashqai 1.2 sa turbo punjacem i accenta paketom opreme (+ nissan connect i safety paket).Posto cu i stari auto da dam u racun,razlika u doplati izmedju ova dva auta ce biti relativno mala,oko 2.000 eura vise za qashqai-a. Mislio sam da ce biti lakse posto zakazem test voznje,ali tek je tad nastala prava dilema,posto su mi se oba automobila jako svidjela. Toyota ima nesto nizu cijenu,bolju garanciju i recimo 2×4 kompleta feluga za samo 200 eura doplate,dok mi je nissan ljepsi izgledom i nudi bolju dodatnu opremu. Imate li vi kakve ideje,posto sto god vise razmisljam o ova dva auta,manje znam 🙂 Hvala unaprijed Srdacan pozdrav. Pročitajte odgovor (klikni ovde).

Kupujem Qashqai, da li da dam prednost dizelašu?

Plivajući zamajac: pitanja i odgovori

[table]Ime i prezime: Gorazd
Mejl adresa: Jovanic
Kada planirate kupovinu?: krajem februara
Kakav auto kupujete?: nov
Koliko novca želite da potrošite?: 17.000-18.000 eura
Šta trenutno vozite?: toyota auris 2009.
Između kojih se automobila dvoumite?: toyota corolla i nissan qashqai
Gde ste čuli za ovaj sajt?: google
Koliko kilometara godišnje prelazite? : oko 15.000
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da[/table]

Aleksandar TodorovicOdgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Jovanoviću, hvala vam na pitanju, i hvala vam na poverenju. Niste mi naveli vašu e-mail adresu, pa nisam u mogućnosti da vam postavim dodatna pitanja, niti da vas zamolim da dopunite vaše cenjeno pitanje, koje jeste konkretno, ali meni podaci koji ste naveli nikako nisu dovoljni da vam napišem uporednu analizu ovih automobila na nekoliko strana. Poređenje kao poređenje ima smisla, samo ako poredim ove modele iz vašeg ugla gledanja, odnosno moram da znam šta je vama primarno kod automobola, šta vam kod automobila nije bitno. Morate da me upoznate sa svojim načinom vožnje, svojim očekivanjima od novogautomobila. Ne znam ni koliko brzo vozite, da li često pretičete, kakve su relacije vožnje u pitanju? Da li dominiraju regionalni putevi, ili je to autoput? Da li planirate da novi auto vozite isključivo po gradu. Šta vam se to više dopada kod Nissana, a šta kod Toyote (naveli ste samo da Toyota daje bolju garanciju, ali sada i Nissan daje 5 godina garanciju)?

nissan-todorovic-aleksandarNadam se da sada razumete na koji način odgovaram na pitanja, i da shvatate zašto su moji odgovori toliko precizni. Ne postoje dva ista kupca sa istim potrebama, i istim dilemama. Odgovori u mojoj arhivi mogu da vam pomognu, ali ne mogu da vam daju odgovor na pitanja koja ste postavili, odgovore ćete dati sami sebi, tek kad vam detaljno uporedim navedene modele iz vašeg ugla gledanja.

Za tako precizna poređenja ja moram da odvojim puno vremena, a trenutno nisam u situaciji da pišem tako detaljne odgovore besplatno. Zato, ako cenite moj rad i znanje, i ako zaista kupujete nov automobil, onda vam 0,07% od vrednosti automobila za moje savete nije puno novca.

Više volim da mi uplatite 1,499 din, i da preskočite hvaljenje mojih rubrika, jer ima i iskusnijih novinara u Srbiji od mene, ali njima ne pada napamet da provedu sate i sate u pisanju odgovora. Ja mislim da je ipak potrebno da neko kupcima u Srbiji pomogne sa objektivnim informacijama.

RAČUN: 285 – 0331662360001 – 85
Sberbank

Kompletan odgovor dobijate samo Vi g.Jovaniću, na sajtu će biti objavljen samo manji deo odgovora. Osim toga odgovoriću vam besplatno, na pet vaših dodatnih pitanja, kojih će sigurno biti, jer ne kupuje se nov automobil baš svaki dan, a bilo bi loše ako biste kupili model koji ne ispunjava u potpunosti vaše potrebe.

Plivajući zamajac: pitanja i odgovori

Da li je Hyundai Accent bolji izbor od Hyundai Getza?

Testoviautomobila.rs: Najbolji auto za 7.000 evra?

Saveti: kako trošiti manje goriva?

Evo zašto Srbi ginu: Manje od 70% vozača koristi sigurnosni pojas

CENTAR BOBAN: Nudi gorivo vrhunskog kvaliteta sa Liqui Moly aditivima

Ostavite komentar