Toyota Corolla (E90) – Kvalitetna i pouzdana

Corolla (E90) je najkvalitetniji automobil na svetu. U poslednjih dvadesetak godina bila je uglavnom prva na listi najpouzdanijih automobila, zajedno sa Carinom, Starletom, a danas i Avensisom i Yarisom. Slabe tačke gotovo da i nema, jer je daleko kvalitetniji automobil od konkurencije, pa čak i od mnogo skupljih automobila kao što je na primer Mercedes. Jedina joj je mana japansko poreklo, ako to uopšte može biti mana, jer nikada je nećete moći lako prodati kao recimo VW Golf II dizel.

Tekst: Aleksandar Todorović urednik Najboljiauto.com

Kod nas je bio najzastupljeniji model 1.3 koji ima motor od 75 KS, koje razvija pri  6.200 ob/min, što je pokazatelj da iz motora ni približno nije izvučen maksimum. Maksimalni obrtni moment motor postiže pri 4.200 ob/min i iznosi 103 Nm. Kriva obrtnog momenta nije baš blaga te motor traži minimum 3500 ob/min da bi vukao kako treba. Preko 5.000 ob/min postaje bučan, ali je i dalje moguće razgovarati u automobilu. Motor ima jednu bregastu osovinu, i 12 ventila, dva usisna i jedan izduvni po cilindru, i definitivno nije sportski motor.

Corolla 1991Snažniji verzija od 1.6 litara ima 105 KS, dva bregasta vratila, 16 ventila, ali ne i sportske karakteristike. Doduše, sa njime je Corolla do 100 km/h stizala za 10,4 sekundi, što je pre dve decenije bio zaista prostojan rezultat u ovaj klasi. Potrošnja od oko 8,5 litara u proseku je bila više nego prihvatljiva, imajući u vidu više nego solidne performanse.

Najpopularnija verzija bila je limuzina, ona sa četvora vrata. Uvozio se i liftbek, model sa drugačijim svetlosnim grupama (na slici), i petoro vrata, on je bio opremljen navedenim snažnijim motorom od 105 KS, a hečbek, kompaktna petovratna verzija se u SFRJ nije ni uvozila. Kupcima u bivšoj Jugoslaviji nije se nudila ni karavan verzija (combi – kako su je krstili u ToyotiI), ali ni sportska Corolla GTI.

toyota corolla tercel_4wdVrlo zanimljiva Corolla Tercel, sa pogonom preko svih točkova je prava retkost na našim prostorima. Karavan koji je imao prenos 4 x 4, i agregat od 1.6 litara sa 105 KS je nudio prtljažnik od 327 litara, ali on je obaranjem sedišta mogao da se poveća. Fabrika je obećavala prosečnu potrošnju od 8,6 litara, ali Corolla Tercel 1.6 XLi 4 x 4 je trošila gotovo 10,0 litara u proseku.

Corolla kokpitJednostavan, i pregledan kokpit je bio napravljen od tvrde, ali veoma kvalitetne plastike. Odlična finalna obrada, je uvek bila zaštitni znak Toyote. Verzije sa automatskim menjačem, kao na slici bile su retkost u Evropi.

Kočnice takođe nisu sportske, naime dok su hladne Corolla se zaustavlja izuzetno brzo i sigurno, ali posle desetak naglih kočenja japanac popušta, i zaustavni put postaje osetno duži. Motor je konstruisan da dugo traje ali i da malo troši, jer sa prosečnom potrošnjom od 6,7 litara bezolovnog benzina spada u štedljivije posebno ako se uzme u obzir težina Corolle od 975 kg. Iako je motor najpouzdaniji u klasi, odlikuje se bučnim radom u višem broju obrtaja, ali i izolacija nije vrhunska. Sve ovo uzimajte sa rezervom jer mi Corollu upoređujemo sa najboljim, Golfom III, Opel Astrom, Hondom Civic, Peugeotom 306.

corolla OOYYO zadnje sedisteAko sagledate sve aspekte ovog automobila počevši od ubrzanja, maksimalne brzine, potrošnje, komfora, stabilnosti, pouzdanosti i da ne nabrajem dalje, doći ćete do zaključka da je Toyota možda i najbolji izbor. Ako vam i cena od 1.000 € odgovara onda ćete moći lako da donesete konačnu odluku. Na zadnjem sedištu nudi dovoljno mesta, pa će zadovoljiti bez većih poteškoća četvoročlanu porodicu. Što se tiče servisnih intervala, oni su na 15.000 km.

Foto: Najboljiauto.com

Zamena ulja, se vrši na svakih 15.000 km po preporucu fabrike, ali kod motora sa mnogo kilometara iza sebe, preporučuje se zamena na 7.500 km, što svakako neće škoditi motoru. Cena održavanja ovog automobila je u rangu Golfa III i Opel Astre, naravno ako upoređujemo cene originalnih rezervnih delova. Neki delovi jesu skuplji, ali su zato neki delovi i jeftiniji. O koroziji ipak treba razmišljati, jer Corolle starije od 15 godina ipak imaju koroziju, ali su mnogo bolje zaštićene od recimo Opel Kadetta ili Astre F. Ako malo bolje zagletate Corolle iz “Antininog” perida 1989-1991, nećete naći puno tragova korozije osim ako ti automobili nisu doživeli neki karambol.

Na žalost vreme jeftinih Toyota je prošlo, čak su i polovne Toyote kod nas na ceni, jer danas je svima jasno koliko su to kvalitetni automobili. Svi oni koji su ovaj automobil održavali u ovlaštenom servisu nisu imali nikakvih problema do bar 400.000 kilometara. Ako danas kupite Corollu koja je starija od 20 godina, sasvim je moguće da će vas i posle tako puno vremena ovaj “japanac” verno služiti.

Gospodine Todoroviću: Automatski menjač preporučujete ili ne?

Ostavite komentar