Toyota Avensis ili Opel Insignia?

Pitanje: Poštovanje, gospodine Todoroviću, svi komplimenti za vaš rad i najiskrenije želje da što duže istrajete u svom ni malo lakom poslu davanja dragocenih saveta i sugestija nama brojnim čitaocima vaše rubrike. Pre oko godinu dana ste pomogli meni da donesem odluku po pitanju kupovine automobila, u čijoj vožnji uživam sa svakim pređenim kilometrom, a sada bih vas u ime mog brata zamolio za poređenje modela iz naslova pošto se našao na slatkim mukama oko kupovine novog automobila. Naime posle dužeg vremena izbor se suzio na Toyotu Avensis 2.0 D-4D ili Opel Insigniu 2.0 CDTI, oba modela sa manuelnim menjačem i sa približno istim brojem KS, Toyota 126 a Insignia 130. U pitanju su sedan verzije, dakle sa četiri vrata. Pošto nije sportski nastrojen vozač na listi prioriteta su mu pre svega pouzdanost i bezbednost automobila kao i ponašanje u vožnji. Zatim jako je bitna udobnost kako na prednjim tako i na zadnjim sedištima, buka u kabini, kočnice, potrošnja ali i elastičnost ovih motora koje sam naveo, odnosno međuubrzanja kod preticanja. Koji od dva navedena motora se bolje pokazao u pogledu eventualnih problema sa domaćim dizel gorivom i kakvo je vaše mišljenje po pitanju korišćenih materijala u izradi enterijera, koji će biti dugotrajniji? To su neki parametri oko kojih bi nam vaše cenjeno mišljenje mnogo značilo a ako smatrate još neku stavku bitnom a mi smo je prevideli bili bismo vam jako zahvalni da nas i na nju uputite. Uz srdačan pozdrav unapred se zahvaljujem na odgovoru. D.Petrović.

opel.interauto-trade.rs

DSC_0780Odgovora Aleksandar Todorović: Gospodine Petroviću, drago mi je da sam bio od pomoći, nadam se da ću uspeti da pomognem i vašem prijatelju, direktnim odgovorima, bez okolišanja.

Toyota Avensis i Opel Insignia pripadaju D segmentu, i trebalo bi da “gađaju” iste kupce, ali su ovi modeli poprilično razlikuju po svom karakteru. Opel je igrao sa Insignijom na sve ili ništa, konstruisao je jedan zavan automobil za vožnju sa sportskim karakterom, nemačka limizina jako dobro leži, jako se dobro ponaša na brzinama preko 200 km/h, imate osećaj da kontrolišete automobil u potpunosti čak i kada vozite brže od zdravog razuma. Kočnice kod oba automobila su vrhunske, ali se za dlaku lakše doziraju kod Opela. Opel ima i za nijansu precizniji, direktniji upravljač koji ipak šalje malo vše informacija vozaču šta se dešava pod točkovima.

DSC_0691Toyota je od odličnog Avensisa redizajnom napravila još bolji, udobniji, mekši automobil, koji zaista jako malo zamara na dužim putovanjima od recimo 1,000 km. Kod Avensisa je sva namenjeno dugotrajnoj vožnji: veoma udobna sedišta, odlična ergonomija, odlična pozicija za volanom, jako dobri farovi, mekane komande, drugim rečima japanska limuzina oduzima jako malo energije za vožnju, i prašta greške, daleko je stabilnija nego što to možete da pretpostavite.
Foto: Branka Todorović

Elastičnost navedenih motora je dovoljno dobra za brzu vožnju, ali ipak nemojte očekivati čuda, i nemojte misliti da možete da parirate BMW-ovom turbo dizel agregatu od 2.0 litra, jer za tako nešto morate da odaberete 2.2 D-4D kod Avensisa. Zvučna izolacija je kod oba modela vrhunska, subjektivni osećaj je na strani Toyote, mada instrimenti pokazuju jako slične podatke.

KOMPLETAN ODGOVOR JE POSLAT G.PETROVIĆU NA MEJL, NA SAJTU JE OBJAVLJEN SAMO UVOD.

Pošaljite vaše pitanje ovde (klikni ovde), razrešite vaše dileme pre nego što napravite grešku kupovinom pogrešnog automobila.

POSETILI SMO: Opel – Interauto – Trade, Čačak

opel.interauto-trade.rs

najbolji       _auto_logo_670

Ostavite komentar