Toyota Auris: najpouzdaniji polovnjak u C segmentu

Pitanje: Preporuka za kupovinu polovnog automobila? Godište od 2009. ili mlađi. Pouzdanost mi je defitnitivno na prvom mestu. Gospodine Todoroviću, unapred hvala na vašem odgovoru.

[table]Ime i prezime: Predrag Jović
Kada planirate kupovinu?: 2014.godine
Kakav auto kupujete?: polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 9.000 €
Šta trenutno vozite?: Renault Clio
Između kojih se automobila dvoumite?: Toyota Auris, Renault Megane, Ford Focus, Peugeot 308, Opel Astra H
Gde ste čuli za ovaj sajt?: slučajno, pretraga na internetu
Koliko kilometara godišnje prelazite? : 12.000 km[/table]

Odgovara Aleksandar Todorović: Ako vam je zaista kvalitet, odnosno pouzdanost na prvom mestu, ne morate previše da razbijate glavu: kupite Toyotu Auris, koja je redovno održavana u ovlašćenom servisu, i bićete prezadovoljni. Od pobrojanih evropskih automobila najmanje se kvari Ford Focus II, a automobil iz Kelna inače nudi najbolju dinamiku vožnje, i zapravo je izvrstan automobil. Peugeot 308 je za dve klase kvalitetniji od 307-ice, ali ne može da dosegne kvalitet japanske Toyote, Honde ili Mazde. Renault Megane je najgori izbor od pobrojanih automobila, ali i košta najmanje, tako da je sasvim u redu i ako njega odaberete, ali nemojte onda kriviti mene za malo češće posete servisu.

Auris je šampion u kompakt klasi: Toyota je vrhunski izrađen, hi-tech automobil, koji je u gotovo svemu uspeo da nadmaši VW Golf V. Japanski automobil – koji je osvojio 5 zvezdica na Euro NCAP kreš testu – nudi i maksimalnu bezbednost zahvaljujući moćnim kočnicama potpomognutim elektronskom raspodelom sile kočenja (EBD), što uz standardnu pomoć pri kočenju (BA i ABS), te 6 vazdušnih jastuka, čini zaokruženi serijski sigurnosni paket opreme. Ovaj prefinjeni i u svakom pogledu ubedljivi automobil ne samo što uliva poverenje, već i nudi pregršt prostora zahvaljujući odličnoj ergonomiji. “Zlatni dečak” igra na kartu visoke tehnologije u kombinaciji sa dopadljivim, progresivnim dizajnom, za koji su odgovorni francuski stilisti.

Paletu motora čine dva benzinca – 1.4 od 97 KS i Dual VVT-i agregat 1.6 sa 124 KS, kao i tri moderna common-rail agregata – 1.4 D-4D od 90 KS, 2.0 D-4D sa 126 KS i moćni 2.2 D-4D Clean Power sa impresivnih 177 KS, koje postiže pri samo 3.600 o./min. radilice. Očigledno je da era common-rail agregata uveliko pred nama, barem kada je evropsko tržište u pitanju, što uviđaju i u Toyoti.  Best buy izvedba je Auris 1.4 D-4D sa već proverenim common-rail motorom od 90 KS i paketom opreme Luna. Polovni Auris, košta kao Corolla, ali nudi bolju dinamiku vožnje. Godinama unazad nemački ADAC i TÜV priznaju da se Golf V znatno češće kvari od Toyotinih modela dok je, po nekim američkim studijama, razlika u kvalitetu još izraženija u korist japanskog brenda. Ugrađeni materijali u Aurisu odličnog su kvaliteta, pri čemu tapacirung deluje posebno izdržljivo. Vreme će pokazati koliko su ove tvrdnje ispravne, ali već je sada potvrđeno da Toyota bolje koči od najpopularnijeg Volkswagena za 0,5 metra u proseku, kao i da ubedljivije apsorbuje neravnine sa puta i da se može pohvaliti temeljnijom zvučnom izolacijom.

Common-rail D-4D ili Dual VVT-i?

Turbo dizelaš 1.4 D-4D je sa 5,5 l goriva osetno manji potrošač od benzinca, koji u proseku troši 8,0 l. Iako ima samo jednu bregastu osovinu u glavi i samo dva ventila po cilindru, zahvaljujući direktnom ubrizgavanju goriva Common Rail i turbo punjaču promenljive geometrije, nudi veći obrtni moment od 190 Nm (benzinac raspolaže sa 157 Nm tek pri visokih 5.200 o/min.) u veoma širokom intervalu, od 1.800 do 3.000 o./min. Novi benzinac Dual VVT-i agregat 1.6 od 124 KS, sa kontinuiranim podešavanjem vremena aktiviranja usisnih i izduvnih ventila, može biti dobro rešenje ukoliko ne prelazite velike kilometraže. Ipak, kao što sam već pomenuo, svima toplo preporučujem sofisticirane common-rail agregate koji će, po mom skromnom mišljenju, preuzeti dominaciju nad benzincima, barem u C segmentu, ukoliko naravno imate dovoljno novca da ih održavate. Ukoliko kupujete auto koji ima više od 200.000 km iza sebe, kupite radije benzinca. 

Srbe najviše muči taj strašni plivajući zamajac

Ostavite komentar