Testoviautomobila.rs: Yeti ili Capture?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, šaljem vam moj dopunjeno pitanje. Od automobila sam vozio peglicu, Yugo, Renault 4, Ladu samaru, Toyotu corolu (staru – 90 godište) i sad vozim Toyotu Yaris koju sam kupio novu 2005.godine u full opremi (sve što je postojalo – kožni volan, CD sa upravljanjem kod volana itd…) Odmah sam u ovlašćenom servisu ugradio Parrot CK3100 i to i dan danas radi bez greške (iPhon plus Parrot).  Takođe, dosta često vozim i Peugeot 206+ koji je inače ženin auto, ali pošto je nov, sa njim smo išli na more ove godine (ima Evropsku garanciju). Ponekad preteram sa brzinom, ali se trudim da se obuzdam kako sam stariji, ozbiljniji itd.. (sad ću u aprilu da napunim 50 godina). Od porodice imam jednog sina koji je poprilično visok (prema krivuljama rasta možemo oćekivati preko 190cm). Kod automobila mi je najvažniji klirens, jer imam deo makadamskog puta do kuće na Divčibarama. Gledao sam i 4 x 4 ali je to preskupo (registracija, potrošnja, gume, servis itd…).Ono što je još važnije je bezbednost (zato je otpala Dacia sandero), pouzdanost i onaj osećaj da je auto utegnut da ništa ne škripi, cvrči, pomera se itd… Sigurno je Nissan Qashqai daleko najbolji izbor, ali mi se za 2000 do 3000€ ne uklapa u kalkulaciju. Da imam te pare za njega, ne bih Vam ni pisao.

Odgovor pročitajte na portalu www.Testoviautomobila.rs (klikni ovde).

TESTIRALI SMO: Renault Captur 5 dCi Stop & Start

Imam Twingo 1.2 16V: Kupujem Note 1.4 da li sam napravio dobar izbor?

Polovni automobili: kako odabrati Mercedes A140?

najbolji-_auto_logo_670-

Kod automobila koji trenutno imam, dopada mi se sve (motor je inače 1.0 i nisam lud za konjskim snagama), osim što je mali. S obzirom da imam vikend kuću i da skoro svaki vikend provodim tamo, i dosta stvari radim sam, uvek vučem neki alat, materijal, gajbu piva itd…Sve automobile sam sagledao sa svih strana, pa tako recimo napisao sam dole šta mi ne odgovara kod Hyundai ix35 i Kia Sportage (previše veliki, nepregledni, skup servis, preskupe gume, nema garnaciju na koroziju od 12 godina itd…). Kod Renaulta Captur osnovna zamerka je nepostojanje 6 brzine za osnovni benzinac, a varijanta sa automatskim je skuplja od dizela. Kod Škode Yeti je nedostatak rezervne gume najveći problem, odnosno to može da se doplati, ali nigde nisam video kako to izgleda (smanji se gepek, nesumnjivo, ali mislim i da korisne stvari kao zakačaljke za mrežu postanu nedostupne). Takođe, muči me pomisao da Renault Captur ima trocilindrični motor, iako je Renault u formuli 1 pokazao da svakako zna i ume da napravi dobar motor (ali da li je i dugotrajan)? Škoda Yeti mi je opcija broj dva. Na kraju je, naravno, kao i uvek moja supruga dala solomonsko rešenje. Uzmi ti lepo Captura (koji joj se inače mnogo sviđa), imaš beskmatni kredit na 3 godine, lepo ga otplati, ostavi ga meni, a ti prodaj Peugeot 206+ pa kupi sebi sledeće šta hoćeš. Na taj način bi uvek imali novi auto za neki duži put. Btw, planirao sam da narednog leta idem u Tursku ali autom uz nekoliko spavanja (Istanbul, Troja, itd…) pa mi je vrlo važno da me auto ne izneveri.

Ako se u ovim nabacanim komentarima snađete, svaka Vam čast.Odgovor mi uopšte nije hitan, jer planiram da početkom godine (ili na sajmu) pazarim auto, a do tad ima vremenaI Hvala, i srdačan pozdrav, Bojan Milošević.

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Miloševiću, čast mi je što ću imati prilike da vam pomognem. Jako lepo pišete, “plastično”, i konrektno, imam utisak da vas poznajem mesecima, a možda mi se to tako čini jer jako dobro poznajem i Peugeot 206+, koji jedan izuzetno dobar automobil, posebno sa motorom 1.4 HDI (niste naveli koji motor imate u njemu, ali nekako ću se snaći i bez toga), a jednako dobro poznajem i Yaris, koji je stvarno čudo od automobile imajući u vidu njegove gabarite i zapreminu motora, Toyota je već tada uveliko koristila tehnoligiju varijabilnog upravljanja ventilima, što dan danas mnogi proizvođači nemaju u ovoj klasi.

Osim vrlo dobre pasivne bezbednosti, Captur nudi izuzetnu aktivnu bezbednost (Euro NCAP rejting mu je 88%). Veoma niska potrošnja (na testu samo 5,4 litara) oduševiće one koji prelaze mnogo kilometara. Cena je vrlo povoljna – Capture Tce 90 možete kupiti već za 12.890 €. Nijedan drugi model u ovoj klasi nema tako povoljnu cenu i tako dobre uslove finansiranja (do 8.000 € bez kamate!).Yeti je prostraniji, i iako veći praktični za vožnju po gradu – Ima osetno manji prečnik okretanja. Škoda ima enterijer boljeg kvaliteta, bolju ponudu prostora i mngo veću stabilnost na auto putu kod brzina preko 160 km/h.

Odgovor pročitajte na portalu www.Testoviautomobila.rs (klikni ovde).

TESTIRALI SMO: Renault Captur 5 dCi Stop & Start

Foto: Branka Todorović

aleksandar-todorovic

Ostavite komentar