Testoviautomobila.rs: VW Golf IV

Golf IV nudi manje mesta u putničkom prostoru od konkurencije i u proseku ima skromnu opremu. Zašto je onda toliko popularan, tačnije – kako glasi recept za večiti uspeh ovog modela? Na prvom mestu, odgovor treba tražiti u odličnim turbo dizel motorima – TDI, pouzdanoj mehanici i tradicionalno dobrom nemačkom kvalitetu. Broj zadovoljnih vlasnika ovog, ali i starijih modela Golfa je veliki, što je po nepisanom pravilu najbolja preporuka za jedan model. Osim toga, i ovaj Golf, kao i svaki Golf jako dobro drži cenu, i brzo pronalazi put do kupaca.

Tekst: Aleksandar Todorović

Polovnjak: VW Golf IV

www.amarket-auto.rs

TESTIRALI SMO: VW Polo 1.2TSI Bluemotion

Testoviautomobila RS LOGO

Izbor motora je izuzetno bogat, počev od slabijih benzinaca od 1.4 i 1.6 litara sa 16 ventila, preko atmosferskog dizelaša 1.9 SDI sa direktnim ubrizgavanjem goriva u cilindre i 68 KS, do turbo dizelaša (TDI) od 90 do 150 KS. Kod nas se nešto ređe sreću verzije sa snažnijim benzincima: 1.8T, 2.0, 2.3 V5, 2.8 V6 i 3.2 V6, koje po pravilu kupuju oni željni brze vožnje.

Najzastupljenije su verzije sa troja i petoro vrata. Karavan nosi oznaku varijant, dok je kod nas kabriolet verzija prava egzotika. Uz jače agregate, mogao se dobiti i pogon na svim točkovima – 4moušn, čime je ponuda bila zaokružena.

Uzor drugima

Folksvagen je modelom Golf IV samo potvrdio dominaciju u ovom segmentu tržišta. Godinama se nalazi na vrhu liste najprodavanijih automobila. Nemački kvalitet je dokazan širom sveta, a golf na svim meridijanima važi za dobar automobil. Uvek je za korak ispred konkurencije, uprkos višoj ceni i siromašnijoj opremi, originalnog, ali ne preterano upadljivog dizajna. Svima je privlačan: starijim, mlađim, sportski nastrojenim vozačima, ali i uvek za volanom nesigurnim ženama. Kod nas se kupuje i zbog statusa, jer je u siromašnoj Srbiji pojam posedovati golf IV, makar on bio i benzinac.

Pored toga, koliko god ga platili – što je, po pravilu, više nego što on realno i vredi, nećete biti na gubitku, jer kao polovan dobro drži cenu pa ga je prilično lako prodati.

Golf ima i uzornu finalnu obradu, kao i kvalitet skupljih limuzina u manjem pakovanju. Prtljažnik od 345 litara je nešto manji od onoga što nudi konkurencija, dok su tu s druge strane solidna sedišta, koja su tvrda ali i dovoljno ugodna na dužim putovanjima. Na zadnjoj klupi nema baš previše mesta za kolena, ali je zato ogibljenje na visini zadatka, odnosno na pola puta između sportskog i udobnog.

Uspešno postignuti kompromisi na ovom modelu imali su za posledicu činjenicu da ovaj automobil svi vole. Dovoljno je lak za upravljanje i manevrisanje po tesnim ulicama, dok je sa druge strane na auto putu upravljač dovoljno direktan, mada ne i sportski. Možete ga voziti otmeno, ali i vraški brzo, sve u zavisnosti šta imate ispod haube, odnosno – kakvu ste ergelu motornih konja izabrali.

Ovaj automobil je u proseku klase kada se o pouzdanosti radi, bar po statistikama po kojima zauzima tek 51. mesto na rang listi nemačkog TUV-a sa 17,5 poena. Međutim, evidentan pad kvaliteta nije uticao na popularnost ovog modela, pogotovo ne u zemlji kakva je naša.Zato je bezbednost svakako na visokom nivou za jedan polovan automobil stariji od 10 godina. Na uglednom EURO NCAP testu osvojio je 4 zvezdice sa ukupno 25 poena, što je pre 10 godina bio solidan rezultat. Golf se može pohvaliti i odličnim kočnicama koje se lako doziraju i teško pregrevaju.

Kompletan tekst pročitajte na mom drugom portalu www.Testoviautomobila.rs:

Polovnjak: VW Golf IV

www.amarket-auto.rs

TESTIRALI SMO: Volkswagen UP! 1.0

TESTIRALI SMO: VW Golf VII 1.2 TSI

TESTIRALI SMO: VW Polo 1.2TSI Bluemotion

 

Ostavite komentar