Testiram: Nissan Juke Nismo

Ono što sve vas zanima je kako se pokazao motor? Morate da te znate da je benzinski turbo agregat zapremine 1.6 litara pojačan za 10 KS i sada razvija ravno dvesta.

Obrtni moment od 250 Nm isporučuje se u rasponu od 2.400 do 4.800 o/min, što bar teoretski znači da je motor elastičan. Istra je bila idealna za test, stari put prema Puli, pun krivina ali sa dovoljno dobrim asfaltom. Jurnjava tik uz more bilo je jedno prekrasno iskustvo.

Foto: Branka Todorović

najbolji-_auto_logo_670-1

Nissan Juke Nismo je jedan poseban automobil, sportski krosover, iako ima nešto više težište, japanski inženjeri su uspeli da naprave veoma stabilan i dinamičan auto. Čini se na momente da ima više od 200 KS. Maksimalnu brzinu od preko 230 km/g dostiže sa lakoćom. Menjače je pravi sportski, precizan, sa kratkim hodovima.

foto-branka-t-DSC

U pitanju je mašina koja je vrlo slična onoj koja se ugrađuje u Renault Clio RS. Reč je o vrlo savremenom sportskom motoru koji ima sistem za direktno ubrizgavanje goriva u cilindre i turbo punjač varijabilne geometrije.

a-todorovic-nismo

Isti taj motor se nalazi i u Nissanu Qashqai ali istina malo manje snage, ta dva automobila sam vozio paralelno ove dve nedelje.

Foto: Branka Todorović

aleksandar-todorovic