TESTIRALI SMO: Peugeot 308 1.6 e-HDI

  Peugeot opet igra u “prvoj ligi”: potpuno nova 308-ica zasluženo je osvojila titulu automobila godine 2014. Staro ime za daleko bolji, moderniji i savremeniji francuski kompakt sa šarmom kupea iza sebe skriva prefinjeno i izvrsno podešeno ogibljenje, kao da su Francuzima pomagali inženjeri BMW-a. Istina, BMW jeste pomogao Peugeotu, ali zvanično samo u razvoju benzinskih motora. 

  Zakleo bih se da je ta saradnja bila mnogo šira, jer kako je onda moguće da se Peugeot 308 na autoputu ponaša bolje od Golfa VII, Audija A3 ili nove Mazde 3? Novi Peugeot konstruisan je na sofisticiranoj EMP2 (Efficient Modular Platform 2) platformi. Zahvaljujući boljoj aerodinamici i težini manjoj za 140 kg u odnosu na stari model, prosečna potrošnja je spuštena na 3,6 litara. Peugeot ima u rukama kartu za izlazak iz ponora, jer je nova 308-ica ubedljivo najbolji model C segmenta u ovom trenutku.

 Tekst i foto: Aleksandar Todorović

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

DSCN8623  Peugeot je uvek znao da osmisli avangardne, drugačije automobile od konkurencije. Mora im se priznati da nikada nisu nikoga kopirali kada je dizajn u pitanju. Peugeot je uvek imao svoj stil, svoj šarm, svoju filozofiju linija i gledanja na svet automobila. Peugeot je svetski brend koji je dobio svoju novu veliki šansu na tržištu Kine. Amerika je za Peugeot “neprobojna tvrđava” i Francuzima zbog toga nije nimalo lakše u odnosu na konkurenciju.

  Danas nova 308-ica inženjere Renaulta baca u očaj, jer je ona za klasu bolji automobil od Megana u svim segmentima. Tačnije, niko u ovoj klasi nema tako dobro izbalansirano oslanjanje, tako štedljiv, tih i uglađen motor, tako dobro pogođen menjač, tako impresivne farove (LED) i prosto odličnu zvučnu izolaciju.

DSCN8661  Dizajn 308-ice je moderan i originalan, ali i umeren. Ovo je atraktivan automobil sportskih linija, upadljiv, ali ne i “prepotentan”. Nema čak ni onog luksuza kojim odišu Peugeotovi modeli − nos nove 308-ice je istančaniji i manje napadan, kao da je Peugeot odlučio da tržištu ponudi model koji će voleti sve generacije.

DSCN8645   Staro ime za daleko bolji, moderniji i savremeniji francuski kompakt sa šarmom kupea iza sebe skriva prefinjeno i izvrsno podešeno ogibljenje.

DSC_3707   Volan je čudnog oblika − donji deo kao da je zasečen, a instrumenti su, kao i kod 208-ice, pomalo čudno postavljeni, tako da u nekim položajima obruč upravljača zaklanja pogled ka istom. Volan ima najmanji prečnik u klasi, ali i jako dobar fidbek − direktan je, vrlo progresivan, brz i precizan, pa spada u najbolje upravljače u klasi.

  Moderan automobil sa modernim sistemima koji vozaču olakšavaju život

  Veliki, 9,7-inčni displej osetljiv na dodir povezuje sve komande na jednom mestu. Omogućava rukovanje klima uređajem, pomoćnim sistemima, multimedijom, navigacijom, telefonom, aplikacijama i podešavanjima vozila. Rad sa ovim displejom je jednostavan zahvaljujući ikonama za direktan pristup funkcijama.

DSC_3749  Takođe, model 308 sada nudi i nove, napredne tehnologije. Sistem Driver Assistance Pack (dostupan u Srbiji za par meseci), nudi se kao dodatna oprema uz doplatu, sadrži tri sistema koji koriste radar ugrađen u prednji deo automobila:

  – aktivni regulator brzine (reč je o regulatoru/limitatoru brzine sa dodatnim funkcijama).
– upozorenje na opasnost od sudara (vizuelni i zvučni signal upozorava vozača da mora prikočiti kako bi izbegao  sudar).
– automatsko kočenje u hitnom slučaju (u slučaju gotovo sigurnog sudara uključuje se automatsko kočenje radi sprečavanja ili ublažavanja posledica sudara, a vozilo se usporava do brzine od 20 km/h).

DSC_3709  Prednja sedišta su veoma udobna, dok je klupa pozadi tek prosečna, ali joj je nagib kao kod manjih automobila B segmenta, tako da se sedi previše uspravno, a tada je i krov bliže nego što biste želeli. Kupeovsko naglo spuštanje kod krova i kod 308-ice uzima svoj danak. Iako niko u ovoj klasi ne nudi tako malo mesta za putnike na zadnjem sedištu, to je zato što ovaj Peugeot ima najveći prtljažnik u evropskoj kompakt klasi od tačno 420 litara (veći gepek od čudesnih 480 litara ima Honda Civic).

DSC_3739   Niko u ovoj klasi nema tako impresivne farove: Full LED.

  Ergonomija je dobro, pa i odlično pogođena ako ste visoki 160 ili 170 cm. Ukoliko ste nešto krupniji, utrošićete dosta vremena da pronađete idealnu poziciju, što će se pokazati gotovo nemogućim ako ste viši od 190 cm. Razlog za ovo treba potražiti u paleti Peugeotovih modela.

  Kome treba više mesta na zadnjoj klupi, Peugeot nudi 301-icu (koja ima osetno više mesta za kolena i glavu). Ko želi da opuštenije sedi za volanom i da se bolje oseća i u gradu, za njega je praktičniji 3008, a za one koji žele da potroše isti iznos na malo avangardniji model, u ponudi je 2008, mali krosover, koji je čak i teži od veće 308-ice..

  Sjajan motor u sjajnom automobilu

  Peugeot 308 je porodični automobil, ujedno veoma stabilan, upravljiv i zabavan za vožnju. Niko neće ni primetiti da ste birajući 308 odabrali auto prema sebi. Peugeot je ovim modelom želeo da ugodi vozačima koji više vole da seku krivine od uživanja u prostranoj karoseriji, onima koji više vole da pritisnu gas “do daske” nego da štede gorivo sporom vožnjom po autoputu.

  Novi Peugeotov motor od 1,6 litara sa samo 8 ventila je izuzetno štedljiv, i sa mojom teškom nogom na gasu tražio je samo 5,5 litara! Koliko je, u stvari, “žedan” ovaj Peugeot? Sa normalnom vožnjom, potrošnja iznosi oko 4,5 litra. Zar je to moguće? Da, jer ovaj motor nije samo uglađeniji i bolji od VW-ovog 1.6 TDI agregata, već je i štedljiviji. Ovako ravnomeran razvoj snage motora u ovoj klasi ima samo Honda (1.6 i-DTEC).

  Iako ima relativno malu radnu zapreminu, zahvaljujući Common Rail direktnom ubrizgavanju goriva i turbo punjaču promenljive geometrije, Peugeotov dizelaš nudi obrtni moment od 270 Nm, i to pri samo 1.750 o./min. radilice. Mogućnosti motora su idealno usklađene sa preciznim šestostepenim menjačem nešto dužih hodova.

DSCN8716   Progresivni servo upravljač je izuzetno lagan pri dosadnom manevrisanju, ali kada na autoputu dostignete nedozvoljenu brzinu, upravljač postaje mnogo direktniji i čvršći, i vozaču prenosi sasvim dovoljno informacija o onome što se dešava pod točkovima.

  Dakle, još je bolji nego na staroj 308-ici. Motor oduševljava, veliki obrtni moment dobro pokriva “nedostatak” snage, pa osećate kao da ispod haube imate bar 140 KS, a ne samo 115 KS. Tajna se krije u maloj težini automobila − 308-ica ima tek 1.220 kg sa osnovnom opremom, poput nekih modela B segmenta.

DSCN8698   1.6 e-HDI motor nije samo uglađeniji i bolji od VW-ovog 1.6 TDI agregata, već je i štedljiviji.

   U gradu se 308-ica ne snalazi tako dobro zbog slabe preglednosti, ali je ovaj automobil ipak jedan od kraćih i užih u klasi, zapravo Peugeot tvrdi da je ovaj model najkompaktniji u C segmentu.

DSCN8721   Prava šteta je što veliki C stub kvari preglednost, ali elegancija se mora platiti. Žene vozače će obradovati mekane komande i odličan raspored papučica, na koje nije potrebno nikakvo privikavanje. Dobro došli u Peugeot. Veoma je lako navići se na praktičan i pregledan kokpit, i veliki displej na centralnoj konzoli, u kome sve obiluje kvalitetnim materijalima. Kvalitetan je i zvuk audio uređaja, čist, snažan, za pravo uživanje.

    U gradu je samo atraktivan, na autoputu je u svom elementu

  Peugeot daleko više impresionira kada ga poterate autoputem, a štoperica potvrđuje da se radi o prilično brzom automobilu. Peugeot 308 1.6 e-HDI do brzine od 100 km/h stigne za 10 sekundi, a ukoliko tvrdoglavo držite nogu na gasu, shvatićete da “lav” može kazaljkom brzinomera da dodirne oznaku od 205 km/h (realna brzina je 198 km/h), pri čemu ostaje dovoljno miran i bezbedan i za dužu vožnju ovom brzinom.

    U odnosu na konkurenciju, razlika je primetna. U putničkom prostoru je tiho − opstrujavanje vazduha je dobro regulisano, nema zamornih šumova, a motor je toliko dobro izolovan da se jedva čuje. Servo asistencija je tada minimalna, pa možete uživati u direktnom servo upravljaču.

   Dobro izbalansiran Peugeot kao da traži da stalno držite gas do poda. I zaista, tamo gde će drugi vozači sklanjati nogu sa papučice gasa, vi ćete u svom Peugeotu juriti punim gasom. Francuski inženjeri su čudesno dobro podesili trap ovog automobila − on je udoban, stabilan, dinamičan i vrlo efikasan u apsorbovanju nesavršenosti sa asfalta. Za volanom ovog automobila poželite da vozite što je moguće duže, a kad naletite na kolotrag ili veće zakrpe na putu, nećete biti frustrirani jer će auto samo nežno “zaplesati”, a vi ćete i dalje imati potpunu kontrolu nad vozilom. Kako ume da bude zabavno u vožnji, kad sedite u jednom vrhunskom automobili kakav je Peugeot 308.

DSCN8734     Preglednost automobila je očajno loša: preveliki C stub kvari pogled.

  Kada samo pomislim da je Škoda Rapid u istoj klasi kao ovaj francuski kompakt, ne mogu a da ne primetim koliko je velika   razlika između ova dva modela. Rapid se na lošim deonicama autoputa ponaša kao da je sastavljen od dva automobila (Škode i VW-a).

   Dok Škoda neprijatno poskakuje, Peugeot samo klizi. Dok Škoda šumi, Peugeot izvrsno zaustavlja sve šumove od točkova. Zato je Peugeot 308 i postao auto godine. Svakako, Rapid je jeftiniji, s tim da 308-ica ima bolju serijsku opremu i mnogo bolji kvalitet ugrađenih materijala. Takođe, vozne osobine su na strani Peugeota, jer najbolje koči, najkasnije podupravlja, a ima i najefikasnije farove u klasi (Full LED).

DSCN8713    Pozadi nema puno mesta: 308-ica je najgora u klasi po ponudu prostora.

   Ogromna razlika nije samo u temeljnijem ogibljenju, odličnoj trakciji koja pruža bolji prenos snage na podlogu, već i kada je težina vozila u pitanju. Novi Peugeot 308 je u proseku lakši za čak 140 kg od konkurencije. Manja težina znači i manju potrošnju, bolja ubrzanja i međuubrzanja, i bolji raspored težine na osovinama. Odlična aerodinamika od Cw-0,28 jedna je od najboljih u klasi.

DSCN8677    Ovaj automobil ima i najkraći zaustavni put u klasi. Pri brzini od 100 km/h, Peugeot se maksimalno natovaren zaustavlja za 35,5 m, što je za metar efikasnije od najboljeg nemačkog automobila, Golfa VII. Što se fadinga tiče, on je jako slabo izražen. Uz prilično mekano, ali i dobro izolovano oslanjanje, 308-ica je izuzetno ugodno prevozno sredstvo koja veoma malo zamara putnike, a još manje vozača. Šteta je samo što nedostaje mesta na zadnjem sedištu, pa je 308-ica veoma ugodna za duža putovanja, ali samo udvoje (mnogima to neće smetati).

     Buka od samo 71 dB pri brzini od 130 km/h predočava da ovaj Peugeot spada među tiše modele u klasi, odnosno, da putnike zamara buka istog intenziteta kao i u BMW-u serije 1.

DSCN8707    Jedan od najvažnijih faktora pri odabiru automobila možda je upravo dobra usklađenost mašine sa potrebama prosečnog vozača, što ponekad pogrešno nazivamo “dušom” automobila. Ukoliko sa nostalgijom tugujete za vremenima kada su automobili imali “dušu”, bićete ugodno iznenađeni koliko su uspešno Peugeotovi inženjeri sofisticiranu tehniku prilagodili svim čulima.

    Odličan automobil

     Kada se sa Peugeotom pojavite na auto putu, niko od vas neće očekivati da budete najbrži, ali čak i slabiji dizelaš snage 92 KS vuče automobil jako dobro, te se velike brzine primerene autoputu neverovatno lako održavaju. Imate utisak da je 308-ica stvorena za motor od 192 KS, jer je ovaj Peugeot veoma stabilan. Kvalitet vožnje je kao u većem Peugeotu 508, a takva je u plastika, jako dobrog kvaliteta.

DSCN8680   Peugeot ima i najkraći zaustavni put. Pri brzini od 100 km/h, zaustavlja se za 35,5 m, što je za metar efikasnije od Golfa VII.

   Farovi sa LED tehnologijom su zaista moćni, snop je dovoljno širok i dubok, a oborena svetla su veoma efikasna, pa nije zamorno voziti ni 160 km/h po neosvetljenom putu. Potrošnja je samo 4,0 litara pri 100 km/h u šestoj brzini. Ako vozite 140 km/h, auto će trošiti tek 5,9 litara. U proseku, na kraju ne baš “nežnog” testa, putni računar je pokazao skromnih 5,5 litara.  

   Prvog dana testiranja uspeo sam da, posle 200 km, postignem prosek od samo 4,2 litara, bez naglih ubrzavanja i utrkivanja na autoputu. Ako godišnje prelazite preko 20.000 km, zaboravite na benzinca i kupite baš ovaj dizelaš.

   Peugeot je ovo mogao i bolje

   Preglednost automobila je očajno loša. Kome ovo bude prvi automobil u životu, naučiće dobro koliko koštaju branici i njihovo farbanje. Varijabilnost je u proseku klase, ali na zadnjem sedištu ima dovoljno mesta samo za decu, praktično kompletna konkurencija u “Golf” klasi nudi više mesta, odnosno mnogo više (Honda Civic). Nije prijatno ni to što je nosivost neprijatno mala, samo 436 kilograma.

  Konačno, kod svih Peugeota, garancija je sada četiri godine, što naše kupce veoma veseli, ali je ograničenje kilometraže na više nego skromnih 80.000 km, što kupce ovog ne baš jeftinog automobila nagoni na sumnju u kvalitet ovog automobila, što je velika šteta. Jer, Peugeot 308 je u svakom pogledu daleko udobniji, tiši, dinamičniji, upravljiviji i stabilniji od kompletne konkurencije. Osnovni benzinac od 82 KS je “uvreda” za ovako dobar automobil, konstruisan za velike brzine, i veoma zahtevne vozače, kada je u pitanju dinamika vožnje. Kome je Peugeot namenio ovaj agregat? Pa danas i dame jure auto putevima 200 km/h, zar ne?

DSCN8724   Šta ona kaže: Pored umerenog dizajna koji ne privlači previše pažnje (bar ne na loš način), ovaj auto nudi i visok nivo udobnosti − sve je mekano, ugodno i tiho, kao da sedite u Mercedesovoj A klasi, ali sa malčice više stila. Gepek je više nego pristojne veličine, motor je tih i jako štedljiv, a zvučna izolacija je odlična.

  Očekivala sam od Peugeota udobna sedišta, što sam i dobila, ali tu su i daleko kvalitetniji materijali nego što to očekujete u ovoj klasi. Funkcionalnost automobila je na prosečnom nivou – parkiranje ovog Peugeota nije najprijatniji način provođenja vremena. Bilo bi lepo da je moguće doplatiti za garanciju od pet godina bez ograničenje kilometraže, kao što npr. nudi Toyota (i to bez doplate).

DSCN8663  Peugeotovi automobili u Srbiji imaju izuzetno dobar imidž, pa da je dalja preprodaja 308-ica relativno brza i bezbolna – srpski vozači mahom žele da maksimalno privuku pažnju svojom automobilom, a Peugeot je u tome izuzetno dobar. Sada je i Peugeot 308 bar za dve klase bolji automobil od Megana, koji mu je godinama bio ljuti rival. Bio je − više nije. Ko napravi probnu vožnju sa novom 308-icom, shvatiće da je Peugeot nadmašio i konkurenciju, i samog sebe.

  Kome je namenjen ovaj automobil?

  Ako sve već vlasnik nekog Peugeotovog automobila, siguran sam da sada, kada Peugeot ima najbolji automobil u kompakt klasi, nećete odabrati neki drugi automobil. Ljubitelji japanskih automobila ipak neće birati 308-icu za svoj novi automobil, što je možda i dobro, jer su očekivanje ovih vozača i prevelika kada je pouzdanost u pitanju.

   Kvalitet novog Peugeotovog motora 1.6 HDI sa samo 8 ventila je daleko bolji, kao i menjača, a sa pocinkovanom karoserijom i korozijom Peugeot nikad nije imao probleme. Kupci Opela će biti zadovoljni, a kupci Forda prosto zadivljeni, jer se nova 308-ica ugodno i stabilno vozi, kao da je u pitanju Ford, ali sa dodatnom mekoćom, finoćom i odsustvom buke, uz primetno bolji kvalitet enterijera.

   Kupci Mercedesa neće ni razmatrati novi Peugeot 308, a upravo bi oni bili najzadovoljniji time što mogu da dobiju visok nivo komfora na koji su navikli po veoma pristupačnoj ceni. Nije bezobrazno porediti novu Mercedesovu A klasu, sa Peugeotom 308, jer u svim segmentima ocenjivanja pobeđuje Peugeot. Čak i Mercedes ima iste, izražene mane kao Peugeot: lošu preglednost i veoma malo mesta na zadnjem sedištu.

DSCN8736   Nosivost je tek 436 kg baš šteta jer je gepek od 420 l jedan od najvećih u klasi.

   Ukoliko vam je bezbednost porodice primarna, dobro razmislite pre kupovine automobila, jer za ovaj novac ne možete pronaći tako siguran kompakt. Aktivna bezbednost ovog modela je takođe vrlo dobra, jer je 92% poena od maksimalnog broja na Euro NCAP kreš testu dovoljna potvrda.

DSCN8739   Ovaj Peugeot bi se mogao okarakterisati kao pravi “džentlmenski automobil” koji krije mnogo više nego što pokazuje na prvi pogled. Ko ga bude kupio, biće zadivljen koliko su francuski inženjeri napredovali i neće ga se tako lako odreći. Ako ste ljubitelj nemačkih ili japanskih automobila, ne uzbuđujte se, jer titula najboljeg automobila godine 2014. ipak je u pravim rukama.

DSCN8625    Peugeot 308 je porodični automobil, ujedno veoma stabilan, upravljiv i zabavan za vožnju.

   Možda vam se cena testirane verzije sa najboljim Allure paketom opreme od 21.580 € neće odviše dopasti, ali pokušajte da kupite neki nemački automobil sa sličnom opremom, i bićete jednako zatečeni. Svakako, nekima nije problem da toliko i plate za novi automobil, kao što vam nije problem da sebi priznate da ga možete i vi imati ako se kreditno zadužite.

thumbs-up  Veoma štedljiv, izuzetno elastičan, snažan i tih agregat. Sjajno podešeno ogibljenje, odličan menjač. Odlično se ponaša na brzinama preko 180 km/h. Izuzetno brz, lagan, precizan i direktan servo upravljač, jedan od najboljih u klasi. Impresivni farovi (Full LED tehnologija), bolji od konkurencije. Veoma udobna prednja sedišta. Odlična pasivna i aktivna bezbednost. Vrhunske kočnice koje se lako doziraju i odlična stabilnost. Dobar komfor i vrlo dobra zvučna izolacija. Umereni troškovi održavanja. Bogata serijska oprema u paketu Allure. Vrlo dobra paleta motora. Originalan i dopadljiv dizajn. Enterijer deluje kvalitetno, osobeno, pa i prefinjeno. Odlična finalna obrada i vrlo dobar opšti utisak kvaliteta. Dobra servisna mreža u Srbiji. Mnogo bolji automobil od direktnog konkurenta Megana.

thumbs-down  Veoma malo mesta na zadnjoj klupi za kolena i glave putnika. Smeta i nešto lošija preglednost koja će neiskusne vozače prilično iritirati. Zadnja sedišta nedovoljno udobna. Dizajn dovoljno originalan, ali ne i avangardan za tredicionalne kupce Peugeotovih automobila. Atmosferski benzinac od 82 KS nedovoljno snažan i elastičan. Jako mala nosivost samo 436 kilograma. Za osnovni dizelaš 1.6 od 92 KS treba platiti 16.990 €, pa se pouzdanija Toyota Auris ispostavlja kao jeftinija. Spora elektronska parkirna kočnica. Brz pad vrednosti − iako se radi o automobilu godine, on je pre svega francuski automobil, a kupci polovnjak ih ne cene previše (što može biti odlično za vas ako kupujete polovan auto). Garancija tek četiri godine ili 80.000 km. Kia nudi 7 godina garancije, a Toyota 5, ali bez ograničenja kilometraže.

  Cena od 14.990 €

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

DIMENZIJE : SPECIFIKACIJE
Dužina: 4.250 mm
Širina: 1.804 mm
Visina: 1.457 mm
Međuosovinski razmak: 2.620 mm
Prtljažnik: 420/1.228 l
Težina: od 1.220 kg

MOTOR : SPECIFIKACIJE
Zapremina: 1.560 ccm
Snaga: 115 KS pri 3.600 o./min
Obrtni momenat: 270 Nm pri 1.750 o./min

 

PERFORMANSE : SPECIFIKACIJE
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 10,2 s
Maksimalna brzina: 196 km/h
Potrošnja (fabričko obećanje): 3,7 litara
Potrošnja na testu: 5,5 litara
EuroNCAP kreš test: 5 zvezdice

OCENE (od 1 do 5)

[table]Prosečna ocena: 4,4
Dizajn: 4,5
Bezbednost: 4,5
Motor i menjač: 5,0
Performanse: 5,0
Potrošnja: 5,0
Cena i garancija: 3,5
Udobnost: 5,0
Ponašanje na putu: 5,0
Kvalitet i pouzdanost: 3,5
Ponuda prostora: 3,0[/table]

[table]Opšti utisak: 5,0
Paleta motora: 4,5
Mogućnost dalje prodaje: 3,5[/table]

Testirali smo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB

TESTIRALI SMO: Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi

Tražim za vas najbolje polovne automobile!

Tražim za vas najbolje polovne automobile!

Budimo iskreni, najbolji auto je automobil koji vi želite! Tu veliku mudrost otkrio mi je vlasnik auto placa koji mesečno prodaje više od 50 automobila (neke prodaje drugim auto placevima, preprodavcima). Kada sam počeo da poslujem po toj filozofiji broj klijenata koji imam se povećao znatno, čak nekoliko puta. Moja ideja ovih dvadeset godina da vam preporučim najbolje modele za vaš novac nije se pokazala kao dovoljno efikasna. Moje preporuke posluša oko trećine klijenata. Preko 60% kupaca želi modele koji nisu najpouzdaniji, najbezbedniji niti najbolji u klasi – ali im ja itekako izađem u susret. Ako neko želi Suzuki, ja ću mu naći najbolji Suzuki za novac koji ima, iako je to možda najnebezbedniji auto, isto važi i za modele Dacije. Ako želite najgori SUV u klasi nema problema – to što želite ja vam nađem. Neću vam sugerisati da postoje kvalitetniji, bolji automobili za manje novca. Jer klijent zna najbolje kakav auto želi, i ja to podržavam.

 

Bezbednost većini vozača u Srbiji nije bitna. Meni savest nalaže da vam dam objektivne informacije o automobilu koji želite da kupite. Da vam pošaljem link ka kreš testu agencje Euro Ncap. Ako model koji želite da kupite ima loše kočnice, dug zaustavi put, ja ću vam to napomenuti, ali vas neću odgovarati od izbora koji ste vi napravili.

 

Naravno da su najzadovoljniji kupci automobola koji poslušaju sve moje savete oko izbora modela, motora. Oni dobijaju ubedljivo najbolji auto u klasi, najbolji auto za svoj novac, koji nudi najviše bezbednosti, što znači da vaša porodica u sudaru ima najveće šanse da preživi. Takvi klijenti me preporučuju, jer budu veoma zadovoljni, tako da kod mene imaju specijalni status.

Neki klijenti imaju svoj spisak modela koji im se dopadaju, ne žele da im preporučim najbolji auto u klasi, ili best buy model, Žele samo da im uporedim automobile koji si njima dopadaju, i eventualno me poslušaju da izbacimo sa spiska, užeg izbora one najgore. Oni su zadovoljni, nađem im model koji žele u najboljem stanju. Dugoročno gube, jer nisu hteli da kupe onaj najbolji automobil za svoj novac. Već onaj koji im se najviše dopada.

 

U treću kategoriju klijenata spadaju kupci koji žele da im nađem određeni model sa motorom koji oni misle da je najbolji. Ja im nađem tačno to što žele, u najboljem moguećem stanju, makar to bio automobil koji se najviše kvari, i koji nudi najmanje bezbednosti. Ali to je izbor kupca, i on troši svoj novac onako kako on želi. Moji majstori mi odrade najkvalitetnije moguće sve servise, i uvek su mu na raspolaganju za sve kvarove, koje su česte za te modele. Naučio sam da veliki broj kupaca uopšte ne želi da kupi najbolji automobil, Želi samo da im ja potvrdim da je njihov izbor modela najbolji mogući izbor. Ja to zaista niti mogu, niti želim da radim, ali svima iskreno napomenem, da ako vi želite najgori auto u klasi – ja ću vam taj auto i naći. Ja nemam nikakav uticaj na Euro Ncap i njihove rezulatate. Ako neko želi da zanemari loše rezultate kreš testa to je već njegov problem.

 

Tražim pouzdane polovne automobile za vas

Prošlo je vreme kada ste sami mogli da kupite polovni automobil. Danas su automobili sa mnogo više mana, kvarovi su nemerljivo skuplji

 

Skuplji automobili imaju kompleksniju ektroniku, i njjihpva provera jer neuporedivo komplikovanija, a prodavci dovitljiviji nego ikada pre i spremni da sakriju sve te mane, čija će vas popravka koštati na hiljade evra. Šta je alternativa? Zar nije mudrije da angažujete nekog ko će umesto vas da proveri 20, 30 automobila, nađe auto bez mana, odradi vam veliki i mali servis, zameni gume po potrebi i i diskove, registruje auto umesto vas i doveze vam auto ispred kuće ili stana ako živite u Beogradu, a ako ne, da vam obezbedi probne tablice?

Za vreme vanrednog stanja Delta BMW je nudio da vam auto posle servisa dovoze ispred kuće. Ja vam to nudim već godinama. Moj majstor vam na teritoriji Beograda isporuči nakon servisa auto ispred vašeg doma. Auto koji je proveren, spreman za svako putovanje. Imate u besplatne kontrole kod mojih majstora na 6 meseci. Imate moje savete oko izbora modela, motora, opreme. Seve ono znanje koje sam sticao preko 20 godina testirajući automobili po najrazličitijim putevima, svo ono iskustva iz servisa od 20 ak godina, i na hiljade i hiljade pitanja čitalaca koje sam morao da shvatim, razumem, i da na njih odgovorim. Sva ta pitanja su mi itekako pomogla da razumem vaše strahove, vaše nepoznavanje mehanike, elektronike.

Vrhunski majstori nemaju kada da napuštaju servis, nemaju vremena da vam obilaze automobile na placevima, i to stoji. Dobar majstor nikada vam neće dati prognozu koliko će jedan motor još da traje. Iskusan majstor nikada neće hvaliti polovni automobil. Neću ni JA. Jer najbolji auto je nov auto. Ali naše plate su takve, da nemaju svi oko 20 000 evra za pristojan auto. A da kupujete nebezbedan, slab i loše opremljen automobil nije mudro, jer imate samo jednu ženu, i dvoje decu u proseku – zar želite da ih izgubite? Mislite da će Srbi prestati da piju? Da će prestati da voze 180 km/h tamo gde je ograničenje 80 km/h? Ja iskreno sumnjam……..a vi?

Na hiljade zadovoljnih klijenate me preporučuje. Možete biti i vi jedan od njih.  Ali samo ako su vaši zahtevi realni, ako čuvate automobil i ako dolazite na dogovorenih 6 meseci na besplatne kontrole. Jer meni je cilj da vas auto odlično služi! Ako i vi imate taj cilj, javite se, pa da vidimo da li i koliko mogu da vam pomognem.

Možete me kontaktirati preko sajta, rubrike Pitajte A.Todorovića, ili preko Facebook stranica Testovi Automobila Sribja i Najboljiauto.

 

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću možete li malo konkretnije da pojasnite kako tražite polovne automobila. Vi imate znanje i valja ga unovčiti. Podržavam u potpunosti, ali mene buni jedna stvar, konkretno ovaj primer ja hoću taj i taj model i ako ima tri automobila u ponudi vi ne tražite auto, jel onda ovih 15 hiljada dinara uzimate i kažete da nema tih kola,a ja kao kupac Hoću bas taj model kud puklo da puklo.

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Šta mogu da dobijem od vas: ” hvala i dovidjenja” ?. Malo mi je nejasno,za tih 15 hiljada dinara sta ja dobijam? Savet,sve su to krsevi uzmi neki drugi model za te pare ovo nista ne valja? Ili nešto konktretno,tipa ovo je prava stvar za vas,i odvedes me do kola i objasnis zasto ja kuci ne idem peske i postanem vlasnik auta koji mastam od 5 razreda osnovne skole?Mislim ako treba da dam 1000 evra da bi mi nasao auto od 4000 hiljade,batali i kola.

 

Odgovora Aleksandar Todorović: Shvatam vas vrlo dobro g.Jovane šta želite da kažete. Da bi razmatrao uopšte da li nekom tražim auto ili ne, potrebno je da odgovorim na pitanja čitalaca. Kad on dobije moje odgovore, preporuke za možda neke druge modele, postavlja mi nova pitanja, a sve to ide brže usmenim putem. Ako su vaši zahtevi nerealni, recimo hoćete Golf / za 6 000 e, ja vam ne tražim auto.

 • Nemojte dozvoliti da vas prevare. Nemojte kupovati mačku u džaku. Postoji i dobar polovan auto, za više novca postoji i odličan polovnjak, ali morate imati malo strpljenja i puno znanja, ako nemate dovoljno isksustva sa najmodernijim automobilima, postoje majstori koji vam mogu pomoću, zajedno samnom.

Ako je ponuda nekog modela loša kako mislite da vam ja nađem auto? Da ga nacrtam? Ja gaospodine treba da garantujem da je taj i taj auto dobar, a to činim sa zaradom od 100 ili 200 evra malo bi bilo mnogo zar ne? Nakon što uplatite 4000 din za usmeni odgovor, procenjujemo da li vredi da vam pomažem ili ne. Ako rešite da me angažujete uplaćujete za moje majstore 18 000 dinara unapred. to su troškovi za njih.

Placevi koji prodaju kola bez greške NE POSTOJE!

Kad kupite auto, meni plaćate honorar od 100 evra (za kola do 4500 e) 150 e (za kola do 8000 ev) 200 e za kola do 10 000 evra, 250 e za kola do 15 000 evra. Naravno, lepo pišem, nemam nameru da vam tražim auto ako nemate u mene maksimalno poverenje. Što znači ako ne kupite auto ja sam radio besplatno a ja to ne želim. Obezbeđujem vam VELIKI SERVIS kod mog majstora, i održavanje kola kod mog majstora, Preventivni pregledali na 6 meseci su poželjni, ako to ne želite nemojte mi se javljati zbog problema.

 

 

Dodatno pitanje g.Petrovića:

A.Todorović: Ja imam majstore koji pregladaju auto koji Vam ja pronadjem, a oni se trebaju platiti G. Jovane Jovan Petrovic ili mislite da bih se brukao time što bih uzimao taj novac za sebe, to je ispod mog nivoa.Dobijate pregled automobila za koji smo se prethodno dogovorili.
Jovan Petrovic: Dakle  vi nađete kola,majstor da zeleno svetlo i ja odem na plac i pazarim kola, posle ovi vaši majstori odrade prevenciju i mirna Bosna
 • Najbolji Auto Jovan Petrovic Pa još bolje od toga gospodine Jovan Petrovic . Ja vas sačekam na placu da pogledate ta kola, ako je ikako moguće i da ih provozate na vaš rizik (znate da nije moguće izvaditi dva puta probne tablice na jednom automobilu, debilan zakon R.Srbije) . Ako kupujete auto, odmah ga plac prebacuje kod mog majstora na Veliki servis! Obezbeđujem vam tehnički pregled, sve papire za registraciju, ako mogu i odlazak u MUP organizujem, tako da vas do kraja dana čeka auto sa urađenim VELIKIM SERVISOM i tablicama. Ali moj majstor provera i trap, i sve ostalo. Dakle ako treba još nešto da se zameni pored velikog servisa on menja, cenu tačno u dinar dobijate pre servisa. Za kola starija od 6 godina preporučujem preventivni servis kod mog majstora na 5-6 meseci. Ako niste iz Beograda, onda je to teško da ispunite, ako jeste, morate, inače vam ne tražim auto.jer meni je bitno da vas AUTO DOBRO SLUŽI! Ako vi imate iste takve cilje onda smo se dogovorili. PS.pošto ste mi postavili jako dobra pitanja gospodine Petroviću za vas je odgovor od 3000 din besplatan, ali morate platiti 18 000 dinara jer mene često majstori koštaju i više ( ne može besplatno pitanje bez uplate 18 000 din, ali ne mora 3 000 din + 18 000 din).
Ljiljana Stojanovic Od A do Š. Automobili me ne interesuju, četiri smo kupili posle 15min gledanja. Dobro je ispalo, koliko se ne razumemo.
Čitala sam jer je prezentacija usluge savršena, što stilom, što rečnikom, što gramatikom. Lepota, u moru primitivizma i negativnosti. Gospodine, želim Vam veliki uspeh u poslu, zaslužili ste ga. Svako dobro
 • Testovi Automobila Srbija Ljiljana Stojanovic Hvala g.Ljiljana Stojanovic vama i vašoj porodici želim sve najbolje! PS. meni je primarno kod automobila da vam preporučim NAJBEZBEDNIJI auto za vašu porodicu, ljudu su neuki ne umeju da pročitaju euro ncap rezultate sa mnogo se gine. Nije ideja da auto samo ide i da se kvari, nego da vas spasi zaštiti u sudaru, a gine se puno…
  ——————————————————————————————————

 

Vladimir Todorovic Ko bre kome sta vise garantuje za polovnu stvar danas moze da radi.sutra ne i to je to .dobar poznavaoc kola moze da proveri dal je farban ili.ne i osnovne stvari sve ostalo je macka u dzaku niti ce ko.na placu da da da se meri kompresija proveravaju dizne turbine i.ostalo.kod nas ide to sto vidis toje stojepro eri osnovno i teraj ako.ti se svidja
 • Testovi Automobila Srbija >Moji majstori proveravaju dizne, turbine. Prebacimo auto u servis. Pregledamo i trap, dignemo da na dizalicu. Ali ne možemo da procenimo da li će turbina da radi još 50 000 ili 150 000 km, jer to ZAVISI OD VLASNIKA I NAČINA VOŽNJE! Aleksanndar Todorović urednik www.testoviautomobila.rs  i www.najboljiauto.com PS. Osim toga obezbeđujem vam preventivne servisne na 6 meseci kod mojih majstora. Obezbeđujem vam Veliki servis, i garanciju mojih majstora na isti. Kao i svu papirologiju za registraciju. Kad kupite auto, čeka vas posle podne sa urađenim Velikim servisom i tablicama na njemu, ako ste iz Beograda, ako niste sa probnim tablicama. Da li je to dovoljno? PS.za mlađe automobile od 6 godina dobijete i garanciju od na motor od 12 meseci. Od dilera gde vam nađem auto. 

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

 

Placevi koji prodaju kola bez greške NE POSTOJE!

Pronalazim za vas polovne automobile

Kad se bira, gleda polovni automobil čak i kada imate iskusne majstore mnogo toga ostaje pod znakom pitanja….

jedina je šansa da gledate automobile kod dilera koji deceniji ili dve radi korektno
i koji ima zadovoljne kupce

Placevi koji su se otvorili juče, a promenili ime posle godinu, ili dva, da bi potom promenili i lokaciju
su dileri za izbegavanje……

Priredio: Aleksandar Todorović

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Nije realno da mogu da procenim svaki auto 100%, jer ne mogu, čak i kad imam tri moja majstora pored sebe, možemo da pregledamo ono što možemo, možemo da provozamo auto.

i možemo da gledamo kola tamo gde nismo imali problema u poslednjih 20 godina

Ljudi će reći, pa daj nam kaži koji su to dileri…. pa zar ono što sam otkrivao 20 ak godina, treba javno da obznanim….
ipak ne. Jer tih mojih 20 godina je 20 godina rada, provera, i testiranja auto placeva.

Možete samo da birate polovni auto
i naravno da ćete naći nešto što vam odgovora. Ali verovali ili ne, ja vam mogu naći primetno bolji automobil za isti novac, a mogu vam i preporučiti bolju alternativu, model koji više ispunjava vaše potrebe, a da to vi niste znali.

Može da vam održava automobil moj majstor, ali možete da to prepustite majstoru, koji sigurno nema znanje mog majstora, jer se ja razumem u automobile više od vas, verovaili ili ne.

ŽELIM DA ,MI PRONAĐETE PROVERENI POLOVNI AUTOMOBIL!

Priznajem, 99% vas smatra da su eksperti za automobil, i da kada se desi kvar, uvek sebi kažu da je to normalno. Uvek svako može da nađe izgovor za svoj propust, lošu procenu, i onda je sve na svom mestu.

Dakle u pitanju je vaš ego, i vaš novac. Ako vam je ego važniji od vašeg novca, onda morate da auto tražite sami. Procena automobila je posao kao i svaki drugi. Provera automobila je delotvorna samo ako znate šta morate da gledate, i kako taj motor mora da radi kako je u skoro fabrićkom stanju.

Mogu vam naći i auto sa ugrađenim gasom. To je vaš izbor. Moje je da vam predočim sve prednost i mane ugrađenog gasa. Prednosti su sasvim jasno, i ušteda nije mala. Ali morate biti svesni i da mogu da se pojave ozbiljni problemi.

Pitanja u zahteve za traženje polovnog automobila sa proverenom kilometražom šaljite na www.najboljiauto.com/pitajte

I znajte ja vam ne tražim najjeftniji mogući auto, nego najbolji. U tome se razlikuje moj i vaš cilj. moj je cilj da vas AUTO ODLIČNO služi. A vaš cilj je da prođete što jeftnije danas, a sutra…? Za sutra ćete tek videti, a možete da se napravite zaboravni, pa da kvarove koje će tek uslediti zanemarite, ili kad ih sanirate, da prosto ne upamtite koliko ste sve to platili.

Trap automobila mora detaljno da se proveri. Kad nađem automobil koji ima odličan trap, bez luftova, čak bez korozije, to mi je onda signal, da se taj auto kvalifikuje za uži izbor modela, koje treba detaljno proveriti, i eventualno preporučiti. Ne kažem da auto koji nema idealan trap ne treba preporučite, ali ako je vlasnik pustio da auto ima problem na trapu, volanu, kočnicama, kakav je onda motor? Jer motor ne mogu da rastavim, i premerim koliko je istrošen. 

Priredio: Aleksandar Todorović

Automobil vam tražim samo ako su vaši zahtevi realni,  i ako pristanete da istog dana odradimo VELIKI SERVIS, u nekom od servisa koje ja preporučujem. Dozvoljavam ja da vi imate “odličnog” majstora, ali ja sam siguran da imam daleko bolje majstora od vas. Zašto? Zato što testiram rad majstora i servisa 20 godina. Meni nije cilj da vam auto stan posle prve bandere. Niti mi je cilj da za održavanje automobila date godišnju platu. Vašem majstoru jeste.  Ovo se odnosi na Beograd. Ali ako niste iz Beograda verujem da vam nije problem da dolazite na svakih 6 meseci na preventivne preglede, koji su besplatni!

Kad rešite da prodate automobil koji sam vam ja pronašao, pomažem vam u prodaji tog automobila, jer ste ga održavali kod mojih majstora, i znam kakvo je stanje tog vašeg automobila. Što je bolji kvalitet održavanje, to je i vaš auto bolji. Što imam zadovoljnije čitaoce, to će mi sajtovi biti popularniji.  

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Nov automobil može biti bolja kupovina, ako imate bar 20 000 evra, jer za manje novca ne možete kupiti bezbedan automobil sa dovoljno snažnim motorom, i dobrom opremom. Peugeot na slici je model 508 sa najboljom mogućim opremom. Koštao je 9100 evra. Prosečno troši 5,8 litara ide skoro 200 km/h, udoban, elegantan. Jeste da ima 5 godina, ali je motor je u perfektnom stanju, kao  i elektronika, limarija, trap. Bolje je kupiti nov Peugeot 508 ali je ovakav nov koštao skoro 30 000 evra, sa ovom opremom. Posle prve godine, gubite 25% vednosti a to je 7500 evra u slučaju ovog modela, sa ovom opremom, jer je klot verzija sa benzinskim motorom bila oko 20 000 evra. Ako prelazite preko 40 000 km, treba dati prednost novom automobilu, ili treba računati da ćete sa polovnim imati ulaganja na svakih 6 meseci, ukoliko se radi o dobrom polovnom automobilu sa manje od 200 000 km. Ako imate bar 2.000 evra platu, zašto ne biste kupili nov automobil? Onda možete sebi dozvoliti taj luksuz, jer je bolje kupiti novu A klasu, ili novi BMW, nego polovni BMW, ali treba imati puno novca. Ako imate platicu od 60,000 ili 70, 000 dinara kupovina novog automobila je bacanje novca, i to ozbiljnog novca.

 • Neki me uveravaju da žive, imaju, voze i održavaju automobil sa platama od 40,000 dinara, ali oprostite meni nije jasna ta računica, osim ako u održavanje automobila ne spada samo dolivanje ulja, i krpljenje guma. Šalu na stranu, dobro se zna koliko košta potrošačka korpa u Srbiji, i da ste sa prosečnom platom gladni, kao i vaša deca. A neki i sa prosečnom platom, kupuju nov automobil, verujte mi, iako je u to zaista teško poverovati. Cilj svakog od nas je da živi što bolje, luksuznije, ali glavni cilj treba da bude bezbdnost vaše porodice, a to ne postižete ako odaberete novi Tipo od 13.000 e koji je dobio bedne 3 zvezdice na kreš testu, kao recimo i Duster, mnogo je bolje dati 9 000 e za ovakav Peugeot, i da imate 4000 e za eventualne popravke. Mislim da u narednih 5 godina, kada dođe vreme za prodaju 508 ice, nećete potrošiti svih 4000 e. Vrednost ovog automobila posle 5 godina će biti oko 4700 evra, dakle izgubili ste oko 4300 evra, dok posle 5 godina sa kupovinom Tipa, ili Dustera gubite oko 7000 e, jer će auto koji ste platili oko 13 000 e, vredeti oko 6000 evra. Pri tome, 508 je nekoliko puta bolji i bezbedniji automobil od Dustera ili Tipa. Možete vi tvrditi suprotno, kao što možete tvrdite da zemlja nije okrugla, važno je da znate da je ovo realnost. A sebe ubeđujete u šta god želite, pa čak i u to da vam je žena verna. Kao što ste i vi njoj verni! Vaše pravo! I ja to moram da poštujem. Šalu na stranu, vaša cenjena supruga je vama verna, a kupovina automobila, izbor, zavisi najviše od toga da li i koliko želite da uštedite, odnosno potrošite. 

Znam da najviše verujete majstoru i komšiji. Komšiji je cilj da vama uvali svoj auto, jer mu vi verujete, i jer će na taj način dobiti najviše novca. Majstoru je cilj da vam naplati što više, i da vam se auto što češće kvari. Još je gore, ako i komšija i majstor vode ljubav sa vašom ženom, i to godinama, a vi im verujete bezgranično. Mi Srbi “nikada” ne želimo da komšiji “crkne krava”, kao što nikada ne pomislimo na tuđu ženu. Mi smo Pravoslavci, volimo i cenimo porodicu, Boga i državu, koja nam je iznad svega, naročito Kosovo. 

Pitajte Aleksandra Todorovića

 

 • Zbog čega su moji majstori najbolji? I zašto treba verovati mojim majstorima? Zato što sam ja decenijama tražio prave ljude, koji ulažu u svoje znanje, i kojima je cilj da poprave sve nedostatke na automobilu, Nema prijateljstva u poslu. Oni mi nisu prijatelji, već poslovni partneri. Servisiranje automobila ja shvatam kao nešto jako važno, jer su životi vaše porodice dobrim delom u mojim rukama, a ja za to odgovoram i pred Bogom, Neki od vas zaista imaju jako dobre, i poštene majstore, i njih čuvajte kao što čuvate vaše supruge, kao oči u glavi. Ako sam se je malo i neukusno našalio, razlog za tako nešto, je samo što pokušavam da o svemu razmislite na drugačiji način. Meni je cilj da svi vi kupite najbolji mogući auto, uz moju pomoć, ili pomoć vaših majstora!

 

–  I NEŠTO U POVERENJU MORAM DA VAM PRIZNAM……………….

Dragi moji čitaoci…

Da budem jasan:
Hvala vam što čitate moje testove, moje odgovore na pitanja

Ali ja moram ljudi nešto da vam priznam, to je samo delić mog znanja, jer mnogo više informacija dobijate USMENIM ODGOVOROM. Za 1h ili 2h razgovora možete dobiti i preko 50 odgovora. Preciznih, i to iz vašeg ugla gledanja a sa mojim znanjem.

Svi vi koji čitate besplatno moje Testove, Odgovore i kupite auto, na osnovu toga, a NE želite da mi platite pišljivih 4 000 din, pravite grešku, jer NEMATE PRAVE informacije

Moji Testovi jesu daleko, daleko objektivniji od konkurencije
ali to nije DOVOLJNO KONKRETNO I JASNO

U Testovima su samo delovi onoga što znam. U Odgovorima na pitanja su samo delići ključnih informacija. O nekim stvarima ne mogu javno da pišem. Moji tekstovi su često ironični, koristim metafore, alegorije……….vi se pogubite u mojim testovima, nagoveštajima……..

Ja ne mogu da napišem test od 20 strana
Niti mogu da u testu jednog modela , da ga uporedim sa drugih 20 modela, usmenim odgovorom to mogu

Što se mene tiče, zadržite svojih 4000 din
ionako jedva postižem da se čujem i sa ljudima koji žele da toliko plate, da dobiju usmeni odgovor

Ali da ja kupujem auto, i da nisam lično testirao sve te autombile, ja bi platio itekako Acu Todorovića 4 000 din, da me usmeno posavetuje…

a vi kako hoćete

Ako mislite da su rastrošni ljudi koji mi plate 4000 din za odgovor, 300 evra za traženje kola
da su to “glupi” ljudi, verujte mi varate se, to su ljudu koji su vrlo inteligentni, sposobni, školovani, i ljudi koji dobro zarađuju, ali cene svoj novac, i za svoj novac dobiju maksimalno

Svi ostali koji se stidite da kažete prijatelju da ste uplatili Aci Todoroviću 4000 din za savete, znajte da se družite sa ljudima koji jako malo znaju, i o automobilima, i o životu

Svaki dobar savet zlata vredi, i svaki moj odgovor puno vredi, .I znajte meni novac nije na prvom mestu, nekad mi je bio na petom, sad je na trećem…
MENI je stvarno drago kad nekima od vas mogu da pomognem
kad mogu nekima od vas da nađem ODLIČAN auto koji će ispuniti vaša očekivanja

Jedino mi je krivo što 90% ljudi koje mene angažuju žele da ostanu anonimni

Danas je u Srbiji luksuz kupovina kola od 5000 ili 6.000 evra
Pa i to mora da se krije…

Dok političari kradu, a ljudi još glasaju za njih.

Ja “razumem” da vam je mnogo da platite savet 35 evra, kada kupujete auto za 6 000 ili 10,000 evra. Mnogo je 35 evra, treba da se uštedi.
Isto tako mislite da je glupost raditi veliki servis, zamenite samo ulje i terajte, tako ste oduvek radili, tako planirate i dalje da radite….

Mislite da znate puno o automobilima
Mislite da znate da odaberete automobil
Ali da li je zaista tako? Biću pristrojan i neću odgovoriti na ovo pitanje.

 • – – – – ————– ————————————————————-

VAŠI KOMENTARI SA FACEBOOK STRANICA TESTOVI AUTOMOBILA SRBIJA I NAJBOLJIAUTO:

Никола Стевановић Ne mora da znaci da ce diler koji posluje dugi niz godina imati dobra vozila, drug kupio tourana od jednog dugogodisnjeg prodavca i posle par meseci kad je pocela korozija da izbija videlo se da je samo nasminkan auto za preprodaju. Naravno da za garanciju nisu hteli da cuju posle reklamacije, a da stvar bude jos gora u medjuvremenu crkne i menjac… zato, ne 2 majstora nego 22 da gledaju auto i opet ce se nesto naci…
Najbolji Auto Uvaženi gospodine Никола hvala na komentaru. Ja nisam rekao da su svi dileri koji rade puno godina za preporuku. Jer nisu. Isto tako. Na svakom ozbiljnom placu imate i lose automobile, pored dobrih automobila. Da nije tako, onda bi moja ponuda bila smešna. Ja imam dobru volju da pomognem skoro svakom, ako fizički mogu da postignem. Ali ne mogu ja nekog da ubeđujem da imam više znanja od njegovog majstora, to je udar na sujetu. Samo meni nije jasno, zašto meni ljudi koji imaju majstora od poverenja, šalju meni pitanja sa upitom koje su mane kod modela, zašto ne pitaju te svoje majstore? Isto tako ja 20 godina procenjujem dilere i na osnovu ophođena prema kupcima. Ako znam za nekog dilera, da će uvek naći rešenje sa kupcem, ja smatram da tamo treba da pregledam automobile, posebno kad mi diler kaže gledaj koliko hoćeš šta hoćeš, i kad mi diler o svom trošku prebaci auto u moj servis. Čim neko neda da auto ide u servis, tu nešto smrdi. Ima i dilera koji dozvoljavaju pregled u servisu iako znaju da im auto krš. Dakle, moj posao je da provaram tačnost navoda dilera. Ako nekom to treba tu sam sam. Svako ko ima više znanje, iskustva od mene, sigurno neće mene angažovati. Srećna vam nova godina i sve najbolje!
———————–
Pedja Lazarevic Uz Acinu pomoć i preporuku kupili Mercedes A150 i prezadovoljni smo i supruga i ja! Sve pohvale za Acu i pomoć koju nam je pružio pri kupovini i odabiru automobila kao i savete koje svakodnevno možemo da pročitamo na ovom portalu!

 

Najbolji Auto Hvala Pedja LazarevicTi si jedan od RETKIH koji imenom i PREZIMENOM smeš da kažeš da si kupio auto! 95% njih traži da budem diskretan. I da nigde ne objavljujem njihova imena. Ja to poštujem. Ali mi je drago, kad neko sme da napiše da je kupio auto, a posebno kad sam se ja potrudio da mu nađem i preporučim model 🙂 Veliki pozdrav za tebe Peđa i tvoju porodicu!

 

————————————————————————-

Marko Raskovic ako se baviš testiranjem ne bi trebao da obavezuješ nikoga na tvoj veliki servis, nije korektno
Najbolji Auto Dešavalo se da ljudi ne odrade Veliki servis kod svog majstora. Posle 3 meseca im pukne zupčasti kaiš, i onda se napravi havarija od 1500 evra. I onda šta? Ko je kriv? ja tada nisam kriv. Ali mene pljuje vlasnik tog automobila. A ja sa ovo radim da bi se reklamirao. A ne da bi imao kritike i pljuvanje. Što da za 200 e zarade mene neko pljuje? Onda sam shvatio da 95% majstora NE ZNA u srbiji da zameni zupčasti kaiš kako treba, jer se dešavali problemu sa novim kaišem posle 5000 km, i to kod majstora koji imaju klubove, da ih sada ne navodim. Dakle neznanje je rašireno u Srba. ja radim maksimalno profesionalno ili nikako. Veliki servis radi svaki normaln čovek po kupovini.
——————————————-
Goran KovačevićA da li Vi garantujete sa auto koji nadjete ?
I ko snosi troskove all dodje do kvara na kolima ?
Testovi Automobila SrbijaSve zavisi o koliko starim kolima je reč. Ako su to automobili mlađi od 2013.godine. Dobijete od dilera GARANCIJU od godinu dana na motor! I pismenu garanciju na kilometražu! Kod starijih automobila dobijete garanciju na Veliki servis, i da auto nije bio havarisan. I mogućnost provere u bilo kom servisu, kako bi utvrdili da je sve u maksimalno ispravnom stanju. Ako fabrika daje garanciju na nov auto 3 godine, Ludo je davati i tražiti garanciju na kola stara 10 godina, od 3 godine???!!! Mislim da fabrika može da pruži garanciju od 10 ili 12 godina na motor ona bi to učinila.  Da ne bi dolazilo do skupih kvarova, ja insistiram kod kola starijih od 5 godina, da se rade kontrolni servis kod mojih majstora na 5-6 meseci, jer je bolje popraviti nešto za 30 evra, nego ćekati kvar od 1.000 e, ako se slažete. Ko neće da dolazi na kontroli pregled na 5 meseci, već hoće da mu njegov majstora održava kola, ja u tom slučaju ne garantujem ništa. Izbor svakog kupca. Zaista ne mogu d apronađem dilera koji ne kola stara 10 godina dati garanciju na motor od 2 godine. A ti dileri koji to daju to NE poštoju. A daju zbog bolje prodaje. NAdam se da sam odgovorio na sva vaša pitanja. Na kraju, znajte da ja nađem najbolji auto za recimo 5000 e. shodno vašim potrebama. gledamo sve modele. što više modle je u užem izboru to vam nađem bolji auto. Možete vi reći hoću Bravo 1.4 turbojet, ali ako ih ima samo 3 u pounudi, ja vam ga neću ni tražiti. Jer ja moram da pogledam bar 20 automobla, da bi našao jedan dobar. Cilj je da nađem dobar auto, auto koji vas služi. jer da nije tako, moja ponuda nema smisla, loš auto možete da nađete sami. Automobile gledam na placevima, ne kod preprodavaca koji uglavnim nisi ni vlasnici automobila koje prodaju, i koje ne možete tužiti jer nisu vlasnici ničega. Srećna vam nova godina i Sve najbolje g.Gorane!
PS.
Neki dileri i na kola starija od 10 godina daju garanciju na motor, ali onda podignu cenu za bar 1.000 evra! Da bi imali od čega da vam plate taj kvar. Svaki motor može da se uništi i za nekoliko dana vožnje, pa i nov motor. Dakle neko može namerno da uništi motor. Ko onda odgovara? 
———————————————————————
Νεκις Μρντακοπουλος Jedan dan savet kupite benzinca, drugi dan ubeđivanje za dizela i svi mi koji smo se čudili šta se događa, odakle takva nagla promena, smo dobili BLOK.
Elem, ako je ”greh” promeniti ime placa i lokaciju, zašto ne pišeš sa jednog sajta, nego sa više sajtova i stranica 
 • Najbolji Auto Gospodine Srećna vam nova godina i Božić! Imam dva sajta testoviautomobila.rs i najboljiauto.com a imam i facebook stranice tih sajtova. zašto dva sajta? zato što nisam mogao da se odlučim koji je bolji naziv, koji je bolji dizajn. Odgovori zavise od vaših potreba, od izbora modela. Ako neko prelazi 40 000 km, preporučiću mu dizelaša, ako prelazi 8.000 km benzinca. Ako neko kupije auto star 6 godina preporučiću dizelaša. Ako neko kupuje auto star 18 godina preporučiću benzinca, ukoliko čovek ima platu 40 000 din. Ovo su samo primera radi primeri. Zar vi mislite da je tek tako naplaćujem 3 000 din za odgovor? Gospodine ja svoj posao obožavam. Volim da pomognem ljudima, i volim što imam dovoljno znanja i iskustva. Ali ne volim da radim i pišem besplatno. Pa ja gledam automobile na 40 placeva. Da pomeneme tih 40, i da pomenem još 40 placeva koji ne dozvoljavaju da se kola prebace u servis? Što bi ja neke placeve reklamirao a neke kritikovao? Da li je to moj posao? ja neću da se bavim ocenama placeva, jer na skoro svim placevima imate i odlične automobile i krševe.
Aleksandar Kauric Po cemu ste vi bolji od ostalih majstora? Kako znate koje su mane nekog modela auta? Provozali ste svaki model auta koji postoji u oglasima i uopste? Nije mi jasno po kom osnovu toliko uzdizete sebe?
 • Najbolji Auto g.Kauriću Aleksandar Kauric ja sam urednik, novinar, imam mnogo više obrazovanje i znanja od majstora, ali jako cenim majstore, naravno one koji su profesionalci u svom poslu. Oni mi pomažu u proveri automobila koje je pronađem, i sa njima delim odgovornost za auto koji vam nađem, koji kupite, a delim ga i sa dilerom koji vam taj auto proda. ne želim da uzdižem sebe na bilo koji način. Ja jesam testirao preko 600 automobila u svom životu, detaljno testirao, puno tih testova je objavljeno na internetu i mojim sajtovima, i ako vam je mali broj od 10 000 odgovorenih pitanja. raznoraznim čitaocima, i moje iskustvo od 20 godina, onda ja nisam dovoljno dobar za Vas cenjeni g.Kauricu. Neka vama traži i održava auto vaš majstor, koji je takođe detaljno testirao i opisao 600 modela. Mene ionako angažuju uglavnom progrmeri, oko 80%, kao što je izuzetno cenim njih, tako oni cene mene. Ja nema da li u N.Itibeju ima programera, ali znam sigurno da nikom od vaših sugrađana nisam pisao savete, odgovore, niti nalazio automobil. Na kraju, ja biram kome tražim auto. AKO VAŠI ZAHTEVI NISU REALNI JA VAM NE TRAŽIM AUTO. HVALA NA PITANJU!
Aleksandar Kauric Ovako zanimljiv tekst dugo nisam procitao. 🙂
Дејан a koje su garancije? nek se plati sve maksimalno kod vasih majstora, preventivni servisi kod vas, i opet se desi havarija? ko to pokriva? i da li se ugovorom stite obe strane il se novac salje na poverenje rekla kazala bez pravne zastite i napismenih obaveza vas kao nekog ko pruza usluge, i sta ako se stavke ugovora ne ispune?

 

Najbolji Auto Garancija je pismena na motor godinu dana za automobile koji su 2013, 2014 (pismenu garanciju daje diler). Na starije automobile od 6 godina nema garancije na motor. Dobijete garanciju na uradjeno u servisu. Ako želite garanciju na auto koji ima 10 godina, a fabrika je dala garanciju od 3 godine, onda morate da se obratite SAT plusu koji je podržavao takav suludi zakon. Istina neki diler daju garanciju na motor od 6 mesecili ili godinu dana, ako platite uvećanu cenu vozila za recimo 1.500 ili 2.000 e, pa kad se nešto pokvari, diler ima odakle to i da popravi. I u Nemačkoj kola sa garancijom imaju daleko veću cenu. Ja naplatim kad vam nađem auto 100 ili 200 e, I za taj novac vam garantujem da je auto apsolutno ispravan, i da sam vam našao najbolji mogući automobil za vaš novac. Ako hoćete da vam ja dam garanciju na motor i da pravimo ugovor, onda mi platite 3000 evra, tražim da na svaka 3 meseca idete u ovlašćeni servis, i da se pri svakom servisu utvrdi da li automobil koristite onako kako je fabrika propisala, i morate da ugrađujete samo originalne delove u ovlaš.servisu, da li vam to odgovara?
Najbolji Auto Samo da pojasnim garancija na motor se odnosi na BLOK MOTORA. Kao kod novih automobila. Nema garancije na dizne, na primer.

Manage

Najbolji Auto Takođe znate da svaki motor može da se uništi i posle 500 km vožnje. A naveo sam da automobile tražim samo redovnim čitaocima i onima koji imaj MAKSIMALNO poverenje u mene. Pošto vi tražite nešto nerealno, vama sigurno ne bi tražio auto.
———— ——————————————————————–

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ako ste već pronašli automobil koji želite da kupite, i ne znate da li ste doneli dobru odluku, za vas postoji rubrika HITNA KUPOVINA-BRZI ODGOVORI . Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas, i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila. Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 4 000 dinara.

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Pitanja možete slati i na moj drugi sajt www.Najboljiauto.com/pitajte 

A možete ih postavjati i preko mojih Facebook stranica, Testovi Automobila Srbija ili Najboljiauto

Za 3 000 dinara dobijate analizu automobila iz vašeg pitanja. Osim u banci, možete uplatu izvršiti preko Postneta u bilo kojoj pošti u Srbiji. Info na 011/3022 – 014 ili na www.posta.rs.  odgovor od 6.000 dinara. Ako želite da vam usmeno odgovaram 4.000 din. Ako vam i tražim auto, onda uplatite  i 12.000 dinara (za troškove goriva i mojih majstora) i sken lične karte (potrebno je vlasniku automobla koji vam prodaje auto). Ako vam tražim auto, onda ću vam razumljivo napisati i detaljnije odgovore. Zašto? Pa zato što ako neko plati 3000 din dobije jednu vrstu odgovora, a ako neko plati 15 000 dinara, realno je da dobije precizniji i kvalitetniji odgovor. Usmeni odgovor je mnogo detaljniji i direktniji. Ukupna cena za traženje automobila zavisi od vašeg izbora modela. Ako zahtevate da vam tražim auto koji je redak na tržištu moj honorar je srazmerno veći.  – Cenu honorara formiram i u odnosu na cenu vozila koju vam tražim, nije isto za auto od 3.000 e i vozilo od 10.000 evra, to je takođe sasvim razumljivo. Stalno mi se javljaju čitaoci, koji misle da ja za 100 e mogu da vam nađem auto. Minimalna provera jednog automobila, ona osnovna je 20 evra,  ako proverim bar 10 automobila koliko to košta? Ja znam da vi kupujete automobile preko sajtova napamet, ali ozbiljan čovek proveri auto pre kupovine, zar ne?  Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Polovne automobile tražim samo za redovne čitaoce,  Ukoliko insistirate da i vama pomognem u traženju automobila, morate mi prvo poslati detaljno pitanje, uplatiti 3 000 din, i sačekati odgovor.  Kada procenim da su vaši zahtevi realni ja ću vam pronaći i ako sam u mogućnosti i prodati vaš automobil (za onoliko koliko realno vredi, a ne za cenu koja stoji u oglasima, naravno ukoliko vaš auto nema vraćenu kilometražu) u roku od 7 dana. Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora,  ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete.

Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu.  – Besplatno NE odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena. Najbolje je da angažujete svoje majstore! Ako ipak odlučite da kontaktirate mene, to učinite samo UKOLIKO IMATE U MENE MAKSIMALNO POVERENJE! 

Ne proveravam auto koji ste vi našli, jer 99% automobila koje vi nađete ima vraćenu kilometražu u proseku 300 000 km. Zašto da vam naplatim 40 evra da bi morao da vam kažem da je auto koji ste vi našli loš?

Ako želite da vam usmeno odgovaram 4.000 din.

Ako ste iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Austrije, ili Makedonije, cena odgovora je 25 evra, a placate prosto preko WESTERN UNION-a. Ako želite odgovor za 24h, onda je 40 evra, u protivnom rok je u proseku 7 radnih dana.
Cena je tri puta veca preko PayPal-a, dakle 75 evra.

Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

 

PITANJA ŠALJITE OVDE KLIKNITE NA LINK DOLE: 

Pitajte Aleksandra Todorovića