TESTIRALI SMO: Opel Corsa 1.2 Color Edition

Opel Corsa posle dugih sedam godina proizvodnje ne izgleda nimalo umorno, i zastarelo. Bar to nije slučaj sa verzijom na testu: Color Edition. Corsa odavno nije najbolji automobil u B segmentu, nije ni Best Buy, nije ni najveća, a ni najmanja u klasi. Ne predstavlja ni “zlatnu sredinu”. Nije najpouzdanija, ni najštedljivija. Nema najmodernije motore, ali ima: proverenu mehaniku, pouzdane agregate, pruža zabavnu vožnju, dinimična je i upravljiva. Dovoljno je bezbedna, i izuzetno je stabilna kada je obuvena u crne alu felne, 17-ice, 205/45 Continental ContiSportContact 3. Možda je najvažnije što kupac za 11.411 € dobije “bezobrazno” dobro opremljen automobil B segmenta, koji tako i izgleda: bezobrazno dobro.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

DSCN5384Corsa Color Edition: namenjena je mladima i onima koji se još uvek tako osećaju.

Opel je u krizi, ali nećemo o tome, skoro cela svetska auto industrija je u krizi. Pošto mu General Motors ne dozvoljava da automobile plasira u Kini (koje je najbrže rastuće), ni u Americi (koje je najbogatije), dobro je što Opel uopšte postoji. Posebno možete da navijate za ovaj brend, ako ste daleko od penzije (mislim po godinama, jer penzije će svakako kroz koju deceniju biti samo deo istorije), jer je Opel sve svoje nove modele: Mokku, Merivu, Astru GTC, Zafiru, okrenuo mladim ljudima i porodicama. U ponudi Opela nemate više vozila dosadnog, bezličnog, hladnog “nemačkog dizajna” (Astra Classic ionako uskoro prestaje da se proizvodi). Opel je postao brend modernog dizajna, modernih rešenja, veselih tonova i boja, ne samo u enterijeru. Corsa jeste prošla kroz blagi fejslifting, koji je bio odmeren, i umeren, ali nisam bio svestan, koliko dobre alu felne, i vrhunski pneumatici mogu da izdignu jedan automobil iz proseka B segmenta.

DSCN5402Dizajn i dalje odoleva godinama: enterijer je simpatičan, instrumenti su pregledni.

Dizajn Corse se nekome dopada, a nekom i ne, ali eventualne nesuglasice sa onima koje ne zanimaju najnoviji trendovi u auto industriji prestaju onog trenutka kada otvorite masivna vrata i ugledate pregledan i praktičan kokpitu, izrađen od dovoljno kvalitetnih  materijala. Finalna obrada je vrlo dobra. Decentni Opelov amblem služi kao stalni podsetnik na činjenicu da sedite u nemačkom automobilu. Kao da su inženjeri iz Rizelshajma, od Fiata – pored platforme – pozajmili i italijanski šarm: gotovo svaki detalj u enterijeru pažljivo je dizajniran, sa idejom da je sve daleko maštovitije nego kod skuplje i veće Astre H. Kada iz Astre Classic sednete u novu Corsu, imate utisak da ste iz “muzeja automobila” kročili u futuristički model. Opelovi inženjeri su posle dugog niza godina konačno pre sedam godina uspeli da me uzbude nekim modelom, bila je to ova Corsa. Kako prva ljubav zaborava nema, i danas Corsa, kod mene izaziva brdo emocija, posebno u ovom paketu opreme Color Edition.

A Todorovic DSCN5391Corsa se se vozi jednako elegantno, otmeno i prefinjeno kao VW Polo ili “manekenska” 208-ica, a uz to izaziva jednako veliku dozu oduševljenja prolaznika. Ovaj utisak, na početku površan i nesiguran, iz sata u sat se samo potvrđivao, i to do te mere da sam se zapitao da li je zaista moguće da su Opelovi inženjeri blagim dorađivanjem ogibljenja i velikim alu felnama (17-icama) uspeli da Corsi produže mladost u dovoljnoj meri da za najboljima u klasi zaostaje tek “pola koplja”. Znajte da je Opel pre sedam godina svog večitog rivala – VW Polo – nadmašio u svakom pogledu i potukao do nogu upravo na nemačkom tržištu, inače najtvrđem VW-ovom bedemu. Danas to više nije tako, jer je aktuelni Polo moderniji, udobniji i bolji automobil od Corse.

Bezbednost putnika – pasivna i aktivna – danas je u modi, pa je tako na uglednom EuroNCAP kreš testu Corsa nedvosmisleno pokazala da je sa osvojenih 34 poena bezbedna, odnosno da nudi osetno veću šansu putnicima da prežive eventualni sudar od nekih skupljih automobila. U krivinama se izuzetno dugo suvereno drži podloge, i pri nagloj promeni pravca Corsa se snalazi izuzetno dobro, čak i kada za volanom nije iskusan vozač. Uprkos tome, Opel bolje apsorbuje neravnine sa puta od bar polovine automobila u B segmentu. VW Polo ima i za nijansu tiše ogibljenje, i dosta temeljniju zvučnu izolaciju. 

Ali Corsa izgleda ipak puno atraktivnije od Pola. Ako tome pridodamo bolju i kompletniju serijsku opremu malog-velikog Opela, onda samo preostaje da čestitamo Opelu i potvrdimo da se mlađi kupci nikako slučajno opredeljuju za automobil koji, uz sve ove kvalitete, izgleda dovoljno moderno i originalno.

DSCN5375Razgraničenje: Sve je kristalno jasno Corsu ne kupuju kupci Astre Classic.

Kod Opelovih kupaca trenutno vlada prililično konkretna i gruba podela. Racionalniji kupuju veću i praktičniju Astru Classic, dok oni koji se razumeju i vole nemačke automobile biraju Corsu. Razlika između ova dva modela je velika. Corsa je okretnija,  dinamičnija, a pored toga izgleda i daleko privlačnije i modernije. Šteta je samo što ima manji prljažnik od Astre, i što na zadnjem sedištu ne nudi puno prostora, ali to ionako svima nije najvažnije pri izboru automobila,. Uostalom, pogledajte malo bolje ko u vašem komšiluku vozi Corsu, i shvatićete da se radi o dobrim poznavaocima automobila, jer se danas ništa ne kupuje slučajno, posebno ako to što se kupuje košta i više od 11.000€, kao model na testu.

DSCN5408Dovoljnih 85 KS na 5.600 o./min. lepo zvuče: blokada je tek na 7.000 o./min. radilice.

Mada Opelov motor od 1,2 litra i 85 KS, sa maksimalnim obrtnim momentom od 115 Nm pri relativno visokih 4.000 o./min., predstavlja korektnu motorizaciju, ubrzanje do stotke za realnih 14 sekundi (fabrika obećava 13,4 s) nije impresivno, posebno ako imamo u vidu da se za 11.400€, koliko košta Corsa 1.2 16V, može kupiti Kia cee`d sa agregatom od 1,4 litra i 109 KS, koji isti zadatak obavlja za 11,6 s. Iako Corsa pripada B, a ne C segmentu kao Hyundai i30 i Kia cee`d, Opel cenovno ulazi u “duel” sa većim korejskim automobilima koji nude garanciju od 5 i 7 godina, a ne samo par godina kao ovaj nemački brend pod okriljem GM-a. Ukoliko vam pored toga ne smeta činjenica da ova Corsa nije mogla – ili htela – brže od 167 km/h (iako fabrika obećava 173 km/h), i to u četvrtoj brzini (u petom stepenu prenosa neće ni 160 km/h), više ćete ceniti umerenu potrošnju od 7,4 litara na testu, mada moram priznati da nisam bio nimalo nežan sa papučicom gasa. Zbog ovoga bi ipak trebalo svrstati ovaj model u uži izbor prilikom kupovine. Elektronska blokada se uključuje tek na 7.000 o./min, a vožnja sa gasom do poda u četvrtoj brzini je i dalje prilično daleko od “crvenih” 6.500 o./min.

DSCN5620Corsa se uspešno bori sa mlađom, prostranijom i većom konkurencijom. 

Corsa je poput dame koja vam se na prvi pogled učini neobičnom, a već za nekoliko minuta ne možete da odvojite pogled od nje. Možda je to zato što je šarm Corse osoben, nesvakidašnji, pa na njene ne baš ubedljive performanse možete gledati daleko pomirljivije. Voziti Corsu sa ovakvim alu felnama i dobrim trapom je privilegija jer tako ugodnu vožnju u krivinama, nude samo skuplji modeli. Ako vam nije cilj da budete prvi na semaforu ili da imate veliki prtljažnik, već prednost dajete uživanju u vožnji, i lepom devojkama izbor ovog modela ima veoma mnogo smisla. Svakako, dozvoljam da volite i one “ružne”, ako takve postoje, za mene su sve dame lepe na svoj način, kao uostalom i automobili.

A Todorovic DSCN5373Šta ona kaže: Corsa i dalje izgleda atraktivno, za nju vreme kao da stoji, nikako da ostari. Opel je uspeo da i za vozače sa tanjim novčanikom konstruiše veoma kvalitetan i dopadljiv automobil. Na Corsi je finalna obrada i dalje jedna od najboljih u klasi, a takođe su najkvalitetniji i ugrađeni materijali.  Konačno je neko napravio robustan, a mali automobil, za sve one koji žele vrhunski kvalitet u malom. Šteta je samo što je Corsa veoma nepregledna za uparkiravanje. Štedljivi turbo dizelaš 1.3 CDTI od 95 KS je ipak bolji izbor, jer je osetno elastičniji, pa sa  njim preticanja traju prijatno kratko. Benzinac 1.2 je dovoljan samo veoma iskusnim vozačima. Na zadnjem sedištu samo deci može biti komotno.

Kome je namenjen ovaj automobil?

Mladi ste, a živite u Srbiji? Ništa strašno, kad umrete nećete u pakao, jer u njega ne možete dva puta. Do tada, ako želite jedan mali, automobil B segmenta, koji izgleda atraktivno, i koji se lepo vozi, i još pri tome sasvim dobro drži cenu (Corsa je nemački automobil gospodo i gospođe, pa je to sasvim razumljivo), onda Corsa, iako je prilično dugo na tržištu može biti vaš omiljeni automobil. Posebno ovaj Opel može biti dobra kupovina, ako vam centimetri nisu bitni, mislim na dimenzije i gabarite Corse. Prosto, ovaj Opel oskudeva u njima, jer je na zadnjoj kupi skučeno (bolje se sedi u jeftinijem Aveu), prtljažnik nije veliki, a udobnost je tek prosečna. Ali oprema je sjajna, i za cenu od 11.411 € ne možete dobiti jednako opremljen VW Polo ili Peugeot 208, koji su bar za pola klase bolji automobili od ovog Opela.

DSCN5370 Znajte i da je Corsa klasa za sebe, automobil za “novu” klasu vozača kojoj pripadaju svi oni koji ne idu sa “metrom” u auto salon i koji ne kupuju auto pre nego što ga provozaju. Zbog svega toga, šarmu ovog osobenog automobila lako će podleći vozači koji žele “auto sa dušom”, ali i tradicionalni kupci Opelovih automobila i svi oni koji imaju snage da sebi priznaju da Opel, ovoga puta, ima model koji još uvek nije za penziju. U “korsici” ima još puno života, i tržište je želi. Pitanje je samo da li je vi želite? Meni Corsa već nedostaje, morao sam da je vratim iako u ovom trenutku vozim Opel Mokku 1.4 Turbo 4 x 4, Mazdu CX5 2.0 AWD i Subaru Forester. Aveo je bolji automobil od Corse, ali Aveo nije Opel, a to Srbima puno znači. Lepe žene su uvek lepe, a “ružne su uvek ružne” bez obzira koliko godina imale.

DSCN5388 Corsa spada u grupu veoma lepih “žena”, i ona će i za jednu deceniju izgledati atraktivno, ma šta jednu deceniju, izgledaće dobro i za trideset godina. Dakle, drage dame, ako ne želite da ostarite, kupite Corsu, “serijski fejslifting” je zarazan, kao višak kilaže vašeg supruga. Šali na stranu, Opel Corsa je automobil koji nikako ne ostavlja ravnodušnim, pa nije ni vašeg urednika. Da, ima boljih! Da ima bezbednijih! Da ima kvalitetnijih! Ali ovo je Opel Corsa, nešto malo drugačije od drugih automobila, dovoljno drugačije da je volite na poseban način. Da li me razumete?

thumbs-upPouzdan agregat od 1,2 litara, je odavno preležao sve dečije bolesti: on vas neće ostaviti na drumu. Odlične kočnice, vrlo dobra pasivna i aktivna bezbednost. Zadovoljavajuća maksimalna brzina od 170 km/h. Dovoljno precizan menjač jako dobro usklađen sa mogućnostima motora. Vrlo dobro ogibljenje, izvanredna stabilnost i upravljivost sa fantastičnim 17-icima. Vrhunska finalna obrada, kvalitetni materijali, dobra zvučna izolacija. Laka dalja preprodaja, umerene cene servisa. Dizajn za sva vremena, jer i posle sedam godina Corsa izgleda kao “devojka, iako po krštenici to baš i nije”.

thumbs-downIdealan položaj za volanom pronaći će i krupniji vozači, ali razočarava sedište pozadi, sa kratkim naslonom koje uz to nije dovoljno dobro profilisano. Preglednost je dobra, ali ne i najbolja u klasi zbog preglomaznog C stuba, koji vas prosto tera da doplatite za parkirne senzore (uostalom, kome bi ih onda prodali?). Mala nosivost od samo 390 kg (kod Pola je 510 kg) zaista ljuti. Opel nudi i dalje najslabiji motor od 1,0 litra, od njega bežite: nema snage, a nije ni elastičan.

Cena: 11.400€

[table]DIMENZIJE: SPECIFIKACIJE
Dužina: 3.999 mm
Širina: 1.713 mm
Visina: 1.488 mm
Međuosovinski razmak: 2.510 mm
Prtljažnik: 285/1.050 l
Težina: od 1.100 kg[/table]

DSCN5397

[table]MOTOR : SPECIFIKACIJE
Zapremina: 1229 ccm
Snaga: 85 KS pri 5.600 o./min
Obrtni momenat: 115 Nm pri 4.000 o./min[/table]

DSCN5619

[table]PERFORMANSE : SPECIFIKACIJE
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 13,6 s
Maksimalna brzina: 172 km/h
Potrošnja (fabričko obećanje):5,5 litara
Potrošnja na testu: 7,4 litara
EuroNCAP kreš test: 5 zvezdica[/table]

Ostavite komentar