TESTIRALI SMO: Infiniti FX 3.0d

Ako želite kvalitetniji i svakako mnogo pouzdaniji automobil od Mercedesa i BMW-a, za vas je definitivno Infiniti! Moje oduševljenje ovim automobilom nije nimalo izbledelo, a ponovo objavljujem ovaj test, sada na mojim portalima, samo iz razloga što je sledeće nedelje “praznik” za moju malenkost, jer testiram Infiniti Q50. Infiniti po mom ukusu.

Najprodavaniji i najuspešniji Infiniti u Evropi – Infiniti FX 3.0d (sada QX70), imao sam prilike da testiram pre tri godine.

On je i veoma brz, izuzetno dinamičan i iznimno zabavan za vožnju, sa dinamičkim osobinama najbržih limuzina. Zahvaljujući sofisticiranom integralnom prenosu, upotrebljiv je i van asfaltiranih puteva, a sa lakoćom ga možete voziti i kroz duboki sneg. Sa njime ne morate razmišljati da li su putari uklonili sneg sa puta, ili ih je on opet “iznenadio”. Infiniti FX 3.0d nudi potpuno novi doživljaj vožnje i posebnu dimenziju uživanja.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

TESTIRALI SMO: Nissan X-Trail 1.6 DCI

TESTIRALI SMO: BMW 316d

infiniti-na-testu

Za razliku od BMW-a, ugodno ga je voziti čak i po lošim regionalnim putevima, dok je njegov enterijer namenjen ljudima sa nešto modernijim ukusom od poklonika bavarskog SUV-a. BMW X5 je popularniji, a i brži, kao što nedvosmisleno pokazuje činjenica da je razvija veću maksimalnu brzinu sa motorima slične snage. Pa ipak, utakmicu ne dobija tim skupo plaćenih, već tim savršeno uigranih igrača.

DSCN5096

Najbolja zabava za bogate: Infiniti FX 3.0d

Evropa odavno ne prihvata nove brendove sa dobrodošlicom, jer se boji za svoju auto-industriju i svoja radna mesta. Ako ste borbeni zastupnik nemačke auto-industrije, možda nećete moći sebi lako da priznate da je Infiniti promenio merila u svojoj klasi.

reviews-infiniti-fx

Izuzetno brz na autoputu: Nissan Nismo krije se ispod luksuza!

Nema sumnje, Infiniti je sa ovim modelom pre svega želeo da ponudi prihvatljivu alternativu vozačima BMW-a koji su, po pravilu, gospodari leve trake i rekorderi u plaćanju kazni za prekoračenje brzine.

Za volanom Infinitija FX 3.0d, brzina od 200 km/h se izuzetno lako dostiže, a imate utisak da je oslanjanje podešeno tako da može bez ikakvih problema po bezbednost putnika izdržati i 300 km/h.

najbolji-_auto_logo_670-

Bilo kako bilo, iako je 200 km/h u Infinitiju FX brzina koja pristaje nešto opuštenijoj, umerenijoj vožnji na autoputu, on može i brže od toga: fabrika kaže da je to 212 km/h, a izmerena brzina mu je čitavih 217 km/h, što je opet slabije od onoga što može BMW X3 sa motorom slične radne zapremine, koji bez problema postiže čak 235 km/h. Ovo je još jedan u nizu dokaza da su kupci BMW-a kupovali modele ove marke i zbog prestiža, odličnog imidža i mnogima nedostižne cene, a ne samo zbog performansi, jer BMW i dalje nudi veće maksimalne brzine i bolja ubrzanja kada su turbo dizel motori u pitanju.

najboljiauto-com-foto

Iako je FX 3.0d na testu najprodavaniji Infiniti u Evropi, ja bih vozačima ipak preporučio pravu stvar – FX sa V8 benzinskim agregatom, koji zvuči kao “grmljavina”, ubrzava kao Porsche, a vozi se lako i jednostavno kao Mercedes. Pomenuti motor ima tričavih 396 KS i postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h, koja je elektronski limitirana, jer može mnogo brže i od toga. Kočnice su brutalno efikasne – lako ih je dozirati i gotovo da ih je nemoguće pregrejati na autoputu.

Na “dosadnijim” brzinama od oko 160 km/h možete da čujete sebe kako dišete, a pri brzinama primerenim ovom vozilu, kao što je 200 km/h, možete razgovarati normalnim tonom. Ali, da biste osetili pravo uživanje, morate stisnuti papučicu gasa do daske – ako vas prizor ostalih vozila koja kao da stoje dok prolećete pored njih ne oraspoloži, ništa neće. Svakako, svi će vam se sklanjati iz leve trake, osim možda pojedinih domaćih vozača, koji tradicionalno nemaju naviku da ponekad bace pogled u retrovizor kako bi videli šta se iza njih dešava na putu.

Zaista moram da vam priznam da sam uživao u testiranju Infinitija, i moram vam priznati da nisam očekivao da je bolji od BMW-a!

gepek-infiniti-todorovic

Ovaj beskonačno dragi SUV ima i nekoliko nedostataka, koje mnogi njegovi vlasnici neće primetiti. U prtljažnik staje tek solidnih 410 litara (čak i BMW nudi više).

Na zadnjem sedištu nema previše mesta za glave krupnijih osoba. Brzina automatskog menjača prilikom promena prenosa nije na nivou onog kod BMW-a, što neće primetiti bivši vlasnici Mercedesa i potencijalni kupci Infinitija.

todorovic-testira-infiniti

Za pokudu je i kratak servisni interval. Ako vam je stalo do tuđe zavisti, izazvaćete je samo kod poznavalaca automobila, jer naši “biznismeni” neće znati da imate bolji automobil od njih.

foto-a-todorovic

Konačno, auto mafija neće želeti da vam ukrade FX, jer ih još niko nije obavestio da je japanski premijum brend napravio kvalitetniji automobil od Mercedesa i BMW-a. Naravno, za ovo poslednje morate sami prosuditi da li je mana ili velika prednost.

todorovic-testirao-infiniti-fx

Ako sa svim ovim nedostacima možete da živite, a sposobni ste da priuštite FX, svakim danom oklevanja gubite veliku radost u životu.

Preotima kupce BMW-u

Permanentni prenos Infinitija FX je vrhunac Nissanove škole u prenosu preko svih točkova (kao što pretpostavljam da ste znali, Infiniti je Nissanov premijum brend): uprkos velikoj težini od preko dve tone (2.150 kg), njemu ne smeta ni dubok sneg, ni blato, ni ekstremni usponi (pogledaj video). Sila od 550 Nm se sa lakoćom prenosi na podlogu, i koliko god snažno pritisnuli papučicu gasa, trakcija je gotovo savršena – nema proklizavanja, oklevanja i gubitka kontakta. To je moguće prenosom kompletnog obrtnog momenta tamo gde je potrebno da se on se prenese prilikom oštrih ubrzanja – na zadnje točkove. Aktivno upravljanje zadnjih točkova – RAS upotrebljivo je na svakoj vrsti terena.

Infiniti kao i BMW, pozadi nudi udobnost samo za dva putnika!

Sa pravim terenskim pneumaticima, može i puno više, ali sumnjam da će ga vlasnici koristiti za lov ili avanturu neprohodnim planinskim putevima. Vlasnici Infinitija u proseku imaju samo 47 godina, dok Mercedes i BMW više vole stariji kupci. Za sada je Infiniti upravo BMW-u preoteo najveći broj kupaca – najveći broj ponosnih vlasnika Infinitija ranije je posedovalo neki BMW. Nakon toga, najbrojniji su bivši vlasnici Audija, Mercedesa i Porschea.

infiniti-reviews

Preoteti kupce nemačkim premijum brendovima nije lako: do sada je to pošlo za rukom samo “japancima” – konkurentskom Lexusu i Acuri (premijum brendu Honde).

Infiniti nudi vrhunski kvalitet: prefinjeni materijali će vas razmaziti

Infiniti ima svoje kupce – one koji shvataju ko je trenutno najbolji u svetskoj auto industriji. Od uspona Infinitija će svi imati mnogo koristi, jer će i Mercedes, i BMW, i Audi i njegovo veličanstvo Porsche morati da konstruišu još bolje, opremljenije i stilski izazovnije modele. Izgleda da nemačka besprekorna i sofisticirana tehnika nije više dovoljna da bi njihova auto-industrija dominirala u svim segmentima. Potencijalni kupci ne dolaze u auto salon sa štopericom u ruci, ni sa kacigom na glavi.

photo-najboljiauto-com

Postoji nešto važnije čak i od maksimalne brzine i najboljeg vremena na Nürnburgringu, a to je zadovoljstvo u vožnji, koje sa Infinitijem predstavlja neponovljiv doživljaj. Infiniti je očigledno na pravom putu – nekada sam sanjao Porsche, a sada sanjam model japanskog premijum brenda u usponu.

najbolji-_auto_logo_670-

Infiniti ima mnogo veću vrednost od novca – FX je rezultat vrhunskog inžinjeringa, i to japanskog. Oprema je toliko bogata da bih morao da napišem još jedan tekst da je navedem i opišem. Zato posetite internet stranicu Infinitija za Srbiju, www.infinity.co.rs.

Šta ona kaže: Neverovatan nivo luksuza u jednom serijskom automobilu zaista zadivljuje. Japanska minimalistička, naizgled skromna elegancija (obogaćena ne sasvim originalnim, ali ukusno odabranim detaljima poput sata na centralnoj konzoli), očitala je lekciju nemačkim premijum brendovima. Svaki detalj je odrađen sa neverovatnom preciznošću i osećajem za lepo. Stilisti Infinitija nisu pokušavali da pozajme od Mercedesa ili BMW-a, već su išli svojim putem. Kamera mnogo olakšava uparkiravanje!

DSCN5073

Putovati Infinitijem ugodno, zabavno i brzo, a veoma ćete uživati u “zvuku tišine”. Osećaj brzine nije ni nalik adrenalinskom ludilu u BMW-u, niti pruža osećaj potpune izolovanosti od spoljašnjeg sveta kao u Mercedesima ove cenovne kategorije, već predstavlja zlatnu sredinu.

testoviautomobila-rs

FX je energičan, agilan i upravljiv SUV, koji već sada nudi ono što drugi tek pokušavaju da konstruišu. Pomenuti analogni sat odudara od ostatka kokpita, kao da pokušava da pomiri japansku ljubav prema tradicionalnom sa njihovom strašću prema novom i tehnološki naprednom. Sama sedišta pružaju dosta udobnosti pri vožnji, dok kvalitetni materijali samo povećavaju dobar osećaj pri vožnji.

Kome je namenjen ovaj automobil?

Malo ljubitelja automobila u Srbiji zna šta je Infiniti, i malo njih će imati priliku da to i sazna. Osuđen na ekskluzivnost kod nas i u Evropi, Infiniti će morati da se okrene istim onim kupcima koji voze Lexus, istim onim probirljivim vozačima koje zanima samo savršenstvo, najbolji mogući kvalitet koji može da se napravi u serijskoj proizvodnji i prefinjena vožnja upotpunjena najskupljim materijalima. U slučaju Infinitija, radi se o ručno lakiranom javorovom drvetu, ručno opšivenom najfinijom kožom koja oblaže najudobnija sedišta u klasi. Niko se kao Infiniti nije približio Mercedesovom komforu.

test-na-srpskom

Niko nije ozbiljniji suparnik BMW-u X5 od Infinitija FX kada je dinamika vožnje u pitanju. Konačno, niko osim Infinitija ne može da parira filigranskom kvalitetu Lexusa. Ono što su Britanci zamislili kao luksuz u putničkim prostorima Jaguara, Land Rovera i Lotusa, japanski stilisti su u velikoj meri oplemenili, osavremenili i, naravno napravili daleko preciznije i kvalitetnije. FX nema nijednu slabu kariku – mašinu koja besprekorno funkcioniše poželeće da poseduju svi oni kojima se japanski izazivač učini simpatičnim zbog hrabrosti da baci rukavicu u lice opasnim “nemcima”.

Svakako, Mercedes i BMW će još decenijama vladati Evropom, a najviše Nemačkom, pa će Infiniti u narednim godinama morati kupcima da ponudi bolje automobile od najbolje auto-industrije u Evropi. Ukoliko budu pratili put koji utire ovaj savršeno izbrušeni dragulj na četiri točka sa znakom večnosti na nosu, kladio bih se da će u tome i uspeti.

palac-goreNezaboravno iskustvo u vožnji. Vrhunski motor, vrhunski menjač, impresivno efikasne kočnice. Vrhunsko ogibljenje zasnovano na sportskim Nissanima, pruža ovom SUV-u najbolju stabilnost u klasi. Kvalitetniji i mnogo pouzdaniji od Mercedesa i BMW-a. Prefinjeni materijali, puno prostora za putnike, elegantan enterijer, odlična ergonomija. Jako precizan, direktan, i veoma progresivan elektro servo upravljač, koji vam verno prenosi šta se dešava pod točkovima. Izuzetno dobra zvučna izolacija. Velika elastičnost motora, i mala potrošnja, preporučuju ovaj Infiniti za duža putovanja. Avangardan dizajn, originalan, i prepoznatljiv – maštovijite urađen nego kod nemačke konkurencije. Veoma bogata serijska oprema, poptunija nego ona kod Mercedesa i BMW-a. Vrhunski kvalitet audio uređaja – prava koncertna dvorana u putničkom prostoru. Odlična ergonomija, i za one krupnije, ali i za vozače koji imaju manje od 170 cm. Krade se mnogo manje od Mercedesa i BMW-a. Cene delova niže nego kod Mercedesa. Made in Japan. Dovoljno veliki klirens. Jeftiniji kasko nego za Mercedes i BMW slične cene. Kočnice su preuzete sa Nissana 370Z Nismo – to sve govori!

mane-palac-doleVan asfalta pruža jako malo, na težim terenima je neupotrebljiv. Ogibljenje nije dovoljno robustno za loše puteve. Opstrujavanja vazduha preko 200 km/h bučnije nego kod Mercedesa. Tunel ispred zadnjih sedišta smanjuje komfor, ili bolje reći kao da sedite u BMW-u. Mali gepek za ovu klasu vozila – konkurencija nudi više. Mala nosivost, i prosečna varijabilnost ukazuju na to da je Infiniti FX pre svega sportski, a ne porodični SUV. Nedovoljno dobra servisna mreža. Komplikovana dalja prodaja. Zamrzava poklopac za rezervoar ne ekstremno niskim temperaturama – Infiniti ipak nije Volvo!

Cena: nov je koštao 70.330€

[table]DIMENZIJE : SPECIFIKACIJE
Dužina: 4.860 mm
Širina: 1.820 mm
Visina: 1.680 mm
Međuosovinski razmak: 2.790 mm
Prtljažnik: 410/1.305 l
Težina: 2.150 kg[/table]

engine-infiniti

[table]MOTOR : SPECIFIKACIJE
Zapremina: 2.993 ccm
Snaga: 238 KS pri 3.750 o./min.
Obrtni moment: 550 Nm pri 1.750 o./min.[/table]

infiniti-recenzija

[table]PERFORMANSE : SPECIFIKACIJE
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 8,3 s
Maksimalna brzina: 212 km/h
Potrošnja (fabričko obećanje): 12,1 litar
Potrošnja na testu: 13,4 litra

EuroNCAP kreš test: 5 zvezdica[/table]

najbolji-_auto_logo_670-

[table]Prosečna ocena: 4,7
Dizajn: 5,0
Bezbednost: 4,5
Motor i menjač: 5,0
Performanse: 5,0
Potrošnja: 3,0
Cena i garancija: 3,5
Udobnost: 5,0
Ponašanje na putu: 5,0
Kvalitet i pouzdanost: 5,0
Ponuda prostora: 5,0[/table]

opis[table]Opšti utisak: 5,0
Paleta motora: 2,0
Mogućnost dalje prodaje: 4,0[/table]

 

TESTIRALI SMO: Novi Nissan Juke 1.2 DIG-T

TESTIRALI SMO: Nissan Qashqai 1.2 DIG-T

 

aleksandar-todorovic

Ako kupujete polovnjak budite realni

Nigde u Evropi nije lako kupiti polovan automobil, a to posebno nije u Srbiji. Obično se kod nas misle da kola u Nemačkoj koja imaju oko 10 godina, i ne više od 200 000 km da su u idealnom stanju, i da su za svaku preporuku. A da li je baš tako? Možda niste upoznati sa činjenicom da se u Evropi radi, a to znači da plata mora da se zaista zarado, a ne da se odsedi kao u Srbiji. Jeste to je za neke od vas nedokučiva enigma, ali imajte na umu da se u bogatoj EU ništa ne baca, i da vlasnici prodaju svoj auto onda kada postane ekonomski neisplativ.

Polovan auto zahteva stalna ulaganja, stalne troškove, često troši više, a nudi mnogo manje bezbednosti. To sve znate zar ne? Pošto ste ovo shvatili, red je da saznate zašto morate da budete realni prema sebi kada kupujete polovan auto u Srbiji.

Jer ja zaista nisam u mogućnosti, i to JAVNO PRIZNAJEM, da vam nađem polovan auto koji je kao nov! To je prosto nemoguće, iako naravno možete videti brdo oglasa gde stoji napomena NOV, NOV iako auto ima preko 15 godina i preko 500 000 realnih kilometara. To ne znači da je to loš auto, koji se tako oglašava, ali stvarno čovek mora da se zapita koliko je takav diler realan, dobronameran, i da li dovodi kupca u zabludu.

 

 

Za ovih 20 godina, kontaktirali su me raznorazni klijenti. Najzadovoljniji su oni koji su imali ranijih godina prilike da kupuju polovne automobile i da ih sami održavaju. Oni jako brzo, za par meseci, a kasnije posle 4,5 godina, shvate da auto koji sam im ja pronašao ima puno manje kvarova, nego automobili koji su sami ranije kupovali, birali. I meni je drago zbog toga.

 

Nije mi drago, kada je neko ceo život kupovao nove automobile, ili kola stara 3,4 godine, a onda mene angažujete da vam nađem polovanjak star 10 ili više godine, i očekujete od mene da bude očuvak kao tri godine star auto. Lepo je što neko misli da sam toliko sposoban, i lepo je verovati u moje znanje, kontakte i majstore, ali treba dragi moji imati meru, jer ja nikako i nikada neću moći da nađem polovan auto star 10 godina koji je bolji od polovnjaka koji ima tri godine.  Možda je neko to u mogućnosti, ali ja definitivno nisam.

Nemojte od mene očekivati da vam nađem auto koji neće imati ni jedan kvar, jer je to isto nemoguće. Budite realni prema sebi, i ako je moguće prema meni, onda će naša saradnja biti odlična, i dugotrajna.

 

Ono što možete očekivati od mene je da vam nađem auto koji je legalan, koji može da prođe bez problema tehnički pregled, auto koji nema problema sa elektronikom, elektrikom, i auto koji nije bio havarisan.  Laž je ako neko tvrdi da može da proceni koliko će neki motor još trajati. Moji majstori mogu da vam pronađu auto koji je u najboljem stanju za novac koji imate. Ni manje, ni više od toga. Ono što takođe možemo je da vam održavam auto koji smo vam našli, a to se ne odnosi samo na veliki i mali servis, nego na sve komponentne automobila. Budite svesni da ste kupili polovan auto, i molim vas vozite taj auto pažljivo, umereno, poštujte moje preporuke oko eksploatacije, vožnje, nemojte biti nerealni, i nemojte voziti ekstremno, jer takvu vožnju NE TRPE NI NOVI AUTOMOBILI.

 

Moji majstori vam zaista jesu stalno na raspolaganju, ali to ne znači da je OK da ih zovete svakog vikenda, čak i kad nemate nikakav kvar, nego samo želite da ćaskate sa mojim majstorima. Jednkom klijentu kome smo našli C – Max početkom godine,  moramo da se javljamo na telefon svakog vikenda. On uvek ima neka pitanja. Posle 2 meseca, smo rešili da mu ne odgovaramo na pozive, jer čovek zove i kad nema nikakav problem. Inače je na primer, taj klijent bio nezadovoljan pneumaticima koji su bili stari 3 godine, pa je morao na stavi nove, jer su stari bili malo bučniji u vožnji.  Normalno je da stariji pneumatik nema istu elastičnost ni komfor kao nova guma, niti ima isti nivo buke.  Ja nisam u mogućnosti da obezbedim, poklonim set novih guma kada vam nađem polovni auto.

Ono što vam ja dajem za honorar koji vam naplatim, je predlog modela, koji su najbolji za vašu porodicu. Predlog najpozdanijih motora. Dajem vam procenu, okvirnu koliko će taj auto u proseku koštatu u nekom dobrom stanju. Konačna cena može odstupati, 200, 300 evra gore ili dole od moje procene.

Ja na dilera ne mogu puni uticati koliko će diler spustiti cenu, i da li će je spustiti. Na meni je da vam nađem auto, na vama je da me platite kad vam nađem auto, ako auto bude u onom stanju koje sam vam ja obećao. Vi ne morate da kupite auto ako vam boja ne odgovara, ali ja nikom ne obećavam da ću mu naći auto željene boje.

Pre godinu dana sam isto problem sa pneumaticima koji su bili stari 7 godina (zadnji), iako su imali odličnu šaru (prednji su bili stari oko 2 godine )  – Klijent je bio nezadovoljan što su zadnje gume lošije – Kupio je nove gume i tražio od mene da je platim te gume. Neverovatno. Ako mislite da sam ja profesionalac, i da sam dobar čovek, to je savim u redu.  Ali ako mislite da sam toliko dobar, da ću iz svog džepa nekom kupovati nove gume, stvarno niti sam crveni krst, niti sam u mogućnosti da nekog kreditiram, i to nemojte očekivati.

 

Ako vam se desi neki kvar, gledaćemo da otklonimo što pre, preko reda, sa što manje troškova, ako je ikako moguće gledamo da vam naplatimo samo cenu dela, delova, ruke vam nećemo naplatiti. Naravno to ne važi ako se kvar desi posle par godina, onda ste stvarno vi odgovori za taj kvar, više nego ja ili moji majstori. Jer svaki polovni automobil je dotrajao u ovoj, ili onoj meri. Ja vam mogu naći onaj najbolji, ali ne i polovan auto koji je kao nov.

Kupci koji prvi put biraju – kupuju auto su najkomplikovaniji 

 

Njima je jako teško naći automobil  – jer imaju pre svega nerealne zahteve. Ne mogu da shvate da se polovni automobili kvare, i da je potrebno da redovno prate nivo ulja u karteru i ostalih fluida. Nisu realni – jer očekuju da im amortizeri traju beskonačno – Ne mogu da shvate da ležaj točka strada lako ako vozite brzo po rupama. Trap nije nešto što se ne kvari – Itekako se kvari, posebno jer imamo puteve kakve imamo. Ako držite pritisnuto kvačilo stalno na semaforu, ne puštate ga nežno, normalno je da će ono da strada, a bogami i plivajući zamajac.  Ako ste vozač početni, budite svesni da ćete habati auto brže nego iskusniji vozači, i da će kod vas kvarovi biti češći.

 

Sada verujem imate malo više vremena da razmislite o kupovini polovnog automobila narednog leta, i verujem da želite da odete na more, u julu, avgustu sa kolima koja se neće kvariti, i sa kojim će te lako  i bezbedno stići u Grčku, Crnu Goru ili možda na Ohrid, zašto da ne?

 

Nemojte mi se javljati tek kada kupite polovan auto od prijatelja ili preprodavca, i kada shvatite da je auto loš i da je motor za generalnu. Niti moji majstori hoće da se malretiraju sa kolima koja su bez uvrede za otpad, niti ja mogu realno da vam tu puno pomognem. Ne mogu ni da preporučim taj auto na mojim sajtovima, jer neću da se brukam, i neću nekog da zavijem u crno. Najbolje je da prodate takav auto (ne)prijatelju  od kojeg ste ga i kupili.

Shvatam ja da prijatelja poznajete, a mene ne, shvatam i da ste svoj novac zaradili teško, ali ja nemam nikakvu želju da vas ubeđujem da se u automobile razumem puno više nego vaš komšija, prijatelj, i da je mudrije da za vaš novac kupite ono najbolje što se nudi, a ne auto koji nudi vaš poznanik. Ako vi smatrate da je to ubedljivo najbolji auto koji postoji za vaš novac, onda u redu, prijateljstvo je jako važno, nekima važnije od svog novčanika.

 

Primetili ste da postoje rubrika Pitajte AleksandraTodorovića, Hitna Kupovina. Zaista, ja pomažem ljudima u izboru automobila, bez dlake na jeziku. Meni nije cilj da budem popularan, meni je cilj da građanima Srbije i regiona, pomognem da za svoj novac kupe što je moguće bezbednij, bolji i noviji automobil.

Često ljudi nisu sigurni ni kakav im automobil tačno treba, ne znaju koliko će prelaziti kilometara godišnje, a vrlo često se oslanjaju na savete sa foruma, ili preporuke majstora. Majstoru je cilj da vam se auto kvari što više, i da on ima dovoljno posla, oko vašeg automobila. Njemu je takođe cilj da kupite onaj model za koji on ima delove “ispod ruke”, da može da se ugradi i u cenu delova. Saveti sa foruma beskorisni ili ne?

Forumi mogu biti jako opasni. Zašto? Pravi znalci će spoznati ko piše neistine, gluposti, neproverene informacije, ali većina vozača, koji jesu realno laici to neće uspeti. Vrednost saveta je najbolje da vrednujte po tome ko vam taj odgovor, savet daje, piše. Ako su to ljudi koji su dokoni, i koji provode ceo dan za računarom, a nisu imali prilike da detaljno testiraju ili popravljaju modele i kojima pišu, onda su njihovi savetu bezvredni, odnosno gore od toga, oni su kontraproduktivni.

Ima i iskusnih majstora na forumima, koji znaju svoj posao, ali i oni upadaju u zamku, jer se oni tokom svog posla, recimo u poslednjih pet godina ne susreću sa svim modelima podjednako često, niti je broj automobila koji oni pregledaju servisiraju, dovoljno veliki da bi mogli da naprave ozbiljnu statistiku.

Ja se naravno oslanjam i na podatke tih servisa, ali se oslanjam na izvore iz stotinak servisa, koji mi samo služe da napravim otklon od statističkih podatak koji objavljuje veliki ADAC, TUV ili AAA.

Ja mogu da vam pronađem dobar polovan auto. Ali ne mogu da oborim cenu za 1 000 evra!

Naši kupci ponekad znaju šta žele, ali nemaju dovoljno novca. To ih ipak ne odbija od kupovine. Recimo, jedan od primera. Gospodine me kontaktira i želi da mu pronađem odličan Ford Focus – C Max za 2 500 evra. Odnosno za 3 000 evra, ali da u cenu bude uključen i veliki servis, i registracija, i sve ostalo što je potrebno da auto bude spreman za vožnju.

Da li je taj kupac možda proverio da li može da se kupi C-Max za 2 500 evra i kakav?

Verovatno jeste. I šta je utvrdio? Pa video je u oglasima da stoje cene od 2 500 do preko 4 500 evra. Kako sad da muja pronađem C-Max i to odličan za 2 500 evra? Kako da to izvedem? Imate li vi neku ideju?

DSC_4696

Ja biram kome tražim auto, i kome želim da pomognem

Svi vi koji me redovno čitate, pratite, znate kako radim, znate da insistiram na proveri automobila pre kupovine, i znate da ne gledam automobile na placevima gde ne mogu detaljno da pogledam papire, deklaracije, i gde ne mogu da detaljno pregledam vozila sa mojim majstorem.

Znate, i da meni nije posao da vam pomaže u traženju polovnih automobila, ja sam urednik, novinar, testiram automobile, i pišem o njima.

Pronalaženje polovnog automobila je apsolutno nezahvalan posao, jer odličnih polovnih automobila koji su stariji od 3-4 godine praktični i nema. Ima solidnih automobila, ali ne i odličnih. Postoji razlika.

Međutim, pošto preprodavci na ime i dalje vraćaju po 300 000 km u proseku, pošto auto placevi kupuju kola na veliko, i realno i ne znaju šta kupuju, rešio sam da onima ljudima koji me redovni čitaju pomognem, koliko je to u mojoj moći, da kupe najmanje loš auto od ponuđenih automobila. Rešio sam da im obezbedim servis gde će im urediti veliki servis, i sve ono što mora da se odradi popravi za bezbednu vožnju.

Dobar C-Max može da se kupiti za 5 000 evra, ali ne i za 3 500 evra

Naši kupci, većina, su apsolutno nerealni. Tvrde da bi platili koliko treba, samo da je auto u prvoj boju, da je u odličnom stanju, a onda kada im nađem takav, psuju što je cene previsoka. Pa šta hoćete najbolji C-Max po najnižoj ceni? Da li su takvi kupci samo bezobrazni, drski, ili su prosto za psihijatriju, i to ne samo za posmatranje, nego i za lečenje.

golf-7-b-todorovic

Svakako da Srbi, kao Srbi gube potpuno kompas u kupovini polovnih automobila. Kupuju po pravilu vozila koja se najviše kvare, sa najgorim TDI motorima od realnih 400 000 km. Kupuju kola da bi lečili komplekse, zbog komšiluka, sebe. Onda posle kukaju i sve što zarade daju na popravku automobila, koji realni nikada nije u potpunosti ispravan.

Samo vi odlučite, da li želite da lažete sebe, da li ste rešili da pogledati istini u oči, i da li želite zaista pomoć, savet, ili mi samo trošite dragoceno vreme.

Možda je vreme da budete realni, i da kupite auto koji možete da održavate. Sigurno ste veliki ekspert za automobile, a još veći ekspert je vaš prijatelj koji piše savete po forumima, ili možda baš i niste? Odgovor znate samo vi. Ali znajte, pametni ljudi su uvek svesni koliko toga ne znaju. Glupi, ograničeni ljudi misle da sve znaju, i da su najpametniji. Da li ste vi sveznajući? Moguće da jeste, pa mogu samo da vam poželim srećnu kupovinu, zapravo mnogo sreće jer će vam itekako trebati.

Dajte da rešim i vaše dileme, i glavobolje oko izbora automobila. Vaš Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

najbolji-_auto_logo_670-

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Dušan: Da li je Senic najbolji izbor?

Najbolji auto za 10.000 evra

Da li je FIAT 500L bolji od Merive?

Uskoro će se Nađa voziti u bezbednom automobilu!

Dragi čitaoci, pošaljite i vi pitanje. Bolje da razjasnite sve, pre nego što potrošite brdo novca za vaš automobil.

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ako ste već pronašli automobil koji želite da kupite, i ne znate da li ste doneli dobru odluku, za vas postoji rubrika HITNA KUPOVINA-BRZI ODGOVORI . Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas, i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila. Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 4 000 dinara – za USMENI ODGOVOR.

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Pitanja možete slati i na moj drugi sajt www.Najboljiauto.com/pitajte 

A možete ih postavjati i preko mojih Facebook stranica, Testovi Automobila Srbija ili Najboljiauto

Za 6 000 dinara dobijate analizu automobila iz vašeg pitanja (do tri automobila – rok za odgovr mi je minimum 7 radnih dana, često je to puno više). Osim u banci, možete uplatu izvršiti preko Postneta u bilo kojoj pošti u Srbiji. Info na 011/3022 – 014 ili na www.posta.rs.  odgovor od 6.000 dinara. Ako želite da vam usmeno odgovaram 4.000 din (u roku od 24h od kada vidim uplatu radnim danima – osim kada sam na odmoru). Ako vam i tražim auto, onda uplatite  i 18.000 dinara (za troškove goriva i mojih majstora) i sken lične karte (potrebno je vlasniku automobla koji vam prodaje auto). Ako vam tražim auto, onda ću vam razumljivo napisati i detaljnije odgovore i preko reda. PISMENE ODGOVORE pišem preko reda ako vam i tražim automobil! Zašto?

Usmeni odgovor je mnogo detaljniji i direktniji. Ukupna cena za traženje automobila zavisi od vašeg izbora modela. Ako zahtevate da vam tražim auto koji je redak na tržištu moj honorar je srazmerno veći.  – Cenu honorara formiram i u odnosu na cenu vozila koju vam tražim, nije isto za auto od 3.000 e i vozilo od 10.000 evra, to je takođe sasvim razumljivo. Stalno mi se javljaju čitaoci, koji misle da ja za 100 e mogu da vam nađem auto. Minimalna provera jednog automobila, ona osnovna je 20 evra,  ako proverim bar 10 automobila koliko to košta? Ja znam da vi kupujete automobile preko sajtova napamet, ali ozbiljan čovek proveri auto pre kupovine, zar ne?  Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Polovne automobile tražim samo za redovne čitaoce,  Ukoliko insistirate da i vama pomognem u traženju automobila, morate mi prvo poslati detaljno pitanje, uplatiti 6 000 din (ili 4 000 din za usmeni odgovor), i sačekati odgovor.  Kada procenim da su vaši zahtevi realni ja ću vam pronaći i ako sam u mogućnosti i prodati vaš automobil (za onoliko koliko realno vredi, a ne za cenu koja stoji u oglasima, naravno ukoliko vaš auto nema vraćenu kilometražu) u roku od 7 dana. Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora,  ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete.

Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu.  – Besplatno NE odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena. Najbolje je da angažujete svoje majstore! Ako ipak odlučite da kontaktirate mene, to učinite samo UKOLIKO IMATE U MENE MAKSIMALNO POVERENJE! 

Ne proveravam auto koji ste vi našli, jer 99% automobila koje vi nađete ima vraćenu kilometražu u proseku 300 000 km. Zašto da vam naplatim 40 evra da bi morao da vam kažem da je auto koji ste vi našli loš?

Ako želite da vam usmeno odgovaram 4.000 din. Majstore morate vi platite, pregledi nisu besplatni, i unapred vam naplaćujem za njih 18 000 din. Kad vam nađem auto naplatim vam i moj honorar, koji zavisi od mnogo faktora.

Ako ste iz Crne Gore, BiH, Austrije, ili Makedonije, cena pismenog odgovora je 50 evra, za sve vas iz Hrvatske je 40 evra (zato što sam sva pitanja koja sam dobijao u poslednjih 20 godina bila uglavnom iz Hrvatske) a plaćate prosto preko WESTERN UNION-a. Ako želite USMENI odgovor za 24h preko VIBERA, onda je 35 evra, u protivnom rok je u proseku 10 radnih dana.
Cena je veća preko PayPal-a, ona je 85 evra.

Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

western

 

PROVERENI POLOVNI AUTOMOBILI: Najboljiauto.com

Polovni automobili su naša realnost. Cene novih automobila su astronomske, a verzije koje se nude našem tržištu su slabijeg kvaliteta, sa manje opreme. Najveći problem je što gubite 25% posle godinu dana od vrednosti automobila, a u drugoj godini dodatnih 20%. Ako prelazite manje od 40.000 km godišnje kupovina novog automobila nema puno smisla, osim ako zarađujete preko 2.000 evra i niste kreditno opterećeni.

 

Polovni automobili nisu mačka u džaku, ako ih detaljno proverite. Danas dijagnostika nije svemoguća, ali je sve preciznija, što umnogome olakšava posao provere automobila. Trap je veoma lako proveriti. I moram vam priznati da automobili koji dođu iz Belgije, Holandije, Nemačke, Francuske, Italije imaju oslanjanje u veoma dobrom stanju čak i kada ti automobili imaju 300.000 km, dok vozila vožena po Srbiji sa samo 50,000 km izgledaju kao da imaju milion kilometara. Nonsens je da su na ceni vozila kupljena u Srbiji, jer to je minus, a ne prednost. Svakako, narod se boji vraćanje kilometraže, ali i to je proverivo, posebno kod mlađih primeraka.

 

 

 

Ako je kilometraža vraćena, cena je daleko niža, ali i takav automobil može itekako imati dobar motor. Sasvim je suvišno pričati da je Mercedes kvalitetniji od Renaulta, ili da je Volvo bezbedniji od Kije, odnosno BMW od Opela. Da li ćete vi za vaš novac kupiti neki odličan, proveren polovan automobil koji nudi maksimalanu bezbednost, ili ćete kupiti mali nov auto, sa bednom opremom i osnovnim nejakim motorom, izbor je samo vaš, ali budite malo odgovornije prema svojoj porodici i prema svom budžetu. Svakako, ako imate 5.000 e, od kupovine novog automobila nema ništa, morate da razmišljate o polovnim auotmobilima, ali nije kraj sveta, nećete kupovti mačku u džaku, jer će moji majstori detaljno pregledati automobile koje vi želite da kupite. Uradićemo vam i Veliki servis, i proverićemo sve što možemo na automobilu, da biste vi i vaša porodica bili bezbedni.

 

 

 

Ko ima novca za novi Mercedes ili BMW od 40,000 evra, svakako mu savetujem da kupi nov Mercedes! Henri Ford je tvrdio da je najbolji auto nov auto, ali on je prodavao nove automobile, to je bio njegovog marketinga. Ja nisam kriv što Dacija ili FIAT danas 2019.godine proizvode nekoliko puta nebezdnije automobile nego BMW ili Mercedes pre desetak godina. Normalno je da neko ko putuje u Minhen tri puta mesečno i prelazi 50,000 km da mu je rentabilnije da kupi nov auto. Ali pristojan, solidan nov automobil sa solidnom opremom i dobrim motorom, koji može da prati ritam modernih automobila je oko 20.000 evra (nemojte upirati prst u Turke, jer voze neuporedivo bolje od srpskih vozača, i jer imaju dobre automobile, koje realtivno brzo ali i bezedno voze). Jako su nam male plate, a troškovi su veći nego  u nekim mnogo bogatijim državama.

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Nije realno da mogu da procenim svaki auto 100%, jer ne mogu, čak i kad imam tri moja majstora pored sebe, možemo da pregledamo ono što možemo, možemo da provozamo auto.

 

Bukvalno je narod prinuđen da kupuje polovne automobile. Srbi pokušavaju da veruju da postoje polovni automobili koji su bez ulaganja. Tako nešto ne postoji! Zato je važno da kupite pre svega auto koji možete da održavate, i automobil koji je u dobrom stanju, jer loš polovnjak ima da vam pojede godišnju platu za nekoliko meseci. Tako da polovan automobil nije mačka u džaku, polovan automobil je katastrofa za Vas, i vaš kućni budžet posebno ukoliko se rukovodite idejom, ako imam sreće imam, ako ne, nemam. Na sreću se oslanjaju samo kockari, i neznalice? Da li ste vi kockac? Da li imate dovoljno informacija, i da li možete bez stručne pomoći da procenite stanje automobila? Ja to ne mogu, zato imam tim majstora koji mi maksimalno pomažu u proveri automobila. Ono što je sigurno, to je da ćemo vam pronaći osetno bolji automobil nego što to vi možete sami. Ako imate majstora od poverenja, preprodavca od poverenja, obratite se njima, jer oni su valjda to poverenje kod vas stekli prethodnih godina. Mi vam tražimo automobil samo ako su vaši zahtevi realni, i ukoliko pristajete da vam moji majstori odmah po kupovini urade Veliki servis. Znam da je za neke od vas ovo “čudan” zahtev zato što većina vas po kupovini automobila nije zamenila ni ulje, a kamoli uradili “veliki servis”, ali znajte da su moderniji automobili mnogo skuplji za popravke, i da vas sada pogrešan izbor modela može koštati daleko više nego pre nekoliko godina. Moderniji automobili jesu bezbedniji, imaju više opreme, ali si komplikovaniji i mnogo skuplji za održavanje, zato je danas potrebnije više nego ikada pre da angažujete vrhunske stručnjake i iskusne majstore, i da ih platite, jer u suprotnom imaćete situaciju da vaš majstor otvori haubu, baci pogled i da kaže: dobro je ovo, kupuj. A da li je njemu stalo da vam se auto više kvari ili ne? On želi da ga vi redovno posećujete ili ne? Morate imati dobrog majstora, bez njega NE KUPUJTE POLOVAN AUTOMOBIl! Ako nemate majstore obezbediću vam ja moje majstore, i održavaju ja vaše automobile ukoliko vam ja tražim automobil. Zapravo to je i uslov da vam pomognem u nalaženju automobila. Jer meni je stalo da vas auto dobri služi. Ako su i vaši ciljevi isti, onda možemo napraviti saradnju.

Urednik Aleksandar Todorović

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

 

Pronalazim za vas polovne automobile

Kad se bira, gleda polovni automobil čak i kada imate iskusne majstore mnogo toga ostaje pod znakom pitanja….

jedina je šansa da gledate automobile kod dilera koji deceniji ili dve radi korektno
i koji ima zadovoljne kupce

Placevi koji su se otvorili juče, a promenili ime posle godinu, ili dva, da bi potom promenili i lokaciju
su dileri za izbegavanje……

Priredio: Aleksandar Todorović

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Nije realno da mogu da procenim svaki auto 100%, jer ne mogu, čak i kad imam tri moja majstora pored sebe, možemo da pregledamo ono što možemo, možemo da provozamo auto.

i možemo da gledamo kola tamo gde nismo imali problema u poslednjih 20 godina

Vaše pravo je da kupite loš auto!

Ljudi će reći, pa daj nam kaži koji su to dileri…. pa zar ono što sam otkrivao 20 ak godina, treba javno da obznanim….
ipak ne. Jer tih mojih 20 godina je 20 godina rada, provera, i testiranja auto placeva.

Možete samo da birate polovni auto
i naravno da ćete naći nešto što vam odgovora. Ali verovali ili ne, ja vam mogu naći primetno bolji automobil za isti novac, a mogu vam i preporučiti bolju alternativu, model koji više ispunjava vaše potrebe, a da to vi niste znali.

Može da vam održava automobil moj majstor, ali možete da to prepustite majstoru, koji sigurno nema znanje mog majstora, jer se ja razumem u automobile više od vas, verovaili ili ne.

Moji majstori proveravaju dizne, turbine. Prebacimo auto u servis. Pregledamo i trap, dignemo da na dizalicu. Ali ne možemo da procenimo da li će turbina da radi još 50 000 ili 150 000 km, jer to ZAVISI OD VLASNIKA I NAČINA VOŽNJE! Aleksanndar Todorović urednik www.testoviautomobila.rs  i www.najboljiauto.com PS. Osim toga obezbeđujem vam preventivne servisne na 6 meseci kod mojih majstora. Obezbeđujem vam Veliki servis, i garanciju mojih majstora na isti. Kao i svu papirologiju za registraciju. Kad kupite auto, čeka vas posle podne sa urađenim Velikim servisom i tablicama na njemu, ako ste iz Beograda, ako niste sa probnim tablicama. Da li je to dovoljno? PS.za mlađe automobile od 6 godina dobijete i garanciju od na motor od 12 meseci. Od dilera gde vam nađem auto. 

ŽELIM DA ,MI PRONAĐETE PROVERENI POLOVNI AUTOMOBIL!

Priznajem, 99% vas smatra da su eksperti za automobil, i da kada se desi kvar, uvek sebi kažu da je to normalno. Uvek svako može da nađe izgovor za svoj propust, lošu procenu, i onda je sve na svom mestu.

 

Dakle u pitanju je vaš ego, i vaš novac. Ako vam je ego važniji od vašeg novca, onda morate da auto tražite sami. Procena automobila je posao kao i svaki drugi. Provera automobila je delotvorna samo ako znate šta morate da gledate, i kako taj motor mora da radi kako je u skoro fabrićkom stanju.

Mogu vam naći i auto sa ugrađenim gasom. To je vaš izbor. Moje je da vam predočim sve prednost i mane ugrađenog gasa. Prednosti su sasvim jasno, i ušteda nije mala. Ali morate biti svesni i da mogu da se pojave ozbiljni problemi.

 

Pitanja u zahteve za traženje polovnog automobila sa proverenom kilometražom šaljite na www.najboljiauto.com/pitajte

I znajte ja vam ne tražim najjeftniji mogući auto, nego najbolji. U tome se razlikuje moj i vaš cilj. moj je cilj da vas AUTO ODLIČNO služi. A vaš cilj je da prođete što jeftnije danas, a sutra…? Za sutra ćete tek videti, a možete da se napravite zaboravni, pa da kvarove koje će tek uslediti zanemarite, ili kad ih sanirate, da prosto ne upamtite koliko ste sve to platili.

Trap automobila mora detaljno da se proveri. Kad nađem automobil koji ima odličan trap, bez luftova, čak bez korozije, to mi je onda signal, da se taj auto kvalifikuje za uži izbor modela, koje treba detaljno proveriti, i eventualno preporučiti. Ne kažem da auto koji nema idealan trap ne treba preporučite, ali ako je vlasnik pustio da auto ima problem na trapu, volanu, kočnicama, kakav je onda motor? Jer motor ne mogu da rastavim, i premerim koliko je istrošen. 

Priredio: Aleksandar Todorović

Automobil vam tražim samo ako su vaši zahtevi realni,  i ako pristanete da istog dana odradimo VELIKI SERVIS, u nekom od servisa koje ja preporučujem. Dozvoljavam ja da vi imate “odličnog” majstora, ali ja sam siguran da imam daleko bolje majstora od vas. Zašto? Zato što testiram rad majstora i servisa 20 godina. Meni nije cilj da vam auto stan posle prve bandere. Niti mi je cilj da za održavanje automobila date godišnju platu. Vašem majstoru jeste.  Ovo se odnosi na Beograd. Ali ako niste iz Beograda verujem da vam nije problem da dolazite na svakih 6 meseci na preventivne preglede, koji su besplatni!

 

Kad rešite da prodate automobil koji sam vam ja pronašao, pomažem vam u prodaji tog automobila, jer ste ga održavali kod mojih majstora, i znam kakvo je stanje tog vašeg automobila. Što je bolji kvalitet održavanje, to je i vaš auto bolji. Što imam zadovoljnije čitaoce, to će mi sajtovi biti popularniji.  

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Nov automobil može biti bolja kupovina, ako imate bar 20 000 evra, jer za manje novca ne možete kupiti bezbedan automobil sa dovoljno snažnim motorom, i dobrom opremom. Peugeot na slici je model 508 sa najboljom mogućim opremom. Koštao je 9100 evra. Prosečno troši 5,8 litara ide skoro 200 km/h, udoban, elegantan. Jeste da ima 5 godina, ali je motor je u perfektnom stanju, kao  i elektronika, limarija, trap. Bolje je kupiti nov Peugeot 508 ali je ovakav nov koštao skoro 30 000 evra, sa ovom opremom. Posle prve godine, gubite 25% vednosti a to je 7500 evra u slučaju ovog modela, sa ovom opremom, jer je klot verzija sa benzinskim motorom bila oko 20 000 evra. Ako prelazite preko 40 000 km, treba dati prednost novom automobilu, ili treba računati da ćete sa polovnim imati ulaganja na svakih 6 meseci, ukoliko se radi o dobrom polovnom automobilu sa manje od 200 000 km. Ako imate bar 2.000 evra platu, zašto ne biste kupili nov automobil? Onda možete sebi dozvoliti taj luksuz, jer je bolje kupiti novu A klasu, ili novi BMW, nego polovni BMW, ali treba imati puno novca. Ako imate platicu od 60,000 ili 70, 000 dinara kupovina novog automobila je bacanje novca, i to ozbiljnog novca.

  • Neki me uveravaju da žive, imaju, voze i održavaju automobil sa platama od 40,000 dinara, ali oprostite meni nije jasna ta računica, osim ako u održavanje automobila ne spada samo dolivanje ulja, i krpljenje guma. Šalu na stranu, dobro se zna koliko košta potrošačka korpa u Srbiji, i da ste sa prosečnom platom gladni, kao i vaša deca. A neki i sa prosečnom platom, kupuju nov automobil, verujte mi, iako je u to zaista teško poverovati. Cilj svakog od nas je da živi što bolje, luksuznije, ali glavni cilj treba da bude bezbdnost vaše porodice, a to ne postižete ako odaberete novi Tipo od 13.000 e koji je dobio bedne 3 zvezdice na kreš testu, kao recimo i Duster, mnogo je bolje dati 9 000 e za ovakav Peugeot, i da imate 4000 e za eventualne popravke. Mislim da u narednih 5 godina, kada dođe vreme za prodaju 508 ice, nećete potrošiti svih 4000 e. Vrednost ovog automobila posle 5 godina će biti oko 4700 evra, dakle izgubili ste oko 4300 evra, dok posle 5 godina sa kupovinom Tipa, ili Dustera gubite oko 7000 e, jer će auto koji ste platili oko 13 000 e, vredeti oko 6000 evra. Pri tome, 508 je nekoliko puta bolji i bezbedniji automobil od Dustera ili Tipa. Možete vi tvrditi suprotno, kao što možete tvrdite da zemlja nije okrugla, važno je da znate da je ovo realnost. A sebe ubeđujete u šta god želite, pa čak i u to da vam je žena verna. Kao što ste i vi njoj verni! Vaše pravo! I ja to moram da poštujem. Šalu na stranu, vaša cenjena supruga je vama verna, a kupovina automobila, izbor, zavisi najviše od toga da li i koliko želite da uštedite, odnosno potrošite. 

Znam da najviše verujete majstoru i komšiji. Komšiji je cilj da vama uvali svoj auto, jer mu vi verujete, i jer će na taj način dobiti najviše novca. Majstoru je cilj da vam naplati što više, i da vam se auto što češće kvari. Još je gore, ako i komšija i majstor vode ljubav sa vašom ženom, i to godinama, a vi im verujete bezgranično. Mi Srbi “nikada” ne želimo da komšiji “crkne krava”, kao što nikada ne pomislimo na tuđu ženu. Mi smo Pravoslavci, volimo i cenimo porodicu, Boga i državu, koja nam je iznad svega, naročito Kosovo. 

TESTIRALI SMO: Honda Civic 1.0 VTEC TURBO

 

Pitajte Aleksandra Todorovića

 

  • Zbog čega su moji majstori najbolji? I zašto treba verovati mojim majstorima? Zato što sam ja decenijama tražio prave ljude, koji ulažu u svoje znanje, i kojima je cilj da poprave sve nedostatke na automobilu, Nema prijateljstva u poslu. Oni mi nisu prijatelji, već poslovni partneri. Servisiranje automobila ja shvatam kao nešto jako važno, jer su životi vaše porodice dobrim delom u mojim rukama, a ja za to odgovoram i pred Bogom, Neki od vas zaista imaju jako dobre, i poštene majstore, i njih čuvajte kao što čuvate vaše supruge, kao oči u glavi. Ako sam se je malo i neukusno našalio, razlog za tako nešto, je samo što pokušavam da o svemu razmislite na drugačiji način. Meni je cilj da svi vi kupite najbolji mogući auto, uz moju pomoć, ili pomoć vaših majstora!

 

–  I NEŠTO U POVERENJU MORAM DA VAM PRIZNAM……………….

Dragi moji čitaoci…

Da budem jasan:
Hvala vam što čitate moje testove, moje odgovore na pitanja

Ali ja moram ljudi nešto da vam priznam, to je samo delić mog znanja, jer mnogo više informacija dobijate USMENIM ODGOVOROM. Za 1h ili 2h razgovora možete dobiti i preko 50 odgovora. Preciznih, i to iz vašeg ugla gledanja a sa mojim znanjem.

Svi vi koji čitate besplatno moje Testove, Odgovore i kupite auto, na osnovu toga, a NE želite da mi platite pišljivih 4 000 din, pravite grešku, jer NEMATE PRAVE informacije

Moji Testovi jesu daleko, daleko objektivniji od konkurencije
ali to nije DOVOLJNO KONKRETNO I JASNO

U Testovima su samo delovi onoga što znam. U Odgovorima na pitanja su samo delići ključnih informacija. O nekim stvarima ne mogu javno da pišem. Moji tekstovi su često ironični, koristim metafore, alegorije……….vi se pogubite u mojim testovima, nagoveštajima……..

Ja ne mogu da napišem test od 20 strana
Niti mogu da u testu jednog modela , da ga uporedim sa drugih 20 modela, usmenim odgovorom to mogu

Što se mene tiče, zadržite svojih 4000 din
ionako jedva postižem da se čujem i sa ljudima koji žele da toliko plate, da dobiju usmeni odgovor

Ali da ja kupujem auto, i da nisam lično testirao sve te autombile, ja bi platio itekako Acu Todorovića 4 000 din, da me usmeno posavetuje…

a vi kako hoćete

Ako mislite da su rastrošni ljudi koji mi plate 4000 din za odgovor, 300 evra za traženje kola
da su to “glupi” ljudi, verujte mi varate se, to su ljudu koji su vrlo inteligentni, sposobni, školovani, i ljudi koji dobro zarađuju, ali cene svoj novac, i za svoj novac dobiju maksimalno

Svi ostali koji se stidite da kažete prijatelju da ste uplatili Aci Todoroviću 4000 din za savete, znajte da se družite sa ljudima koji jako malo znaju, i o automobilima, i o životu

Svaki dobar savet zlata vredi, i svaki moj odgovor puno vredi, .I znajte meni novac nije na prvom mestu, nekad mi je bio na petom, sad je na trećem…
MENI je stvarno drago kad nekima od vas mogu da pomognem
kad mogu nekima od vas da nađem ODLIČAN auto koji će ispuniti vaša očekivanja

Jedino mi je krivo što 90% ljudi koje mene angažuju žele da ostanu anonimni

Danas je u Srbiji luksuz kupovina kola od 5000 ili 6.000 evra
Pa i to mora da se krije…