TESTIRALI SMO: Dacia Sandero 1.5 dCi

Sandero druge generacije je mnogo bolji, stabilniji i ugodniji za vožnju. Osim što novi 1,5 dCi sada ispunjava Euro 6 standarde o emisiji izduvnih gasova, smanjena mu je i potrošnja za skoro 10% (Renault tvrdi 15%). Za naše tržište uvoznik je predvideo samo slabiju verziju od 75 KS za Sandero. Meni se nekako čini da je ovo nova „Golf dvojka“. Saznajte i zašto. Ja bih ovaj auto kupio.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

Najbolji deo automobila je, svakako, unapređeni agregat 1.5 dCi od 75 KS: štedljiv, uglađen, tih – prosto sjajan. Renault bezmalo svake godine proizvodi sve bolje i bolje 1.5 dCi motore.

Kompletan tekst pročitajte na portalu N1info.com u rubrici Automobili (kliknite ovde)

Testovi automobila: Dacia Sandero 1.5 dCi 75

N1-automobili-960x160

najbolji-_auto_logo_670-1

Francuski automobil koji se proizvodi u Rumuniji, svakako nije bez mana, a kako ja ne znam da prećutim nijednu, upoznaću vas sa svakom, pa odlučite sami da li možete da pređete preko njih, ili biste bili zadovoljni samo nekim skupljim automobilom. Sandero startuje sa cenom od 7.990€, ali model na testu košta 11.330 €.

Jeftin servis – Produžena garancija od 5 godina uz Renault finansiranje.

Dakle, Dacia je i dalje dovoljno jeftina. Delovi koštaju manje nego kod konkurencije. Servisna mreža je dobra. Serijski nudi ESP i na kreš testu je, konačno, zaslužila četiri zvezdice. Sandero je postao ozbiljan automobil, koji mi je pružio sedam predivnih dana za njegovim volanom. Istina nije mogao brže od 160 km/h, ali se pri toj brzini ponašao jako mirno, stabilno, i predvidljivo! Bravo Renault!

Moderni „Golf II“

Dizajn Sandera nikoga neće oduševiti. Meni je stari model bio znatno lepši. Ali o ukusima ipak vredi raspravljati, pa sam sebi dao za pravo, da mu dodelim tanku trojku za izgled. Uostalom i legendarni Golf II je bio ružan, pa smo ga zavoleli, ali ne zbog dizajna, već zbog drugih kvaliteta. Ljubav na prvi pogled brzo izbledi. Sandero vas neće osvojiti odmah, nemojte brinuti.

Daciji treba vreme da vas ubedi da nudi puno više nego što očekujete. Sandero je veoma pouzdan. Sandero ima robustan trap. Veoma štedljiv i dugovečan motor. Varijabilnu, i praktičnu karoseriju. Jeftine delove. Da li vas sve to bar malo ne podseća na „dvojku“?

Kompletan tekst pročitajte na portalu N1info.com u rubrici Automobili (kliknite ovde)

Testovi automobila: Dacia Sandero 1.5 dCi 75

 

Ostavite komentar