Tesla se bruka: Odbili kupca

Kod prodavaca novih, a poseobno kod dilera koji prodaju polovne automobile postoji nepisano pravilo da je nekim ljudima bolje ne prodati auto. Time gubite deo zarade, ali se lišavate problema koje možete imati sa teškim, i nerealnim kupcima, koji u svemu vide problem. Jedan od malo zahtevnijih kupaca u ovom slučaju Amerikanac Stjuart Oslop, ostao je bez Tesle koju je naručio.

najbolji       _auto_logo_670

Tesla Motors odbio je da proda već naručeni Model Teslu X, nakon što je ovaj na svom sajtu kritikovao kompaniju i njenog šefa Ilona Maska. Olsop, koji često objavljuje kritički orijentisane članke na Medium.com, javno je zamerio Masku što je prezentaciju Modela X u septembru 2015. održao sa dvosatnim zakašnjenjem, i što prisutnima nije obezbedio hranu na tom događaju.

I pored gorkog ukusa zbog, kako tvrdi, loše organizacije promocije prvog Teslinog električnog SUV modela, Olsop nije odustao od kupovine automobila, ali, prema njegovim rečima, sada Tesla Motors odbija da mu proda vozilo.

Iako će ovaj potez kompanije naići na kritike, kalifornijski proizvođač elektromobila to sebi može da priušti jer tražnja za Modelom X daleko prevazilazi njihove trenutne fabričke kapacitete.

U ovom slučaju kompanija Tesla sama sebi pravi lošu reklamu, i bojazan da proda automobil novinaru koji ne može da se kupu novce, ukazuje na činjenicu da Tesla krije brojne propuste. Pisao sam već nekoliko puta da se dešavalo da se automobil Tesla sam zapali, što je priznaćete nedopustivo. Očigledno će morati da prođe još neko vreme, kako bi se konačno dokazalo da Tesla proizvodi zaista automobile lošeg kvaliteta po astronomskoj ceni. Bilo kako bilo, ne savetujem vam da vređate prodavce novih, a ni polovnih automobila. Time sebi nećete obezbediti ni bolji auto, ni bolju uslugu.

Priredio: Aleksandar Todorović

Ostavite komentar