Tablicama produženo važenje, ali saobraćajna istekla?

Država otima novac vozačima u Srbiji na sve moguće načine. U tom otimanju, Vlada Srbije je otišla toliko daleko, da nije mogla da uskladi nekoliko donetih rešenja. Sećate se odredve o roku važenja tablica od samo 7 godina? Rok važenja tablica je produžen na 9 godina, zamislite! Ali nije produžen rok važenja saobračajne dozvole! Verovatno tablice “korodiraju” posle tog vremena, ili postaju toskične?

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Dobio sam od rodbine 2.000 evra

Prošle godine je „rok trajanja“ registarskih tablica produžen sa sedam na devet godina, osim onima koje sadrže slova Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y i W, ali sada se bavimo samo ovim prvima. Tu se javlja sledeći problem – tablice i dalje važe, ali je saobraćajnoj dozvoli istekao rok važenja.

Mnogi vlasnici su ostali u nedoumici, a odgovor nisu mogli da dobiju ni od nadležnih, da li su u obavezi da vade novu saobraćajnu dozvolu uprkos tome što im tablice i dalje važe? Konačno su nadležni organi dali odgovor na ovo pitanje, i odgovor je veoma zanimljiv.

Zamislite sad ovo: Nije obavezno da se vadi nova saobraćajna dozvola iako joj je istekao rok važenja, a taj datum može da se nađe na samoj dozvoli. Rešenje je sledeće – prilikom registracije na šalteru u policiji vozači će dobiti potvrdu koja dokazuje da je rok važenja saobraćajne dozvole produžen. Zbog onih koji putuju u inostranstvo, ta potvrda se izdaje i na srpskom i na engleskom. Potvrde su besplatne.

Da li u ovo možete da poverujete? U prevodu, kad vas zaustavi policija u Austriji, moraćete da im dajete neku potvrdu na engleskom jeziku?!

Treba samo da sačekamo da počnu da naplaćuju izdavanje tih potvrda.

Ponavljamo, ovo se odnosi samo na one koji na tablicama nemaju „problematična“ slova Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y i W – osim kada je u pitanju oznaka grada, što je sa svoje strane nelogičnost druge vrste.

Ostajemo da sačekamo da vidimo da li će produžiti važenje tablica sa 9 na 11 godina. Možda one zaista ne mogu da izdrže duže od 9 godina. Šta vi mislite?

Dobio sam od rodbine 2.000 evra

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Auris kupljen u Srbiji loš izbor