Svi mi kažu beži od Francuza – Zašto?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, čest0 čitam beži od Francuza, a to mi kažu i svi majstor i koje znam. Imao sam 206 1.4 mene je lepo služio. Prodao sam auto, i već mesec dana muku mučim, gledam kola po placevima.  Kad nađem neki solidan C4 ili Megane, u  servisu ne mogu da mi kažu koliko je vraćena kilometraća, ali kažu da je vraćena kilometraža, i da taj auto nije video njihov ovlašćeni servis godinama.

Odvoji sam za auto 3 000 evra. Kupovina polovnjaka mi se pretvorila u noćnu moru. Žena hoće Polo, a pošto imamo dvoje male dece, meni se čini da je to premali automobil. Njen otac vozi Golf 4, tako da valjda vam je sve jasno.  Dopada mi se Citroen C4 ima originalan dizajn, ali Renault Megane je isto zanimljiv auto, čak mislm da je najbolje da kupim Megane karavan, ali žena kaže da neće moći da ga parkira, smeta joj dužina vozila.  Provozao sam jedan C4 sa  1.6 HDI motorom, i mogu reći da automobil ide mnogo bolje nego moja 206 – ica. Šta vi kažete na sve to g.Todoroviću.

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

D.Stevanović: Auto koji mi je našao g.Todorović me odlično služi

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Filip Stojković: Preporučujem Todorovića jer želim da pomognem drugima

 

Pronalazim za vas polovne automobile

Zašto mi svi kažu “beži od francuza” skupo održavanje, nećeš moći posle da ga prodaš, i tako unedogled. Molim Vas da mi preporučite nešto i da to bude dizel pošto ga po prvi put kupujem. Majstori mi preporučuju FIAT Stilo, prijatelji  Astru G. Šta vi kažete?  Slobodan Jestrović.

Odgovara Aleksandar Todorovič: Poštovani g.Jestrovoću, hvala vam na poverenju, i hvala vam na pitanju. Kupovina polovnog automobila je rizik, i toga ste verujem svesni, ali proverovom automobila u servisu, probnom vožnjom, ipak možete utvrditi da li kilometraža koliko toliko realna, ili je vraćena za 200 000 km, što je u Srbiji prosek. Za 2.500 ili 3.000 evra je jako teško naći dobar dizelaš, pa vam je moj savet da razmišljate i o benzincima. Jedna stvar je kupovati Megane II star skoro 20 godina, a nešto sasvim drugo je bila kupovina Megana II koji ima 11, 12, 13 godina, jer ako ste čitali moje odgovore prethodnih godina, a odnosilo se na ovaj model, ogovori su pisani za Renaulte te starosti. Sve to važi i za Citroen C4 1.6 hdi koji u proseku ima malo dugovečniji, elastičniji i bolji motor. Ali u proseku, opet podvlačim naći solidan dizelaš za tako malo para nije preterano realno.

Da li kupiti nov ili polovan auto?

 

Imajte na umu da je Renault Megane 1.9 DCI je bolji automobil od Fiata Stilo 1.9 JDT, ali i od Astre G 1.7 DTI, gotovo po svim aspektima. Što se tiče rezervenih delova, odnosno cena, pa delovi su za Megane jeftiniji bar za 30% u odnosu na Opel Astru G, ako upoređujemo cene originalnih rezervnih delova. To vam je bar lako do proverite, izvolite pozovite jedan, drugi, i treći servis i problem je rešen. Vaši prijatelji vas loše savetuju, odnosno govore vam blago rečeno neistine.

 

Da li su vam to zaista pravi priatelji, ili im je samo “malo krivo” što ćete kupiti bolji automobil od njih, recimo jedan Megane 1.9 DCI? Ovaj Megane ima samo jedan ozbiljan problem: karticu, koja se lako dekodira, pa morate imati Zeder bravu, mehanički blokadu menjača, i neki bolji alarm, jer su lopovi u Srbiji sada već jako dobro apsolvirali Megane.

megane-lep-auto

Imajte na umu da svaki automobil ima svog kupca, i nije tačno da se Megane II generacije, ako ne njega mislite teže prodaje od Astre G, baš naprotiv. Možda je u nekom selu lakše udomiti Astru G, ali ne i u Beogradu, Novom Sadu.

Toplo vam savetujem da pročitate bar dvadesetak mojih odgovora, koji se uklapaju u vaš cenovni limit, naći ćete jako puno saveta koji su baš za vas. Nemojte previše strahovati od plivajućeg zamajca, on otkazuje jako retko, druga je stvar što naši majstori “govore istinu”, kao vaši prijatelji, zamene nosač motora, a klijentu kažu da su mu zamenili plivajući zamajac koji košta neuporedivo više. Uvek konsultuje nekoliko servisa, i tražite da vam napisemno napišu da je problem u plivajućem zamajcu, a potom idite do HIT Auta na Novom Beogradu, i dobro poslušajte njihovu dijagnozu vašeg automobila. Svakako, pre kupovine Megane, “morate” posetiti servi HIT AUTA, za njega vam jedino garantujem da su majstori prošli obuku u Francuskoj.

 

 

Što se tile tri automobila za preporuku, to je najmanji problem: Toyota Corolla 2.0 D-4D, Ford Focus 1.8 TDCI, Alfa Romeo 156 1.9 JTD. Vaš izbor, Renault Megane, sigurno ulazi u prvih 10 automobila koje bih preporučio, Opel Astra G 1.7 DTI i Fiat Stilo 1.9 JTD na žalost ne. Prvi zbog slabašnog motora i tvrdog oslanjanja, a Stilo zbog toga što je po svim mogućim parametrima jedna od najlošijih automobil u kompakt klasi, ima samo vrlo dobar 1.9 JTD motra (ali je Renaultov 1.9 DCI moderniji, tiši, i uglađeniji).

V.Lazarević: Koja je tačno procedura da vas kontaktiramo g.Todoroviću

 

Renault Megane II je dopadljiv auto, a nudi i solidnu bezbednost. Kako su u Renaultu, za razliku od nemačke konkurencije, uvek imali hrabrosti da eksperimentišu sa oblicima, i rešenjima u enterijeru, ne treba da vas čudi izrazito dinamičan i originalan izgled kokpita, i originalno rešenih instrumenata koji nimalo ne nalikuju onome što nudi konkurencija. Mislim da je bolje da date prednost Citroenu C4, pre svega ako kupujete benzinca, jer ima pouzdaniji i dugovečniji motor. Zapravo, nije vam nimalo lako, imate premalo novca da bi ste mogli da kupite solidan auto.

Pronalazim za vas polovne automobile

Svima je već poznato da je Renault brend sa najvećim brojem modela koji su osvojili maksimalnih 5 zvezdica na EuroNCAP kreš testu, pa tako nije iznenađenje što je novi Megane zaslužio maksimalne ocene, i što je postavio nova merila u C segmentu, kada je u pitanju pasivna i aktivna bezbednost putnika.

Za odlično ponašanje u krivinama zaslužno je usklađeno oslanjanje, koje nudi maksimalni komfor putnicima, ali i zavidnu stabilnost. Na vama je samo da odaberete motor po vašoj meri, iz palete od pet common-rail dCi agregata od 85, 90, 105, 110 i 130 KS koji najveću snagu razvija pri niskih 3750 obr./min.

OVO JE SAMO UVODNI DEO ODGOVORA. KOMPLETAN ODGOVOR JE POSLAT GOSPODINU NA E MAIL. NEMOJTE SE USTRUČAVATI DA POŠALJETE PITANJE. PAMETAN ČOVEK PITA!