Sve mlađe devojke obolevaju od raka dojke

Moj se sajt bavi automobilima, turizmom, saobraćajem, politikom ali je ovo i društveno odgovorni portal. Zbog toga nisam mogao a da ne objavim tekst na ovu temu. Znam da svi vi koji me čitate volite automobile, ali hoću da verujem da volite i vaše ćerke, devojke, žene, majke. Ne mrze svi Srbi svoje žene i ćerke, i potrebno je da se informišete i na ovu temu, kako bi naše lepotice mogle da nas vole, maze i paze. Zato ih ubedite da idu na redovne kontrole, platite im pregled kod uglednih doktorki, koje umeju da prepoznaju “nadolazeću smrt” na vreme. Ja sam lično tražio automobil za divnog mladića koji je sa 20 godina dobio rak testisa. Mene to pogađa, i jako mi je žao što se to događa tako mladim ljudima, vaš Aca Todorović urednik www.testoviautomobila.rs i najboljiauto.com. 

 

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 105000000250737463 AIK Banka

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Poređenje automobila: kako utvrditi mane?

Poređenje automobila

 

 

Na svakom od devet konzilijuma nedeljno, bude 25 novih pacijentkinja obolelih od raka dojke. Broj onkoloških bolesnika u poslednjih 15 godina skočio je za oko 40 odsto, prema procenama lekara, ali je sve manje umrlih, rekla je dr Marijana Milović Kovačević, načelnica Dnevne bolnice internističkih grana na Institutu za onkologiju za portal Nova.rs.

„Dnevno na konzilijumu, kojih bude i do devet nedeljno, imamo oko 25 pacijenata, što je ogroman broj. Tu su različiti stadijumi kancera, od ranog, do metastatskog. Za svakog pacijenta treba da donosimo odluku o terapiji, nekima menjamo lekove, oko svakog moramo da diskutujemo. Rak dojke je kod mnogih postao kao hronična bolest. Žene često žive sa ovom dijagnozom 10 do 15 godina sa adekvatnom terapijom“, priča dr Milović-Kovačević, medikalna onkološkinja i specijalistkinja interne medicine.

Žene se plaše i pregleda

Ističe da je u Institutu je najviše pacijenata obolelih od raka dojke, a da su pacijentkinje sve mlađe i mlađe.

„Upravo imam pacijentkinju od 24 godine sa rakom dojke, a lečila sam i devojku koja je imala samo 21. Ona je bila najmlađa do sada. Nažalost granica se spustila, pa je u poslednje vreme najviše obolelih žena koje imaju između 35 i 45 godina, a nekada su imale preko 60“, rekla je doktorka za Nova.rs.

Ona kaže da skrining u Srbiji ne postoji, a da malo žena ide na preventivni pregled dojki. Izvor: N1 (Kliknite ovde da bi ste pročitali ceo tekst).

 

 

 

Poređenje automobila: kako utvrditi mane?