Svaki drugi auto u Srbiji neispravan!

Standard nam se srozao, a nezasposlenost, ona realna, sve je bliža granici od 50%. Polovni automobili nikad jeftiniji, pa narod poželeo, i potrčao da kupi bar jednom sebi u životu nešto što nije Jugo ili Lada. Tu su samo započeli prvi problemi, jer novi Jugo je novi Jugo, ipak nov, a polovan auto, sa preko 150 000 km, često zahteva i vanredne, a ne samo redovne servise, a često delovi za Opel, VW, Peugeot ili Renault nisu dovoljno jeftini iako dolaze iz Kine. Nema se više ni za osnovni servis. Tehnički se opet prolazi sa jednom “crvenom”, i tako u krug. Epilog? Svaki drugi automobil na putu u Srbiji neispravan!

najbolji       _auto_logo_670

To je više nego zabrinjavajuće, jer smrtnost na putu nikako da se znatno smanji, a pozitivni trendovi sa manjim brojem nastradalih ove godine se poklapaju samo sa činjenicom da su nam putevi sve prazniji, jer narod nema ni za osnovne prehranbrene proizvode. Prosečna starost vozila je 20 odnosno 25 godina, jer nova vozila uglavnom poseduju samo članovi Vlade, političari, direktori, imućni privatnici koji ne plaćaju struju, i tako dalje, i tako bliže. U proseku “jedemo” sarmu, neko meso, neko pirinač, narod nema ni za ovo drugo, pa su i automobili u Srbiji u sve tužnijem stanju.

Prodaja polovnih guma cveta, mada neki nemaju novca ni za polovne gume. Naterala Vlada Srbina da kupi zimske gume, pa eto polovina automobila usred leta, kotrlja se na zimskim pneumaticima, što je sigurno, sigurno je, možda padne neki grad, treba biti oprezan!

Auto Moto Savez Srbije tvrdi: Od 5.000 pregledanih automobila, 39 odsto ima neku neispravnost, pokazala je junska akcija besplatne provere tehničke ispravnosti “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.  

U oglasima iste te automobile možete naći pod opisom: maksimalno utegnut auto, bez ulaganja, samo sipaš i voziš! Naši vozači veruju kupcima, pa i poštuju preporuke svojih prevaranata, pardon, prodavaca.

Da izvadim turbinu i vozim bez nje?

Ostavite komentar