SUV za 10.000 evra

Pitanje: Poštovani g. Todoroviću, Ne bih da se moje puno ime i prezime, e-mail adresa ili telefon vidi na Vašem sajtu. Pitanje može, ako smatrate da je interesantno za još nekoga. Nameravam da kupim polovni automobil za dve porodice. Jedna porodica je stariji bračni par (cca 65 godina) i zato je najosnovniji uslov da su i kola i sedišta visoka i da se iz kola lako izlazi. 🙂 Druga porodica je mladi bračni par sa bebom, pa je obavezno da pozadi može da se montira sedište za dete i da ima veliki prtljažnik. Zbog troškova registracije, zapremina motora treba da bude manja od 2000 cm3.

Pošto spadam u onu prvu, stariju, porodicu, skoro je sigurno da su ovo poslednja kola koja kupujem. Sledeći, ne manje važan uslov je da kola budu pouzdana, da su delovi na raspolaganju, po mogućnosti da nisu preterano skupi, da servisa ima i da su pristojni, ali da u njima provedem što manje vremena. Što se potrošnje tiče, naravno da treba da bude sto manja, ali tu nemam neku granicu ili uslov. Garažu nemam i zato kola ne bi trebala da budu privlačna za kradju. 🙂 Iz ovoga gore, po meni ispada da je to neki japanski ili korejski SUV. Ne znam da li se varam. Sada malo o željama.

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ne bih automatik. Za 4×4 nisam siguran. Kola će se ponekad voziti u okolini Beograda i po ibarskoj magistrali i okolnim putevima koji ne znam kako i koliko će biti očišćeni zimi. Bio bi veliki plus da su prednja sedišta podesiva po visini. Za predjenu kilometražu nemem uslov jer ne znam koliko se kilometraža vraća i koliko realno neki od modela može da predje bez neke veće intervencije. O kW, KS, Nm, o/min i ostalim stvarima tog tipa takodje neću da govorim, jer ne znam šta jeste a šta nije dovoljno za odredjenu težinu automobila. Sigurno je da sportske vožnje neće biti, ali auto treba da bude dovoljno jak za tu težinu da mogu bezbedno i relativno lako da obidjem nekog ko sporije vozi. 🙂 Godišnje mislim da bismo prelazili manje od 10.000 km, uglavnom gradske vožnje.

Duže relacije bi bile odlazak na more jednom, dva puta godišnje. Budzet je negde izmedju 10000 i 12000. Benzin ili dizel? Bez obzira što je planirana kilometraža relativno mala, mislim da je dizel povoljniji.

Znam da ne bih benzin + gas, jer mi se to čini da je neopravdana komplikacija. Trenutno vozim Hyundai Accent i mislim da ga zadržim. Razmisljao sam o Hyundai ix35, ali je njih u ponudi kod nas dosta malo. Hyundai Tucson ima u ponudi, ali su svi dosta prešli. Razmisljao sam o Hondi C-RV, ali sam video da je u ponudi uglavnom benzinski motor od 1600 cm3, što ne znam da li je dovoljno za tako relativno velik SUV. Nissan Quashqai mi deluje pristojno, mada je mozda niži od ostalih. Kia Sportage je takodje pristojna. Mazda 5 ne znam da li ima dosta visoka sedišta, ali mi se svidjaju zadnja klizna vrata, jako su pogodna za stavljanje bebe (ili kasnije malog deteta) u sedište i ne znam stoji stvar sa delovima. Toyote RAV 4 nema baš mnogo u ponudi. Ovo su neki moji uslovi, želje i razmišljanja.

Ali nista od toga nije krvlju zapisano i svaka nova ili drugačija ideja je dobrodošla. Takodje nisam siguran da li su neki od zahteva kontradiktorni. Ako jesu, onda ću očigledno da pravim kompromise. Kola bih kupovao u drugoj polovini decembra. Ne znam da li je to dobro vreme za kupovinu polovnog automobila, ali takav je sticaj okolnosti. Voleo bih da sva komunikacija bude preko e-maila, jer ne znam da li ću sve vreme da budem u Beogradu. Hvala. Pozdrav, Ivan

 

 • Ime i prezime: Ivan #######
 • Mejl adresa: ib”””””@yahoo.com
 • Telefon: 064#######
 • Kada planirate kupovinu?: Druga polovina decembra ili prva polovina januara
 • Kakav auto kupujete?: polovan
 • Koliko novca želite da potrošite?: 10.000 – 12.000
 • Šta trenutno vozite?: Hyundai Accent
 • Između kojih se automobila dvoumite?: Hyundai ix35, Nissan Quashqai, Mazda 5, Kia Sportage
 • Gde ste čuli za ovaj sajt?: google
 • Koliko kilometara godišnje prelazite? : manje od 10000
 • Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Ivane, hvala vam na zanimljivim pitanjima, biće mi zadovoljstvo što mogu da razrešim sve vaše dileme. Sasvim vas razumem što želite da izbegnete komplikaciju sa ugrađenim gasom, jer su kod nas gas ugrađivali priučeni majstori sa nedovoljno iskustva, a ugrađivali su svašta. Na kraju uštedu na gasu su pojele skupe popravke na motoru, a ponekad problemi su bili gotovo nerešivi. Dobro iskustvo sa gasom, imaju samo oni koji su ugradili gas u odličnom servisu, i oni koji su toliko čuvali, pazili i milili sa svojim automobilom, da bi na benzin prešli bez problema 1 milion kilometara bez kvara. Kad bi svi vozači vozili tako nežno i polako svoje automobile koji nemaju ugrađeni gas, sasvim sam siguran da ne bi imali ni jedan jedini kvar sa motorom do kraja eksploatacije.  Ova tema je ipak suviše komplikovana, pa nećemo sada analizrati ugradnju gasa. Ali ono što pouzdano znam pošto dobijam mesečno na stotine i stotine pitanja, da svi oni koji su imali automobile sa ugrađenim gasom, nemaju nameru da kupe ponovo auto sa ugrađenim gasom. Zašto? To morate pitate sve te vlasnike, koji su tvrdili kako su mnogo mudri, i ako su prezadovoljni sa ugrađenim gasom, i kako su imali malo problema sa njim. Postavlja se onda pitanje zašto niko od njih neće opet da ugradi gas ili kupi auto sa ugrađenim gasom?

KOMPLETAN ODGOVOR PROČITAJTE OVDE (KLIKNI NA LINK)

NA MOM DRUGOM SAJTU WWW.TESTOVIAUTOMOBILA.RS

 

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića