Subaru ili Toyota?

Poštovanje g.Aleksandre, pošto vidim da ste vrsni poznavalac automobila, potrebna mi je pomoć pri resavanju dileme oko kupovine automobila.

Kao,sto sam napisao interesuje me model Subaru Outback ili Toyota Verso. Nedoumice imam oko pouzdanosti Subaru dizel motora posto su u pocetku, koliko nadjoh na internetu imali dosta problema sa radilicom, plivajucim zamajcem, diznama…

Da li postoji odredjenI datum ili godina kada je taj problem resen I posle koje su ti motori postali pouzdani kao sto je I reputacija ove pouzdane marke.

Da li su motori proizvedeni 2010 pouzdani ili treba traziti neko mladje godiste?

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ime i prezime: Luka Obradovic
Mejl adresa: luka###@gmail.com
Telefon: +381 65 23###
Kada planirate kupovinu?: u narednih dva meseca
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 10.000 eur
Šta trenutno vozite?: vozio Toyota Corlla Verso
Između kojih se automobila dvoumite?: Subaru Outback 2010 -2013 ili Toyota Verso
Gde ste čuli za ovaj sajt?: nasao na netu
Koliko kilometara godišnje prelazite?: 10000 do 15000 km
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Obradoviću hvala vam na poverenju. Računajte da su vaši problemi od danas rešeni, i da ćete dobiti odgovore na sva vaša pitanja, i ona nova koja će tek doći na red.

Pomenuti automobili pripadaju različitim klasama. Toyota Verso je monovolumen, u Srbiji su dizelaši relativno retki jer motor od 2.2 litara nije popularan pre svega zbog velike cene registracije. Sasvim je suludo da Verso 2.2 D-4D star 7 godina spada u luksuzne automobile, ali državi Srbiji nije u interesu na narod vozi bolje automobile, nego da mu skine kožu sa leđa, i to je svaka nova Vlada Srbije obavljala sve bolje. Država računa da ako imate novca za auto, da imate novca i za nju.

Subaru je u Srbiji egzotika, u pravom smislu te reči. Hrabri vozači rizikuju, biraju, kupuju Subaru, i uzdaju se u statističke podatke koji nedvosmisleno pokazuju da ovaj japanski proizvođač proizvodi kvalitetne automobile. Istine te statistike su za Nemačku i Ameriku, a bilo bi zanimljivo videte u kakvom su stanju automobili ove marke u Srbiji.

Srbi jako loše održavaju svoje automobile, i to je uvek nepopularna tema za većinu čitalaca.  Servisna mreža za Subaru nije dovoljno dobra. Postoji samo jedan servis koji smem da preporučim, ali cene nisu baš za preporuku, mada budimo iskreni, Subaru nigde u svetu nije jeftino održavati, ipak je to klasa za sebe, u svakom smislu te reči.

Dizajn Outbacka je mešavina jednostavnih linija, japanskog stila, i sportskih detalja, na haubi, spojler na petim vratima, velikim, okruglim farovima za maglu, i nekih stilskih rešenja sa legendarne Impreze, koja je zaštiti znak ne samo reli takmičenja širom sveta, već je ovaj automobil prava ikona moderne auto industrije.

Kod nas automobila marke Subaru ima zaista malo, i predstavljaju pravu retkost. Zašto je to tako nije baš lako precizno odgovoriti, ali razlog leži u činjenici da ovi automobili nisu naročito prisutni ni u Evropi, a pored toga nisu nikada bili posebno jeftini i štedljivi.

Subaru  boxer motori,  su prilično “žilavi”, rado se vrte i imaju nisko težište, što opet inženjerima daje odrešene ruke da naprave izuzetno stabilan auto,

Subaru je svoj najveći uspeh postigao u Americi, pre svega zbog izuzetno dobrog kvaliteta i pogona koji je izlazio na kraj sa prilično mnogo snega.

OVO JE NARAVNO SAMO UVODNI DEO ODGOVORA. KOMPLETAN ODGOVOR JE POSLAT GOSPODINU NA MEJL. AKO KUPUJETE AUTOMOBIL, DAJTE DA REŠIM VAŠE DILEME, POŠALJITE MI VAŠA PITANJA.

 

 

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića