Šta kupiti Astru J 1.6 ili Nissan Qashqai 1,6?

Pitanje: Shvatio sam da je gospodin Todorović urednik na ovom sajtu, e sad ja sajt najboljiauto.com, imam u bookmarksu pa svakog dana po pročitam nešto novo. Posle prvog maja nema Vas na superautu i našao sam Vas ovde a pitanje Vama postavio tamo, nisu ni odgovorili. Nema Vas a možda i ne znaju da daju odgovor tako kako Vi to radite (pišete). Ne znam zašto moramo ostaviti toliko podataka o sebi da bi Vas nešto pitali, to je jedina zamerka a tekstovi i fotke su Vam naj i tu gde Vi pišete tu su prave informacije o automobilima. zato bravo za tekst o Opel Mokki i postavio bih Vam i pitanje a Vi odgovorite u rublici pitajte,copy paste tamo i to je pitanje, Vi odgovarate na pitanja kao na najboljim evropskim sajtovima i to kao od šale. Molim poređenje Opel Astre J 1,6 benzinac i Nisana Qashqai 1,6 benzinca. Motor, elektronika, naročito preglednost i da stoje na parkingu šta biste Vi uzeli. Teško za poređenje ili za Vas i nije.Ajde onda da odgovor pročitamo svi. pozz Gogo

najbolji-_auto_logo_670-

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Gogo, hvala na pitanju, hvala na komentarima, I hvala vam na poverenju. Definitivno je vidljivo da čitate moje tekstove, i odgovore. Oprostite što tek sada pišem poređenje ovih automobila, jer kada nešto nije jednostavno napisati, uporediti, ostavljate za sutra, pa onda za prekosutra. Šalu na stranu, svi automobili se mogu porediti, bar na neki način, pa tako je moguće čak uporediti kompakt, automobil iz C segmenta, sa SUV-om, odnosno Nissanom Qashqai.

Astra J Todorovic DSCN1884Opel Astra J je klasičan predstavnik nemačke “škole” auto industrije, što dakle znači, da je i sa slabašnim benzinskim agregatom dovoljno brz I siguran automobil na auto putu, leži jako dobro, servo upravljač možda nije idealan kao onaj na golfu VII, ali je jako dobar, recimo na brzinama preko 180 km/h dalje bolji fidbek od novog Civica ili aktuelnog Aurisa. Što se krećete većom brzinom, tu Opel Astra dobija a Qashqai gubi. Velika visina SUV-a prosto pravi preveliki otpor vazduha, a to znači ogromnu potrošnju goriva na brzinama preko 170 km/h, I prilično veliku količinu buke. Astra J je u takvim okolnostima tiša, stabilnija, zbog nižeg ležišta, i bolje aerodinamike, I svako onaj ko voli da vozi brzo, a putuje često, odabraće Opel, zbog niže potrošnje, I kraćeg putovanja. Jer iako Qashqai može bez problema da juri brzinama od oko 180 km/h, potrošnja od preko 12 litara, i buka koja ne dozvoljava razgovor pristojnim tonom, vas nagoni da popuste sa papučicom gasa, a već vožnja od 150 km/h, vas košta jako puno vremena, ako idete na put duži od 1,000 km. Ako će stajati oba automobila na parkingu, mislim da je lepše gledati u Qashqai, i ne samo to, Nissan ipak malo bolje drži cenu, i bolje će držati vaš rejting kao vlasnika, jer SUV i ne može da kupi i održava baš svako. Nemojte mislite da je redovno održavanje Nissan mnogo skuplje, jer ono to nije, ali recimo razbijeni far, ili retrovizor će vas više “boleti” nego kod Opela.

Foto: Aleksandar Todorović

nissan todorovic DSCN1524Lično, ne znam koji bih od ova dva automobila odabrao. Je češće dajem prednostima kompaktnim automobilima, i limuzinama nad SUV-ovima, jer je meni niža potrošnja, manja buka, a veća maksimalna brzina ono što “moram” da cenim. Pa ipak, japanski automobili, a posebno Toyota, Mazda, Honda i Nissan, jesu marke automobila na koje čovek, kupac zaista može da se osloni (uglavnom). Qashqai je ostim toga izvrsno izbalansiran SUV, dosta je okretan, dinamičan, stabilan, pa ne trenutke ćete mislite da sedite u nekom hečbeku, jer u krivinama zaista ostaje jako dugo neutralan, upravljač mu je precizan, brz i čak dovoljno direktan do nekih “normalnih brzina” od 170-180 km/h. Elektroniku sigurno ima pouzdaniju Nissan, a to priznaju čak i oni koji vole, ili prodaju Opelove automobile. Opelov motor 1.6 16V je pouzdan, proveren, Opel je oduvek znao da napravi dobre benzinca, to moraju priznati čak i oni koji mrze Opel. Možda je Nissanov agregat još pouzdaniji, ali Opel može ipak ravnopravno da se poredi sa njim. Preglednost je strani Qashqaija, jer veća visina, visoko pozicionirano sedišta daje vam bolju preglednost i ispred, i iza vas. Lepo je voziti Nissan, ima menjač kratkih hodova, dobro raspoređene instrumente, dobru ergonomiju, kvalitet izrade je takođe jako dobar, prosto Qashqai je SUV bez izražene mane.

Svakako, oba automobila su inferiorna na opterećenim regionalnim putevima, jer atmosferski benzinci od 1.6 litara prosto nemaju dovoljno obrtnog momenta, pa svako preticanje protiče sa gasom do poda, u trećem stepenu prenosa. Za one iskusnije, to je sasvim u redu, za one druge, baš i nije. Ako kupujete novu Astru, odaberite neki dizel agregat, on bolje pristaje ovom automobilu. Kod Nissan je sutucija slična, novi izvrsni 1.6 dCi motor je idealan izbor za Qashqai. Ako kupujete polovnjake za “gledanje na parking” onda svakako kupite benzince, jer će vas sa njima glava mnogo manje boleti. Osim toga, zimi kad mnogo zaledi, nećete morati da strahujete od problema sa startovanjem motora.

Qashqai je stilizovan u Nissanovom evropskom dizajnerskom centru u Paddingtonu u blizini Londona, zbog čega i ima tako osoben, prkosan dizajn, sa visokom bočnom linijom koja se ne uklapa u šablone koje diktira konkurencija. Hrabar imidž japanskog crossovera su Nissanovi inženjeri dobro iskoristili da bi u cenovnoj kategoriji “Golf” klase ponudili jedno svestrano, porodično vozilo, sa atributima SUV modela. Robusnost i odličan kvalitet Qashqaija prati i odlična paleta agregata, koja kreće od štedljivih Renaultovih common-rail dCi motora od 1,5 i 2,0 litra sa 106 i 150 KS, a nadopunjuje se osnovnim benzincem od 1,6 litara (115 KS, sada ovaj motor ima 117 KS) i sportskom mašinom od 2,0 litra i 140 KS koja, jasno, kao pogonsko gorivo koristi benzin. Veliki klirens od 19 cm, dobar prenos snage i, kod 2WD verzije, izvrsno robustno ogibljenje, pozadi oplemenjeno multilink oslanjanjem, omogućuje ovom Nissanu da se odlično nosi i sa lošim putevima. Moram pohvaliti i stabilnost automobila, kao i izuzetno brz i precizan servo upravljač, uz kočnice koje naprosto “grizu”. Zaustavni put pri brzini od 100 km/h iznosi samo 38,5 m, a kada su kočnice zagrajane još impresivnijih 38,0 m, što je za 2 metra bolji rezultat nego kod Golfa V.

Treba istaći da od kompaktnih automobila nudi osetno veći i upotrebljiviji prtljažnik (410/1.513 l), udobnija sedišta, bolji, povišeni položaj za upravljačem i mnogo bogatiju serijsku opremu, što uz bolje držanje cene, predstavlja pravi magnet za racionalne kupce, ali i sve one koji žele nešto drugačije i svestranije.

Astra A TodorovicAstra sa “slabašnim” motorom od 115 KS može kao od šale da pojuri 193 km/h, i što je zanimljivo i tada ostaje jako mirna, sigurna, i prihvatljivo bučna. Nije mnogo ni žedna, u proseku možete proći sa oko 8,0 litara goriva.  Qashqai 1.6 ne može brže od 181 km/h, ali tada je ipak dosta bučan, i mnogo žedan. Ako ga vozite umerenije, daleko od maksimalne brzine, zadovoljiće se sa oko 8,5 litara benzinac na svakih 100 km. Ovaj Nissan je jedan od prvih SUV-ova koji sam poželeo da kupim, što je priličan kompliment za ovaj model, znajući moje afinitete.

Na kraju, ovi automobili se zaista mnogo razlikuju, ne samo da ne pripadaju istim klasama, već dolaze iz dva prilično različita brenda. Ne znam da li planirate da kupite nov ili polovan automobil, a ne znam ni šta trenutno vozite, šta ste vozili, i šta vam je sve primarno kod automobila, jer bi mi onda bilo mnogo lakše da vam preciznije odgovorim.  Iskreno, da ja moram da odaberem jedan od ova dva modela, ne bih zaista mogao da se odlučim, a to se kod mene jako retko dešava. Zapravo, ovi modeli imaju jednaki broj pozitivnih i negativnih osobina, i nikada u svojoj glavi nisam pokušao da uporedim ova dva modela, niti mi je to iko do sada i tražio.

Ako imate porodicu, ipak pogledajte šta kaže Euro NCAP kreš test, oba modela su dobila, zaslužila maksimalnih 5 zvezdica, ali je njih Nissan dobio po staroj Euro NCAP nomenklaturi, dok je Astra J dobila 5 zvezdica po strožijem rejtingu za 2009.godinu, i osvojila je čak 95% od maksimalnog broja poena, to je zaista odlično.

DSC_9915Zapravo, najbolje bi bilo da kupite Opel Mokku, to je SUV koji bih ja kupio, a pošto to sada nisam u mogućnosti, mogu bar vama da je preporučim, da bar neko uživa u ovom sjajnom automobilu.

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Kakav je motor 1.4 u Civicu?

Da li je Civic iz 2008. bolji od Cruza iz 2012?

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Najbolji auto za 10.000€: šta preporučujete?

Kakav je auto Citroen Xsara Picasso?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Da li je BMW 320d bolja kupovina od Passata?

 

najbolji-_auto_logo_670-

Ostavite komentar