Šta da kupim za 4.000 € – Merivu ili C-Max?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću,  vozim Seat ibizu vec nekoliko godina i počelo je da mi smeta i otežano mi je da ulazim i izlazim iz iste. Pošto sam čovek korpulentnije građe i pedesetih godina želim da vas pitam koji od ova dva modela bih za mene bio bolji. Kod automobila mi je mnogo bitno da je ulazak i izlazak iz kola olakšan i da nemam problema sa volanom pri izlasku kao ni da se mučim kao da ustajem sa zemlje. Što se tiče vožnje godišnje prelazim oko 20.000 km i često idem na duže relacije, tako da mi je potrebno da auto ima dovoljno snage za preticanje i da pritom ne troši nesto preterano.

Trenutno vozim dizelaša i voleo bih da ostanem na dizelu. Meni se konkretno svidja ovaj 1.6 i 1.8 cdti Fordovi motori i mislim da imaju dovoljno snage za moje potrebe. Nikada nisam vozio Merivu i nemam iskustva sa njom kao ni sa njihovim motorima i održavanjem. Iz vasih komentara sam zaključio i uvideo da hvalite Fordove motore i njihov model smatrate za pouzdan. Kao vozač nisam preterano zahtevan i ne vozim preterano brzo, ali volim da se upustim u preticanje. Kupovina za sada ne bi prelazila 4000 € pa sam mislio na 2004 2005 godinu proizvodnje. Hvala Vam puno na odgovoru unapred.

[table]Ime i prezime: Martin Minić
Kada planirate kupovinu?: odmah
Kakav auto kupujete?: polovan
Koliko novca želite da potrošite?: do 4.000 €
Šta trenutno vozite?: Seat Ibiza
Između kojih se automobila dvoumite?: Opel Meriva, Ford Fokus C-max
Gde ste čuli za ovaj sajt?:
Da li želite da vam zakažemo probnu vožnju?: ne
Da li želite da naš urednik ide sa vama na probnu vožnju?: ne
Želite li ponudu banke da dobijete na mejl?: ne[/table]

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Miniću, hvala na detaljnom pitanju, i poverenju. Zaista za 4.000 € možete kupiti navedene automobile u solidnom stanju. Ford C-Max je veći, moderniji, i skuplji automobil. Kupovinom Opel Merive možete uštedeti i do 1.000 €, ako poredimo modele slične kilometraže, godišta, opreme i snage motora, pa onda ispada da Meriva ipak može da parira realno boljem Fordu C-Max. Osim toga, Opel je i nešto jeftiniji za održavanje, i ima vrlo pouzdan 1.7 Isuzu agregat, kojem plivajući zamajac izuzetno retko otkazuje, što se ne žalost ne može reći sa odličan Peugeotov motor od 1.6 litara, koji se ugrađuje i u Fordove, odnosno Mazdine automobile. Sam motor 1.6 TDCi je veoma uglađen, tih, elastičan, i zapravo je za klasu moderniji od “zastarelog” i grubog Isuzu agregata, ali on i pre 200.000 km u proseku ima ozbiljnih problema. Bolji izbor je Peugeotov 2.0 TDCi motor, koji je pouzdaniji, mnogo elastičniji, i snažniji, sa njim biste bili prosto oduševljeni. Najmanje se kvari stari dobri Fordov motor 1.8 TDCi, koje se najviše i hvalio. Nije doduše tako bučan kao Isuzuov motor, ali i ne razvija baš ravnomerno snagu, a posebno ne obrtni moment. Pa ipak, dovoljno je snažan za automobil kao što je Ford C-Max. Niste mi napisali koji ste motor imali u Seat Ibizi, ako je to atmosferski dizelaš 1.9 SDI, onda ćete sa bilo kojim od navedenih agregata biti zadovoljno što se performansi tiče. Ukoliko je to 1.9 TDI, onda ćete biti oduševljeni samo sa 2.0 TDCi agregatom iz Peugeota, koji je razvijan zajedno sa Fordom.

Što se tiče problema sa ulaženjem/izlaženjem iz vozila, ja vam preporučujem neki SUV, jedino su ti automobili dovoljno visoki da čovek ne mora da napreže ligamente prilikom izlaska iz automobila.

2005_ford_c-maxFord C-Max po statistikama jeste nešto pouzdaniji od Opel Merive, ali nipošto nemojte precrtavati Opel, jer Meriva recimo ima bolju finalnu obradu, kvalitetnije spojeve i plastiku, a ima i pomenuti neuništivi Isuzu motor, japanske proizvodnje. Ford nudi više mesta za putnike napred, i pozadi, ima bolju zvučnu izolaciju, bolju aerodinamiku, nudi više stabilnosti, i bezbednosti, ukupno gledako, Meriva je u ovom poređenju “gubitnik” na svim poljima, ali poređenje polovnjaka se nikada ne završava poređenjem osobina automobila, jer je Opel Meriva dosta jeftinija, a 1.000 € u džepu danas nije mala stvar, pošto i za jedan i za drugi polovnjak morate odraditi veliki servis, koji je oko 300 €, a do guma, akumulatora, i trapa nismo još ni došli. Opelovi benzinci 1.4 i 1.6 u Merivi su jako pouzdani, nemački motori koji su isplativiji onim vozačima koji godišnje ne prelaze više od 10.000 km. Veći i snažniji motor od 1.6 litara je bolji, manje je napregnut, i nudi veći obrtni moment. Fordov benzinac je solidan, ali ima prilično težak zadatak u ne baš laganoj karoseriji. Dakle, ako kupujete C-Max, odaberite 1.8 TDCi, ili eventualno 2.0 TDCi, Fordov benzinac od 1.6 litara nudi jako skromna međuubrzanja.

Mer NazadMeriva je pre svega porodični automobil. Dugačka je samo 404 cm (C-Max je dugačak 433 cm), široka 169,5 cm (Ford 182 cm) a visoka 162 cm. Upravo se u visini krije tajna, motor je upakovan u mali motorni prostor, sedi se visoko kako napred tako i pozadi. Po prvi put jedan Opel nudi toliko prostora u tako maloj karoseriji. Jednostvano Meriva nudi mnogo više nego Astra II.

Ergonomija komandi je savršena, sve je na dohvat ruke. U automobilu ima dovoljno mesta za čak pet odraslih putnika, a prtljažnik je vrlo upotrebljiv. Gepek prima od 350 (C-Max 460 litara) litara pa do čak 1.410 litara (1.620 l C-Max) kada je oborena zadnja klupa, a ako se izvade sva sedišta, a moguće je izvaditi i suvozačevo, korisna zapremina dostiže 2.005 litara, tako da je ovo primamljiv automobil i za mnoge privrednike. Vidljivost je dobra ali ne i idealna. Sedišta su udobna, ali ne preterano mekana, ne zamaraju čak ni pri dužim putovanjima, i pružaju pristojan oslonac u krivinama. Doduše bolja su ona u većem Fordu C-Max.

Ogibljenje Merive dovoljno je mekano da neravnine upija sa lakoćom, tako da se čini da su Opelovi inženjeri napravili pun pogodak u ovoj klasi. Merenja pokazuju da ogibljenje jednako uspešno upija sve vidove neravnina sa kolovoza i kada je automobil opterećen, i da nudi znatno veći komfor nego konkurencija pa čak i Mercedesove A klasa (stari model). Ono što prijatno iznenađuje kod ovog automobila je izuzetno nizak nivo buke u kabini, tako da pri brzini od 140 km/h do ušiju dopire buka od samo 71 decibela. Veća Opelova Zafira pri istoj brzini emituje buku u putnički prostor od 72 dB. Nivo šumova koji dopiru  iz donjeg postroja je minimalan, te slobodno možemo reći da kada je udobnost u pitanju, trenutno ni jedan automobil na tržištu ne nudi ovoliko komfora za ovaj novac.

Odličan motor je onaj od 1.8 litara, benzinac, od 125 KS sa kojima Meriva postiže i maksimalnu brzinu od 192 km/h, uz prosečnu potrošnju od 8,2 litra, što je dobar rezultat uzevši u obzir snagu i težinu vozila od 1305 kg. Motor 1.8 16 V je iz serije Ecotec, sa dva bregasta vratila, i maksimalnim obrtnim momentom od 170 Nm pri 3.800 o/min. Motor se rado vrti, tih je i ima izrazito blagu krivu obrtnog momenta koja isporučuje 150 Nm u rasponu od 3.000 o/min do čak 5.600 o/min, što u prevodu znači da je motor ne samo elastičan, već i da ima umerenu potrošnju čak i kada se motor nateruje u visoke obrtaje, odnosno kada se vozi oštro. Maksimalna potrošnja u gradu je ispod 11,0 litara što je odlično. Za one vozače koji žele da troše malo, u ponudi je već od ranije poznati Isuzu dizelaš 1.7 DTI koji ima 75 KS, i prosečno troši 5,4 litara euro dizela. Performanse ovog modela su dovoljne za tečnu vožnju, pa čak i maksimalna brzina od 160 km/h daje mogućnost da se i pretekne po koji automobil. Za one zahtevnije nudi se i snažniji Isuzu 1.7 CDTI od 100 KS koji nudi ubedljive performanse uz nisku potrošnju od samo 5,3 litara. Da ne bude zabune sa ovim jačim motorom Meriva troši manje na otvorenom jer je motor manje opterećen, zahvaljujući ogromnom obrtnom momentu od 240 Nm koje razvija pri 2.300 o/min. U gradu je štedljiviji slabiji motor, ali je razlika minimalna. Jači dizelaš podpomognut turbo punjačem pogura Merivu do 175 km/h, i obezbeđuje joj ubrzanje do stotke za 12,0 sekundi.

Koji god motor odabrali ono što sigurno dobijate u ovom Opelu je dovoljno precizan upravljač (doduše, onaj u Fordu je osetno direktniji i precizniji), kao i moćne kočnice koje zaustavljaju vozilo u svakom trenutku sigurno, a podatak da joj je potrebno samo 39,0 metara do zaustavljanja pri brzini od 100 km/h govori sam za sebe. Snaga kočenja se lako dozira, a vozilo ne gubi pravac čak i kada se naglo koči pri velikim brzinama. Na auto putu vozilo leži fantastično iako ima relativno visoko težište. Meriva je i okretan automobil, što je u gradskoj vrevi itekako od pomoći. Oprema je prilično bogata, naravno zavisno od paketa opreme, ali u proseku nudi više od evropske konkurencije. Dakle, Meriva je vrlo dobra kupovina, iako nudi manje od većeg, ali i skupljeg Forda C-Max. Ja bih svakako radije kupio Ford C-Max, to je automobil sa sportskim karakterom, sportskim ogibljenjem koje je dovoljno udobno na auto putu.

TUSCON 2005Ja bih vama preporučio Hyundai Tuscon, to je SUV sa snažnim 2.0 turbo dizel agregatom, ima odlična međuubrzanja, dovoljno veliki klirens, a iz automobila ćete izlaziti sa lakoćom. Nisam uspeo da u oglasima pronađem jeftiniji model od 6.000 € (kliknite ovde), ali za par godina će ovaj automobil koštati i znatno manje, pa razmislite makar za par godina o Tusconu.

Aleksandar Todorović odgovara na vaša pitanja

Jedan komentar na Šta da kupim za 4.000 € – Merivu ili C-Max?

  1. Marko says:

    Kospodine Todorovicu kakvi su motori kod fordova c-max 2006god. 1.6 benzinci 85kw 116ks. kolika I’m je potrosnja

Ostavite komentar