Šta da kupim VW Passat ili A4?

Poštovani Gospodine Todorovići, imam dilemu koji auto uzeti do 7000 evra, a da bude limuzina i da bude što mladji, preferiram Nemačka vozila nekako mi se najviše svidja njihov dizajn i uvek sam najviše voleo grupaciju VW. U tom rangu mi najviše odgovaraju Passat b6 i Audi A4. Pošto sam mlad izgled mi je bitan, ali performanse nisu nego održavanje, pošto sam sve plaćam. Po izgledu spoljašnjosti i unutrašnjosti mi je passat ubedljivo favorit.

Čitam na internetu ali pošto znam koliko je to sve nepouzdano pitam vas kao stručno lice da mi kažete koji je jeftiniji za održavanje i neke karakteristične kvarove za njih i cene popravki, potrošnju i na čega se najviše treba obratiti pažnja pri kupovini, i na samom kraju koji biste vi meni preporučili. Unapred vam zahvaljujem.

Pitajte Aleksandra Todorovića

 

Ime i prezime: Nikola Mušikić
Mejl adresa: #######@gmail.com
Kada planirate kupovinu?: Uskoro
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: do 7000 evra
Šta trenutno vozite?: VW Bora 1.9 sdi
Između kojih se automobila dvoumite?: VW Passat b6 tdi 1.9 i audi A4 b7 tdi 1.9
Gde ste čuli za ovaj sajt?: google
Koliko kilometara godišnje prelazite?: 12000-15000
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Mušikiću, hvala vam na poverenju. Ovakvih pitanja kao što je vaše dobio sam jako puno. Pitanje je kako napisati odgovor, a da vas ne uvredim? Kako sročiti odgovor a da razumete šta sam hteo da vam napišem? Cena održavanja vam je bitna? Pa zašto onda VW? Da li je VW jeftin za održavanje? VW sa TDI motorom? Rekao bih da ne. Ali ako vi mislite da su delovi za VW dovoljno jeftini, onda je to za vas prihvatljivo, zar ne? Želite li jeftinije delove? Pa održavanje Toyote može biti jeftinije za preko 40%,Opela takođe, Forda takođe.

Vaš cilj je da pronađete što mlađi polovni automobil? Sasvim razumljiva i racionalna želja, Ali ako od svih automobila birate Audi ili VW, vi zapravo biratej nastarije automobile koji postoje na tržištu za 7.000 evra.

Da li vam je to cilj? Pa nije vam to cilj, ali u vašem užem izboru je Audi A4 i Passat. Koji je od ova dva skuplji za održavanje? Skuplji za održavanje je onaj koji je u lošijem stanju. To ste i sami znali? A da li ste znali da je cena održavanje Audija i VW-a veoma slična?

Ovo je samo UVOD odgovora, kompletan odgovor je poslat gospodinu Mušikiću.

Pitajte Aleksandra Todorovića