Šta da kupim: Opel Merivu ili Fiat 500L?

Pitanje: Planiram da do Nove godine kupim novi auto koji bih vozio 8-9 godina. Da li je kupovina nove Opel Merive, sa bogatom opremom po ceni od 12.500 evra zaista dobra kupovina? Vidim da ima pozitivne ocene što se tiče kvaliteta i komfora, ali me plaši bazni 1.4 motor od 100KS, kao i eventualna potrošnja, s obzirom na težinu karoserije. Inače godišnje prelazim 15-20000km (pola grad-pola magistrala i auto-put), i nisam agresivan vozač. Trenutno vozim Opel Astru Classic 2 (2007.godište) sa istim motorom (doduše 10KS manje) sa naknadno ugrađenim LPG sistemom. Prešao sam sa njom 120.000km i izuzetno sam zadovoljan kako karakteristikama tako i potrošnjom. Hvala unapred na odgovoru i pomoći oko izbora.

[table]Ime i prezime: Nenad Kurčubić
Kada planirate kupovinu?: do Nove Godine
Kakav auto kupujete?: nov
Koliko novca želite da potrošite?: 13.000 €
Šta trenutno vozite?: Astra Classic 2 1.4 16v twinport
Između kojih se automobila dvoumite?: Opel Meriva, Fiat 500L,
Gde ste čuli za ovaj sajt?: slučajan nalaz
Koliko kilometara godišnje prelazite? : 15-20.000 km
Da li želite da vam zakažemo probnu vožnju?: ne
Želite li ponudu banke da dobijete na mejl?: da[/table]

A Todorovic MerivaOdgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Kurčubiću, Opel Meriva jeste jako dobar automobil, praktičan monovolumen sa varijabilnom karoserijom. Dobar kvalitet izrade, pouzdani motori, i relativno laka dalja prodaja kod nas, jer je Opel u Srbiji prilično popularan, je preporučuju svima, a posebno vlasnicima Opela. Meriva je daleko komfornija, prostranija od Astre G (Classic II), a osnovni motor nudi sasvim pristojne performanse. Sličan motor od 1.4 litara nudi I Fiat za svoj model 500L, ali Italijani su mu ugradili šestostepeni menjač, tako da ima nešto bolja međuubrzanja, odnosno, menjač preciznije koristi mogućnosti motora. Ako do sada niste imali problema sa ugrađenim gasom, to samo znači da ste jako nežan i pažljiv vozač, ali sigurno i znači da ste uništili izduvne ventile. Pisao sam već koliko ugradnja gasa degradira motor, i zašto ga degradira. Fiat 500L nudi više komfora, bolju zvučnu izolaciju, bolju bezbednost, bolje kočnice, i sve u svemu, automobil iz Kragujevca je bolji od odlične Opelove Merive. Fiat 500L je trenutno najbolji model u svojoj klasi, a za oko 13.000 € možete kupiti čak 500L sa 1.3 Multijet agregatom, koji je mnogo štedljiviji i elastičniji od benzinaca.

Meriva nije samo kvalitetan, praktičan porodični automobil, već nudi i sportski osećaj za volanom, izvrsne performanse ukoliko odaberete 1.4 Turbo,  i neverovatno dobru dinamiku vožnje. Štaviše, Meriva 1.4 Turbo je toliko brza da iz leve trake na autoputu efikasno pomera mnogo skuplje automobile. Njen “nos” možda ne deluje sportski, ali izgleda pomalo preteće: veliki farovi, masivni odbojnici i zaobljena silueta mogu delovati agresivno kada se brzo približavate sporijim vozilima. Meriva nudi toliko mnogo zadovoljstva zaljubljenicima u brze prolaske kroz krivine, da sam se stalno pitao da li vozim miniven ili sportski kupe. Direktan i dovoljno precizan servo upravljač odlično se  nosi sa snagom motora od 120 KS, ugađajući sportski nastrojenim vozačima. Turbo benzinac nema samo 20 KS viška, u odnosu na bazni motor, već i 175 Nm u širokom intervalu obrtaja od 1.750 o./min radilice do 4.800 o./min. Bilo da ste staložen ili brz, agresivan vozač, pronaći ćete sebe za upravljačem Merive 1.4 Turbo. Pitam se da li je Opel morao da dođe pred bankrotstvo da bi napravio ubedljivo najbolji miniven u klasi.

Foto: Aleksandar Todorović

meriva bokBilo kako bilo, inženjerima iz Rüsselsheima je pošlo za rukom da konstruišu “sportsko ogibljenje” koje nudi zavidan nivo komfora. Kako je Opel pozajmio rešenje parkirne kočnice od Mercedesa i tasterom zamenio ručicu, u vožnji bi mi se na trenutak učinilo da sedim za volanom Mercedesove B klase, i to ne samo na uzbrdici, već i na autoputu i prilikom vožnje džombastim ulicama našeg glavnog grada. Meriva neverovatno mirno i tiho podnosi skoro svaku grešku i nemarnost naših putara, tako da brzo zaboravite na činjenicu da živite u državi sa najgorom putnom infrastrukturom u Evropi. Stekao sam utisak da su Opelovi inženjeri i sa ovim modelom odustali od penzionera i išli na sve ili ništa, jer Meriva (osim po imenu) nimalo ne podseća na starije Opelove modele, kao što je vaša Astra G. Merivu preporučujem ali sa snažnijim 1.4 Turbo motorom, ne vidim zašto biste kupovali slabašnu 1.4 verziju, kad za taj novac možete kupiti Fiat 500L, a da vam pri tome ostane dovoljno novca da je registrujete narednih 8-9 godina.  Sa druge strane, ako vas je Opel dobro služio, budite fer i opet poverenje poklonite Opelu. Da kupujem Merivu, odabrao bih 1.4 Turbo motor, to je valjda jasno, ali bih radije posedovao Fiat 500L, čak i da nije jeftiniji od Opela, jer je ipak moderniji, lepši, udobniji  i bezbedniji, a sudeći po tome koliko se kod nas gine, to nije tako zanemarljivo. Želim vam da vas vaš novi automobil služi besprekorno.

TESTIRALI SMO: Fiat 500L 1.3 MultiJet

Ostavite komentar