Šta da kupim: Mondeo, Avensis ili Mazdu 6?

Poštovani g. Todorović,vlasnik sam tvrtke i u njoj auta HONDA ACCORD 2.0 SPORT, 2007 god. te razmišljam o promjeni i volim SEDANE.

Kao najbolja zamjena mi se čini MAZDA 6 2017, Sedan, ATTRACTION koja u Hrvatskoj do registracije (sa navigacijom i dr.) košta oko 30.000,00 €

Razlozi protiv zamjene jesu:
1. HONDA ACCORD vozi bez ikakvih problema, besprijekorno;
2. HONDA ACCORD se više ne prodaje u Evropi, te se ne zna niti dali će, niti kada će to biti opet.

Razlozi za zamjenu jesu:
1. auto ulazi u 11 godinu i ipak su se počeli pojavljivati određeni znakovi tih godina: dijelom je lim izgubio lak, voda curi u kabinu kada pada kiša (vidi se na podnim tepisima ispred zadnjih sjedala), udaren je više puta i popravljan lim koji počinje na par mjesta korodirati (jedva vidljivo, ali ipak..), zadnje ležajeve sam već mijenjao dva puta i dr.

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

http://www.testoviautomobila.rs/pronalazim-za-vas-polovne-automobile/

 

2. u Hrvatskoj MAZDA uzima staro za novo, te su spremni uzeti HONDU pod račun koja se može procijeniti na oko 6.500,00 €, što je simpatična ušteda u startu kada kupujete novi auto (pogotovo uzevši u obzir da cijena autima pada što su stariji – pa tako čak i HONDI),
3. obzirom da auto kupujem na svoju firmu još mogu prebiti PDV (to se može od 01.01. 2018. te bi tu spustio cijenu za još cca 3.800,00 €,
4. pa kad zbrojite 2. i 3. ispada da bi novu MAZDU ATTRACTRION dobio za svega 2/3 cijene(!), što je vrlo povoljno (ako kupim u martu ili aprilu kako sam planirao),
5. bojim se nekog većeg kvara i investicije na ipak staroj HONDI koju i ovako namjeravam prodat, novo je ipak novo.Molim vas da malo prokomentirate moja razmišljanja i date mi savjet što mi je činit.U biti sam htio kupit novu HONDU ACCORD jer sam sa HONDOM i više nego zadovoljan (pa sam razočaran od odlukom HONDE tražio dostojnu zamjenu), no ne znam imate li vi ikakve informacije dali je Japanci ipak namjeravaju prodavat u Evropi i kada.

Ne želim Njemačke automobile, osobno smatram da su precjenjeni, a i vrlo su zamjetljivi (lopovima, susjedima, carinicima i dr.).

S toga mi se MAZDA 6 ATRTACTION čini kao najbolja zamjena kako u klasi, tako i kao SEDAN.

Još sam bio gledao TOYOTU AVENSIS (malo mi djeluje penzionerski) i FORD MONDEO (koji mi se više sviđa cijenom nego sa svime ostalim što nudi).

Molim vas da mi pomognete u izboru auta.

S poštovanjem, Goran Herceg Zagreb

Ime i prezime: GORAN HERCEG
Mejl adresa: gora###@#####
Telefon: ++3859#####
Kada planirate kupovinu?: mart/april 2018
Kakav auto kupujete?: Nov
Koliko novca želite da potrošite?: cca 30.000,00 €
Šta trenutno vozite?: HONDA ACCORD 2.0 SPORT, 2007 GODINA, PRVI VLASNIK
Između kojih se automobila dvoumite?: MAZDA 6, TOYOTA AVENSIS, FORD MONDEO
Gde ste čuli za ovaj sajt?: NAŠAO SAM VAŠU RUBRIKU NA INTERNETU (SLUČAJNO PRETRAŽUJUĆI )
Koliko kilometara godišnje prelazite?: oko 16 000 KM

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Herceg hvala na poverenju, i zanimljivim pitanjima. Napravili ste uži izbor limuzina, koje pripadaju istoj klasi, Ovi automobili su samo dimenzijama i zapreminom motora slični, po svemu ostalom se umnogome razlikuju. Moj vam je savet da pogledate još neke automobile, mada znam da ću vas možda takvim savetom zbuniti, niti je nimalo loše napraviti neke test vožnje.

Toyota Avensis nije konkurentna, ako je uporedimo sa Mazdom 6 ili novim Mondeo, Passatom. Prosto, Toyota nema tu dinamiku vožnje, niti imam dovoljno snažne motore koji bi parirali navedenoj konkurenciji.

Mazda u Hrvatskoj pokušava da pridobije kupce Honde i Toyote, i to im polazi delimično za rukom, jer se kupci Accorda više okreću Mazdi 6 umesto polovnom, odnosno kako vi kažete rabljenom BMW-u serije 3. Ja bi ipak, radija obabrao godinu dana star BMW serije 3 ili Mercedes C klase nego novu Mazdu 6, koja jeste jako dobar automobil, ali ipak prilično daleko od Mercedesa i BMW-a.

VW Passat je takođe u direktnom poređenju sa Mazdom bolji automobil, u skoro svakom segmentu. Ako vam nedostaje novac za Passat, takođe vam savetujem kupite rabljeni Passat, sve će vam se to vratiti, jer bolje drži cenu Passat, i mnogo ćete ga lakše kasnije prodati.

Vaš Accord ulazi u godine, i ne samo to, daleko je nivoa bezbednosti koje nudi novi automobili. Ako razmišljate o novom automobilu po pristupačnoj ceni, provozajte obavezno Peugeot 508 bićete oduševljeni. Moj favorit ipak je Renault, Talisman nudi mnogo za malo novca, a troškovi održavanja su neuporedivo niži od održavanje Mazde 6. Cene delova za Mazdu su prevelike, cena radnog sata takođe.  Ako zanemarite odličan dizajn, Mazda 6 nema šta tražiti u poređenju sa najboljima. Ford Mondeo je ipak ozbiljnija limuzina od Mazde 6, nudi i više komfora i više bezbednosti. Okrenite leđa japanskim automobilima, jer oni su napustili Evropu, a ne Evropa njih.

OVO JE SAMO UVODNI DEO ODGOVORA.

 

http://www.testoviautomobila.rs/pronalazim-za-vas-polovne-automobile/