Sportage ili Superb?

 

Postovani g.Todoroviću, Prvo sam bio zainteresovan za skodu kodiaq ali kad sam je video uzivo i provozao, odustao sam jer auto izgleda prilicno jeftino za pare koje trazi posebno unutrasnjost. Onda sam resio da ipak idem na superb 2.0 tdi 150 ks ambition plus, ali kad sam procitao vas tekst o sportagu poceo sam da se dvoumim. Za iste pare mogu uzeti i sportage 2.0 crdi 183 ks ex fresh. Inace trenutno vozim octaviu a7.

Posto je to sluzbeni auto a meni treba auto i za porodicu i za uzivanje, Ne samo za posao onda smo resili da kupujemo auto.

Molim vas za savet i ako imate nEki drugi predlog. Auto mi ke potreban za svaki dan po gradu kada idem na put do sela odmor planina more ali i da uzivam u istom makar par godina. Godisnje predjem 20.000 – 30.000 km relativno puno za prosecnog vozaca.

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Ćurčiću poređenje ovih modela nikako nije izvoljivo. Pre svega treba prvo da utvrditi kakav automobil vama treba i koje klase.

Kia Sportage jeste za preporuku, ali to i nije najbolji SUV, ima boljih, ali i skupljih, ali spada u grupu udobnijih, opremljenijih i bezbednijih SUV-ova. Ako kupujete auto za grad, nema puno logike da odaberete verziju 2.0 CRDi sa 183 KS. Ograničenje brzine je 50 km/h, a sam auto ima masu od preko 1.700 kg, tako da kombinacija snažnog motora i velike težine daje ne baš malu potrošnju u gradu.

Sportage ima otpor vazduha od samo 0,33 Cd. To znači manje buke i nižu potrošnju za oko 0,5 litra u odnosu na stari model na brzinama preko 140 km/h. Ima vrlo dobru aerodinamiku, koja je na nivou one kod limuzina, pa i Škode Superb, prethodne generacije.

Sportage ima dobru paletu paketa opreme.  Dostupan je sa 16-inčnim, 17-inčnim ili 19-inčnim alu felnama, a GT Line verzija na testu imala je unikatne 19-inčne felne kao standard (nemojte proveravati cenu guma koje na njih idu – srce će vam se stati kad vidite koliko koštaju). Putnički prostor generalno je povećan.

Maksimalni prostor za noge proširen je na 1.129 mm (+ 19 mm) za vozača i suvozača i 970 mm (+7 mm) za putnike na zadnjem sedištu. Visina prostora za glavu iznosi 997 mm (+5 mm) napred i 993 mm (+16 mm) pozadi.

Sa Kijom 1.7 CRDi, doduše, na autoputu nećete biti najbrži – ona čak ne može da dosegne ni obećanu maksimalnu brzinu od 176 km/h (nije htela brže od realnih 170 km/h, čak ni sa potpunom praznim prtljažnikom i gotovo praznim rezervoarom). Savetujem vam izbor snažnijeg motora 2.0 CRDI jer troši gotovo isto kao slabiji, a nudi daleko bolje performanse i više sigurnosti. Novi Sportage je toliko stabilan i dinamičan, da je prava šteta da sebe ne počastite motorom 2.0 CRDi, koji je jedan od najboljih u klasi. Samo ćete tada dobiti SUV koji može parirati najboljima u klasi, i čak ih poniziti na delovima autoputa sa velikim usponima.

Iako je Sportage “samo” krosover, performanse su mu sportske: od 0 do 100 km/h mu treba samo 9,0 sekundi (fabrika skromno obećava 9,5 sekundi), iako je težak više od 1,7 tone, a realna maksimalna brzina iznosi 200 km/h zahvaljujući snazi agregata od čak 184 KS. Korejski “maneken” danas izgleda luksuznije nego ikad: u enterijeru sve deluje moderno i dovoljno kvalitetno sklopljeno, kako i dolikuje kompaniji koja beleži najveći preporod u svojoj istoriji. Sa ovom Kijom možete sa uživanjem voziti autoputem, jer je automatski menjač izuzetno brz i efikasan. Ubrzanje od 150 do 200 km/h je odlično, pa ćete u vožnji nemačkim autobanom prosto uživati.

Za sportski brza preticanja Sportage 2.0 CRDi ima dovoljno snage. Dovoljno je zreo i za oštra sportska kočenja. Papučica kočnice se veoma lako i precizno dozira. Shvatite, ovo je neuporedivo bolji automobil od starog modela, ima samo isto ime. Tamo gde će Tuscon početi nervozno da gubi kontrolu, Sportage prolazi mekano i kao po šinama. Kao da su pravljeni na dve sasvim drugačije platforme. Najčudnije je što Tuscon nije nimalo udobniji od Kije, naprotiv.

OVO JE UVODNI DEO ODGOVORA. USMENO SAM GOSPODINU POMOGAO DA RAZREŠIM PREOSTALE NEDOUMICE.