Kategorija: Posetili smo salone

Posetite ONLINE SAJAM AUTOMOBILA i MOTOCIKALA

DOBRODOŠLI NA ONLINE SAJAM – koji je organizovao portal Polovniautomobili.com

Predstavljaju vam sajamsku ponudu novih automobila i motocikala u Srbiji. Pronađite idealan automobil, motocikl ili kombi za sebe i iskoristite sajamske pogodnosti. Neki auto saloni nude i polovne automobile sa malo kilometara i garancijom!Ukoliko niste sigurni koji model, opremu, motor da odaberete pošaljite pitanje u rubriku Pitajte Aleksandra Todorovića i dobićete odgovore i savete!

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

POSETILI SMO: BMW salon – Auto-Garant, Čačak

Salon BMW-a Auto-Garant nalazi se u Čačku, gradu uspešnih privrednika i mnogo auto salona. Ponosan sam na ovaj grad, koji uprkos nesnosnoj krizi, i nesposobnoj Vladi Srbije, odbija da „kapitulira“! Grad živi, i ima najviše salona automobila u odnosu na broj stanovnika, nego bilo koji grad u Srbiji. Ovo je grad novih automobila, i izuzetno uspešnih prodavaca. Nisam iz Čačka, niti imam rodbinu tamu, ali priznajem da sam napravio veliku grešku, što ranije nisam posvetio ovom gradu dužnu pažnju. Zanemario sam i Kragujevac, a forsirao Novi Sad, gde su dileri, servisi za klasu ispod ovih u Čačku, što je meni neshvatljivo. U Čačku se bore za svakog kupca, i ovde je svaki kupac VIP kupac, posebno u Auto Garantu. Svaka čast Delti, koja ima najlepše uređen salon automobila u Srbiji, u smislu ponude modela, i veštih prodavaca, koji će vam „uvaliti“ BMW, iako ste prethodnog dana čvrsto rešili da kupite Mercedes. Šalu na stranu, kupci ova dva brenda se ne mešaju (vozač BMW-a kupi Mercedes tek kada ostari, ili kada prestanu ga zanimaju žene – šalim se malo, naravno). Auto-Garant je mnogo manji diler od Delte, ali ima sposobnijeg, i ljubaznijeg prodavca, koji će za vas učiniti sve. Verujem da je i post prodaja jednako profesionalna. Ovaj BMW-ov diler zaslužuje odlične ocene poput Radulovića u Beogradu.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

POSETILI SMO: BMW salon – Auto-Garant, Čačak

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

VISITING CAR SHOWROOMS: Renault Molnár Autóház in Szeged, Hungary

Despite the fact the Hungarian “local” car brand is Suzuki (Hungarian subsidiary of Suzuki is Magyar Suzuki Corporation, an automobile manufacturing plant located in Esztergom), I’ve decided to choose the Renault showroom Molnár Autóház for my first visit. This decently sized, fairly well organized showroom, located at 8 Dorozsmai Street, houses cars from the French Renault and the Romanian Dacia. As is usual in Europe, and as is the case in Novi Sad, most of the car dealerships in Szeged are located along several streets in the same district. Not only the selection of cars is diverse, but also the choice of test cars seems to be more extensive than is the case in Serbia. As a stark contrast to Renault’s dealerships in Serbia, Molnár Autóház in Szeged has made almost all car models available for a test drive.

Text, photographs by Aleksandar Todorović

POSETILI SMO: Škodin salon – AKS Drive, Šabac

Šabac jeste grad automobila, ali ne samo polovnih automobila. Novi, „stari“ Škodin diler sa novinim imenom: AKS Drive, zadržao je sve ono dobro što je imao (odlične prodavce), ali je puno uložio i u izgled salona, koji spada sada u najlepše Škodine salone u Srbiji (meni se više dopada od Škodinog salona u Čačku – Auto Čačak). Dopada mi se više i dama g.Slađana Ristić, koja osim što je veoma šarmantna, prodaju automobila doživljava veoma ozbiljno i profesionalno. Ako mislite da se ova dama ne razume u tehniku, i motore, grdno ćete se prevariti. Ako tražite prodavačicu automobila koja će biti oduševljena vašim znanjem na „pogrešnom ste mestu“, jer gospođa, ili gospođica Ristić jako dobro poznaje automobile koje prodaje, posebno je tog dana bila oduševljena sa Octavijom, koja dominira u salonu i ispred njega. Atmosfera je sjajna, najprodavaniji Škodini automobili su u salonu, a moguće je i dogovoriti test vožnju Octavije i Rapida, ali telefonom, jer morate imate u vidu da su vremena teška, i da jedan diler u malom gradu ne može imati sve modele na raspolaganju. Prodaja je umetnost, a dobar prodavac se rađa, pitanje je samo koliko on žele tokom svog rada da se usavrši. Ocenjivanje prodavaca je relativna stvar, jer direktora zanima samo jedno: broj prodatih vozila. Ja nemam podatak kako se AKS Drive kotira po broju prodatih automobila u okviru jake Škodine mreže dilera u Srbiji, ali ja bih definitivno ovde kupio Škodu, jer je atmosfera daleko ugodnija od salona Auto Čačka, u Čačku, Beogradu ili Novom Beogradu. Uostalom, vi ste kupci, možete kupiti auto tamo gde vas cene, ili tamo gde se osećate kao da nekom oduzimate dragoceno vreme. Kompletan tekst pročitaj ovde (klikni ovde).

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

logo

POSETILI SMO: Volkswagenov salon – Autocentar Petrović, Šabac

POSETILI SMO: Škodin salon – AKS Drive, Šabac

Najbolji i najgori saloni: Hyundai Auto, Novi Sad

U ovom gradu vlada ozbiljna konkurencija, i dilerima nije nimalo lako. Oseća se kriza i u Novom Sadu, ali se prodavci bore sa boljom ponudom, kvalitetnijim automobilima i nižim kamatnim stopama. Hyundai je kao brend sve popularniji u Srbiji. Danas niko više ne misli da su korejski automobili loši, nepouzdani. Kupci ovih automobil su do juče vozili Fordove, Opelove ili Renaultove automobile. Čak se i tradicionalni kupci japanskih automobila okreću Hyundaiju, pre svega zbog dobrog dizajna, i još bolje garancije od 5 punih godina. Hyundai Auto je učinio mnogo svih ovih godina na širenju svoje prodajno servisne mreže, shvatili su na vreme da Srbija nija samo Beograd, i da treba ponuditi kupcima u automobila i u manjim gradovima dobru uslugu, i bar servis za Hyundai koji će možda kupiti u Beogradu. Hyundai se već godinama prodaje u Novom Sadu, ali ove godine je otvoren i auto salon Hyundai Auto, koji se nalazi u Šajkaškoj ulici. Salon nije veliki, ali lepo izgleda, ponuda modela je solidna, imali su i test automobila koji sam „želeo da kupi“ Hyundai ix35, i veoma raspoloženog prodavca g.Nemanju Bogdana, koji ima i znanje, i trgovačko umeće, ali ima i stav, i to stav koji ume da brani i odbrani argumentima. Jako mi se dopalo kako g.Bogdan prodaje automobile, i kako „čita“ kupce, pred ovim gospodinom je svetla budućnost u prodaji vozila. Dakle, ako planirate da u skorije vreme kupite nov automobil, moj vam je savet da posetite Hyundai Auto, ne samo jer imaju garanciju od 5 godina, najniže cene u klasi, već i jer imaju vrlo dobre automobile koji koštaju manje nego što vrede, ali najvažnije je da na ovom mestu imate na raspolaganju servis koji poštuje sve norme koji je brend Hyundai propisao. Pročitaj više (klikni ovde).

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

TESTIRALI SMO: Hyundai ix35 2.0 CRDi 4WD

TESTIRALI SMO: Hyundai Veloster 1.6 GDI

POSETILI SMO: Nissanov auto salon – LF Auto Centar

U Nissanovom auto salonu u Zemunu na Novosadskom autoputu 73A proveo sam jedan ugodan i zabavan sat, pa moje oduševljenje ponudom i znanjem prodavca g.Basarića, može delovati preterano onima koji dosad nisu posetili ovaj salon. Oni potencijalni kupci koji ovde često „zalutaju“ znaju i sami koliko su blizu odluke da kupe neki Nissan, jer na ovom mestu mogu i da probaju, testiraju automobile koji se i prodaju. U Srbiji nekako polako „odumire“ tradicija da dileri imaju test vozila, sve se svelo na jedan, ili ni na jedan test model, ali to kod LF Auto Centra nije slučaj. Pre par nedelja kada sam ih posetio imali su čak četiri test automobila, od kojih je jedan bio i novi X-Trail, koji je tek počeo da se prodaje u Srbiji. Nissan LF Auto Centar nudi evropsku uslugu kupcima, a to znači da vam prodavac dovozi test vozilo na vašu kućnu adresu, ili posao, jer oni ne žele da propuste ni jednog potencijalnog kupca. Na ovom mestu, kupac je svetinja, i ovde kupac može dobiti sve odgovore, ako ne od prodavca g.Basarića, onda od šefa servisa, ili direktora auto salona lično. Kompletan tekst pročitajte ovde (klikni ovde).

Tekst i foto: Aleksandar Todorović.

POSETILI SMO: Nissanov auto salon – LF Auto Centar

TESTIRALI SMO: Nissan Qashqai 1.2 DIG-T

TESTIRALI SMO: Nissan Micra 1.2

TESTIRALI SMO: Nissan Note 1.2

POSETILI SMO: Opel – Interauto – Trade, Čačak

Ukoliko kupujete nov automobil, nemojte nikako preskočiti Čačak. Ovaj grad je za mene jedno veliko, prijatno iznenađenje. Mislio sam da je Novi Sad dovoljno zanimljiva alternativa kupcima iz Beograda, i okoline, ali sam se izgleda prevario. Čačak u proseku ima profesionalnije i bolje prodavce nego Novi Sad. Čačak je mnogo napredovao, dok je Novi Sad stagnirao. Renaultov salon Jevtović Auto na izlazu iz ovog grada sam već opisao, a jednako pozitivne utiske nosim i iz Opelovog auto salona Interauto – Trade. Prodavac, i veliki gospodin Vladimir Veličković, je jedan izuzetan trgovac, veliki profesionalac i gotovo umetnik u svom zanatu, jer prodaja automobila je danas postala toliko zahtevna, da to mogu raditi onako kako treba samo pravi zaljubljenici u ovoj posao.

Možete vi i u Beogradu da dobijete test vožnju Opel Merive, ili nekog drugog Opela, možete i u Komnenović Autu da dobijete detaljne informacije o Opelu koji kupujete (pod uslovom da naletite na onog drugog prodavca), ali ne možete da dobijete u Beogradu g.Vladimira Veličkovića, prodavca, koji ume, i koji želi da vas sasluša, prodavca, koji vam nudi alternativu koja je bolja od modela koji ste hteli da kupite, i prodavca koji vam prodaje auto za onoliko novca koliko vi i imate. Ako imate dovoljno novca da menjate automobil na dve godine, onda ga možete kupiti bilo gde. Ako kupujete auto na kredit, lizing, ili kupujete svoj prvi novi automobil u životu, onda ćete napraviti grešku života ako preskočite Interauto – Trade.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović.

POSETILI SMO: Kijin salon – Auto Kuća Arko., Kragujevac

Kragujevac nema veliki broj auto salona, kriza je učinila svoje, tako da je Renaultov salon zatvoren, na ulazu u grad, kao i salon koji je prodavao automobile marke Dacija. Na izlazu iz grada, prema Čačku, postoji jedan jako dobar VW-ov auto salon Amarket Auto, a par kilometara nakon njega nalazi se i mali auto salon Auto Kuće Arko, koji prodaje korejske automobile brenda Kia. Utisci nisu ni približno dobri kao kod VW-ovog dilera u komšiliku, ali je prodavac Vojkan bio ljubazan, veseo, i raspoložen da mi proda automobil. Prema konkurenciji nije imao previše respekta, a zanimljivo je da u auto salonu nije bio ni jedan jedini automobil, tri modela su bila izložena ispred salona, kao da prodaju polovna vozila.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

Svakako, danas nisam tako strog prema prodavcima automobila kao što sam bio pre 13 godina, ali kad posetite VW-ov salon automobila Amarket Auto, ili bilo koji drugi VW-ov salon automobila u Srbiji (recimo u Jagodini, ili Novom Sadu), i onda uđete u prazan auto salon Auto Kuće Arko, pomalo se razočarate. Kia zaista ima ozbiljnu garanciju od 7 godina, best buy automobil u nekoliko kategorija, sasvim solidnu servisnu mrežu u Srbiji, i iz godine u godinu drže sve bolji tržišni udeo, dakle Kia dobro napreduje u Srbiji. Mislim da Kia ima mogućnosti da još dosta popravi plasman svojih automobila, jer prodaja ovih korejskih automobila u Kragujevcu nije na zadovoljavajućem nivou.

TESTIRALI SMO: Kia Sportage 2.0 CRDi

POSETILI SMO: Renaultov salon – Jevtović Auto d.o.o., Čačak

Salon Jevtović Auto d.o.o. nalazi se na izlazu iz Čačka, u Preljini, na Ibarskoj magistrali, na adresi Prislonica b.b. Kupcima su na raspolaganju parking, servis i lepo uređeni izložbeni prostor. U istoj zgradi, postoji još jedan salon: Mercedesovih automobila, iste kuće. Salon Jevtović Auto  spada u manje auto salone, ponuda modela je ispod proseka, nedostaje hit krosover Capture, ali je Clio IV tu , i u dizel, i u benzinskoj verziji, on je trenutno na veoma povoljnoj akciji, i ima izuzetno privlačnu cenu. U ovom salonu nije samo Clio IV privlačan, već je to i jedna prava dama g.Snežana Jevtović, koja je ubedljivo najbolji prodavac Renaultovih automobila u Srbiji. Zašto? Zato što je fantastičan psiholog, jer je fanstičan prodavac, i jer ume da pročita mentalitet kupca, toliko dobro, da se čovek prosto naježi. Svakako da g.Jevtić ima puno iskustva, ali ovako dobrog prodavca nećete pronaći ni u najboljem Renaultovom salonu u Beogradu (HIT Auto). Ako kupujete Renault, moj vam je najdobronamerniji savet da posetite Čačak, i auto salon Jevtović Audo d.o.o. To što živite recimo u Beogradu, nije nikakva prepreka da ovde kupite automobil. A zašto? Pa ako vas baš zanima pročitajte dalje u tekstu. Kompletan tekst pročitajte ovde (klikni na link).

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

TESTIRALI SMO: Renault Captur 5 dCi Stop & Start

TESTIRALI SMO: Renault Twingo Sce 70

POSETILI SMO: Volkswagenov salon – Amarket Auto, Kragujevac

Kragujevac jeste ponos Srbije, jer je FIAT odnosno FAS oživeo širu okolinu ovog grada. U ovom gradu ne prodaju se samo FIAT-ovi automobili, već možete kupiti i vozila najpopularnije marke kod Srba, pogodili ste: reč je o Volkswagenovim automobilima. Polo, Golf, Passat nikako nisu najjeftniji modeli u svojim klasama, naprotiv, ali prodaja je sasvim zadovoljavajuća, i konkurencija ne može da im parira. Osim što VW trenutno ima najbolju paletu modela, motora u svojoj istoriji, dilerska mreža VW-a u Srbiji je iznenađujuće dobra, profesionalna, konkurencija VW-ovih dilera je žestoka. Danas sam posetio Amarket Auto u Kragujevcu, i Autokuću Tasić u Jagodini.

Nalazim polovni auto za vas!

 

 

Oba dilera zaslužuju jako dobre ocene, nivo usluge i znanje je vrhunsko, kao u Autocentru Petrović (Šabac), ili u Beogradu (Porsche Beograd – Sever). Zapravo što više opisujem, testiram auto salone van Beograda, sve mi se više čini da je kupovina automobila u manjim gradovima mnogo prijatnija, opuštenija, lepša. Gospođa Danica Stepanović Radenović, me je svojim znanjem prosto zapanjila, znala je sve odgovore na moja pitanja, pa i mnogo više od toga. Nikada u svom životu nisam dobio tako preciznu kalkulaciju kupovine automobila na kredit, odnosno lizing, kao kod gospođe koja izgleda ima velikog iskustva u prodaji automobila. VW veoma vodi računa kako rade njihovi dileri, veoma strogo kontroliše VW-ove servise, i zato su kupci VW-ovih automobila u Srbiji izuzetno zadovoljno. Testirao sam danas i VW Passat 1.6 TDI 2012.godište sa 205.000 km na satu (nema nule viška!), Autokuće Tasić, pa ćete moje utiske moći da pročitate sledeće nedelje.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

www.amarket-auto.rs

KOMPLETAN TEKST O OVOM AUTO SALONU PROČITAJTE OVDE (KLIKNI OVDE NA LINK).

TESTIRALI SMO: VW Golf VII Variant 1.6 TDI BlueMotion

POSETILI SMO: Škodin salon – Auto Centar Cune, Zrenjanin

Prodaja automobila u Beogradu je jako slaba, ali u ostatku Srbije je još i gore. Zrenjanin ima dosta auto salona, u ovom gradu šepuri se grandiozni Opelov salon automobila, ali u ovom gradu posluju još neki dileri prilično uspešno, iako im je tržište ograničeno na par manjih gradova. Škoda i dalje ima best buy automobile, pa je uvek zanimljivo da proverim kako se prodaju ovi češki automobili. Auto Centar Cune se nalazi u samom centru grada (nadam se da nisam pogrešio), jako je malih dimenzija, ali su ipak uspeli da uguraju čak tri Škode. Test vozilo nisu imali tog dana, ali sam uspeo da se uparkiram ispred salona, i da dobijem sve osnovne informacije o Rapidu koju sam želeo da kupim. Gospođa ili gospođica Snežana Jovanov je zaista bila veoma srdačna, ume se kupcima, nije ekspert za tehniku, ali se vešto i šarmantno služi smeškom kad nezna da vam pruži odgovor. Lepo je kupovati automobil u Zrenjaninu, ali je ovakav način prodaje bio rezervisan za neka davna vremena. Danas kupci žele više.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

KOMPLETAN TEKST O OVOM AUTO SALONU PROČITAJTE OVDE (KLIKNI OVDE)

TESTIRALI SMO: Škoda Rapid 1.2

POSETILI SMO: Citroenov salon – Tago Car doo, Novi Sad

Prodavcima automobila nikada nije bilo teže. Kriza obara prodaju iz meseca u mesec, dileri mogu samo da sanjaju pozitivnu nulu, a kupaca nema ni za lek. Ono malo što se proda jesu stari kontakti, stari kupci, flotna prodaja, ona još uvek koliko toliko održava sve dilere u Srbiji u životu. Kako onda u tim uslovima testirati auto salone, i prodavce? Srbi ionako sve znaju o automobilima, i budimo iskreni, nije im ni potreban prodavac koji može da ih informiše, savetuje, njima je samo bitno koliki popust mogu da dobiju, i naravno koliko će ih koštati servis. Da, Srbi danas biraju automobil po ceni servisa, jer radije vole da plate godišnje 12,000 a ne „velikih“ 15,000 dinara.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

TESTIRALI SMO: Citroën C4 Attraction 1.6 HDI

Kompletan tekst pročitajte ovde (kliknite ovde na link).

POSETILI SMO: Citroenov salon – Avtonova KAB, Beograd

Citroenov salon automobila u Radničkoj ulici broj 22. opet sija punim sjajem. Novi vlasnik je konačno napunio izložbeno-prodajni objekat najnovijim Citroenovim modelima. U ovom salonu, nikad nije bio bolji izbor automobila. Kompletna DS serija modela je izložena, ali tu su i redizajnirani C3, i C4, koji su na akciji sa veoma primamljivim cenama. Doduše, mene nisu privukle cene (koje jesu zaista izuzetno povoljne), već činjenica da Srbi opet mogu da kupe Citroene kod ozbiljnog dilera. Ako ste pomislili da je Avtonova KAB slovenačka firma, grdno ste se pravarili. Ako ovde kupite automobil, kupićete ga zapravo od makedonske firme.

POSETILI SMO: Hyundaijev salon – KPM, Zrenjanin

Kriza u Srbiji ne jenjava, tržište novih automobila kod nas nikako da se oporavi. Pogrešna politika zanavljanja voznog parka, odbijanje Vlade Srbije da uvede zamenu “staro za novo” i plaćanje PDV-a samo na razliku između novog i otkupljenog vozila, odlaže bolju prodaju za neka nova vremena, i neku novu Vladu. U Srbiji se gine sve više. Nadležni naivno misle da je rešenje u nultoj toleranciju prema alkoholu: kakva glupost. Zar je moguće smanjiti broj smrtno nastradalih sa automobilima koji su u sve gorem stanju? Zar je moguće smanjiti broj udesa sa putevima koji su loše trasirani, loše obeleženi, i loše održavani. Kako onda čovek u ovoj sumornoj Srbiji sa “degenericima” koji odlučuju o našim životima, da se odluči na kupovinu novog automobila? Jako teško, ako se svi mi dobro pogledamo u oči. Pa ipak, kupovina novog automobila mora da bude praznik, za porodicu, za dušu i telo. U životu se kupuje jedan, ili ni jedan nov auto. Ako ste te sreće da možete da kupite bar jednom taj novi automobil, onda vam od srca preporučujem da posetite KPM Hyundaijev salon automobila.

POSETILI SMO: Renaultov salon – PSC Vuković d.o.o., Šabac

Iako većina nas može samo da sanja o dobrom polovnom automobilu, nastavljam sa testiranjem prodavaca novih vozila, jer ukoliko budete u mogućnosti da podignete kredit, onda vaši snovi mogu da postanu stvarnost. Jako je ružno da kupujete skup automobil, a da ne možete da dobijete željene informacije o njemu. Još je gore ako diler nema ni jedno jedino test vozilo. Tako je na žalost kod dilera Vuković u Šapcu. Na ovom mestu nećete moći da provozate ni jedno jedino test vozilo. Razlog za to je što je broj test automobila nula. Prodavac g.Siniša Brkić nije za nulu, on je veoma ljubazan, šaljiv, i odlično raspoložen, naoružan strpljenjem, ali ne i sa znanjem. Doduše, budimo iskreni, koliko su realno zahtevni kupci automobila u Srbiji? Prosečan kupac kod nas upoređuje spiskove serijske i dodatne opreme do besvesti, pita za popust, opet pita za popust, i na kraju pita za boju, rok isporuke, i da li može da dobijete u metalik boju gratis.

POSETILI SMO: Volkswagenov salon – Autocentar Petrović, Šabac

Šabac jeste grad polovnih automobila, ali i jeste grad prelepih žena, i veoma veštih prodavaca. Da li možda znate zašto u Šapcu nikada nije bilo grčkih ili jevrejskih trgovaca? Šalu na stranu, ne treba sve verovati istoričarima, a treba se boriti protiv predrasuda. Iako je Šabac mali grad, ljudi iz Srbije vole baš ovde da kupuju automobile. U ovom gradu se prodaju i novi automobili, Šabac ima nekoliko dilera. Opisao sam nedavno šta možete očekivati od dilera AC Brajić, koji prodaje Opelove i Chevroletove automobile na periferiji ovog grada, a ovoga puta saznaćete istinu o VW-ovom dileru Autocentru Petrović d.o.o.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

POSETILI SMO: FORDOV salon – Grand Motors, Novi Beograd

Ford se trenutno po broju prodatih automobila u januaru, nalazi na vrlo dobrom petom  mestu ispred Opela. Grand Motors uspeva da funkcioniše, iako je kriza toliko nepodnošljiva da je prodaj novih automobila u Srbiji apsolutno nerentabilna. Uopšte, proteklih godina Grand Motors je brzo i sigurno osvajao tržište Srbije sa Fordovima automobilima, jer su kupcima uvek nudili brojne modele po akcijiskim, povoljnim cenama. Zbog svega toga, rešio sam da posetim njihov najveći auto salon u Srbiji, i da se na licu mesta uverim, kako funkciniše njihova prodaja, kakva im je ponuda vozila, i kakav odnos imaju prema potencijalnom kupcu. Za razliku od mnogih auto salona u Beogradu, ovde možete isprobati većinu modela koji se i prodaju, što je veliki plus, jer bez probne vožnje nećete znati šta zapravo kupujete. Prodavac g.Zoran Đikić, je glavni “krivac” zašto je Ford po broju prodatih automobila ispred Opela. Ovaj gospodin uživa u prodaji automobila, nenametljiv, skroman, sa mnogo znanja i iskustva, predstavlja pravu mali pokretnu riznicu informacija. Ako želite da kod takvog prodavca kupite automobil, izvolite, salon se nalazi na Novom Beogradu, u ulici Milutina Milankovića broj 21.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

POSETILI SMO ŠABAC: Holliday plac automobila

Poštovani čitaoci tražili ste da testiram i placeve polovnjaka, a ne samo auto salone, koji prodaju nove automobile, pa vam ja izlazim u susret. Smatrao sam da ne postoji zanimljiviji grad od Šapca, za početak ovog serijala. Šabac jeste “glavni grad” za prodaju automobila. Dilera ima jako mnogo, preprodavaca još i više. Neko bi pomislio da se u ovom gradu i ne prodaju novi automobili, ali to nije tako. Nije sve tako crno u Šapcu, možda je  bolje reći da je “sivo” je kao i u ostatku Srbije. Carina Srbije je nedavno objavila da je proverom utvrđeno da je čak 96% faktura prilikom uvoza polovnih automobila lažno. Koliko su na tome zaradili špediteri? Svako od njih je sagradio po par vila, i država ćuti, ili možda špediteri krpe kraj sa krajem? Izgleda da su svi oni koji su otvarali salone novih automobila, ulagali ogromne pare u servise, i razvoj servisne mreže neprevaziđene budale (biram reči), naivni ljudi koji su mislili da vredi ulagati u ovoj državi, i da će im se investicije isplatiti.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

POSETILI SMO: Volvo salon – Grand Motors, Beograd

Po broju najboljih automobila u različitim klasama, Volvo se trenutno nalazi rame uz rame sa bavarskim BMW-om, koji mu možda nije direktni konkurent, ali “igra” u istom premijum razredu. Kinezi su preuzeli Volvo, i prosto su ga preporodili. Sada posluje pozitivno, i ima bolje modele nego ikada u svojoj istoriji. Volvo je brend, pred kojim je velika budućnost, i dobro je da je tako, jer bi bilo pomalo “dosadno”, da igru “igraju” samo Audi, BMW i Mercedes. Kad sam već pomenuo BMW, uporedićemo uslugu Grand Motorsa sa Deltom. Za razliku od auto salona Delte Motors, gde možete probati skoro sve automobile koji se i prodaju, kod Grand Motorsa nije tako, jer vam je na raspolaganju samo Volvo V40. Doduše, šef prodaje g.Milan Arsić, koji u “dušu” ili bolje reći u detalje poznaje svaki model koji prodaje, će dati sve od sebe da vam nekako ipak obezbedi i druge modele za probnu vožnju.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

POSETILI SMO: Volkswagenov salon – Porsche Beograd Sever

Ako želite da kupite odličan nemački automobil, nemojte propustiti da posetite Porsche Beograd Sever, dilera, koji ima najbolje prodavce automobila u Srbiji, uigran tim koji funkcioniše kao švajcarski sat. Imate utisak da kupujete VW u Nemačkoj, a ne u Beogradu. Ovde izlaze u susret kupcu na sve moguće, i “nemoguće” načine. Ako pri tome, imate sreće da “naletite” na g.Natašu Žugić, zapanjićete se koliko jedna dama ima znanja, i još više trgovačkog umeća. U ovom auto salonu, tako je prijatno boraviti, bez obzira kako ste odeveni, koliko novca imate, i da li kupujete automobil sad, ili kroz godinu, dve dana. Prošajte ovih dana od salona Porsche Beograd Sever, koji se nalazi na Zrenjaninskom putu 11, preko puta Toyote, odmah kod Pančevačkog mosta, i sami se uverite u sve ovo navedeno.

Najboljiauto.com: POSETILI SMO – Renaultov salon Hit Auto, Beograd

Iako većina nas može samo da sanja o novom automobilu, nastavljam sa testiranjem prodavaca, jer ukoliko budete u mogućnosti da podignete kredit, onda vaši snovi mogu da postanu stvarnost. Jako je ružno da kupujete skupo vozilo, a da ne možete da dobijete željene informacije o njemu. Zbog toga smatram da prodavci automobila moraju da znaju bar osnovne karakteristike vozila koje prodaju, jer se nov auto relativno retko kupuje. Salon Hit Auta nalazi se na Novom Beogradu, na adresi Staro Sajmište 29. Kupcima su na raspolaganju parking, veliki servis i lepo uređeni izložbeni prostor. Salon Hit Auta danas spada u manje auto salone u Beogradu, ponuda modela je osrednja, ali jednostavno nema dovoljno mesta za bogatu i veliku paletu Renaultovih modela. Prodavac g.Dejan Nikolić, zaslužio je prilično dobre ocene, tako da ovde sigurno preporučujem kupovinu automobila.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com

POSETILI SMO: Chevroletov salon – Centar Boban, Beograd

Osim što posećujem, i opisujem dilere koji nemaju test vozila ni za kupce, a kamoli za novinarska testiranja, red je da opišem i neke dilere koji uvek imaju test vozila, i koji ustupaju novinarima vozila na test, čak i onda kada novinar navede sve mane automobila. Centar Boban je po mnogo čemu specifičan diler. Pre svega u njihovom servisu nemate priučene majstore, i kod njih ne postoji odgovor ne znamo, ne umemo, nemamo, i ovde vam neće ugraditi falš delove, kao u nekim drugim Chevroletovim servisima u Srbiji. Da li bi to trebalo da bude dovoljno da testiram i ovaj auto salon?

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

POSETILI SMO: FORDOV salon – Grand Motors, Beograd

Ford se trenutno po broju prodatih automobila u avgustu, nalazi na dobrom šestom  mestu. Grand Motors uspeva da funkcioniše, iako je kriza jaka, a tržište ne pokazuje nikakve znake oporavka, naprotiv. Proteklih godina Grand Motors je brzo i sigurno osvajao tržište Srbije sa Fordovima automobilima, jer su kupcima uvek nudili brojne modele po akcijiskim, povoljnim cenama. Taktika “uvek jeftiniji od konkurencije” na duže staze ne donosi profit, zarade od prodatih automobila su mizerne, servisna mreža nedovoljno dobra, i na kraju gube najviše kupci. U testiranju ovog salona, učestovali su i neki čitaoci portala Ooyyo.rs, tako da im se ovom prilikom još jednom zahvaljujem, jer smo objektivniji ako radimo zajedno.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović, urednik www.Najboljiauto.com

POSETILI SMO: Opel – Komnenović Auto, Beograd

Opelov salon nalazi se u Beogradu, u ulici Dragoslava Srejovića 2c, pored Pionira. Godinama u nazad, kada kažete Opel, u Srbiji se uglavnom misli na Komnenović Auto (iako je konkurencija zaista respektabilna), dilera koji je toliko ljubavi i pažnje uložio u svoje kupce, u razvoj svog servisa, i uspeo da podigne nivo prodaje novih automobila zahvaljujući dobroj obuci svojih prodavaca. Poslednji put sam posetio auto salon Komnenović Auta pre dve godine, ali onaj na Novom Beogradu, pa sam ovoga puta rešio da vidim kakve su prodavce odabrali za svoj glavni salon u širem centru grada. Njihov auto salon u ulici Dragoslava Srejovića 2C (nekada je to bio Partizanski put 2/c) je prosečne veličine, ali ima i moderan servis, koji ispunjava sve ono što Opel traži, pa i malo više od toga.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

POSETILI SMO: Renaultov salon – Molnár Autóház, Szeged, Mađarska

Opisao sam vam veliki broj auto salona u Srbiji, pa sam ovoga puta rešio da vas upoznam sa načinom prodaje vozila u Mađarskoj. Mada se kriza oseća i kod naših severnih suseda, njihovo tržište automobila je ove godine oživelo, iako su cene slične kao kod nas. Kod njih ulogu domaćeg automobila igra Suzuki, koji se tamo i proizvodi, ali sam se ja odlučio za auto salon kuće Molnar Autohaz u ulici Dorozsmai br. 8, u kojem se prodaju pored vozila marke Renault, i rumunski automobili marke Dacija. Raspored auto salona u Segedinu je sličan kao onaj u Novom Sadu – prodajno-izložbeni prostori gotovo svih poznatijih svetskih brendova “nanizani” su u nekoliko ulica. Ponuda je raznovrsna, a čini mi se da je i velika razlika u ponudi test vozila. Za razliku od Srbije, Renaultov salon u Segedinu ima skoro sve modele za probnu vožnju.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

POSETILI SMO: Fiatov auto salon – Stojanov, Novi Sad

Najbolji auto salon koji sam ikada posetila nalazi se u Novom Sadu. U stvari, ovo i nije jedan salon, već tri auto salona, koji pripadaju auto kući Stojanov. Kaže se da svaku kuću čine njeni ljudi. Ne samo što ova auto kuća posluje po svetskim standardima, već se u njoj okupila izuzetna ekipa ljudi koji su zaljubljeni u svoj posao. Ovo je tim upadljivije jer je u Srbiji ljubav prema poslu prava retkost – veća je šansa da na putu naletite na jednoroga, nego na čoveka koji uživa u svom poslu. Osim predanosti poslu, prodavci i menadžeri prodaje iz ove auto kuće zadiviće vas i svojim znanjem, informisanošću i besprekornim odnosom prema klijentu.

Tekst: Branka Todorović
Foto: Aleksandar Todorović

POSETILI SMO: Hyundaijev salon – GO.TA CAR, Novi Sad

Rubriku “Posetili smo”, mnogo više čitaju, prate, i komentarišu oni koji se i bave profesionalnom prodajom automobila, a mnogo manje potencijalni kupci, zbog kojih sve ovo i radim. Budimo iskreni: kupci novih automobila pomalo odumiru u Srbiji, poput dinosaurusa. Da nema moćnih banaka, i rasipnih gradonačelnika, dileri u Srbiji bi odavno mogli da izvrše sepuku.