Šabac: I dalje vraćaju kilometražu za 250 000 km?

Poštovani čitaoci tražili ste da testiram i placeve polovnjaka, a ne samo auto salone, koji prodaju nove automobile, pa vam ja izlazim u susret. Smatrao sam da ne postoji zanimljiviji grad od Šapca, za početak ovog serijala. Šabac jeste “glavni grad” za prodaju automobila. Dilera ima jako mnogo, preprodavaca još i više. Neko bi pomislio da se u ovom gradu i ne prodaju novi automobili, ali to nije tako.

BMW sa 352.000 km prodaju kao da ima 187.000 km

POSETILI SMO: BMW salon – Auto-Garant, Čačak

Provera automobila i procena kilometraže

najbolji       _auto_logo_670

Nije sve tako crno u Šapcu, možda je  bolje reći da je “sivo” je kao i u ostatku Srbije. Carina Srbije je nedavno objavila da je proverom utvrđeno da je čak 96% faktura prilikom uvoza polovnih automobila lažno. Koliko su na tome zaradili špediteri? Svako od njih je sagradio po par vila, i država ćuti, ili možda špediteri krpe kraj sa krajem? Izgleda da su svi oni koji su otvarali salone novih automobila, ulagali ogromne pare u servise, i razvoj servisne mreže neprevaziđene budale (biram reči), naivni ljudi koji su mislili da vredi ulagati u ovoj državi, i da će im se investicije isplatiti.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

Provera kilometraže: Koliko ova Alfa ima realnu kilometražu?

POSETILI SMO: BMW salon – Auto-Garant, Čačak

BMW sa 352.000 km prodaju kao da ima 187.000 km

Pogledao sam Ford: Kakav je polovan ix20?

Kakve su ove Alfe iz oglasa?

 

Proveru kilometraže je najbolje uraditi u ovlašćenom servisu. Iako je, na osnovu nekoliko fotografija, nemoguće proceniti realno stanje vozila, pokušaću da vam uštedim vreme i novac i eliminišem sve one polovnjake na kojima je veoma lako ustanoviti da je kilometraža vraćena. Nemojte slati linkove na oglase koji nemaju slike unutrašnjosti vozila. Pogledajte i ponudu sličnih automobila – automobila sa sličnom cenom u npr. Nemačkoj. Na Mobile.de možete i sami ustanoviti koje su realne kilometraže za pojedina godišta. Sve što vam je sumnjivo na oglašenom automobilu, navedite u pitanju.

Srdačno Vaš, Aleksandar Todorović, glavni i odgovorni urednik Najboljiauto.com

Ako ste već pronašli automobil koji želite da kupite, i ne znate da li ste doneli dobru odluku, za vas postoji rubrika HITNA KUPOVINA-BRZI ODGOVORI (KLIKNI OVDE). Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas, i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila. Cena odgovora je simboličnih 899 dinara.

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 285 – 0331662360001 – 85
Sberbank

Ako ste iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Austrije, ili Makedonije, cena odgovora je 10 evra, a plaćate prosto preko WESTERN UNION-a.

Provera automobila i procena kilometraže

Ostavite komentar