Rover 75 ili Opel Vectra?

Pitanje: S’ obzirom na vaše zalaganje, trud, nesebicno davanje saveta i iskrenih odgovora hteo bih da vas pitam za misljenje. Dvoumim se izmedju Rovera 75 i Opel Vectre. Zanima me sta mislite o Roveru 75 kao automobilu i da li ste imali prilike da ga vozite? Konkretno me interesuje dizel 2.0 … Srdačan pozdrav. Miloš.

[table]Ime i prezime: Milos
Kada planirate kupovinu?: Početkom 2014
Kakav auto kupujete?: polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 3000
Šta trenutno vozite?: Trenutno nemam auto
Između kojih se automobila dvoumite?: Rover 75 i Opel Vectra
Gde ste čuli za ovaj sajt?: Video sam na auto oglasima ooyyo[/table]

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani Miloše, kod automobila je najvažnije održavanje, posebno ako kupujete polovan, islužen automobil. Rover kao brend nije iskoristio svoje šanse. Nakon što ga je bavarski BMW preuzeo pojavile su se neke nade, da Rover može postati svetski priznata marka automobila. Nemci su ipak mnogo prevarili u svojoj proceni, imali su sve veće i veće gubitke, nisu mogli da shvate da je efikasnost engleskih radnika manja za preko 35% u odnosu na one u Nemačkoj. Kvalitet je varirao, a to je smrtna presuda za jednu marku automobila. Loš imidž koji je Rover izgradio prethodnih decenija nije nimalo “pomogao” sa se Rover izvuče iz blata. Model 75 je verovatno najbolji Rover ikad proizveden, solidan automobil u svakom pogledu, ali pouzdanost nije na traženom nivou.

Pošto je Rover bankrotirao, ne postoje nigde više ovlašćeni servisi, jer nema ko da ih kontroliše i kordinira. Sa delovima ima, i nema problema, ali ono što je sigurno je da će za par godina biti velikih problema sa rezervnim delovima. Elektronika kod modernih automobila nije nimalo jednostavna, i Rover 75 nije jednostavno održavati. Rover 75 zaista izgleda dopadljivo, originalno, automobil je udoban, dobro opremljen, i ako ne može da se poredi sa najboljima u klasi, od Opel Vectre je bolji u svakom pogledu. Međutim, Vectra je mnogo jednostavnija, i za održavanje, i za dalju prodaju. Meni se lično Rover 75 jako dopada, ali to uopšte nije bitno, zar ne?

REŠITE VAŠE DILEME, KUPITE AUTOMOBIL KOJI VAM NAJVIŠE ODGOVORA, POŠALJITE VAŠE PITANJE OVDE (KLIKNI).

Želim da kupim Fiat sa JTD motorom

Rover 75 ili Opel Vectra?

Lacetti ili Meriva?

Kupujem Toyotu Avensis: koji motor da odaberem?

Da li je dobra ova Corsa bez klime a sa plinom?

vodic-za-kupovinu-automobila

Konkretna pitanja: u kakvom su stanju HDI i JTD motori sa 250.000 km?

Šta je po Vama pametnija kupovina: Passat ili Mercedes B klase?

Ognjen Panić: šta da kupim Doblo ili Sedici?

Interesuje me Dacia Duster i Doker

Koji auto odabrati sa automatskim menjačem?

najbolji-_auto_logo_670-

Ostavite komentar