Rešite mi ovu dilemu: Kia Rio vs Chevrolet Aveo

Pitanje: Postovani gospodine Todoroviću, pokušao sam u vašoj arhivi odgovora da pronađem poređenje ova dva modela, ali nisam pronašao ono što mene zanima. Nisam za sada, vozio, ni Rio, a ni Aveo, ali to uskoro plaraniram. Obišao sam par salona, analizirao na papiru sta ko nudi, oprema i došao do najužeg izbora za kupovinu novog autmobila: Kia Rio ili Schevrolet Aveo. Mislim da je racionalniji izbor benzinski motor. Molim vas da nam vi sa vašim znanjem i uporednom objektivnom analizom pomognete u dilemi oko izbora Kia Rio 1,2 ili 1.4 ili Aveo 1,2 ili 1.4 .Da li je 1.4 “prejak” motor za ove karoserije i mlade vozače (kupujem auto za sina i ćerku koji su tek položili vožnju)? Da li bi vi preporučili nešto drugo?! Chevrolet se povlači iz Evrope, šta će biti sa servisom? Dušan Jović.

Odgovara Aleksandar Todorović: Gospodine Joviću, hvala na pitanju, i poverenju. Što se tiče kupovine novog vozala za vozača početnika, koji sasvim sigurno nema “blage veze” sa vožnjom, ukoliko je završio obuku u nekoj auto školi u Srbiji (iako nemam želju nikog da uvredim), kupovina novog automobila ne zvuči kao racionalan izbor, ali novac je samo vaš. Chevrolet se povlači iz Evrope, Srbija (ali ne i iz Rusije), ali će svi servisi nastaviti sa radom, takođe, delova će biti dovoljno, jer je Chevrolet deo GM grupe, kao i Opel. Svakako, zbog toga je Kia u prednosti, ali Aveo je dosta bolji automobil od Kije Rio.

aveo   F-IMAGE1-624x218Cene rezervnih delova ovih automobila su prilično izjednačene, posebno kada se radi potrošnom materijalu (ulje, fileri, pločice, diskovi). Razlika je primetna jedino kod garancije, Kia nudi 7 godina mira, a Chevrolet 5 godina, što je opet dosta bolje od proseka. Iako je vama ovo najmanje bitno, polazim od ovog poređenja, jer je prosečnim kupcima u Srbiji ovo jako važno.

Chevrolet Aveo i Kia Rio u svojoj klasi imaju jaku konkurenciju, ali niko ne nudi toliko puno za tako malo novca. Aveo ima bolju voznu dinamiku od Kije Rio, stabilniji je, manje je osetljiv na bočni vetar. Na brzinama primerenim autoputu, dakle na 150-160 km/h, Aveo je bolji, osim toga, Chevrolet za nijansu bolje koči, ima precizniji, i primetno direktniji servo upravljač, i prilično dobro izbalansirano oslanjanje. Imajte na umu da ja jako puno cenim upravljive, i zabavne automobile za vožnju, a takav je Aveo, koji po meni jako lako izmami svakom vozaču koji voli brzu vožnju osmeh na lice. Sve ovo navedeno ne znači da je Rio loš automobil, ili loš izbor, baš naprotiv.

Zapravo testrirao sam jako detaljno četiri modela Kije Rio, sa benzinskim motorom 1.2 (hečbek i Sport Sedan) i 1.1 i 1.4 CRDI verzije, koje se ponašaju najbolje na putu, jer ovoj Kiji prijaju turbo dizel motori. Ne znam da li je Rio 1.2 hečbek isuviše lagan, ali je veoma osetljiv na turbulencije od kamiona, jer kada sam je vozio brzinama od oko 140 km/h dok sam preticao šlepere na auto putu, automobil se neprijatno zanosio (to mi se nije dešavalo sa verzijama 1.1 i 1.4 CRDI). Sa istim motorom Rio 1.2 Sport Sedan se ponašao primetno mirnije, nemam potvrdu od Kije da li ova verzija ima nešto čvršče opruge, amortizere, ili sam ja osetio razliku samo zbog malo veće težine, i drugačije aerodinamike, jer rep prtljažnika zapravo pomaže da pritisak vazduha dodatno lepi automobil za put. Ako kupujete Rio onda odaberite 1.4 CRDI agregat od 90 KS, koji je dovoljno elastičan.

Foto: Branka Todorović

kia RIO B TodorovicImajte na umu da je ergonomija kod novog Avea gotovo čudesna, prosto izvanredna za ovu klasu. Svakako, ne postoji idealan automobil za svakoga, ali ako je vaš sin visok 185 cm, moći će idealno da se smesti za volano automobila iz B segmenta, a da neće morati da odgurnete vozačevo sedište unazad do kraja. Položaj za volanom je savršen, a takav je i dizajn – sportski okrugle svetlosne grupe veoma su mi se dopadale, a takođe sam našao da je cela silueta Avea avangardna, originalna i dopadljiva, te da je izgled enterijera jednako dobar. Buka u putničkom prostoru do brzine od oko 140 km/h je sasvim prihvatljiva, čak bih rekao da je ugodno tiho, ali kada poželite da proverite da li Aveo 1.2 (86 KS) zaista može da ide 171 km/h, motor postaje sve glasniji i oglašava se sportskim zvukom, iako sa njegovim obrtnim momentom od skromnih 115 Nm ne mogu da se ostvare bogzna kakva međuubrzanja. Brzinomer je digitalni, baš kao na novom Meganu, koji sam nedavno testirao. To je veoma dobro rešenje – trenutno brzina je jasno vidljiva, što vas može spasiti od prekoračenja brzine i plaćanje kazni. Sa ovim Chevroletom možete itekako prekoračiti dozvoljenu brzinu, jer digitalni displej bez problema pokazuje i 181 km/h (realna brzina je “tek” 176 km/h).

Kia Rio jeste solidan izbor, i svakako se radi o daleko modernijem automobili od direktnog konkurenta Hyundaija i20 iz iste kuće. Svakako, mnogo bolje vozne osobine ima VW Polo, ili Peugeot 208, ali ako želite korejski automobil, onda je Rio, posle Avea izbor broj 2.

MNOGO DETALJNIJI ODGOVOR SAM POSLAO G.JOVIĆU DIREKTNO NA MEJL, KAO I ODGOVORE NA NJEGOVA DODATNA PITANJA.

TESTIRALI SMO: Chevrolet Aveo 1.3 D

TESTIRALI SMO: Chevrolet Aveo 1.2 Sedan

Ostavite komentar