Renault Laguna 2.0 DCI iz 2009.godine za preporuku ili ne?

Pitanje: Poštovani g. Todoroviću cenim vaše mišljenje, pa vas molim da mi napišete nešto o polovnoj Laguni 2.0 DCI. Automobil je 2009.godište, i ima servisnu knjižicu, prešao je 94.000 km. Od opreme ima sve što meni treba, pa čak i kožu. Kakav je motor 2.0 dci od 130 KS, da li je pouzdan i koliko troši? Meni je udobnost najvažnija, ali volim da imam i stabilan, brz automobil. Nemanja Bulić.

Odgovara Aleksandar Todorović: Gospodine Buliću, niste mi napisali koje automobile ste vozili, šta vam se kod njih dopada, šta vam smeta. Niste naveli ni cenu Lagune, pa ne mogu da vam preciznije napišem da li je kupovina uslovno isplativa ili možda nije. Kad mi dopunite pitanje, možete očekivati detaljniji odgovor za sada napisaću vam samo ono osnovno o Laguni 2.0 DCI.

Laguna treće generacije je znatno iznad starog modela, u svakom smislu, osim kada je udobnost u pitanju, jer je nova Laguna tvrđa. Umesto da Renaultovi inžnjeri ljutebiteljima Renaulta ponude još komforniji automobil, oni su “pokušali” da sustignu nemačke autuomobile, i u tome su uspeli samo donekle. Komfor obično ne ide ruku pod ruku sa sportskom vožnjom: tako Laguna brže od Mondea ili BMW-a serije 3 dosegne svoje granice kada preterate sa gasom u oštroj krivini. Na autoputu je, međutim, dugo sve u najboljem redu – i tišini, zahvaljujući dobroj zvučnoj izolaciji. Uzdužne i poprečne neravnine Laguna jednako uspešno apsorbuje poput Mercedesa C klase prethodne generacije, ali na velikim brzinama polaže oružje pred nemačkim takmacima. Zbog toga će Lagunu kupovati racionalniji kupci, koji žele da plate samo kvalitet, ali ne i ime.

Kompletan odgovor pročitajte na portalu www.Testoviautomobila.rs (klikni ovde).

Testoviautomobila RS LOGO Renault Laguna 2.0 DCI iz 2009.godine za preporuku ili ne?

Pročitajte odgovore i na druga veoma zanimljiva pitanja (kliknite dole na linkove):

Pitajte A.Todorovića: Kupujem polovan auto i na ivici sam razuma

Testoviautomobila.rs: Najbolji auto za 7.000 evra?

Da li je Hyundai Accent bolji izbor od Hyundai Getza?

Gospodine Todoroviću: Automatski menjač preporučujete ili ne?

G.Todoroviću da li je mudro ugraditi gas?

Mama kupuje polovan automobil za sina

Ostavite komentar