Radna temperatura Ford Focus 1.6 TDCI

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću redovno pratim vašu rubriku, i čitam vaša pitanja. Sad meni treba vaša pomoć. Nedavno sam kupio Ford Focus 1.6 tdci 2008. Za Focus sam se odlučio dobrim delom jer sam shvatio iz vaših odgovora, da je to automobil za mene. Do sada sam vozio benzince pa nemam baš iskustva sa dizelašima. Ipak, bez obzira što je dizelaš milsim da nije normalno da sporo postiže radnu temperaturu.

Naime, čim je spoljna temperatura ispod 10 stepeni treba da predjem oko 15 km pa da tek onda postigne temperaturu. ako u medjuvremenu pustim grejanje temperatura jos i padne. Mislim da termostat baš ne radi najbolje ali nisam siguran pa Vas molim za savet. akodje, da li temperatura odnosno skazaljka treba da stoji mirno (relativno u jednom polozaju sa neznatnim varijacijama) ili ne, pošto kod mene poigrava, klati se, prosto landara (ne znam ni kako da opišem )? Dakle, nikad nije na 90 vec najvise dostize do tacke pre 90 za debljinu kazaljke i onda se vraca unazad za do dve debljine kazaljke i tako povremeno u tom opsegu poigrava kao da je otkacena? Vlada.

[table]Ime i prezime: Vlada Jelić

Da li biste platili za odgovor: DA[/table]

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Jeliću, radne temperatura kod dizelaša sa turbo punjačem se za nijansu sporije podiže nego što je to kod benzinskih motora, jednostavno to morate prihvatiti, i u proseku je potrebno 10 kilometara gradske vožnje da bi se postigla radna temperatura kada je ona iznad nula stepeni. Na otvorenom putu, trebaće vam i još veća kilometraža, da postignete optimalnu, radnu temperaturu. Dakle, sa vašim automobilom je sve u najbolje redu, ali nije loše što želite da proverite termostat, mada bi kod automobila koji je star tek 4 godina morao da bude još uvek ispravan.

FocusKada pustite grejanje, normalno je da obarate temperaturu motora, to je posebno izraženo kada su dnevne temperature ispod nule.Dakle, nema potreba da birinete, vaš automobi, agregat 1.6 TDCi se ponaša sasvim normalno, i ne možete da očekujete od te radne zapremine motora čuda. Ford ionako ima solidno grejanje, ako vam je ono jako važno, preporučujem vam Volvo ili Saab, bilo koji model. Ako ste do sada možda vozili neku Ladu, sasvim vas razumem što niste zadovoljni sa grejanjem.

Temperatura koju posmatrate je zapravo temperatura antifriza, rashladne tečnosti, i normalno je da ona bude malo ispod 90 stepeni celzijusovih. Normalno je i da padne temperatura kada uključite grejanje, dok recimo stojite, ili vozite umereno, bez naglih ubravanja, kada je spoljna temperatura oko nule. Međutim nije normalno da kazaljka tako “landara” luluja, jer to nisam nikad video ni na jednom Fordu, pa smatram da nije kako treba, ali je vrlo moguće opet ponavljam da je termostat u potpunisti ispravan.

REŠITE VAŠE DILEME, KUPITE AUTOMOBIL KOJI VAM NAJVIŠE ODGOVORA, POŠALJITE VAŠE PITANJE OVDE (KLIKNI).

Želim da kupim Fiat sa JTD motorom

Rover 75 ili Opel Vectra?

Lacetti ili Meriva?

Kupujem Toyotu Avensis: koji motor da odaberem?

Da li je dobra ova Corsa bez klime a sa plinom?

vodic-za-kupovinu-automobila

Konkretna pitanja: u kakvom su stanju HDI i JTD motori sa 250.000 km?

Šta je po Vama pametnija kupovina: Passat ili Mercedes B klase?

Ognjen Panić: šta da kupim Doblo ili Sedici?

Interesuje me Dacia Duster i Doker

Interesuje me Dacia Duster i Doker

Koji auto odabrati sa automatskim menjačem?

Jedan komentar na Radna temperatura Ford Focus 1.6 TDCI

  1. Dusan says:

    Postivani Aleksandre i Vlado,samo da dodam,ustvari TDci motor je zapravo HDI motor,koji se nalazi i u mazdi i volvo-u,Pezou i Citroenu naravno,uzrok variranja skazaljke rashladne tecnosti jenajverovatnije problem sa termo davacem koji se nalazi na glavi motora,elektronika je to,elektronici se ne zna rok trajanja i zamene! Inace to su prefektni motori sa veoma malom potrosnjom.

Ostavite komentar