Provera: Kakav je ovaj Stilo 1.6 16V sa sajta Polovniautomobili.com?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, šta mislite o ovom automobilu, pronašao sam ga na sajtu Polovniautomobili.com? Radi se o Fiatu Stilo sa benzinskim motorom 1.6 16V. Unapred hvala. Dejan Janjić, Vranje.

Link oglasa: http://www.polovniautomobili.com/oglas4245960/fiat_stilo_16_16v_nov_akcija/

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Janjiću, već sam nekoliko puta napisao, mnogo je rizičnije kupovati od preprodavaca automobil nego na placu. Zašto? Zato što MUP prilikom carinjenja ne proverava da li je auto ukrade, nego tek kada ga resgistrujete. Ne kažem da je ovaj automobil ukraden, ali ne mogu ni da vam to garantujem. Kad kupite auto na placu koji radi godinama, ili 10 godina, sigurni ste da nećete kupiti ukraden auto. U Srbiji su dileri toliko ovladali tehnikom prekucavanja brojeva šasije, da niko osim specijalnim kiselinama u AMSS ne može da otkrije prave brojeve (oni mogu samo sa nalogom suda). Auto je vrlo verovatno farban, nema ni jedno oštećenje posle 8 godina, volan izgleda kao da auto ima 220,000 km. Imam utisak da su zamenjene obloge na papučicama.

Zašto prodavac ne nudi proveru u ovlašćenom servisu? Ako je auto zaista u tako dobrom stanju, kao što ga vidimo na slikama, zašto je tako jeftin? Proverite auto u ovlašćenom servisu, nek vam daju pismeno opis automobil, da izbegnete mogućnost, da je preprodavac častio nekog u servisu, da progleda kroz prste. Ja ovaj automobil ne bih kupio, previše je dobro pripremljen, i pripreman za prodaju. Zašto je rađen veliku servis na 80,000 km? Mnogo znakova pitanja kod ovog vozila.

Provera automobila i procena kilometraže

Ostavite komentar