Preporučujem: Subaru Outback 4WD 2.0D

Subaru, premijum brend sa najsofisticiranijim pogonom preko svih točkova, tržištu je ponudio i “kros over” verziju limuzine Legacy, kao karavan, ponudivši u jednom automobilu izvrsnu voznu dinamiku, upravljivost, i varijabilnost porodičnog automobila. Ovaj automobil ima bukvalno sve, ali je na žalost, prava retkost u Evropi. Malo je poznato, na našim prostorima da su automobili marke Subaru najkvalitetnija vozila iz Japana, i da njihov simetralni pogon preko svih točkova jeste upotrebljiv i van asfaltiranih terena, ako imate odgovarajuće pneumatike na točkovima. Naša realnost ipak nisu novi automobili, već polovni, zato vam i preporučujem model iz 2008.godine, koji sa pređenih pravih 105.000 km košta 16.000 €. Cena novog automobila sa ovom opremom je bila preko 35.000 €.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

najbolji-_auto_logo_670-

Dizajn Outbacka je mešavina jednostavnih linija, japanskog stila, i sportskih detalja, na haubi, spojler na petim vratima, velikim, okruglim farovima za maglu, i nekih stilskih rešenja sa legendarne Impreze, koja je zaštiti znak ne samo reli takmičenja širom sveta, već je ovaj automobil prava ikona moderne auto industrije. Kod nas automobila marke Subaru ima zaista malo, i predstavljaju pravu retkost. Zašto je to tako nije baš lako precizno odgovoriti, ali razlog leži u činjenici da ovi automobili nisu naročito prisutni ni u Evropi, a pored toga nisu nikada bili posebno jeftini i štedljivi.

 subaru

Subaru se još uvek drži tzv. boxer motora, koji su prilično “žilavi”, rado se vrte i imaju nisko težište, što opet inženjerima daje odrešene ruke da naprave izuzetno stabilan auto. U testiranom Outbacku na slici je takođe boxer motor ali dizel. Subaru je svoj najveći uspeh postigao u Americi, pre svega zbog izuzetno dobrog kvaliteta i pogona koji je izlazio na kraj sa prilično mnogo snega.

DSCN4863Uprkos činjenici da je Outback “krosover”, performanse su mu u skladu sa sportskom filozofijom brenda Subaru: od 0 do 100 km/h verziji 2.0 D treba samo 9,7 sekundi iako je težak 1,6 tonu, a realna maksimalna brzina mu je 205 km/h.

DSCN4864Japanski gorostas danas izgleda luksuznije nego ikad, ali u enterijeru sve deluje skromno, mada kvalitetno sklopljeno, kako dolikuje kompaniji koja pored automobila izrađuje i avione. Iako Subaru dugi niz godina proizvodi najkvalitetnije automobile na svetu u ovoj klasi, jer se sve komponente izrađuju u Japanu – od karoserije do najsitnijeg šrafa – sa dizel motorom je primamljiv i našim kupcima.
 
Revolucionarni Boxer dizel agregat od 2,0 litra i ubedljivih 150 KS može se podičiti i maksimalnim obrtnim momentom od 350 Nm pri samo 1.800 o./min. radilice.

DSCN4867Enterijer izgleda dopadljivo. Sedišta su udobna, a ergonomija je odlična. Uživanju doprinosi precizni šestostepeni manuelni menjač, odlično usaglašen sa mogućnostima motora.

DSCN4869Iako većina vas ne bi nikada poželela da kupi Subaru, možda bi trebalo ponovo da razmotrite ovu odluku. Faktor zbog koga biste se mogli predomisliti je Outaback sa novim Boxer dizel motorom, jedinstven automobil koji predstavlja klasu za sebe. Istina, u cenovnoj kategoriji od oko 15.000€ ima mnogo polovnih automobil od kojih mnogi nude slično – ali samo na prvi pogled.

Subaru nudi jedan novi pogled na svet zabave i rekreacije. U Evropi, uspeh bez odličnog dizel motora – bar u ovoj klasi – nikako nije moguć, pa su japanski inženjeri to ispravili. Za razliku od mnogih uglednih brendova, koju su sličan problem rešili kupovinom dizelaša od konkurencije, Subaru je napravio bolju mašinu od onoga što je moguće kupiti na tržištu. Japanskim inženjeri su konstruisali Boxer koji sagoreva evro dizel, što je revolucija kod motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

DSCN4870Evropljani sve više vole moderne dizelaše, te benzinci polako gube traku sa njima. Razlog leži u ogromnom obrtnom momentu koga dizel motori sa promenljivim turbinama imaju na pretek, ali i daleko nižoj potrošnji, koja je proteklih godina zbog divljanja cene naftnih derivata dobila na značaju. Nažalost, većina dizelaša ima grub rad u hladnim jutarnjim satima, a karakterišu ih i neprijatne vibracije. Osim toga, ne mogu se pohvaliti ni reskim sporskim zvukom i ravnomernim razvojem snage. Treba reći da dizelaši, do pojave Boxer turbo dizel motora iz Subarua, nisu mogli da se pohvali tihim radom i rezonantnim sportskim tonovima iz izduvnog sistema. Ljubitelji rasnih sportskih motora koji godišnje prelaze velike kilometraže naročito će umeti da cene 2,0-litarski turbo dizel motor sa četiri cilindra, 16 ventila i dva bregasta vratila u bokser koncepciji koji daje 150 KS i troši u proseku samo 7,5 litara evro dizela.

Osobenost ovog agregata je u položaju cilindara pod uglom od 180º sa obe strane radilice. Prednost ovog koncepta je u niskom nivou vibracija, izvanrednom rotacionom balansu, ali u niskom težištu, čime se ostvaruje bolji raspored masa. Sve to znači da se Subaruov motor izuzetno rado i lako vrti, te da mu nimalo ne smetaju visoki obrtaji, pa motor ostaje “milozvučan” čak i kada obrtaji uđu u crveno polje na 5.000 o./min. Drugim rečima, ovaj agregat ne poznaje vibracije i buku, čak i kada je hladan. Posebna pažnja posvećena je obrtnom momentu pri niskim i srednjim obrtajima motora, tako da se maksimalni obrtni moment od 250 Nm isporučuje još pri 1.800 o./min., a maksimalnu silu pruža sve do 2.400 o./min. radilice zahvaljujući varijabilnom turbo punjaču, dok do 3.000 o./min. raspolaže obrtnim momentom od preko 300 Nm.

DSCN4880Uz vrhunski motor, Subaru nudi i odlični manuelni petostepeni menjač koji je dobro iskoristio mogućnosti agregata. Iako deluje smešno, tako dobar menjač i “ne treba” ovom agregatu, iz prostog razloga što Subaruov Boxer dizelaš ravnomerno vuče u celom segmentu obrtaja. Hi-tech simetrični prenos snage preko svih točkova AWD, sa niskim težištem i izvrsnom raspodelom težine, a zajedno sa dinamičkom kontrolom oslanjanja, garantuje dobar kontakt sa podlogom u svim vremenskim uslovima. Iako je ogibljenje prilično mekano podešeno, Outback samo bezazleno beži “zadnjicom” kada baš preterate sa gasom. Zbog mekših opruga i udobnih amortizera, Subaru odlično “pegla” neravnine na našim autoputevima.

DSCN4865Pravi porodični automobil, mora da ima i veliki prtljažnik – da li vam je ovo dovoljno?

Pogon 4 x 4 nudi mnogo više sigurnosti kada je kolovoz pokriven snegom. Danas doduše elektronika dobrim delom ispravlja mane prednjeg, odnosno samo zadnjeg pogona, ali ako želite automobil koji se lako kontroliše, i koji čak i na snegu dobro leži onda je prednost pogona na svim točkovima velika. Na suvom putu, razlika je manja, ali vozači sa manje vozačkog iskustva mogu bez mnogo znanja voziti Subaru prilično brzo, jer mu je zadnji kraj miran do krajnjih granica fizike. Na vlažnom putu, takođe je u prednosti pogon na sva četiri točka, kao i na nizbrdici, gde motor koči preko svih točkova. Ipak nemojte mislite da Subaru može sve, jer pre svega nema veliki klirens, a i nije džip. Dakle kada siđete sa puta, Subaru je na priličnim mukama, bez obzira na model, pa čak i SUV Forester nije predviđen za savlađivanje teških terena.

Ako želite da kupite ovaj automobil, najbolje je da se obratite onima koji vozila ove marke uvoze u Srbiju, a oni se nalaze u Zemunu, Cara Dušana 266 (Subaru SCG). Telefon: 063-412-969.

Ovaj ili onaj: Peugeot 407 ili Mazda 3?

Ovaj ili onaj: Santa Fe, Tuscon ili Sportage?

 

najbolji-_auto_logo_670-

Ostavite komentar