Preporučujem: Alfa Romeo 156

U trenutku kada je Fiatov ogranak Alfa Romeo počeo da gomila gibitke, slavu ove stare kuće iz Milana  spasio je upravo model 156. Naslednik odlične Alfe 155, koja je bila po mnogo čemu najbolja u srednjoj klasi, a u šampionatu DTM više nego ubedljiva. Ipak nikada nije ostvarila tržišni uspeh. Jednostavno kupci je nisu želeli, ili je možda taj model pomalo kasno zamenio prevaziđenu Alfu 75, koja se nije mogla pohvaliti dobrim kvalitetom. Međutim sa Alfom 156 je napravljen pun pogodak. Jer ovoga puta je Alfa nudila mnogo više od dobrih perfomansi, pre svega smeo i moderan dizajn sa nosem pomalo u retro stilu. Vrsni motori su ovoga puta zajedno sa dobrim kvalitetom celokupnog automobila postavili Alfu na mesto koje joj pripada. Alfisti su sa ponosom prihvatili ovaj model ali i oni koji su planirali da kupe BMW ili Audi.

Tekst: Aleksandar Todorović

limuzina 156Dizajn ovog modela je ostao svež do današnjih dana. Posle šest godina proizvodnje Alfa 156 je doživela uspešan ristajling koji joj je poravnao prve bore i doneo novo lice pod nazivom “ajkulino oko”. Ovaj model pripada srednjoj klasi, ali je u stvari činjenica da se radi o sportskom kupeu u odelu limuzine. Po svim merilima ovaj auto nudi minimum u svojoj klasi. Najmanji gepek, nedovoljno mesta na zadnjem sedištu, ali nudi i zabavnu vožnju uz stil i eleganciju. Upravo ovaj automobil pruža mogućnost sredovečnom muškarcu da priušti sebi sportski auto a u isto vreme mogućnost da preveze i svoju porodicu sa sve prtljagom na željeno odredište. U unutrašnjosti Alfi ne nedostaje stila, prvim pogledom na kokpit postaje jasno o kakvom se automobilu radi. Kokpit je blago okrenut ka vozaču, na središnjoj konzoli dominiraju izbočeni okrugli brzinomer i obrtomer, a sa desne strane tik iznad menjača tri okrugla instrumenta, kao i u ultra sportskim mašinama.

sedista 156Sedišta su takođe “sportska”, a ako doplatite za kožu bićete prijatno iznenađeni njenim kvalitetom. Definitivno se ovde radi o zrelom proizvodu, te nije za čuđenje i dobar prodajni rezultat koja ova Alfa ostvarila širom Evrope. TUV tvrdi da Alfa 156 pripada grupi automobila koji se kvare češće od konkurencije. ADAC takođe ne preporučuje Alfu 156, jer statistike pokazuju da ovaj italijanski automobil nije pouzdan poput nemačkih i japanskih rivala. Pa ipak, kod nas je situacija bar malo drugačija. Pre svega jer je 1.9 mjtd agregat vrlo pouzdan, i kod nas omiljen, jer je elastičan, i štedljiv, i nije tako osetljiv na loš kvalitet goriva, kao neki drugi motori kod konkurencije. Osim toga, Alfa 156 košta primetno od manje od VW-ovog Passata, ili Toyote Avensis, a i jeftinija je za održavanje. Trap ovog italijanskog automobila uopšte nije nežan, kako se to obično misli, ali jeste sofisticiran, imajući u vidu kada je konstruisan ovaj automobil. Alfa 156 ima tako nisku cenu na tržištu polovnjaka, jer već za 3.000 € možete pronaći primerak u više nego pristojnom stanju, da je mogu proglasiti Best Buy automobilom D segmenta, u ovoj cenovnoj kategoriji.

Model koji je spasio ovaj brend od totalne propasti

Ovaj automobil nudi drugačiji osećaj vožnje. Volan je izuzetno precizan, menjač je sportski sa kratkim hodovima, pogon je na prednjim točkovima, koji su prosto prikovani za asfalt napred sa dvostrukim trouglim ramenima a pozadi sa multi link osovinom. Ogibljenje je “sportski” tvrdo ali je i dovoljno udobno na dužim putovanjima. A da bi i utvrdili koje su granice ovog automobila morate odabrati i dovoljno jak motor. Onaj od 1.6 litra i 120 KS je predviđen za ljubitelje Alfine linije, ali ne i perfomansi, pošto je više nego jasno da automobilu koji je težak 1.265 kg treba kapacitetniji motor. Sa ovim stiže do stotke za 10,5 sekundi što je dovoljno za ubrzanja na semaforima ali ne i za naterivanja po autu putu.

156-Sportwagon Za prave ljubitelje tu je ubedljiviji 1.8 litarski sa zdravih 140 KS, ili još bolja varijanta 2.0 litarski sa 165 KS ali i sa direktnim ubrizgavanjem goriva u cilindre. Sa ovim jačim, Alfa postiže 220 km/h i ubrzava zaista ubedljivo, za samo 8,2 s stiže do 100 km/h. Pri tome je ovaj motor dovoljno elastičan, ali ne i mnogo rastrošan, pogotovo ako uzmete u obzir perfomanse i zabavu koju vam nudi ova italijanska lepotica. Sa ovim motorom troši u proseku 8,6 litara ali kada se vozi onako kako to alfisti obično rade potrošnja od 12 litara čini realnost. Naravno možete odabrati i štedljivi common-rail motor 1.9 JTD i 115 KS koji ne pristaje ovom automobilu, ili onaj jači od 140 KS. Pravi biser predstavlja motor 2.4 JTD koji ima 175 KS ali i maksimalni obrtni moment od 385 Nm. On nudi Alfi dovoljno rezerve snage u svakom trenutku, i maksimalnu brzinu od 225 km/h uz prosečnu potrošnju od 6,6 litara. Pitate se onda čemu služe benzinci? Pa za sve one neverne tome koje još ne mogu da shvate da je tehnologija toliko uznapredovala da je uspela da eliminiše sve loše osobine dizel agregata i naravno za one koji nemaju dovoljno novca jer su benzinci još uvek malo jeftiniji.

Alfa_Romeo_156_Sportwagon_GTA_2002Karavan je možda još i lepši, ali je sigurno praktičniji od limuzine.

Ipak još neko vreme će benzinci biti prvi, zahvaljujući motoru 3.2 litra u verziji 156 GTA, sa 250 KS, 250 km/h i ubrzanjem od 6,3 s do stotke. Međutim pitanje je vremena kada će se pojaviti dizelaš od 3.0 litre sa bar dvestotinjak konja koji će moći da se meri sa gore pomenutim benzincem. Vreme leti, tehnologija napreduje brže nego ikad, a konkurencija ne sedi skrštenih ruku. Nudi kvalitetnije, prostranije, modernije i veće modele za manje para. Kada se Alfa 156 uporedi sa njima dolazi se do zaključka da drži korak sa konkurencijom samo dok je štoperica u rukama test ekipe. U prevodu još uvek je jedna od najbržih, ali u svemu ostalom dobrano kaska. Iznenađuje i činjenica da slabije koči od najboljih u klasi, što joj ne ide u prilog. Neki modeli nude više za manje novca, Honda Accord je tipičan primer. Čak je neverovatno da oba automobila pripadaju istoj klasi, s obzirom na spoljne dimenzije, ali i po ponudi prostora. Kvalitet izrade pomenutog japanca je za dva koplja ispred, uz još bolji i agresivniji dizajn. Naravno propaganda čini čuda pa se ponekad desi da nekom padne napamet da uporedi ovakva dva automobila, i još ustvrdi da Alfa nudi više. Što naš narod kaže para vrti de burgija neće!

Alfa156 2004Ovaj auto nije više konkurentan kao što je to bio pre 7-8 godina. Sada su u igri mlađi i sposobniji igrači. Mada priznajem ljubav ponekad ume da bude slepa, jer je upravo to potrebno da bi se ovaj automobil i kupio. Pri tome ne mislim ništa loše, ni o takvim kupcima, a pogotovo ne o Alfi 156. Ona nesumnjivo ima imidž, i dobru istoriju iza sebe. A za one kojima uz ljubav treba i malo prostora nudi se i 156-ica u karavanskoj verziji, ona je praktičnija i sa većim prtljažnikom, ali ko još meri litre kada je ljubav u pitanju. I priznajem nikada nije bilo lako biti strog prema automobilu koji ima dušu, mi smo to morali upravo zbog vas poštovani čitaoci!

Koji Civic odabrati – stari ili novi model?

 

Obavezno pogledajte kako je Top Gear ocenio ovaj prelepi automobil:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g6W8YCTH9wU[/youtube]

 

Pogledajte kako je TOP GEAR uporedio Alfu 156 sa Audijem A4 i BMW-om serije 3:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z0CN9jNQU_U[/youtube]

Jedan komentar na Preporučujem: Alfa Romeo 156

  1. Corleone says:

    Predobar auto,cak i sa 1.9 JTD motorom….

Ostavite komentar