Prelević: Merenje brzine na naplatnim rampama protivustavno

Od kada se mere prosečne brzine na auto putevima, gužve su veće, jer je protočnost slabija. Valjda Vlada Srbije čeka da dobije veći broj poginulih na auto putevima, da bi ovakvu odluku preispitali. Brzina ne ubija. Ubija loš vozač, loša procena situacije i naravno umor. Ako duže vozite, jer se krećete 120 km/h umesto 140 km/h ostajete duže u automobilu i više se zamarate. Ako procenite da vam je bolje da platite kaznu, ali da ćete tako sačuvati živote vaše porodice, time što vas neće uhvatiti umor, onda tako i učinite, pod uslovom da je vaš auto u potpunosti ispravan. Sasvim je neshvaljitvo da imamo isto ograničenje kao pre 50 godina kada su automobili imali dvostruko duži zaustavni put. Ograničenja postoje samo da bi se vozačima uzimale pare, i da bi potrošnja goriva bila znatno manja.

Pitajte Aleksandra Todorovića

  • Dobro je što u Srbiji ima i dalje hrabrih ljudi, koji smeju da iznesu svoje mišljenje. Tako

Nekadašnji koministar policije Božo Prelević ističe je da je novi sistem merenja prosečne brzine vozila između dve naplatne rampe besmislen i protivustavan.

– Taj zakon će povećati korupciju, stvoriti neviđene gužve na naplatnim rampama, ali će dovesti do toga da će stranci zbog takvog bezobrazluka (jer nisu informisani) zaobilaziti Srbiju i ići alternativnim putevima . rekao je Prelevć.

Dodao je da je neprihvatljivo što zakon još nije usvojen, a nadležni najavljuju da će naplaćivati kazne. Prema njegovim rečima, taj zakon, koji se kosi sa ustavom i zakonima, ne može da pređe nijednu ozbiljnu stručnu raspravu jer je posledica svega onoga “kako mali Perica zamišlja odgovornost”.

On smatra da je mera besmislena, između ostalog, zato što ne postoji ni pravi način da se stranci obaveste o novim pravilima, ali ni da se utvrdi ko je i na kom delu puta i koliko prekoračio brzinu.

Problem je, dodao je, i to kako će se utvrditi ko je vozio kada postoji više vozača u autobusu, ili kada je reč o rentiranim ili ukradenim vozilima, ali i onima koji elektronskim putem plaćaju putarinu.

– U jednom autobusu postoje tri vozača, kako se utvrđuje koji je prekoračio brzinu, da li je vozio 10, 30 ili 50 kilometara brže – rekao je Prelević i podsetio da svaki vozač može da vozi i 100 kilometara brže, a posle toga da sedi i pije kafu, ili da čeka ispred naplatne rampe ukoliko vidi da je stigao ranije.

– Da li sve to znači da nisam prekoračio brzinu – upitao je Prelević i dodao da se tako ne zna ni da li je neko poštovao brzinu na mestima gde postoji ograničenje.

Prema njegovim rečima, sudije će biti zatrpane, jer će im dovoditi i nekoliko hiljada vozača dnevno, a problem će, predviđa, postojati i s prevodiocima, a neće se znati ni koji je sud nadležan.

– Kako ćete strancima, na primer Turcima koji žive u Švedskoj, objasniti da tako nešto – što ne postoji nigde u Evropi – postoji u Srbiji i da zbog toga može biti kažnjen – rekao je Prelević i dodao da gužve mogu da stimulišu vozače da voze brzo, jer znaju da će zahvaljujući njima ostvariti prosečnu brzinu.

 

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Majstori, majstori: zuji mi nešto u haubi!

Prostran auto za 4.500 evra – šta preporučujete?

Toyota Yaris ili Mazda 2?

G.Todoroviću: Eko pneumatici vrede ili ne?

Kako izabrati polovni automobil?

Kakav je Roomster u odnosu na Logan MCV?

Poređenje:Honda Jazz 1.4 i Civic 1.4

TESTIRALI SMO: Ford Focus 1.6 TDCi

 

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank