Potreban mi je vaš savet, koji da odaberem: Roomster ili 500L Living?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, Potreban mi je Vaš savet u vezi sa dilemom između ova dva modela automobila. Naime, vozilo bi mi služilo i kao gradsko putničko, a i kao dostavno za kabastiji teret za povremene duže relacije. U proseku godišnje prelazim oko 25.000 km, tako da bi izbor verovatno bio dizel. Mada me zanima Vaše mišljenje i o benzincu 1,2 TSI ako bi Roomster bio opcija. Vaš redovni čitalac, Biljana Marić, Beograd.

[table]Ime i prezime: Biljana Marić
Kada planirate kupovinu?: novembar 2013
Kakav auto kupujete?: nov
Koliko novca želite da potrošite?: do 15.000
Šta trenutno vozite?: Škodu Fabiju
Između kojih se automobila dvoumite?: Skoda Roomster ili Fiat 500 l Living
Gde ste čuli za ovaj sajt?: na internetu
Koliko kilometara godišnje prelazite? : 25.000 km
Da li želite da vam zakažemo probnu vožnju?: da
Želite li ponudu banke da dobijete na mejl?: da[/table]

Odgovara Aleksandar Todorović:  Uvažena g.Marić, pošto ste dama, i pošto me redovno čitate, odgovoriću vam preko reda. Zaista imam potrebu da se svima izvinim, jer ne postoji šansa da odgovorim na sva pitanja,  koja pristižu u sve većem broju. Odgovoriću i gospodinu, koji se naljutio, a koji želi da mu opišem Mitsubishi Outlander (koji sam inače detaljno testirao, i koji ispunjava sve moje potrebe kao SUV vozilo).  Ne znam kako da na prisojan način, objasnim svima vama dragi čitaoci, sa samo ja, sa moje dve ruke uređujem sve rubrike na ovom sajtu. Obožavam da čitam vaša pitanja, i drago mi je što imate toliko puno poverenje u mene, jer mi to daja dodatnu snagu da nastavim da pišem još i više.  Zaista bih voleo da svima pomognem,  naravno potpuno besplatno, ali još nisam smislio način kako, I još uvek gledam da testiram automobile makar 700-800 km, a ne samo 20 km, kao neke moje kolege, jer smatram, da ne mogu utvrditi prave mane automobila bez ozbiljne test vožnje.  Isto je tako sa pitanjima, čitam sva pitanja, da bih utvrdio šta vas najviše zanima. Imam utisak g.Marić, da vi zaista kupujete automobil, i da zaista redovno čitate ono što pišem, jer ste odabrali dva automobila, o kojima sam je pozitivno izjasnio u nekoliko navrata.

Škoda Roomster i Fiat 500L jesu konkurentni monovolumeni.  Fiat 500L Living je moderniji, savremeniji automobil, Roomster već sustužu godine, iako ima genijalni 1.2 TSI motor, koji je štedljiv, i prilično elastičan, i najbolji mali turbo benzinac koji se danas može kupiti po mom skromnom mišljnju.  Izvrstan je i 1.6 TDI, VW-ov motor, ali mislim da ćete biti prezadovoljni I Fitaovim Multijet dizelašima, pitanje je samo koliko vam snage treba? Najveća prednost Fiata 500L Living u odnosu na Škodu, jer što nudi osetno više bezbednosti. Roomster jeste dobio maksimalnih 5 zvezdica na Euro NCAP kreš testu, ali po blažim kriterijumima iz 2006.godine. U Škodi je zaštita femura, butne kosti marginalna, odnosno nedovoljna, a pošto nemate želju da ostanete invalid, ja bih vam ipak preporučio da za svoj novac kupite maksimalno bezbedan automobil, jer je kod nas svaki deseti vozač pod dejstvom alkohola. Fiat 500L mnogo bolje štiti putnike, i njihove noge.  Pogledajte ocene ovih modela na Euroncap.com

Iako Roomster ne nudi najbolju bezbednost u klasi, češki monovolumen kombinuje prednosti gradskih modela i karavana iz C segmenta, dok simpatični dizajnerski iskorak predstavlja nešto novo u Škodinoj gami. Roomster se, zahvaljujući svom originalnom izgledu, okreće mlađim kupcima koji umeju da cene izuzetnu varijabilnost ovog automobila, kao i već tradicionalno visok Škodin kvalitet. Uz proverene VW motore, Roomster nije loša kupovina, ali ima i boljih automobila, jedan od njih je Fiat 500L Living.

Povoljna cena na domaćem tržištu za osnovnu verziju Roomstera sa 1.2 TSI motorom, tera konkurenciji suze na oči. Auto jedinstvene prostorne koncepcije i zanimljivog dizajna prvi put je u obliku studije predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu 2003. godine. Nakon neznatnih izmena i dorada, Roomster je konačno ušao u serijsku proizvodnju i odmah uspeo da nadmaši konkurente poput Renault Modusa i Opel Merive. Sa prtljažnikom od 450 litara, koji se preklapanjem zadnjeg sedišta jednostavno povećava na 1.550 litara, Roomster je bio rekorder u svojoj klasi.

Dobre vozne karakteristike prate i odlične kočnice, koje se lako doziraju i teško pregrevaju, a odlična pasivna bezbednost je potvrđena sa maksimalnih pet zvezdica na uglednom EuroNCAP kreš testu. Uz sve to, Škoda na našem tržištu ima i razgranatu servisnu mrežu što, uz umerene cene održavanja, preporučuje Roomster i onima koji prilikom kupovine automobila krajnje racionalno razmišljaju. Treba računati i na činjenicu da svi Škodini modeli izuzetno dobro drže cenu, te da veoma lako i brzo menjaju vlasnike.

Svakako, u Srbiji ima mnogo više ljubitelja nemačkih automobila i isto toliko onih koji ne veruju u Fiatov kvalitet. To je ono što se zove imidž, a što je Fiat izgubio u Evropi, još dok se proizvodio auto godine 1984, Fiat Uno. Italijani su igrali na šarm, praktičnost, jednostavnost i revolucionarna rešenja, a ne na kvalitet, što im se sada vraća. 500L se, pored Italije (što je očekivano), dobro prodaje i u Nemačkoj i Francuskoj. Ljubav prema monovolumenima strana je i Srbima – vozila ovog segmenta se jako slabo prodaju kod nas, ali i u region, uprkos jako povoljnoj ceni. Na sreću vi dobro znate koje su sve prednosti monovolumena, pa biste trebalo da budete oduševljeni Fiatom. Pre nekoliko meseci je Euro NCAP proglasio ovaj Fiat za najbezbedniji auto u klasi, na šta treba dodati da on istovremeno nudi plišanu vožnju.

U enterijeru  Fiata je sve rešeno prilično “šminkerski”, ali ne i nepraktično. Uz pregršt praktičnih ostava za sitnice, ovaj Fiat unutra nudi i obilje prostora za putnike. I sedišta su na jednako visokom nivou – iako ne pružaju dovoljnu podršku telu u krivinama, ne zamaraju mnogo na dužim putovanjima. Pozadi se možda još i bolje sedi zahvaljujući neuobičajeno visokom položaju sedišta, uz dovoljno prostora za glave zbog visokog krova. Sve to ne bi mnogo vredelo da i ogibljenje nije udobno podešeno, što bi ovaj Fiat preporučilo kao pravi porodični automobil. Kako je nivo buke u ovom automobilu zanemarljiv, prirašće srcu svima onima koji idu često na duža putovana. Kupite Fiat, prosto i jednostavno, neće puno “boleti”, samo je potrebno neko vreme da se naviknete na italijanski šarm, kao što vam je trebalo neko vreme da shvatite koliko su italijanske cipele nežne, ali i dobre. Ponekad je važnije da se u nečemu osećate lepo i otmeno, nije uvek najvažnije da nešto dugo traje.  Šta vredi što je Škoda pouzdanija, ako nudi manje bezbednosti, i ako vam je dosadna kao “vaš muž”? Častite sebe automobilom koja ima stila, i koji ima “dušu”,  i uživajte u vožnji, jer se Fiat 500L tako vozi, samo sa uživanjem. To vam je kao vođenje ljubavi sa osobom u koju ste zaljubljeni, tada je uvek sve kao podmazano. Šalu na stranu, nisam želeo nikog da uvredim (ženu jesu nežnija bića, ali jesu i uvredljivija, ili da kažem osećajnija stvorenja), shvatite sve ovo kao šalu, ili loš pokušaj da dočaram ono očigledno. Bilo kako bilo, ja vama želim srećnu kupovinu, a pokušaću i da vam zakažem test vožnju.

Ostavite komentar