POSETILI SMO: Volkswagenov salon – Amarket Auto, Kragujevac

Kragujevac jeste ponos Srbije, jer je FIAT odnosno FAS oživeo širu okolinu ovog grada. U ovom gradu ne prodaju se samo FIAT-ovi automobili, već možete kupiti i vozila najpopularnije marke kod Srba, pogodili ste: reč je o Volkswagenovim automobilima. Polo, Golf, Passat nikako nisu najjeftniji modeli u svojim klasama, naprotiv, ali prodaja je sasvim zadovoljavajuća, i konkurencija ne može da im parira. Osim što VW trenutno ima najbolju paletu modela, motora u svojoj istoriji, dilerska mreža VW-a u Srbiji je iznenađujuće dobra, profesionalna, konkurencija VW-ovih dilera je žestoka. Danas sam posetio Amarket Auto u Kragujevcu, i Autokuću Tasić u Jagodini.

Nalazim polovni auto za vas!

 

 

Oba dilera zaslužuju jako dobre ocene, nivo usluge i znanje je vrhunsko, kao u Autocentru Petrović (Šabac), ili u Beogradu (Porsche Beograd – Sever). Zapravo što više opisujem, testiram auto salone van Beograda, sve mi se više čini da je kupovina automobila u manjim gradovima mnogo prijatnija, opuštenija, lepša. Gospođa Danica Stepanović Radenović, me je svojim znanjem prosto zapanjila, znala je sve odgovore na moja pitanja, pa i mnogo više od toga. Nikada u svom životu nisam dobio tako preciznu kalkulaciju kupovine automobila na kredit, odnosno lizing, kao kod gospođe koja izgleda ima velikog iskustva u prodaji automobila. VW veoma vodi računa kako rade njihovi dileri, veoma strogo kontroliše VW-ove servise, i zato su kupci VW-ovih automobila u Srbiji izuzetno zadovoljno. Testirao sam danas i VW Passat 1.6 TDI 2012.godište sa 205.000 km na satu (nema nule viška!), Autokuće Tasić, pa ćete moje utiske moći da pročitate sledeće nedelje.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

www.amarket-auto.rs

KOMPLETAN TEKST O OVOM AUTO SALONU PROČITAJTE OVDE (KLIKNI OVDE NA LINK).

TESTIRALI SMO: VW Golf VII Variant 1.6 TDI BlueMotion


Prodaja automobila u Srbiji nije jednostavna. Kupac mora da bude ispoštovan, i kupac mora da dobije sve potrebne informacije, koje moraju biti tačne, i precizne. Pošto niko u Srbiji ne štiti kupce automobila na dovoljno dobar način, nastavljam sa testiranjem auto salona po Srbiji, kako bih utvrdio koji dileri su za preporuku, a koje treba zaobići u širokom luku. Chevroletova mreža dilera više ne postoji. Idiotskom odlukom GM-a da ugasi ovaj brend u Evropi (ali ne i u Rusiji), VW-ova mreža dilera više nema ozbiljnu konkurenciju. Svi se žale na lošu prodaju, a većina brendova u Srbiji nema ni dva ozbiljna dilera. VW ih ima bar pet, a verovatno i više. Jedan od njih je definitivno Amarket Auto u Kragujevcu. Salon jeste na periferiji grada, i jeste bio poluprazan, ali su ipak imali automobil koji sam želeo da „kupim“.

Amarket Auto VW KragujevacG.Danica Stepanović Radovanović prodaje automobile po strogo propisanoj VW-ovoj školi. Ništa ne prepušta slučaju. Uživao sam glumeći kupca u salonu, u kojem možete dobiti odgovor na svako vaše pitanje koje je vezano za performanse, karakteristike automobila, ovde nećete ostati bez odgovora, i nećete moći da odete iz salona sa nekim nejasnoćama i nedoumicama. Prosto ova dama briljira u svakom pogledu, u svakom polju, za mene, jedno veliko, prijatno iznenađenje. Na momente mi je ponestalo pitanja, jer nisam očekivao da dobijam odgovore kao iz topa, a na ona moja pitanja koja baš i nisu imala puno smisla, kao na primer poređenje Golfa karavan sa Passatom, sam dobijao direktne odgovore da nikako nije moguće porediti automobile različitih klasa. Da zaista, g.Danica Stepanović-Radovanović jeste u pravu, ja sam iz želje da svakom čitaocu odgovorim na pitanja poredio „babe i žabe“, možda je vreme da se ugledam na ovu damu, i prestanem da poredim Golf sa Passatom, Mercedes sa Dacijom, i ostala slična, nebulozna poređenja.

G.Danica Stepanović-Radovanović jeste korektnija prema konkurenciji od njenog kolege g.Spasojevića iz Autokuće Tasić, koji nema baš lepo mišljenje o Opelu (pa ni o Insigniji sa kojom sam doputovao u Jagodinu), ali on ipak prodaje bolje, kvalitetnije automobile od Opela, pa mu vredi oprostiti, bar mu ja opraštam, ali ocene u tabeli će morati da budu po propisima, maksimalno objektivne (tekst o Autokući Tasić doo biće objavljen u narednim danima).

Amarket Auto foto Aleksandar TodorovicKorektnost prema konkurenciji je izuzetno važna, ne samo jer treba poštovati kolege, konkurenciju, i druge brendove, i ne samo jer je ružno pljuvati druge automobile, a samo svoje hvaliti, već prosto zato što nikada ne znate šta kupac vozi (to kojim je automobilom došao ne mora ništa da znači, ja sam ispred salona parkirao Opel, a posedujem Alfa Romeo), i koje automobile kupac ceni. Zamislite da ceo život vozite Opelove automobile, i da cela vaša familija ima Opelova vozila, sa kojima je recimo izuzetno zadovoljna, i da vi potencijalnom kupcu koji želi posle toliko godina, i toliko Opelovih automobila, da pređe u VW-ov „tabor“ kažete da je plastika kod Opela toliko loša, da se sa nje skida boja kada pređete krpom. To je isto kao da ste kupcu rekli da je „magarac na kvadrat“ jer pobogu kako može da bude toliko „umobolan“ da vozi krš od automobila kakav je Opel. Da se odmah razumemo, Opel pravi vrlo dobre automobile, VW jeste bolji u ovom trenutku (kad malo bolje razmislim bolji je nekih dvadesetak godina – možemo samo da sanjamo o Senatoru, Monzi, Calibri, Omegi – kad je maksimalno VW-ovo dostignuće bio „kockasti“ Passat).

Danica Stepanovic Radovanovic foto A.TodorovicG.Danica Stepanović Radovanović ceni Opel, pokušao sam na sve moguće načine da iz nje izvučem bilo kakvu lošu reč o Opelu, ali mi to nije polazilo za rukom, očigledno ova dama ima mnogo više prodajnog iskustva od njenog kolege iz Jagodine. Što se mene lično tiče, svaki prodavac VW-a u Srbiji može da pljuje do mile volje i Opel, i Škodu, i Renault, pa i Fiat, mene to ne dotiče, i ne utiče na moju odluku da kupim automobil, ali prosečni kupci su veoma osetljivi, sujetni, mere svaku reč, i čak ih i pogledom možete uvrediti (bez preterivanja).

Zasmetalo mi je samo kada sam g.Stepanović-Radovanović napomenuo da sam malopre bio u FIAT-ovom salonu automobila (Nikom Auto – takođe opis ovog salona možete očekivati do kraja ovog meseca), i da ozbiljno razmišljam o kupovini Fiata 500L ali sa 1.6 Multijet motorom, njen odgovor je bio: poredite molim vas Passat sa ozbiljnim automobilima. Zar FIAT 500L nije ozbiljan automobil?

Uostalom, kupac VW-ovih automobila nikada i ne pomišlja da kupi neki FIAT-ov automobil, iako je FIAT kada je kvalitet u pitanju napredovao jako puno. Ma koga je „lažem“? FIAT jeste napredovao, ali napredovao je i VW. Jasno je ko ovde gubi trku, ali ja i dalje tvrdim da je 500L jedan izvrstan automobil, najbolji u klasi, i to ne samo jer se proizvodi u mom omiljenom gradu.

foto Aleksandar TodorovicU ovom auto salonu, tako je prijatno boraviti, bez obzira kako ste odeveni, koliko novca imate, i da li kupujete automobil sad, ili kroz godinu. Svratite ovih dana do ovog salona u Kragujevcu, možda ćete se  iznenaditi koliko Passat sada ima povoljnu cenu.

VW u Srbiji nema ni jednu slabu kariku, a narod voli, i ceni VW, kada se rodi jedna takva ljubav na tržištu, konkurenciji je jako teško da ih makne sa trona (ovo sam već jednom negde napisao). Verujem da će i ostali dileri u Srbiji, shvatiti da i oni moraju da rade kao Autocentar Petrović, Porsche Beograd Sever ili kao Amarket Auto,  i da moraju da angažuju prodavce koji su zaljubljeni u prodaju automobila, i da moraju imati vrhunske trgovce. Amarket Auto to definitivno ima. Možda samo dva automobila u salonu ne prikazuju ovog dilera u najboljem svetlu, ali je opšti utisak veoma pozitivan. Test vožnju sam zakazao sa subotu, test automobil (Passat), danas nisu imali, ali će ga imati kroz par dana, to je sasvim prihvatljivo, ali ako živite u Kragujevcu.

Pozivam vas da posetite ovaj auto salon i pošaljete vaše komentare. Ovaj tekst nije PR tekst, ovim tekstom želim da odam veliko priznanje jednom ozbiljnom dileru u Srbiji, i jednoj predivnoj dami g.Danici Stepanović Radovanović na koju VW itekako može da bude ponosan. Ja danas, na moju veliku žalost nisam kupio Passat 2.0 TDI Comfortline iako sam dobio jako povoljnu cenu od samo 22.990 €, iako je boja automobila bila prekrasna, a boja enterijera još i lepša. Ova dama jako dobro poznaje automobile koje prodaje, i ume da vas na profesionalan način posavetuje oko izbora modela, motora. I na kraju, upozoriće vas nekoliko puta da poštujete ograničenje brzine na autoputu od 120 km/h (zar vam ja delujem kao neko ko je krši?). Proveo sam prekrasan dan u Jagodini, i Kragujevcu, kod dva jako dobra VW-ova dilera. Meni je sasvim jasno zašto je VW tako uspešan u Srbiji, a vama?

www.amarket-auto.rs

TESTIRALI SMO: VW Golf VII Variant 1.6 TDI BlueMotion

[table]Volkswagen auto salon : Amarket Auto, Kragujevac
Lokacija : 6,5
Izgled : 9
Parking : 10
Ponuda : 4
Probna vožnja : 6
Servis : DA
Prosečna ocena : 7,1[/table]

COM najbolji_auto_logo_470x70_v1opis[table]Prodavac Volkswagen : Danica Stepanović-Radovanović
Ljubaznost : 10 +
Tehnička stručnost : 10
Informisanost – kreditiranje : 10 +
Upornost : 10 +
Odnos prema konkurenciji : 6,5
Izgled : 9
Prosečna ocena: 9,3[/table]

Adresa auto salona je Kraljevačkog bataljona 235/2, Kragujevac, telefon: 063/105-89-76, 034/354-616

TESTIRALI SMO: VW Golf VII 1.2 TSI

TESTIRALI SMO: Volkswagen UP! 1.0

POSETILI SMO: Citroenov salon – Tago Car doo, Novi Sad

 

Nalazim polovni auto za vas!