POSETILI SMO: Toyota Centar salon proverenih polovnih vozila

Toyota Centar već nekoliko godina kupcima nudi proverene polovne automobile, kupljene u Srbiji, sa servisnim knjižicama. Za kupljene polovnjake kod njih dobijate pravu garanciju, koja se poštuje do poslednjeg slova, mogućnost zamene “staro za staro”, i popust za lakirerske radove, pošto oni polovna vozila koje prodaju ne farbaju. Dakle, ovde nećete videti našminkana vozila, niti će neko pokušati da vam proda auto sa skrivenim manama. Sve ovo vam nije dovoljan razlog da kupite polovan automobil u Toyota Centru? Ako želite da vas možda posavetuje vrhunski stručnjak prilikom izbora modela, motora, onda se možete osloniti na gospodina Dušana Bičanskog, „doktora“ za mehaniku, i održavanje automobila. Imate zapravo na raspolaganju izvrsnog prodavca koji ima znanje vrhunskog majstora. Zar niste tražili upravo ovakvog prodavca? Mnogi od vas su bili u ovom salonu proverenih polovnih vozila, mnogi od vas su zadovoljni vlasnici automobila koje su ovde kupili, pa Toyoti Centru i ne treba moja preporuka, jer oni svojim kvalitetom sami sebe reklamiraju. Pročitaj više.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

TESTIRALI SMO: Toyota Corolla 1.6 Valvematic

Toyota Centar Foto Aleksandar Todorovic DSCN0398Jako je važno što Toyota Centar nudi sertifikovane polovne automobile. Konačno i kupci koji nikako ne mogu sebi da priušte novo vozilo, mogu biti sigurni da će dobiti polovan automobil koji nije havarisan, i auto koje je u odličnom voznom stanju. Kupovina polovnjaka u Srbiji može biti prava noćna mora, a često i jeste noćna mora. Naš zakon ne kažnjava vraćanje kilometraže, ne kažnjava dilere koji prodaju “vaskrsle” havarisane automobile, pa se kupci nalaze u nemilosti.

DSCN0393Zbog svega toga, auto salon u kome je moguće kupiti proverene polovne automobile i dobiti samo proverene informacije, a gde takođe možete zakazati test vožnju za skoro svaki model u ponudi, deluje veoma primamljivo, pa sam rešio da obavestim javnost u Srbiji, da kupovina polovnog automobila nije uvek „kupovina mačke u džaku“.

DSCN0401Želeo sam da pogledam i kupim dva automobila: Toyotu Hilux i Opel Merivu, oba modela su kupljena u Srbiji, i oba automobila su održavana u ovlašćenim servisima Toyote, odnosno Opela. Jasno je da nisam zaista u mogućnosti da ocenim znanje g.Bičanskog, jer je ovaj gospodin pokretna enciklopedija, i najbolji mogući stručnjak za Toyotine automobile. Jako je dobro upoznat sa svim automobilima koje prodaje, i jako dobro procenjuje realno stanje tih vozila. Prijatno sam se iznenadio da g.Dušan Bičanski ništa ne ostavlja „skriveno“, odnosno svaku ogrebotinu, svako oštećenje na Toyoti Hilux 2.5 mi je bilo pokazano. Volan na ovom automobilu izgleda kao da je preživeo „tri rata“, i kada sam upitao prodavca zašto izgleda tako loše, dobio sam samo iskren, i direktan odgovor, citiram: „gospodine, na ovom Hiluxu koji gledate volan, odnosno obruč upravljača nije zamenjen, jer kupac mora da ima realnu sliku o ovom automobilu, automobil ima realnu cenu od 17.000 € redovno je održavan, ali je eksploatisan na teškim terenima po Srbiji, i vožen je često van asfalta, zato je i volan takav kakav je, ali nije skupo da kupite nov obruč upravljača, ili da vam novom kožom presvuče volan firma koja se time bavi“.

DSCN0415Nakon ovog modela. G.Bičanski mi je pokazao Hilux sa boljim volanom, ali nije propustio da mi ukaže na činjenicu da obruč upravljača nema originalnu kožu, već da je „presvučena“, a isto mi je pokazao i na ručici menjača. Dakle, ovde se kupac maksimalno informiše o svim manama automobila. Drugim rečima, filozofija prodaje polovnjaka u Toyota Centru se umnogome razlikuje od prodaje polovnjaka kod velike većine dilera u Srbiji, gde su automobili ofarbani, zamaskirani, sa presvučenim volanima, i naravno sa vraćenom kilometražom.

DSCN0396Kod Toyota Centra su sve kilometraže realne, i dobijate pismenu garanciju za nju.

Dušan Bičanski mi je potvrdio: Toyota Centar prodaje samo automobile koji su kao novi kupljeni u Srbiji i održavani u ovlašćenim servisima. Ne prodajemo automobile koji su održavani u sumnjivim servisima van mreže, jer kod takvih automobila nikada niste sigurni da li su im ugrađeni falš ili originalni rezervni delovi, a o stručnosti popravke da i ne govorimo.

DSCN0391Kad sam g.Bičinskom pokušao da ukažem na činjenicu da Suzuki ima daleko lošiji kvalitet od Toyotinih automobila (pošto ih trenutno ima puno u ponudi u Toyota Centru), dobio sam odgovor da su Suzukijevi automobili japanska vozila vrlo dobrog kvaliteta, i da je terenac Jimny veoma pouzdan, i veoma cenjen kod vozača koji često moraju da silaze van asfaltiranih terena, recimo kad obilaze polja duvana. Ponadao sam se da će g.Bičinski izgovoriti bar jednu ružnu reč makar za Suzuki SX4, koji se proizvodi u Mađarskoj, a ne u Japanu, i priznati da ima lošiji kvalitet od Toyotinih automobila, ali on je bio maksimalno fer prema Suzukijevim automobilima, tvrdeći da su svi ovi modeli koje je on pregledao u odličnom stanju.

DSCN0412Mislio sam da će bar za Opel, i Opel Merivu reći da je kvalitet prosečan, i da ne može Opel da se poredi sa Toyotom, ali je g.Bičanski kategorično tvrdio da ja Meriva jako dobro napravljena, i da ima jednako dobru limariju kao Toyotini automobili. Kada sam pokušao da osporim mogućnosti „slabašnog“ Opelovog benzinca 1.4 koji u sebi ima živosti poput „bake na samrti“, g.Bičinski je okrenuo priču u korist Opela, i tvrdio je da je to pouzdan motor, koji nije skup za održavanje, i da ima dovoljno snage za vožnju gradom, jer je vlasnica sa njom uglavnom završavala poslove po gradu.

DSCN0425G.Dušan Bičanski iako prodaje najpouzdanije automobile na svetu (Toyototina vozila), nije ništa loše rekao ni za Suzuki (brend koji ima najslabiji rejting kada su japanski automobili u pitanju), niti za Opel (nemačka marka automobile koje je u Srbiji i dalje neobično popularna).

Slažem se sa njim, ako ste i vi dama, koja želi automobil za grad, a u koji mogu da stanu i dečija kolica, ali i deca, onda Opel Meriva sa ovim motorom može zadovoljiti vaše potrebe.

Toyota Centar d.o.o. već odavno posluje u Srbiji i predstavlja najveći i najreprezentativniji auto salon japanskih automobila marke Toyota. Nalazi se na Zrenjaninskom putu 26. Mada lokacija nije naročito atraktivna, verujemo da će vas utisci koje smo poneli iz ovog auto salona ubediti da se radi o nezaobilaznom mestu kada su u pitanju Toyotini automobile. Veoma je pohvalno što su izašli u susret kupcima koji ne mogu da priušte nov automobil ili ne žele kreditno da se zadužuju kako bi priuštili dovoljno veliki i bezbedan automobil, pa biraju polovnjake starosti dve do tri godine, koji imaju znatno nižu cenu od novih vozila.

DSCN0390Kupci koji žele da potroše manje od 10.000€ za provereni polovan automobil, naći će se na muci, jer Toyota Centar ima zaista dobre o proverene polovne automobila. Ako trenutno nemaju polovnu Toyotu koju želite, nemojte očajavati već im se javiti, jer kada se pojavi automobile koji želite, vas će odmah obavestiti. Dobrih polovnih automobile je jako malo u Srbiji. Dileri širom Beograda i Srbije nude brojne polovnjake, ali bez servisnih knjižica i garancije za kilometražu.

DSCN0395Prodavac g.Bičanski je maksimalno fer prema konkurencij: ceni Suziki i Opel.

Neki dileri i dalje pokazuju manjak profesionalnosti, dok se drugi bore za svakog kupca. Gospodinu Dušanu Bičanskom, koji je za mene odvojio gotovo ceo sat vremena, moram da se zahvalim na velikom trudu i iskrenoj želji da kupcu ispuni svaku moguću želju. Kupovina u Toyota Centru je pravo uživanje, čak i kada kupujete polovan automobil. Ako vam je neki Toyotin ili Suzukijev automobil u užem izboru, toplo vam preporučujem da posetite ovog dilera automobila.

Pozivam vas da posetite ovaj auto salon i pošaljete vaše komentare.

Sajt www.Toyota-centar.rs je pre svega pregledan – lako je pronaći informacije o željenom automobilu. Cene se redovno ažuriraju, kao i aktuelne akcije. Sajt se brzo učitava, galerija fotografija je impresivna, a preko sajta možete zakazati i test vožnju. U Toyota Centru takođe imate najpopularnije Toyotine modele na raspolaganju za probnu vožnju.

DSCN0397U okviru Toyota Centra Beograd postoji i mogućnost zamene vozila po principu „Staro za novo“.

 Program „Staro za novo“ podrazumeva nekoliko koraka:

•    Pregled vozila – moguće je uraditi u njihovom servisu svakim radnim danom od 12.30 – 14.30h uz prethodno zakazivanje. Cena pregleda je 3.840 RSD sa uključenim porezom i traje oko 1h.
•    Definisanje otkupne vrednosti – na osnovu stanja vozila  dobijenih izveštajem i tržišnih parametara
•    Otkup vozila  – ukoliko se usaglase obe strane. U slučaju dogovora otkupa, klijent ostvaruje pravo na povraćaj novca za pregled vozila.

 Da bi vozilo postalo predmet otkupa neopohodno je da ispuni nekoliko uslova:

•    Do 10 godina starosti
•    Do 150.000 pređenih kilometara
•    Da nije pretrpelo veće havarije
•    Da je kupljen u Srbiji kod ovlešćenih dilera
•    Vozilo može biti zamenjeno i po principu „Staro za staro“, u okviru kojeg može biti izabrano provereno korišćeno vozilo sa lagera Toyota Centra.

Toyota Centar Beograd, zadržava pravo da ne prihvati otkup ponuđenog vozila, usled neispunjavanja nekog od naznačenih uslova, poslovne politike ili nekog trećeg razloga.

Adresa auto salona je Zrenjaninski put 26, Beograd, telefon 011/3316-311, 060/02-33-640

TOYOTA    CENTAR  BEOGRAD

Toyota Toyota Centar salon proverenih polovnih vozila, Beograd
Lokacija 7
Izgled   8
Parking 10
Ponuda 7,5
Probna vožnja 10
Servis DA
Prosečna ocena 8,5

Dušan Bičanski Toyota Centar

Prodavac Toyota Dušan Bičanski
Ljubaznost 9
Tehnička stručnost 10 +
Informisanost – kreditiranje 9
Upornost 10 +
Odnos prema konkurenciji 10
Izgled 9
Prosečna ocena 9,5

TESTIRALI SMO: Toyota Auris 1.6 Valvematic

TESTIRALI SMO: Toyota RAV4 2.2 D-4D

TESTIRALI SMO: Toyota Corolla 1.6 Valvematic

TESTIRALI SMO: Toyota Auris TS 1.6

TESTIRALI SMO: Toyota Prius III

COM   najbolji_auto_logo_470x70_v1opis

Ostavite komentar

*