POSETILI SMO: Citroenov salon – Tago Car doo, Novi Sad

Prodavcima automobila nikada nije bilo teže. Kriza obara prodaju iz meseca u mesec, dileri mogu samo da sanjaju pozitivnu nulu, a kupaca nema ni za lek. Ono malo što se proda jesu stari kontakti, stari kupci, flotna prodaja, ona još uvek koliko toliko održava sve dilere u Srbiji u životu. Kako onda u tim uslovima testirati auto salone, i prodavce? Srbi ionako sve znaju o automobilima, i budimo iskreni, nije im ni potreban prodavac koji može da ih informiše, savetuje, njima je samo bitno koliki popust mogu da dobiju, i naravno koliko će ih koštati servis. Da, Srbi danas biraju automobil po ceni servisa, jer radije vole da plate godišnje 12,000 a ne „velikih“ 15,000 dinara.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

TESTIRALI SMO: Citroën C4 Attraction 1.6 HDI

Kompletan tekst pročitajte ovde (kliknite ovde na link).

Ilija Milošević Tago CarMeni zaista nije jasno kako neko može da potroši 15.000€ na nov automobil, a da pri tome razmišlja da li će uštedeti oko 25 € na godišnjem servisu, odnosno oko 2 € mesečno? Priznajte „velike“ su to pare, možda uspete da kupite neke jeftine cigarete. Umalo da zaboravim: model sa više opreme uvek ima nemerljivo veliku prednost. Nije važno što dobar deo te opreme nećete ni koristiti, ali je važno da je spisak što je moguće duži. Vozne osobine, bezbednost, test vožnja, to su neke stvari o kojima naš kupac manje razmišlja. I na kraju, svako ima prava da svoj „novac“ baci onako kako on voli, na svadbu, na kockanje, ili na automobil koji mu nikako ne odgovara. Tago Car ima sjajnog prodavca g.Iliju Miloševića koji ima puno više znanja nego što prosečan kupac automobila traži.  Tago Car ima i avangardan salon automobila, jer prodaje avangardne automobile. Zapravo, ne postoji lepše mesto za kupovinu Citroena C4 u Srbiji od Novog Sada, jer je meni bilo toliko ugodno, da bih ovde svakako kupio automobil, iako živim u Beogradu.

Tago Car doo, po informacijama koje imam je sestrinska firma moćnog dilera GO.TA Car koja prodaje Toyotina vozila dugi niz godina. Dakle, vlasnik ovog auto salona definitivno nije nov u ovom poslu, i zato ne treba puno da čudi što je g.Ilija Milošević jedan izvrstan trgovac pre svega.

Najboljiauto.com A.TodorovicOdavno nisam imao prilike da testiram jednog tako ljubaznog, uljudnog, raspoloženog i motivisanog prodavca kao što je g.Milošević. Sasvim je sigurno mnogo umesniji, bolji i veštiji prodavac automobila od moje malenkosti, pa nisam sasvim siguran da li ću umeti na pravi način da ga opišem. Zapravo, g.Milošević je najbolji „psiholog“ kojeg sam upoznao u životu. Unapred je znao šta ću ga pitati, i unapred je znao šta ću odgovoriti na njegova pitanja. Čovek je prosto genije za prodaju automobila, i novi budući direktor na ovom, ili nekom drugom mestu. Prodavci automobila koje sam pre više do 10 godina ocenio ovako visokim ocenama kao što ću oceniti g.Miloševića, sada sede kao direktori marketinga (recimo u Renaultu), jer za tako težak posao kao što je prodaja automobila, i marketing, potrebna je jedna svestrana, i veoma inteligentna osoba, koja ima i dovoljno obrazovanja.

Jesam pokušavao trik pitanjima da g.Miloševića „izbacim iz koloseka“ ali on je prema svojoj konkurenciji toliko korektan, ili bolje reći otmeno fin, da je prosto neverovatno koliko je ovaj gospodin pravi džentlmen prema svojim kolegama i koleginicama. Od njega nećete čudi ništa loše ni za automobile marke Dacija, ni za prodavce automobila u Škodi Auto Čačak koji prodaju vozila u duksericama, i pri tome tvrde da Octavija sigurno ima gepek od samo 300 litara zapremine.

Na trenutak mi se učinilo, da sam „ulovio“ nekoliko njegovih grešaka, ali zapravo njegovi odgovori „uvek piju vodu“.  Jer ako se i desi da neki podatak ne zna napamet, g.Milošević će neprimetno pogledati traženi podatak na prospektu, i kupac će dobiti tačnu informaciju. Ionako Citroen krije obrtni moment za svoje motore kao „zmija noge“, priznajem meni je politika Citroena prilično nejasna. U prospektu za Citroen C4 imate samo slike, slike i slike, dobijate slikovnicu umesto prospekta. Pa šta to znači da kupac ovog modela bira samo boju karoserije i sedišta? Možda to i jeste tako, moje je da prenesem sva zapažanja, a na vama je dragi čitaoci da dođete do ovog auto salona, i možda kupite neki od Citroena, ko to zna.

I na kraju, kada sam pomislio da g.Milošević poredi „babe i žabe“ tvrdeći da je benzinski motor 1.4 od 95KS dovoljno jak, i da pruža isto što i dizelaš 1.6 HDI od 92 KS (jer sam u salonu gledao C4 sa osnovnim benzinskim motorom), prodavac je precizno objasnio da na auto putu oba motora postižu jednaku maksimalnu brzinu, i da je pri tome benzinski motor manje opterećen od dizelaša, jer su obrtaji radilice mnogo dalje od crvenog polja nego dizel verzije. Mislio sam da mi ovo ni jedan prodavac u Srbiji nikad neće reći (ima onih koji to znaju, svakako da ima, ali prodavci u Srbiji su uvek veoma defanzivni, i retko kada daju savet, i pokušavaju da utiču na prosečnog kupca), i kada sam upitao g.Miloševića kako on zna da mene, sve što sam pitao zaista i zanima, prodavac mi je odgovorio da je odmah primetio da ja volim automobile, i da želim da dobijem sve informacije. Još je istakao, da ima kupaca koje zanima samo rok isporuke, i ponuđene boje, te da takve ne „bombarduje“ suvišnim informacijama.

Odličan prodavac Ilija MiloševićAuto salon Tago Car nalazi se neposredno pre Petrovaradinskog mosta, odnosno jako blizu centra grada, na Dunavu, pored keja Žrtava Racije. Auto salon gleda na ostatke srušenog mosta, delo „milosrdnog“ NATO pakta, koji opet raspiruje rat, ovoga puta u Ukrajini. Kod nas je mir, bar je tako na prvi pogled, iz delimično okupirane Srbije. Na to smo svi mi već zaboravili, sad nas više zanimaju ekonomske teme, i kako to da ne možemo ni pomoću kredita da kupimo Citroen C4 za 13.400 €, i to sada kada ima najnižu cenu u istoriji.

U ovom Citroenovom salonu je ponuda bila vrlo dobra, pa gotovo odlična, modeli koji nedostaju u samom salonu, parkirani su ispred njega. Imaju i test vozilo C4, imaju prodavca koji zna svoj posao, a Citroen konačno ima i pristojnu servisnu mrežu u Srbiji. Ko ima novca, i ko može da bira, toplo mu preporučujem da poseti ovaj salon, popriča malo sa izuzetno ljubaznim prodavcem g.Miloševićem, jer može vam se desiti da nemate sve informacije o ovom modelu, a da je upravo ovaj automobil koji treba vašoj porodici. Od mene toliko, napisao sam i više nego što je trebalo (kao po običaju). Svima koji me čitate želim da se jednog dana probudite sa dovoljno novca da možete sebi kupiti nov automobil po vašoj želji, ovde, ili na nekom drugom mestu, sasvim nevažno.

Kupovina automobila u Tago Car-u je za mene bilo jedno novo prijatno iskustvo, i još jedan u nizu dokaza da Novi Sad ima izvrsne trgovce, i prodavce automobila. Nemojte biti lenji, dođite do Novog Sada, i proverite kako automobile prodaju dileri u glavnom gradu Vojvodine. Adresu imate, a kontakt telefon je: 021/426-477 ili 063/483-776.

Pozivam vas da posetite ovaj auto salon i pošaljete vaše komentare.

COM   najbolji_auto_logo_470x70_v1opis[table]Citroenov auto salon : TAGO CAR doo, Novi Sad
Lokacija : 9,5
Izgled : 8,5
Parking : 6
Ponuda : 8,5
Probna vožnja : 9
Servis : DA
Prosečna ocena :  8,3[/table]

TESTIRALI SMO: Citroën C4 Attraction 1.6 HDI

[table]Prodavac  Ilija Milošević :TAGO CAR doo, Novi Sad
Ljubaznost :10
Tehnička stručnost : 8
Informisanost – kreditiranje :9
Upornost : 10
Odnos prema konkurenciji :10
Izgled : 7
Prosečna ocena : 9,0[/table]

Adresa auto salona je Kej Žrtava Racije bb, www.citroen.rs

DSCN0065

Ostavite komentar